DIEP BEWOGEN MENSCHEN . . .

Screenshot_43

Den koning bezoekt Palermo

 (Door: “Driek”)

Er was eens een koning, in een land, eens luisterrijk en schoon, doch langzaamaan, verarmd en verpauperd, doch waar hij, den koning, door gansch den bevolking op handen werd gedragen. Op zijn verjaardag was dien bevolking werkelijk buiten zinnen. Uit veraf gelegen steden en dorpen kwamen menschen in klederdracht en stonden dan te zwaaien met oranje vlaggetjes. Ja, lezer, zo blij waren zij met hun koning. En, natuurlijk, niet te vergeten, den koningin. Ja, lezer, want dien koning had ook een vrouw, den koningin dus. En net zoals in boer zoekt vrouw, heeft ook den koning een koningin gezocht en… gevonden. Hoe dat in hemelsnaam is geschied, is mij nog altijd een raadsel. Doch den bevolking was daardoor in jubelstemming. Dat begrijpt den lezer. Dat laat zich niet lang raden.

Het waren beiden diep bewogen menschen, die zich het leed van al dien aangespoelde armoezaaiers zeer sterk aantrokken. Logisch, daar is een koning voor. En toen geschiedde, als een schitterende zonnestraal door een donkere lucht, zomaar ineens, dat dien koning zijn prachtig grote paleis beschikbaar stelde voor al dien nutteloze, aangespoelde, zielige negers. Helemaal gratis. Welk land heeft er zo’n koning? Nou? Ik durf te wedden: Niet één!

Dien bevolking van dat land waren vrij simpele lieden. In hun vrije tijd keken zij naar domme televisieprogramma’s over boerinnen die een boer zochten. En andersom. Zo waren er nog meer infantiele programma’s, waar dien bevolking van smulde en ook avond aan avond naar keek. Daardoor waren zij totaal onwetend over wat er in den grote wereld allemaal voor vreselijks geschiedde. En dat was niet mis. Dat weet den lezer van “E.J. Bron” maar al te goed.

Met enige ontroering schouwde ik dien foto van dat geliefd koningspaar, aandachtig luisterend naar een aangespoelde dobberneger, die vertelt over zijn angstige, avontuurlijke ervaring op den woelige baren. Want, den lezer weet dat den zee onbarmhartig en meedogenloos kan toeslaan. Den ervaren visserman zegt dan ook: Den zee geeft en neemt. En dien arme ‘vluchtelingen’ konden niet, zoals den Here Jezus, over het water lopen. Neen. Maar, gelukkig, en dat verblijd mij, is hij niet getraumatiseerd. Hij is als de godin Aphrodite uit den zee herrezen.

Het oorlogsgeweld en het kanongebulder, den verwoesting van zijn vaderland, zijn woonstee, veranderd in een ruïne, en het verlies van zijn geliefden, het heeft hem niet getraumatiseerd. Neen. Zeker niet. Hij ziet er patent uit, met zijn opgeschoren kop en zijn halskettinkje. Die is met vrolijke blaasinstrumenten binnengehaald.

Trouwens niet één van dien aangespoelde goudzoekers gaat gebukt onder een trauma, veroorzaakt door oorlogsgeweld. Neen, spitse lezer van “E.J. Bron”, die lieden mankeren niks. Totaal, helemaal, niks. Laat U zich niks wijsmaken door dien achterlijke islam knuffelaars. Het zijn merendeel ijzersterke jongemannen, die straks, wanneer den tijd rijp is, ons den oorlog verklaren. Dan worden wij vernederd en wacht ons niets anders dan Mohammed te volgen en naar zijn ijzeren wetten te leven. Want, let wel, anders gaat ons hoofd eraf.

Dien aangespoelde drenkelingen gaan ons een hoop ellende bezorgen. Edoch, onze regeringsleiders, die, zoals wij weten, achterlijk, dom, onbelezen en genotzieke sujetten zijn, omarmen dat schorremorrie alsof het uit den hemel neder gedaalde engelen zijn.

Maar gelukkig zijn er schone wolkenluchten. Geboomte en gewas staat in volle bloei. En overal is warmte en licht.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Koningshuis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Satire, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

42 reacties op DIEP BEWOGEN MENSCHEN . . .

