SP-top geeft zichzelf extra salaris cadeau

Screenshot_2

(Door: Edwin van der Aa)

Het dagelijks bestuur van de Socialistische Partij vangt sinds vorig jaar april maximaal 400 euro méér loon per maand. Dat komt doordat de SP-top zichzelf in een splinternieuwe topschaal heeft geplaatst, om het wegvallen van andere inkomsten te compenseren.

De ingreep blijkt uit interne stukken over de arbeidsvoorwaarden bij de SP die in handen zijn van deze krant. Tot 1 april 2016 werkten de socialisten met vier functiegroepen en bijbehorende loonschalen. In de hoogste schaal, die gold voor een functie met ‘grote verantwoordelijkheid, inzetbaarheid en flexibiliteit’, bedroeg het maximale brutoloon 3.572 euro per maand.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten, SP. Bookmark de permalink .

15 reacties op SP-top geeft zichzelf extra salaris cadeau

 1. Sabeltant zegt:

  Socialisten veranderen nooit.

  Links lullen, rechts vullen.

  Is het niet met extraatjes dan wel middels corruptie we hebben elk socialistisch land als voorbeeld.

  Geliked door 3 people

 2. Tistochwat zegt:

  Ze gedragen zich zoals het een goed socialist betaamt.
  Ach, het is heel eenvoudig om het klootjesvolk met fluwelen praatjes zoet en in toom te houden, terwijl je je eigen zakken royaal vult uit de belastingpot.

  Een verstandige, eerlijke leider (eigenlijk een contradictio in terminis) zou toch juist het belang van het volk voorop moeten stellen? In ieder geval zou hij op verantwoorde wijze dienen om te gaan met het door de burger moeizaam bijeengebrachte (herstel: het de burger afgeperste) belastinggeld?!

  Like

 3. Flo zegt:

  De links socialistische “wat van jou is, is van ons allemaal” ratten denken vooral aan zichzelf.

  Like

 4. Marian zegt:

  Wat zijn die hufters toch lekker sociaal bezig, ik heb er gewoon geen woorden de farizeeërs.

  Like

 5. Ik begrijp niet waarom die SP-top zo loopt te graaien en haar eigen leden zo loopt af te knijpen. Onder artikel 8 van de Wet Financiële politieke partijen is immers geregeld hoeveel subsidie politieke partijen jaarlijks ontvangen, te weten:
  a. een basisbedrag van 173.240,82, per kamerzetel van de bewuste politieke partij komt daar een bedrag bij van 50.247,81
  b. indien een politieke partij een wetenschappelijk instituut heeft, komt daar een basisbedrag bij van 121.675,08 alsmede een bedrag van 12.506,55 per kamerzetel van de politieke partij.
  en dan zijn er nog aanzienlijke vergoedingen voor een politieke jongerenorganisatie als neveninstelling, alsmede als er neveninstelling voor buitenlandse activiteiten alsa bedoeld in artikel 4, een basisbedrag en daar bovenop een bedrag per kamerzetel berekend overeenkomstig het derde lid.
  Voor verdere vragen kunt U terecht onder postbus.verkiezingen@minbzk.nl

  Dus nogmaals, waarom loopt de SP haar eigen verkozenen af te knijpen tot bijstandsniveau ? Dan ben je als bestuurder toch echt ziek in je kop, lijkt mij !

  Like

  • BertG. zegt:

   Tot bijstand niveau nog wel, ik wou dat ik het had, 4 ruggen in de maand.

   Like

   • Reken maar dat die gek uit Noord-Korea vele miljarden heeft weggezet in een belastingparadijs. Inderdaad links lullen, rechts eindeloos vullen. Dan heb ik nog liever met een rechtse gast te maken, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

    Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik wens met die “tomatensmijters” al decennialang ook maar niet dát te maken te hebben en dat zal ook niet meer veranderen.

  Like

 7. fleckie zegt:

  Als ‘bedreiger’ kan ik me afvragen in hoeverre zijn diverse instanties( LEDEN!) …DEELGENOOT( economische ‘ONTVANGERS’ ) van de …TOTALE ..ASIELINDUSTRIE, vanaf VERTREK van landen van herkomst, (per ‘afdeling’ )tot en met ASIELCENTRA’ in ..ONZE EUROPESE LANDEN.
  ….MET ANDERE WOORDEN, WIE…! EN…WELKE …INSTANTIES? GESPECIFICEERD?

  Like

 8. Ivan Chapka zegt:

  Hoeveel zou MAO Jan uit die pot krijgen? Of heeft die een andere schaal.
  De SP is met vlag en wimpel de meest steenrijke partij van NL. Kan ook makkelijk als je ieder partijlid een gigantische afdracht oplegt (uiteraard ten koste van de staatskas d.m.v. het aftrekbaar zijn van de in mijn ogen belastingfraude zijnde afdracht aan de partij).

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Hu…. het maximale brutoloon 3.572 euro per maand.

  Voor dat loon wil ik geen praatjes namens Marx verkondigen. Politiek is ook een geloof.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad.
   Iedereen roept over “Riante verhoging…”
   Nou vind ik 400,- Euro bruto om uiteindelijk een BRUTO-inkomen te genereren van nog net geen 4.000 Euro per maand, nou niet direct iets om over naar huis te schrijven….
   Waar komt die hysterie vandaan…?

   Ga eens bij de EU in Brussel protesteren, daar krijgt zelfs een werkster meer per maand! En dan hebben we het niet over de WERKELIJK buitensporige vergoedingen die
   alle EU-ambtenaren per maand ontvangen.
   En dan hebben we het ook nog niet over alle verdere emolumenten die zij zichzelf toekeren.
   BTW-vrije aankopen… Taksfree shoppen voor ’n fooi.de meest luxe artikelen koppen.
   Enfin.
   Die beerput zou eens open getrokken moeten worden… in vergelijking met dat kruimelgedoe bij de SP.

   Like

 10. Ik sprak vanmiddag nog een griffie-ambtenaar van de extreem-linkse gemeente Amsterdam en een lullige een-persoonsfractie in de Amsterdamse gemeenteraad incasseert jaarlijks naast zijn raadlidmaatschap ook nog eens 120.884 euri voor zijn familie.Dus je kunt je wel voorstellen dat je met één raadsperiode goeddeels binnenloopt….Een noord-koreaanse SP heeft wellicht meer leden in de Amsterdamse gemeenteraad en dan gaat het nog heel wat sneller.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s