Turkse twisten

Screenshot_35

(Door: Ton Nijhof)

Gisteren waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voor de opkomst van Turkse knokploegen in Nederland. De NCTV signaleert in een gisteren verschenen dreigingsbeeld dat paramilitaire groeperingen de afgelopen maanden actiever werden in Turkije vanwege het grondwetsreferendum. Ze richtten zich daarbij vooral op vermeende tegenstanders van de Turkse leider Erdoğan.

De meest beruchte knokploeg in Turkije is Osmanli Ocaklari, vrij vertaald ‘de Ottomanenclub’. Het draait hier naar hun eigen zeggen om een politiek-religieuze jongerenclub, maar in feite is het een paramilitaire organisatie die in thuisland Turkije steeds openlijker jacht maakt op critici van Erdoğan. In interviews duidt voorzitter Kadir Canpolat van de Osmanli Ocaklari zijn leden aan als ’soldaten van Erdoğan’ die bereid zijn voor hem te sterven, maar tegelijkertijd ontkent hij iets van doen te hebben met de gewelddadige acties. De jongeren richten zich niet alleen op de politieke tegenstanders van Erdoğan, maar ze plegen ook religieus geweld. Een recent incident draait volgens insiders om een zware mishandeling in Anatolië. Het slachtoffer at een broodje op straat en omdat het ramadan is, moest hij dat publiekelijk met een forse afranseling bekopen.

Darwin

Inmiddels wordt in het Turkse onderwijs de evolutieleer voortaan geschrapt en Erdoğan heeft zijn handtekening al gezet onder de wet die deze verandering in het onderwijs moet doorvoeren. De evolutietheorie wordt in moderne landen al sinds ruim een eeuw aanvaard als plausibele natuurwetenschappelijke verklaring voor de verscheidenheid en ontwikkeling van soorten. Leden van de Turkse oppositie vrezen dat Turkije steeds meer gaat lijken op Saoedi-Arabië, waar de evolutieleer ook uit den boze is. Turkije schuift dan ook steeds meer in die richting op, waarbij niet de ratio, maar de geestelijke elites politiek en wetenschap leiden. Duidelijk is dat er in het Turkse onderwijs ook minder aandacht zal worden besteed aan Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse seculiere republiek in 1923. Ook dat past precies in het straatje van  Erdoğan. Hij wil werken aan een Nieuw Turkije, dat honderd jaar na de stichting van het moderne Turkije in 1923 een feit moet zijn. Dat is precies 240 jaar na het ‘beleg van Wenen’ door de Ottomanen, die daar roemloos in de pan werden gehakt door de Poolse koning Jan III Sobieski. Lekker zit dat de Turken nog steeds niet.

Je zou verwachten dat na de recente gebeurtenissen in Turkije eindelijk de ogen van velen zouden opengaan voor het gevaar dat Erdoğan´s Turkije betekent voor West-Europa. Een enorm leger dat sinds de zogenaamde ‘coup’ nog uitsluitend geleid wordt door Erdoğan-getrouwen, een potentiële vijfde colonne in o.a. Duitsland en Nederland, een investeringsprogramma om het modernste materieel te verwerven, waaronder veel tanks en honderd JSF-vliegtuigen, en het belangrijkste: de intentie om West-Europa te domineren. Wanneer gaan onze politici nu eindelijk eens de islamitische dreiging serieus nemen, te beginnen met de uitspraken van Islamitische Staat dat het Europa zal destabiliseren door enorme vluchtelingenstromen op gang te brengen? Of de uitspraken van Erdoğan en invloedrijke moslimgeestelijken dat “Europa zal worden veroverd door de baarmoeder van onze vrouwen”? Turkse Nederlanders kregen een email om op Erdoğan te stemmen met de belofte van extra kinderbijslag. Het is de droom van sultan Erdoğan om Europa te onderwerpen.

Militaire kracht

De Turkse strijdkrachten staan in de NAVO op de tweede plaats, direct na de VS en vóór landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk. Sterker nog: de Turkse strijdkrachten zijn even sterk als deze drie Europese landen samen als men de Franse en Britse kernwapens buiten beschouwing laat. Het Turkse leger brengt een half miljoen man op de been, gesteund door enorme reserves. Jaarlijks komen minstens 700.000 Turkse mannen in aanmerking voor militaire training. Daardoor kan Turkije een conflict veel langer vol houden dan Europese beroepslegers. Turkije beschikt over bijna 4000 tanks, waaronder moderne Leopard-II tanks (die wij niet meer hebben). Ter vergelijking: Groot-Brittannië (200 Challengers II), Frankrijk (400 Leclerc) en Duitsland (225 Leopard-2A7) hebben samen nog maar 825 moderne tanks!