 1. kampersrene zegt:

  Och Belgie heeft ook een koning , die hoeft zoals zijn Nederlandse collega niets anders te doen dan zich symphathiek maken . De foto toont “de Koning” met zijn gemalin , blijkbaar in druk gesprek met een Islam? neger . Uw koning zou zich enorm populair maken als hij zou zeggen
  “”””Hou nu eens vijf minuten uwe zwarte smoel””””

  Like

  • Marian zegt:

   100% eens met kampersrene. Prachtig gezegd.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Maxima met sombrero en Lex met een verzopen smoel…!
   Meer heb ik er niet over te zeggen.
   Het is iedereen toch héél duidelijk dat dit stel Nederland niets te bieden heeft.
   Het moge ook duidelijk zijn dat als een “koningspaar” zich “medelevend” gedraagt tegenover de regelrechte vijanden van hun eigen land, ze directe verraders zijn van het Nederlandse volk en zijn cultuur.,..

   Weg met die opgeblazen plofkop en zijn Argentijnse plaathoer…!
   Die hele familie moet zo snel mogelijk berecht worden en hun status en hun omvangrijke financiële voordelen verliezen.

   Weg met die zooi!

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Het Belgisch koningspaar heeft geen enkele affectie met het Vlaamse volk.
   Het zijn de politici en andere schaduw-machthebbers die het BE-koningshuis handhaven,
   Niet het volk.
   Het koningshuis in BE heeft van daaruit niet de geringste behoefte om zich “sympathiek ” te maken.
   Ik begrijp niet hoe u daar op komt.
   Dit is politiek gezien een totaal andere situatie dan de relatie koningshuis-volk in Nederland.

   Like

 2. hendrikush zegt:

  De zakat en jizya lonkt en de erdogaan komt binnenkort zijn nieuwe janitsaren bij ons wegroven.

  Like

 3. Asgard zegt:

  Driek prima en perfect geschreven,….toch wil ik er ff aan toe voegen dat deze dobbernergers slachtoffers zijn net zoals wij dat ook zijn door de verdeel en heers tactiek die de dunne bovenlaag bezitten, we kunnen concluderen dat er krachten bezig zijn om dit te bewerkstelligen, met de moslims als hun trouwe onderdanen!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Driek, niets af te dingen op dit wedrom zeer puntige relaas, uiteraard.
  Slehts één bemerkinkje, en wel omdat het mijn grootvader, de Brabantse hoofdonderwijzer in West-Friesland, in de jaren ’20 van de 20ste Eeuw met de ogen zou hebben doen knipperen:
  Spreek, in bepaalde gevallen, conform het oud-Nederlands, rustig over “den” koning, maar over “den” koningin……neen.
  Dat laat zich goed illustreren door het lied ven Drs. P.: “De badkuip van den burgemeester.” :
  “En DE smid zei tot DEN bakker
  en DE slager tot DE meid
  “Wat je al niet kunt beleven
  aan die nieuwewetsigheid!”
  En DE meid zei tot DEN slager
  en de bakker tot DEN smid…..enz.”
  Begrijp je? Bij vrouwelijke onderwerpen nóóit een N er achter.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Helemaal juist.
   Bij discussies over vrouwelijke onderwerpen nooit ’n N er achter,
   maar zo snel mogelijk ’n punt…

   Geliked door 1 persoon

  • BM Fidel zegt:

   En ook niet als het onderwerp meervoud is. Bedankt Theresa, het zat me al langer dwars. Helaas weet geen enkele Hollander of een woord mannelijk of vrouwelijk is. Alleen in zuidelijk Nederland kent men intuïtief dat onderscheid. En in Duitsland natuurlijk.

   Like

 5. Jan zegt:

  Een kinderhand is gauw gevuld, moet je maar denken.

  Like

 6. Jan zegt:

  DEN koning in Palermo kan niet wat naamval betreft, want ‘den’ is dan een accusatief (of afhankelijk van een prepositie) terwijl in de zin de koning onderwerp is (in de elliptische zin) en dus dient deze in de nominatief te staan, dus ‘de koning’.

