De kloof blijft: De EU vindt geen uniforme koers in de “vluchtelingen”kwestie

Screenshot_29

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de afsluiting van de jongste Brusselse EU-top heerste ontnuchtering bij de deelnemers: in de centrale kwestie van de herverdeling van “vluchtelingen” maakt de EU geen vorderingen.

Duits - Zuerst

Bijna twee jaar na het vastleggen van een door de Europese Commissie –tegen het verzet van enkele Midden- en Oost-Europese landen in – doorgedrukt quotasysteem ter verdeling van “vluchtelingen” uit Griekenland en Turkije blijft het thema een van de centrale geschilpunten van de Europese Unie. En een oplossing is niet in zicht. Men zou wat dit betreft “helaas geen vooruitgang hebben geboekt”, concludeerde de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdag.

Daarbij probeerde de bondskanselier de Zwarte Piet aan de zogenaamde Visegrad-landen te geven – Polen, Hongarije, Slowakije en de Tsjechische Republiek. Omdat men wegens hun verzet niet tot een resultaat zou zijn gekomen, zou men er ook “helemaal niet veel tijd aan besteed hebben”, zei de bondskanselier. Merkel trad samen met de nieuwe Franse president Emmanuel Macron tijdens een persconferentie op om de vastberadenheid van de beide landen te benadrukken nieuwe dynamiek te verlenen aan de Europese Unie.

Ook Macron had scherpe kritiek op de Oost-Europese partners, omdat zij zouden weigeren om de besloten richtlijn met betrekking tot de herverdeling van “vluchtelingen” in te voeren.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán verklaarde echter prompt dat hij niet zou afwijken van zijn afwijzende houding.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Brussel, demoniseren, Duitsland, Europa, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Polen, Rotzakken, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op De kloof blijft: De EU vindt geen uniforme koers in de “vluchtelingen”kwestie

 1. Flo zegt:

  Dat de oosteiropese landen maar mogen volhouden! Vroeg of laat zal dit EU / euro gedrocht uit elkaar klappen.

  Like

 2. Marian zegt:

  Chapeau !!!!!! Viktor. Gewoon op je standpunt blijven staan. Laten ze er zelf nog maar een stelletje van die glansparels erbij nemen.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Het is me een waar genoegen dat ik lees dat de Hongaarse president klip en klaar duidelijk heeft gemaakt niet af te wijken van hun koers m.b.t. de ‘vluchtelingenkwestie’.
  Bravo, heer Orban! Houd uw standpunt vast. Dat dwingt respect af.

  Geliked door 1 persoon

 4. john zegt:

  Wie kan ons enkele voorbeelden geven van het nut voor de gewone burger van de eu ? Bij tal van rondvragen heft het voor de burgers niet meer. Die zijn er overal op achtreuit gegaan ten voordele van half afrika. En nauurlijk staan ze meet nog vele miljoenen gereed om naar hier af te zakken waar het geld voor hen graatis is !

  Like

 5. john zegt:

  Wie kan ons enkele voorbeelden geven van het nut van de eu voor de gewone burger van de eu ? Bij tal van rondvragen hoeft het bij de burgers niet meer.Die zijn er overal op achteruit gegaan ten voordele van half afrika . En natuurlijk staan ze nog met miljoenen gereed om naar hier af te zakken waar het geld nog gratis is (gelieve met vorige inzending gen rekening te houden. Teveel fouten)

  Like

 6. OphEUffen zegt:

  Respect valt in mijn wereld niet af te dwingen (*1). Respect moet men verdienen. En dat doet Orban met verve.

  (*1) ik zie niet gebeuren dat ik ooit respect zal opbrengen voor moslims omdat ze dit eisen. Net zoals voor de EU.

  Like

 7. Jean zegt:

  Er is maar een oplossing die resultaten zal leveren nl: die EU opdoeken en de grenzen sluiten dan pas zal er terug veiligheid, welvaart en leefbaarheid terugkomen in Europa want wij Europeanen zullen die vreemde troep nooit aanvaarden noch tolereren noch respecteren, reden: Gewelddadige Achterlijke Barbarij hoort niet thuis in onze westerse seculiere samenleving.
  Partijen die deze smeerlapperij blijven steunen zullen afgestraft worden.

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Zo langzamerhand heb je geen woorden meer om je afschuw van de EU mee uit te drukken, wat een slappe hap is dat. Als ze enig respect willen oproepen moeten ze nu meteen de grenzen sluiten voor nieuwe gelukzoekers en dan maatregelen om de aanwezigen te screenen en uit te zetten wat onder valse vlag is binnengekomen.

  Like

 9. Een extra reden om te kappen met het EU-experiment !

  Like

 10. Henk der Niederlànder zegt:

  Edoch, het zou misschien beter zijn om ten alle tijden het beestje bij naam te noemen en deze zogenaamde vluchtelingen te benoemen als de 97 procent gelukzoekers dan wel profiteurs.

  Like

 11. Marc zegt:

  Oost-Europa versus West-Europa is als de dapperen tegenover de mentaal zieken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Claudia M. zegt:

  Die kloof van de EU (Ellende Unie) zal me een rotzorg zijn, ik maak me zorg over de kloof in mijn directe omgeving die door de komst van volk met een compleet andere cultuur veranderd op een manier die mij totaal niet aanstaat!

  Als het daadwerkelijk vluchtelingen zouden zijn, zou het tot daar aan toe zijn, maar dit zijn geen vluchtelingen, het overgrote deel is economisch op zoek naar beter plekje op de aardbol en geef ze feitelijk eens ongelijk.

  Het is echter compleet ondoenlijk al deze over het algemeen ongeschoolde mensen op te vangen en daarom veelal blijvend van levensonderhoud te voorzien. De huizen zijn voor de gewone Nederlander al jaren op en de meer simpele banen ook. Trouwens, alles wat ik hier achterop de vuilniswagen zie, is roomblank! Alles met een kleurtje hangt in het winkelcentrum en valt jou lastig!

  De Visegrad-landen de schuld geven niet mee te willen werken is helemaal een gotspe! De meeste ‘asieligerszoekers’ gaan zodra ze een verblijfsvergunning EU hebben, gauw op de loop naar een land waar je beduidend meer uitkering krijgt. Het zijn dus nogmaals geen vluchtelingen, maar luie donders die van ons ook nog verwachten dit allemaal te bekostigen; hoe heet het ook weer? Oh ja, djizja. Het boven ons verheven volk heeft er immers recht op.

  Like

 13. t.Troubadour zegt:

  Nu de Baltische staten Kroatie,Roemenie en Bulgarije nog algoewel ij er geen last van hebben zodra deze gelukzoekers een status hebben reiEn zij door naar nederland en Duitsland

  Like

 14. Mirjam zegt:

  Wanneer gaan ze terug? Dat is de grote vraag. Vluchtelingen zijn geen immigranten, dát is hetgene wat Rutte ons wijs probeert te maken, maar als ze niet hoeven te vluchten, wat doen ze dan hier en waarom laten we het toe dat ons land, onze landen, overstroomd worden door immigranten die hier niets te zoeken hebben? Geen enkel land hoeft economische immigranten zomaar toe te laten en ze meteen verblijfsvergunningen en uitkeringen te verstrekken. Sterker nog, dat heeft geen enkel land ooit gedaan. De grenzen waren dicht en alleen als je een werkvergunning had kon je een tijdje blijven en anders niet. We zijn doorgeschoten in het luisteren naar de EU, met hun veer- en taxidiensten. De EU moet weg en deze waanzin ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s