Komt de eindstrijd naderbij?

Screenshot_74

(Door: Emmet Scott – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Een voorlopig historisch overzicht van de huidige teloorgang en de val van West-Europa door Emmet Scott.

Het wordt met de dag duidelijker dat de eindstrijd nu, in ieder geval in Europa, op komst is. De dingen kunnen op deze manier niet veel langer doorgaan. Er moet iets gedaan worden en wel zo snel mogelijk. Naar het zich laat aanzien, is hetgeen wij als ‘Europese beschaving’ hebben leren kennen ten dode opgeschreven. De directe oorzaak hiervan is echter niet de massa-kolonisatie van West-Europa, die de afgelopen twee jaar meerdere malen in een hogere versnelling is gekomen. Ook zijn het niet in eerste instantie de chaos, de wetteloosheid en het terrorisme dat deze kolonisten hebben meegebracht. Deze dingen zijn het gevolg, niet de oorzaak. De voornaamste oorzaak is de grootschalige afwijzing door de heersende elites van de waarden waarop de westerse beschaving is gegrondvest en gebouwd.

Tenminste sinds de jaren zestig hebben deze zelfde elites, waaronder de politieke, de intellectuele en de gerechtelijke standen, onvermoeibaar gewerkt om deze waarden – van het christendom en het Hellenistische rationalisme – uit het openbare leven weg te nemen. Hele boeken zouden kunnen worden (en zijn) geschreven over de oorzaak van deze historische ontwikkeling; en ik ben niet van plan om hier aan de literatuur erover iets toe te voegen. Wat belangrijk is, is dat het is gebeurd. De westerse (d.w.z. christelijke) beschaving is vervangen door wat men het sociaal marxisme zou kunnen noemen – een geloofsovertuiging (want dat is het), die in haar geheel vrijwel elke gevestigde gewoonte en culturele norm waarop de westerse beschaving was gebaseerd, afwijst. Dit omvat alles, van de traditionele familie en de opvatting over rolpatronen tot het gehele concept van patriottisme en het publieke reilen en zeilen.

In overeenstemming met deze nieuwe geloofsbelijdenis hebben de westerse elites er sinds het midden van de jaren zestig onopvallend aan gewerkt om de westerse beschaving af te schaffen. Dit programma heeft onder andere betrekking op de feitelijke vervanging van de inheemse bevolkingen van Europa door immigranten uit verschillende delen van de wereld – met name uit Afrika en Azië. Europeanen werden op alle mogelijke manieren aangemoedigd om geen kinderen te krijgen, daarna werd immigratie, als een noodzakelijk iets, vanwege de lage Europese geboortecijfers, aan hen opgedrongen.

De spanningen die door deze massale immigratie zijn veroorzaakt, hebben de elites, die deze hebben bekokstoofd, nooit beïnvloed, dus negeerden zij de steeds groter wordende misdaadpercentages die de werkende standen – de gelukkige ontvangers van deze ‘culturele verrijking’ – moesten verdragen. Door de opkomst van wijdverbreid islamitisch terrorisme in de afgelopen decennia hebben deze spanningen meer de aandacht van het publiek getrokken, maar die hebben weinig of geen invloed gehad op de levensbeschouwelijke visies/overtuigingen van de politiek-correcte elite. De vervanging van de inheemse bevolking van Europa zal onverminderd door blijven gaan. En dit is iets wat moet worden benadrukt. In het debat ‘Clash of Civilizations’ zijn de heersende elites NIET neutraal; zij staan vastberaden aan de kant van de radicale islamieten. Inderdaad, elk hulpmiddel dat kan worden ingezet om alle oppositie tegen de islamisering van Europa de kop in te drukken, wordt ingezet: Alles, van de grove macht van de staatsdwang tot de subtielere en verraderlijke kracht van de propaganda van de media. Zolang de huidige elites de touwtjes in handen blijven houden, zal de islamisering van Europa doorgaan – ongeacht hoeveel gruweldaden de radicale islamieten plegen.