  Geliked door 2 people

  • Maar is niet alles wat DE Koning of DE man zegt of doet van amtswege al een dativus possessivus masculinus majestatis? M.a.w. blijven ook zijn woorden, zelfs nadat ze zijn uitgesproken van hem en geldt dit ook niet voor de woorden en dingen van Zijn koningin in successie? Zoals bijvoorbeeld in de elliptische zin: De tieten van DE Koningin [van de Koning zijnde]. Wordt trouwens ook vaak ten onrechte voor een ouwe genitivus aangezien.

   Geliked door 4 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Klopt: Zie “De badkuip…..

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ach, zolang ik nog NL-ers b.v. hoor zeggen:”Hun konden hun niet meer van vroeger”. ( zij kenden hen niet meer van vroeger ), maakt dat ook niet zoveel uit.
   Het moet “Oud-Nederlands” voorstellen. die taal van Meneer Driek.
   Hij heeft zeker nog de spellings-wisseling van “sch” & “s” in de jaren 40 meegemaakt en “den” werd gewoon “de”
   Moest b.v zijn: “Visch”-schotel” maar dan weer vishaak.
   [ precies herinner ik me niet meer ].
   Maar wat te zeggen van lerares Nederlands die, op Middelbare School, opschreef:
   “Fatima had haar schoolboeken niet bij HAAR”.
   Of de kleuterleidster:”Ik ken toch harder rennen dan JOU”.
   Weliswaar zonder W dat “jou”.
   Trouwens de keren dat we naar NL-se radio/TV luisteren………………!
   Daar wordt ook niet meer zo nauw op correct taalgebruik gelet.

   Geliked door 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Delamontagne, de voorbeelden, die U hier geeft, zijn gewoonweg ….. Verbijsterend.
    Abominabel. Geen andere woorden voor!
    En dát moet onze jeugd vormen; kennen niet eens hun eigen taal meer!
    Geen wonder dat soort “pedagogen” geen bezwaar ziet in islamisering en dergelijke: Niets van de eigen cultuur interesseert ze!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Als een volk het hoogst normaal vindt om een “Paul de Leeuw” ELKE avond op TV te gedogen, is het te verwachten dat het daarbij horende taalgebruik een eigen leven gaat leven.
    D.w.z. aangepast aan de simpelst mogelijke eisen die gesteld kunnen worden aan verstaanbaarheid en het overbrengen van gedachten.
    Dat laatste komt trouwens wel héél zelden voor.
    Belangrijker is wie het hoogste geluidsvolume voortbrengt en het snelste kan praten.
    De socialisten vonden het vroeger belangrijk het volk te verheffen door ze in contact te brengen met kunst en cultuur.
    Tegenwoordig is het platste vermaak noodzakelijk… want vermaak waarbij hersenfuncties noodzakelijk zijn is niet leuk.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ delamontagne 25 juni 2017 om 12:23

    http://woordenlijst.org/leidraad

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik sta helemaal stijf van verbazing en ontzag…

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    25 juni 2017 om 18:15
    Het NL-s [Vlaams] van Antwerpenis is anders ook iets “aparts”………..
    *****
    Een Marokkaan staat in Antwerpen stil bij een roodlicht als hij langs
    achter wordt aangereden door een Antwerpenaar.
    Kwaad komt de Marokkaan naar buiten en roept: “Vuile racistische
    Antwerpenaar, ge zijt express tegen mijnen auto opgereden omdat ge geen Marrokanen moet hebben”.
    De Antwerpenaar zegt : “Kalm blaaive, Kalm blaaive, da’s nie woar, ’t was een accident…”
    De Marrokaan onderbreekt hem en zegt : “niets van, gij zijt een racist, een vuil Vlaams Blokker .”
    De Antwerpenaar zegt : “Hola as ge ni rustig bleft,dan zenne kik verplicht er de polies bei te holen…”
    Waarop de Marrokaan:” Ziet ge wel, die Nazi’s erbij roepen, om u te
    helpen, Racist…”
    Op dit moment komt er een combi van de Antwerpse politie aangereden, ze stappen uit en vragen wat er gebeurd is waarop de Marrokaan direct
    begint te roepen van “Die racist is achter tegen mij opgereden en al die racisten van hier en vandaar ….”
    Een agent onderbreekt hem en zegt met harde toon “KALM BLAAIVE, hier zen gien raciste, wai zen niet allemoal tegen aa, da’ s ier een accidengt en wai gon dat ier beschoafd oeplosse”.
    Als de agent ziet dat de Marrokaan kalmeert neemt hij hem onder de arm en vraagt :
    “ZEGT NAA IS IERLEK, WAAROEM ZEDDE GAAI ACHTEROIT GEREIE?”

