Wij zijn een bedreiging voor de islam

Screenshot_1

(Door: Juliaan van Acker)

Waarom moslims niet kunnen en niet mogen integreren

Er zijn drie monotheïsmen: het judaïsme, het christendom en de islam. Monotheïsme wil zeggen dat er één God is, de Absoluut Ene waaruit alles is voortgekomen. God is altijd geweest. Hij heeft geen begin en geen einde. Hij staat boven alles wat is en staat buiten de tijd: dit heet transcendentie. Dit heeft tot gevolg dat de logica van wat is (het bestaande, de ‘zijnden’) op Hem niet van toepassing is. Bijvoorbeeld: Hij is tegelijkertijd aanwezig en afwezig, Hij is licht en duisternis, Hij leeft en is dood. Om dit laatste enigszins te kunnen begrijpen: voor wie niet in Hem gelooft, is Hij dood.

Bovenstaande betekent dat God onkenbaar is. Nochtans stellen de religies Hem vaak voor als het hoogste zijnde, terwijl Hij in essentie niet bestaat in onze werkelijkheid. Hij staat in zijn transcendentie buiten onze werkelijkheid.

Dit alles zal voor velen abracadabra zijn of volstrekte onzin. Ik schrijf dit slechts om een verschil tussen de monotheïsmen aan te tonen en wat dit betekent voor hoe we in de wereld met elkaar omgaan. Of je nu gelooft of niet, het valt niet te ontkennen dat honderden miljoenen geloven in YHWH, in God of in Allah. Dat is in elk geval een werkelijkheid waarmee we rekening moeten houden. Dat het geloof van de mensen in een God voor iedereen gevolgen heeft, is eveneens een realiteit. Vraag het aan slachtoffers van terroristische aanslagen, aan diegenen die vervolgd worden omdat ze niet geloven of aan vrouwen die zich zedig kleden uit angst voor mensen die omwille van hun geloof aanstoot nemen aan vrijere zeden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, Islam. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wij zijn een bedreiging voor de islam

 1. BertG. zegt:

  Gevalletje oeps, niet gezien.
  Ik had deze link gisteren middag hier al ergens bij geplakt.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Ik hoop écht van ganse harte dat dit waar is en dat we uiteindelijk deze haat cultus uit Europa gooien.

  Deze ideologie hoort niet in Europa, nu niet en nooit niet.

  Het haat alles wat wij zijn, elke leider die voor zijn volk opkomt zou het moeten weren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Saskia Dubbeldam zegt:

  Wat een goede analyse. Ik ga hier zeker stukken uit gebruiken als weerwoord tegen de diverse knuffelaars.
  Tegelijk is het ook een droevig verhaal, want het lijkt erop dat onze Westerse leefwijze alleen te redden is met een grote strijd tegen de Islam en dat zou onnoemelijk veel mensenlevens kunnen kosten in Europa. Ik vrees dat de burgeroorlog niet veel jaren meer op zich laat wachten en ik hoop tegen die tijd bij een boerderij te wonen, zodat ik iets zekerder ben van te overleven.

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Zie hoe de onderlinge broederliefde van de Ummah het Midden Oosten teistert en vraag je af of je dat ook in Europa wilt. Veertien eeuwen gestolde achterlijkheid die alleen kan overleven door geweld, slavernij en onderdrukking.
   De erfenis van onze voorouders is het waard om met huid en haar te verdedigen.

   Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Alleen het verraad van binnen uit de westerse samenleving is fnuikend en veroorzaakt de ondergang van onze samenleving !!

   Geliked door 1 persoon

 4. Jawel zegt:

  “Bovenstaande betekent dat God onkenbaar is.”

  Dat is nu juist NIET de kern van het Christendom. Ook al is het zo dat God niet VOLLEDIG kenbaar is, Hij LAAT Zichzelf kennen op meerdere manieren. De eerste manier is dat God’s grootheid en kracht gekend kan worden door te kijken naar Zijn Schepping (Rom 1:19-20a). De tweede manier is God’s openbaring aan de mens. In de eerste plaatse de openbaring in de geschiedenis, waarbij de openbaring van Jezus de belangrijkste is (Joh 1:18). In de tweede plaats de persoonlijke openbaring in het leven van een mens (Joh 17:3), en door inwoning van God Zelf in die persoon! (Joh 14:23)

  Rom 1:19 -20a Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar.

  Joh 1:18 Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

  Joh 17:3 Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en ​Jezus​ ​Christus, die Gij gezonden hebt.