Analyse

Een militaire veiligheidsanalyse is gebaseerd op twee uitgangspunten: van ieder land worden de ‘capabilities’ en de ‘intentions’ in samenhang beoordeeld. De militaire kracht en de politieke bedoelingen. Wie dat doet, gaat op zijn minst rechtop zitten als hij de feiten kent en de televisiebeelden ziet van duidelijk niet-geïntegreerde Turkse medelanders. In militair opzicht kan Turkije nog niet winnen van de gezamenlijke Europese legers, omdat deze binnen enkele weken het absolute luchtoverwicht zouden hebben. Hoewel de Europese luchtmachten ook gevaarlijk klein zijn geworden, hebben zij samen het dubbele van Turkije. Ook de Russische luchtmacht is met 800 gevechtsvliegtuigen ongeveer tweemaal zo sterk als Turkije. Daarom is het essentieel dat Turkije in het komende decennium niet de beschikking krijgt over de F-35, beter bekend als de JSF. Wat ook zorgen baart, is de gezamenlijke jaarlijkse oefening ‘Anatolian Eagle’ op de vliegbasis Konya, waar ook de luchtmachten van Saoedi-Arabië en Pakistan (een kernmacht) aan deelnemen.

Het is niet denkbeeldig dat de amateuristische staatsgreep is uitgelokt door Erdoğan, die simpelweg hoefde te laten uitlekken dat er massaontslagen op komst waren. Het resultaat is dat overal zijn aanhang de straat op ging, ook in Duitsland en Nederland. Het is nu betrekkelijk eenvoudig om de vijfde colonne getalsmatig te bekijken. In Turkije is 60% op de hand van Erdoğan, hier is dat percentage eerder hoger dan lager. Dat betekent dat van de 400.000 Nederturken er zeker 240.000 Erdoğan steunen. De bekende Gallup-peiling concludeerde optimistisch dat “maar acht procent van de moslims” sympathie heeft voor het terrorisme. Als we de 8% regel toepassen op alleen de aanhangers van Erdoğan, dan zijn we dus aan de voorzichtige kant. In Nederland bestaat de potentiële vijfde colonne dus uit 19.200 Turken, een kleine 10.000 als men alleen de mannen in de militante leeftijd van 18 tot 50 neemt. In Duitsland, waar drie miljoen Turken wonen, is dat dus het zevenvoudige: 75.000.

Als Erdoğan de vlam in de pan wil laten slaan, kan hij dat heel eenvoudig doen door incidenten uit te lokken. Als in Duitsland Turken worden gemolesteerd, zijn de rapen gaar. Daarom is het van het grootste belang dat Europese regeringen krachtig optreden tegen de terreur, want de voedingsbodem van rechtse extremisten is simpelweg een falende overheid die wegkijkt bij islamitische terreur en vrolijk de bevolking met ‘Wir schaffen das’ opzadelt met een stroom opportunisten, onder wie echte vluchtelingen verre in de minderheid zijn.

Door:
Mat Herben/Ton Nijhof
(Voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, dictatuur, Europa, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Turkse twisten

 1. E.J. Bron zegt:

  Goed stuk, alleen erg spijtig van de laatste alinea, waarin tegenstanders van de islam en de islamisering “rechtse extremisten” genoemd worden . . . Jammer.

  Liked by 2 people

  • Zo worden we genoemd in de media.. Bron… rechtse extremisten. Maar ze noemen ons ook islamcritici of aanhangers van populistische politici. Of nazi’s, fascisten en racisten. In ieder geval mensen (niet-moslims) die de islam het beste kennen!!!

   Like

  • karl zegt:

   Het is tegenwoordig een geuzennaam denk ik dan maar. Label de oppositie extreem en je kan er anti terreur wetgeving op loslaten. De daadwerkelijk dreiging word niet aangepakt en na iedere aanslag kan men ons verder de mond snoeren.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Dat had ik zeker niet verwacht van Ton Nijhof en Mat herben. Die mogen van mij eens haarfijn uitleggen wie die rechtse extremisten zijn en hoeveel het er zijn en waar die dan plotseling allemaal vandaan komen. Ik geef de heer Bron gelijk voor de rest was het een prima artikel.

   Like

   • stapal zegt:

    Ik geef daarop hetzelfde antwoord als wat Bert van mij kreeg:

    “Mensen als jij en ik zijn geen rechtse ‘extremisten’, maar rechts-liberale mensen met gezond verstand. Extremisme is gelijk aan gebruik maken van geweld om een –soms utopisch- doel te bereiken wat nog niet is bereikt. Jij en ik willen alleen geweld gebruiken als ons wordt afgenomen wat ons toebehoort.

    Onze toekomstige en verder reikende doelen bereiken wij op geweldloze wijze. De islam trappen we zonodig tot pulp omdat ze iets af willen nemen. Dat zijn opmerkelijke verschillen nietwaar”?