    Geliked door 1 persoon

 7. Duchesne zegt:

  Koning? Het hele koningshuis is door de katholieke kerk ergens in 1815 uit een kast met oude katholieke adel getrokken. In Belgie idem dito, simpelweg omdat men een neiuwe elite moest creerenen een hoofdfiguur daarvoor zocht als symbool…. Dat Willem hierennu dezelfde achternaam heeft wil niet zeggen dat hij van Willem van Oranje afstamt maar dat er ergens een gemeenschappelijke voorouder zit, in dit geval een broer of neef van Willem. WILLEM HIER IS DUS GEEN NAZAAT VAN WILLEM TOEN. waarom word voor mijn ogen de geschiedenis vervalst en verkankerd? En wat is de waarde van een erfenis van een kruiper voor de Spaanse Koning, volgens mij waren het allemaalo derdrukkers en moordenaars, half Brabant is door de Oranje Nassau clan uitgeroeid, verkracht en vermoord en afgeslacht, gelijktijdig en ophetzelfde moment ook nog…

  En waarom zou iemand die uit een bepaalde famillie is boven de wet staan? Waarom, kan hij met handoplegging de blinden laten zien en de kreupelen laten lopen? Het verheerlijken van mensen is denk ik de grootste zonde tegen de eigen persoon…Wat een hoop vrijwillige slaven op een rij!

  Hrt lijkt wel op dit land Islam met alzijn waanzin verdient…

  Geliked door 2 people

  • De mens kan, als sociaal levende roofaap, alleen maar leven in een omgeving die is ingericht volgens zijn natuurlijke aard. Een Alfamannetje heeft men daarom nodig, dat alle vrouwtjes mag neuken en het meeste voer bij mekaar mag graaien. Ik kan dus begrijpen dat die mosseljongens ontzag hebben voor hun Alfamannetje dat als ze tegengas willen geven gaat bijten en de hele zooi afslacht.

   Wij hebben dat natuurlijke gedrag, door onze groeiende krankzinnigheid, een natuurlijke reactie op de overbevolking door Moedertje Natuur, omgebouwd naar een systeem van pappen en nathouden, metzunnalluh, Oh die arme negertjes, ja maar het is wél Onze Koning en stemrecht. Marsmannetjes die hier af en toe op bezoek komen lachen zich al hun 12 lullen uit de broek en sturen per kerende post hun eigen mafketels hier ook naartoe.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Het volk ziet de koning als vertegenwoordiger van God op aarde.
   De behoeder van de natie.
   Van daaruit heeft men de leugen bedacht dat die koning “zijn volk” zo uitstekend vertegenwoordigt in het buitenland… en dat een president nog meer kost als het hele koningshuis bij elkaar.
   Vaak zijn het redelijk intelligente mensen die deze gelogen bullshit durven debiteren,
   en dat zonder een spier van hun gezicht te vertrekken…!

   Bovendien is er geen druppel Nederlands bloed in dat hele koningshuis te vinden.
   Lex is ’n volbloed Duitser, net als daarvoor Wilhelmina, Juliana en de hele santektraam allemaal 100% van “Duitsen bloed” waren en zijn.
   Bovendien is zijn vrouw 100% Argentijns en de dochter van een massamoordenaar.

