“Russische inmenging” – Trump nu ook in het gelid

Screenshot_48

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Zijn voorganger, Barack Obama, zou voor de zogenaamde “Russische inmenging” in de Amerikaanse verkiezingscampagne verantwoordelijk zijn, aldus Donald Trump – en loopt zodoende ook in het gelid.

Contra magazine

In een interview met de Amerikaanse tv-zender “Fox News” zei de Amerikaanse president Donald Trump: “Obama wist al lang voor de verkiezingen van Rusland, en heeft er niets tegen gedaan. Maar daar wil niemand het over hebben.” Daartegen zou hij iets hebben moeten doen.

Trump verwees daarbij naar een bericht van de door hem “Fake News” genoemde “Washington Post”, volgens welk de CIA Obama in augustus 2016 over een vermeende rechtstreekse verwikkeling van de Russische president, Vladimir Poetin, in een cyberaanval ter beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen geïnformeerd zou hebben.

Kennelijk wilde Obama de (vermoedelijk eerder als desinformatie bedoelde) “informatie” niet publiek maken om het vertrouwen van de Amerikanen in het kiessysteem niet aan te tasten. Dit vertrouwen is echter sowieso slechts rudimentair aanwezig, temeer omdat er sprake was van ontelbare gevallen van manipulatie – zoals bijvoorbeeld de omstandigheid dat er zelfs doden op de kieslijsten stonden en gingen stemmen.

Donald Trump, die zogenaamd ook aantrad om de “Deep State” te bestrijden, maakt zichzelf zo tot de speelbal van de Amerikaanse schaduwregering, voor wie de gekozen vertegenwoordigers slechts marionetten zijn. De nieuwe Amerikaanse president loopt zodoende ook in het gelid.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Obama, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Russische inmenging” – Trump nu ook in het gelid

 1. koddebeier zegt:

  En zo werkt ’t in Amerika !!

  Like

 2. Beschouwer zegt:

  Trump heeft het klimaatgedrocht opgezegd. Als Trump werkelijk in het gelid liep dan hand de regering Trump dat niet aan gedurfd.

  Like

 3. D. G. Neree zegt:

  Het is niet zo duidelijk wat hier achter zit, maar in ieder geval heeft Trump de beschuldigingen tegen hem nu omgedraaid, zodat Obama met de hete kastanjes zit.

  Maar het blijft zorgwekkend dat Trump na zijn verkiezing de anti-Ruslandretoriek heeft overgenomen van de vorige regering, terwijl hij daarvoor zijn campagne voerde met uitspraken dat hij de relatie met Putin ging verbeteren. Blijkbaar was dat niet de bedoeling, want de relatie is zodanig verslechterd, dat er in Syrië maar dit hoeft te gebeuren of Rusland en de USA staan militair tegenover elkaar.

  Bijzonder gevaarlijk.

  Like

 4. Jan zegt:

  Spicer won’t say if Trump believes overwhelming evidence of Russian election interference
  He claims the two have never talked about it.

  https://thinkprogress.org/spicer-wont-say-if-trump-believes-russia-interfered-in-2016-9b74d3c030a9

  The Real Story in the Washington Post is not the ‘Fake News,” But the Leaks
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/05/16/leaks-fake-news-trump-washington-post/

  Marco Maier grossiert in fake nieuws

  Like

 5. H J zegt:

  Ten eerste…allemaal ouwe koek en zever.
  Trump laat zich niet in de kaarten kijken en als hij zogenaamd ergens in meegaat, dan is dat alleen maar om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. En dat lukt hem aardig met die ontiegelijk stomme democraten die alleen maar beschuldigen zonder bewijs en zich daarmee in eigen voet schieten.

  Like

 6. H J zegt:

  Met andere woorden…Trump gaat niet in het gelid!!

  Like

 7. het echte gevaar komt niet van Putin, maar van het dichtbij gelegen Erdhogan/Turkije en van de foute EU-immigratiekeuze. De Amerikaanse kiezer zal niet laten leiden door de veronderstelde Russische praatjes, maar door hoge belastingen, veroorzaakt door Am. oorlogen in Irak en Afghanistan en Mali !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s