  Joh 14:23 Jezus antwoordde: ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Het is spijtig dat Juliaan van Acker voorbij gaat aan het feit dat van die vele honderden miljoenen moslims er maar een fractie gelooft in het bestaan van Allah. Echter elke moslim is voor de volle honderd procent overtuigd van de islamitische dogma’s.

  Daar zit ook zo’n beetje het probleem. Allah is een beetje een ziek en zielig zeehondje dat alleen op een zandbank achtergelaten is. Allah kan niets en Allah doet niets, het zijn die verdomde verhaaltjes die het doen.

  Die Juliaan van Acker heeft het dus helemaal niet begrepen, niet een klein beetje niet, nee helemaal niet. Allah doet er niet toe, of er een Allah is of zesentwintig (zoals bij The Nation Of Islam) Allah heeft nooit bestaan en zal nooit gaan bestaan. Het zijn de verhaaltjes over Allah die de wereld in vlam zetten, omdat er feitelijk geen enkele moslim in Allah gelooft, maar omdat ze allemaal in dat verstikkende weg van onderdrukking zitten. Daarom is er geen uitweg.

  Wat Juliaan van Acker doet is de theorie voor waar aannemen, en dat is iets dat geen enkele moslim doet. Niemand gelooft echt dat er een paard met vleugels is, niemand gelooft echt in de schepping of dat de zon elke avond in modder wordt ondergedompeld.

  Het enige dat telt is dat je kop er wordt afgehakt als je niet doet wat de machthebber van je wil. De rituelen moeten worden uitgevoerd m te laten blijken dat men de baas volgt. Niets meer en niets minder. Door nu het Christendom en het Judaïsme gelijk te stellen met de islam geeft de schrijver van het stukje te kennen dat hij het dus niet begrepen heeft. De islam is een ideologie met als doel om domme mensen onder controle te houden. Het Jodendom is om mensen in het gareel te houden door middel van de wet, echter dat werkt alleen als men zelf netjes is en zich correct wenst te gedragen. Het is wel een hele zware last. Het Christendom tenslotte heeft aan de joodse wet vergeving toegevoegd, dat wil zeggen, als men van goede wil is dan is het goed. Het volbrengen van alle regels en gebruiken is niet noodzakelijk, inzet tonen is voldoende.

  Alleen is er met het volgen van de wet en het vergeven van mensen die wel van goede wil zijn geen geld te verdienen. Daarom heeft de islam de vergeving geschrapt en heeft de islam de mensen opgezadeld met keiharde eisen waaraan men moet voldoen. En men moet vijf procent van het inkomen naar de moskee brengen. En twintig procent van de buit. Daarom is de islam zo populair bij politici en mensen die net één hersencel meer hebben dan totale idioten. Zodra men weer hoe het geld stroomt is er een imam bij gekomen en weer iemand die niet meer hoeft te werken omdat de gelovige moslims zijn eten wel bij elkaar roven.

  Die Juliaan van Acker heeft het dus niet begrepen. De theorie klopt niet. De islam is een misdaadsyndicaat dat zich voordoet als een geloof. De islam is géén geloof! Allah bestaat niet, bijna alle verhalen over Allah zijn over genomen uit de Bijbel en een paar uit de Griekse mythologie (Baraq het vliegende paardje waarop Mohammed naar Jerusalem vloog is in feiten gewoon PEGASUS, het Griekse mythologische paardje met vleugels) (Google het maar eens!)

  Geliked door 4 people

 6. Marian zegt:

  Leuk dat de moslims bang voor ons zijn, daar moeten we van gaan profiteren!!!!!!

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Wij zijn een bedreiging voor de islam

  Dat zeggen niet 55 miljoen moslimschapen in Europa maar de wordvoerders der moskeeën/schaapskotten.

  Geloof is een vrije belijdenis in Europese landen waarbij de kerkelijke invloed, bestuurlijk, uitgebannen lijkt te zijn. Was het maar waar en bestuurlijk zullen wetgeving achterlopen op het strijdboek der islam: de koran en implementatie van ons recht en maatschappelijk onderlinge verhoudingen.

  Wederom een omgekeerde reactie van degene die wil overheersen.

  Like

 8. Anton Haksteeg zegt:

  Ik vraag me af wie van de reageerders ooit die vervloekte koran heeft gelezen. Ik deed het twee maal en weet dus ook dat de koren de dood eist van een ieder die zich niet tot de islam “bekeerd”
  Er is geen andere “religie” die dat doet. de islam is een cult gedragen door éne mohammed die is 632 dat boek in elkaar prutste hij was overigens “gehuwd” met 11 vrouwen waarvan de jongste 9 jaar oud was dus een pedofiel eerste klas. Hij had verder veel Christenen en Joden als slaven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s