   Lekkere familie…

   Geliked door 2 people

   • Als de Koning schipper naast God is en eigenlijk niks alleen kan omdat ie bij elke scheet met dat handje omhoog staat van dat God Allemachtig hem zo waarlijk moet helpen, dan wil ik bewijzen zien, broek uit en lul op tafel, dat die God bestaat en dat die ook nog tijd heeft om ‘m te helpen en waarbij dat dan allemaal wel want ik kan me niet voorstellen dat een beetje God zin zou hebben om zo waarlijk te helpen bij het gooien van wat schijthuispotten.

    Geliked door 1 persoon

 8. wouteenhoorn zegt:

  Ach scheid toch uit over dat gezeik over spelling Nog even en de Nederlandse taal is naar de haaien.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het ligt er maar helemaal aan hoe je dat “naar de haaien” ziet.
   De Nederlandse taal is ’n samengeraapte erfenis. Méér niet.
   ’n Erfenis van eeuwen en eeuwen overlevering zonder dat daar over is nagedacht.
   Geen enkel vorm van doelmatigheid te bekennen.
   De ene keer met een t de andere keer zonder…
   Geen enkel noodzaak of functionaliteit.

   Van mij mogen ze al die ingewikkelde grammatica-bullshit morgen, of nog liever vandaag, over boord gooien!
   ’n Taal moet leven en met zijn tijd meegaan, en met functionaliteit.

   Like

   • BM Fidel zegt:

    U bent een cultuur barbaar. Nederlands is de meest nauwkeurige taal die ik ken (op Latijn na). Heidens moeilijk vertelde een Amerikaan mij, maar de spelling is vrij simpel vergeleken met de Engelse spelling. Mensen zoals u willen persé onze wonderschone taal, ons culturele erfgoed, kapot maken. Omdat u te lui of te dom bent om uw eigen taal te leren. Ga D66 stemmen of Esperanto leren.

    Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Fidel.
    Vroeger was Fidel een veel gebruikte hondennaam.
    Ik herinner mij nog goed dat veel honden Fidel heetten.
    Als je Fidel riep kwam elke hond in de hele straat aanlopen.
    Ach ja, dat waren nog eens tijden…
    Bedankt voor het advies inzake het stemmen, maar ik stem liever PVV.
    Ik vind namelijk dat Wilders zulke fantastische dingen zegt.
    Hij schrijft ze eerst op en dan leest hij ze voor.
    Is dat nou net niet de essentie van de taal, Hr Fidel?
    De inhoud.
    Het gaat er namelijk om wàt je schrijft.
    Niet of je het in het Duits, Engels, of Esperanto schrijft.
    U hoort kennelijk bij die mensen die dàt nou net niet snappen.
    De zogenaamde Nederlands-radicalen.
    Te dom om ’n kort verhaal te schrijven maar wèl schrijven met een vulpen
    met èchte inkt…
    Dàt maakt nog eens indruk.
    Overigens dat ik veel beter de Nederlandse taal beheers dan de meesten van
    dit excentrieke clubje.

    Maar ik blijf bescheiden

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Ik hou van mijn taal, net als een meubelmaker van zijn gereedschap. Dat grapje over mijn naam bewijst dat u zwak beschaafd ben.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Fidel.
    Jammer dat je zo gauw boos wordt.
    Probeer dat in te tomen zou ik zeggen.
    Ik heb er ook lang last van gehad.
    ’t Is ’n kwestie van werkelijk volwassen worden.
    Proficiat met uw gereedschap.
    Voel u niet bedreigd.
    Koester uw voorliefde in stilzwijgen en u zult eens nog een grote jongen worden…
    Goede vooruitzichten dus.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Dank voor het advies. Ik droom er al heel lang van om net zo volwassen te worden als u.

    Like

 9. de koning is net zo politiek correct als publieke omroepen en parlement (excl. FvD en PVV); dus altijd tegen de autochtonen en voor de allochtoon. Kosten en risico’s van immigratie weigert men bekend te maken, mogelijk in het kader van de kenniseconomie

  Like

 10. Fred zegt:

  Paul de Leeuw?
  Wie is dàt nou weer?

  Geliked door 1 persoon

 11. kampersrene zegt:

  reactieschrijver delamontagne is een ontwikkeld man , hij schrijft en spreekt Antwerps zoals ik

  Like

 12. Republikein zegt:

  Zo is het, en wij zitten in den puree.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s