    Liked by 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Is dat nu een everzwijn of een hangbuikzwijn?
  Dat het een zwijn is daar wordt niet aan getwijfeld maar het soort wel, in elke geval valt dat zwijn niet te vreten…

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Mat Herben is totaal onbetrouwbaar. Dat is ten tijde van LPF wel gebleken. Het is een mol. Op papier hebben de turken een groot leger, maar in de praktijk niet. Zodra ze met dat leger bewegen is het land failliet. Turken kunnen niets lenen omdat de rating op junk staat.
  Verder hebben ze geen vliegdekschip bijvoorbeeld.
  Onze gezamenlijke regeringen zouden wel wat moeten doen tegen de openlijke agressiviteit van de moslims, de turken in het bijzonder. Maar dat is praten tegen dovemansoren.
  Hier de lijst van global firepower: http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp.
  De turken op 8, Frankrijk en Groot-Brittanië op 5 en 6. De Britten hebben dan ook nog de hele commonwealth achter zich. Met Italië en Duitsland op 9 en 10, beide veel grotere en modernere economieën. Als deze landen een sprintje trekken zijn ze Turkije binnen een jaar ruim voorbij.
  De 5de moslimcolonne is het grote probleem van Europa.
  De EU heeft de volgende oorlog willens en wetens voorbereid.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Mijnheer Herben dank voor dit heldere betoog, jammer dat woorden niet meer genoeg zijn om een en ander te stoppen, ik ben bang dat we te laat zijn. Tegen de tijd dat we in staat zijn wel de juiste maatregelen te nemen staan we met de rug tegen de muur. Er moeten NU beslissingen genomen worden om die rot islam ons land uit te trappen, ze hebben genoeg schade aangericht en ons miljarden gekost, om met Geert te spreken” genoeg is genoeg”!

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Erdogan heeft ook het aantal binnenlandse tegenstanders vergroot door veel ambtenaren, rechters, hoogleraren, schrijvers, journalisten, militairen te ontslaan of gevangen te zetten. Op hun steun en die van hun familieleden hoeft hij niet te rekenen. Ook de Koerden zullen hem tot in de verre toekomst blijven hinderen. Een rustig sultanaat zal hem niet ten deel vallen.
  De slagkracht van het leger is wel bewonderenswaardig. Zo hebben ze in de afgelopen jaren meer dan 40.000 gewapende verzetstrijders gedood. Jammer dat er volgens andere cijfers van het leger in totaal maar 10.000 verzetstrijders beschikbaar waren.
  De methoden van de Jonge Turken zijn kennelijk overgenomen.

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Het is heel aardig dat er hier iets meer zicht op de Erdoganisten komt maar vlak de pogingen van de Gulenisten niet uit om vooral mt medewerking van de PvdA, D66, GroenLinks en CDA subsidies op te strijken die onttrokken worden aan het welzijn van’t Algemeen dat er onbedoeld wel aan mee betaalt.
  http://www.steilbergenmetin.nl/misleid-oranje-fonds-betaalde-mee-aan-moskee-internaten/
  http://www.steilbergenmetin.nl/burgemeester-van-der-laan-zit-in-raad-van-advies-van-amsterdamse-gulen-stichting/
  http://www.steilbergenmetin.nl/van-asscher-hebben-turkse-organisaties-niets-te-vrezen/
  http://www.steilbergenmetin.nl/amsterdam-ontkent-religieuze-achtergrond-moskee-internaten/
  http://www.steilbergenmetin.nl/sekte-onder-vleugels-open-samenleving/
  http://www.steilbergenmetin.nl/hans-spekman-gulen-beweging-in-utrecht-internaat-cadeau/
  http://www.steilbergenmetin.nl/persvrijheid-wat-hebben-pen-nederland-en-de-nvj-te-zoeken-op-een-propaganda-event-van-de-gulen-beweging/
  http://www.steilbergenmetin.nl/organisaties-achter-lezing-genocide-ontkenner-mccarthy-hebben-banden-met-ankara/
  http://www.steilbergenmetin.nl/futloze-avond-over-gezi/
  http://www.steilbergenmetin.nl/cmo-werkt-voor-lange-arm-uit-ankara-harkt-eu-onderwijs-subsidie-binnen/
  http://www.steilbergenmetin.nl/van-cosmicus-naar-metis-montessori-naamsverandering-moet-gulen-achtergrond-wissen/
  http://www.steilbergenmetin.nl/gemeente-slim-bespeeld-school-die-niemand-wil-krijgt-nieuwbouw-op-amsterdamse-toplocatie/
  http://www.steilbergenmetin.nl/bespaar-ons-de-beperkte-opinie-van-joost-lagendijk/
  http://www.steilbergenmetin.nl/duitse-veiligheidsdienst-onderzocht-gulenbeweging/

  Maak er maar vast een backup van voordat deze informatie is verdwenen.

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  van die Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zakt mijn broek af.
  Deze kerel komt nooit verder dan “het dreigingsniveau is zoveel of zoveel”

  Waar deze minkukel faalt is een goed beleid om islamitische terroristen op te pakken.
  Keertje een onthoofdingsfilm gezien, oppakken en vragen wat de bedoeling is.
  Moskeeën die terreur verheerlijken,het hebben over ongelovigen of anderszins anti westerse sentimenten ten toon spreiden, tegen de vlakte, gewoon een shovel naar binnen!
  Bij vermoeden van terroristen in een wijk, de wijk afgrendelen, het leger erop af en deur voor deur controleren op wapens of anti westerse individuen.
  Stop de subsidies aan de met het Moslim Broederschap verweven instituten. Geen gezeur, geen ja maar, IEDEREEN ook jij weet welke instellingen het zijn. Sluit de deuren van deze instituten die onder de oppervlakte onze samenleving vergiftigen.

  Wat hebben we aan een Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding als de man altijd nadien weet te vertellen dat het een lone wolf is, dat hij wel of niet bekend was, en dat we rekening moeten houden met.

  Flikker toch op man, kom godverdomme eens met oplossingen!
  Laat de burgers nou eens zien dat je daadwerkelijk je titel waard bent.
  Nu ben je niets meer dan een sufkut in een mooi pak. Een lege flapdrol die zichzelf schoon praat.
  Een “lullo” met de handen in zijn haar, en een trekpop van onze politieke correcte regering.

  Wat hebben wij aan zo’n Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding?

  Niets toch zeker.

  Toon ballen!

  Like

 8. ieznogoedh zegt:

  Ze richtten zich daarbij VOORALSNOG vooral op vermeende tegenstanders van de Turkse leider Erdoğan.
  Zodra echter uur U is aangeb orken dan zullen ook de brave Duitsers en Nederlanders aan de beurt zijn.

  Daarom is het van het grootste belang dat Europese regeringen krachtig optreden tegen de terreur,
  Europese regeringen en krachtigd optreden tegen mislims?
  Dream on! Die treden alleen krachtig op tegen de eigen bevolking zodra die ook maar iets laten blijken van het niet eens met het gevoerde omvolkingsbeleid te zijn.

  Like

 9. Seculiere zegt:

  Ook al krijgen de Turken die F-35 niet in handen, de eerste Turkse gevechtsvliegtuig in 2023 is al een feit… Wat ik wel niet begrijp is, jullie uiten je ongenoegen over Erdogan maar zijn zo ferwente aanhangers van Trump. Dit terwijl ze even controversieel zijn op punten als persvrijheid, waarheidsgetrouw, etc… Ik bedoel 110.000.000.000 aan wapens verkopen aan de Saudis…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Heil Trump.
   En Erdogan is een lachwekkende dictator die op een zielige manier probeert om Sultan van Europa te worden.
   Laat ons niet lachen.
   Het wordt tijd dat die man ondersteboven…
   De rest moge duidelijk zijn.
   Turkije hoort niet bij Europa.
   Heeft er nooit bij gehoord en zal er Godzijdank nooit bij horen.
   Ik zou zeggen alle Turken terug naar Turkije.
   Daar horen jullie.

   Niet hier met al die grote smoelen op helemaal niks.

   Like

  • Harry zegt:

   Wat ik “WEL NIET” begrijp ???
   Wat is het nou ? WEL of NIET ?
   Erdogan is enorm groot tuig , die met alle middelen zal proberen om europa te islamiseren .
   Hij heeft geen enkel benul van onze levensstijl en dat we die wensen te behouden .
   Zie maar hoe onbeschoft dat varken zich gedroeg in Amerika , OM OP ANDERMANS BODEM JE EIGEN KNOKPLOEG OP EEN PAAR DEMONSTRANTEN AF TE STUREN !
   Erdogan is gewoon tuig !
   Tuig van de richel .
   En een geboren dictator .
   En dankzij de islam nog een vals leugenachtig taqiyya gedrag tentoon spreidt !
   Erger kun je ze niet vinden .

   Like

   • Seculiere zegt:

    Das Vloams 🙂 . ‘Wel’ is de afkorting voor ‘weliswaar’ mijnheer Harry.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Geen gelul Seculiere met je “Das Vlaoms.”
    Er wordt aan je gevraagd of het WEL of NIET is.
    Daar heeft het “welliswaar” helemaal niets mee te maken.
    En dat weet jij donders goed, als rasechte Turk…!

    Like

 10. Seculiere zegt:

  Zou je er nog zijn voor het Turks leger?

  Like

 11. Seculiere zegt:

  ‘Hoop’ dus…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s