De situatie ziet er dus buitengewoon somber uit. Degenen die alle macht in handen hebben, zijn Europa’s hardnekkigste en gevaarlijkste vijanden – en dit gaat op voor alle politieke partijen, zowel die van ‘rechts’ als van ‘links’. (Angela Merkel, het mag niet vergeten worden, is de leider van de veronderstelde “centrumrechtse” partij van Duitsland). De elites hebben de grootste aanhang onder de voor de staat werkende beroepsbeoefenaars – hetzij in het onderwijs, de geneeskunde, het sociale welzijn of de ambtenaren. Zij bezitten de mainstream media in zijn geheel. (En het mag niet worden vergeten dat er geen equivalent van Fox News is, in welk westers Europees land dan ook. Alles wat er is, zijn volledige kopieën van CNN, NBC, enz.) Dit plaatst de oppositie – voor wat die waard is – in een erg sombere situatie. De ‘oppositie’ is in het algemeen samengesteld uit de meest machteloze en verachte leden van de moderne westerse samenleving. Er zijn kleine groepen traditionele christenen – degenen die niet de politiek-correcte leiding van de gewone kerken (waaronder nu de katholieke kerk) hebben nagevolgd; er zijn een paar professionals (meestal werkzaam in de particuliere sector) en er zijn de overblijfselen van wat de stedelijke werkende standen zijn geweest (nu helaas verarmd door de gebruikelijke sociale voorzieningen en de werkloosheid). Hoe kunnen dergelijke gemarginaliseerde groepen het Westen redden?

Het antwoord daarop is dat ze dat niet kunnen. Als de dingen zich op dezelfde manier blijven ontwikkelen, dan zal West-Europa (alles ten westen van Duitsland) in 2030 min of meer geheel zijn geïslamiseerd. De dodelijke stempel/funeste invloed van de politiek-correcte controle zal ervoor zorgen dat niets dit proces kan belemmeren. We hoeven echter de hoop niet te verliezen. Niemand kan de toekomst met zekerheid voorspellen. Wat nodig is, is vooral de verwijdering van de politieke en intellectuele elites die het Westen momenteel vernietigen. Slechts één ding kan dit teweeg brengen; dat is een totale economische ineenstorting. Het meest ironische is dat hetzelfde marxisme dat de Europese elites hebben omarmd, hun ondergang kan veroorzaken. Door de decennia van volstrekt onhoudbare sociale voorzieningen, in combinatie met het krankzinnige globalistische project van de Europese Unie en de euro, bevindt Europa zich nu op de rand van een economische afgrond. Bergen schuld hebben zich het afgelopen decennium opgehoopt, in een nutteloze poging om het desintegrerende systeem op te lossen, en het is duidelijk dat deze situatie niet veel langer kan doorgaan. Alles wat er nodig is om het hele bouwsel te laten instorten, is een trekker die wordt overgehaald; misschien een bijzonder ernstige terroristische aanslag, zoals bijvoorbeeld één met een ‘vuile bom’; misschien een crisis in een ander deel van de wereld, zoals in China of in Amerika (beide waarschijnlijk); of misschien wel een vorm van politieke crisis in Europa (Spanje staat op de rand van iets dergelijks, met een dreigende afscheiding van Catalonië in oktober).

Meer dan één commentator heeft aangevoerd dat de gehele wereldwijde economie, en niet alleen die van Europa, op de rand van de afgrond staat. In toenemende mate hebben onophoudelijke stemmen (die bijna volledig genegeerd zijn in de media) gewaarschuwd voor een dreigende en naderende crisis. Er zijn reële tekenen van een situatie die overeenkomt met de Grote Depressie van de jaren dertig (of nog erger). Praktisch gezien zou een dergelijke situatie waarschijnlijk leiden tot grote sociale onrust – misschien zelfs tot een burgeroorlog of burgerlijke anarchie in veel landen. In de jaren dertig was het percentage stedelijke bewoners als deel van de totale bevolking veel kleiner dan nu. Platteland-bewoners kunnen overleven met hun kippen en groentetuinen, enz. Er zijn weinig moderne westerlingen die toegang hebben tot dergelijke zaken. Een economische ineenstorting zou snel resulteren in extreme ontbering, misschien zelfs hongersnood tot gevolg hebben. Ernstige conflicten tussen bevolkingsgroepen zouden dan bijna onvermijdelijk zijn. Dit alles zou echter tot een positief resultaat kunnen leiden: de elites, die de hele onzinnige situatie hebben beraamd, zouden terzijde kunnen worden geschoven. Zij zouden echter niet vrijwillig of in stilte weggaan. Integendeel, het is mogelijk om ons een ​​situatie voor te stellen waarin de Marxistische elite in Europese landen een formeel bondgenootschap aangaat met de radicale islamieten om een patriottische of nationalistische oppositie te vermorzelen.

Ons allemaal zouden inderdaad weleens zeer interessante tijden te wachten kunnen staan.

(Emmet Scott is de auteur van “Mohammed en Charlemagne Revisited: de geschiedenis van een controverse” en “De impact van de islam”. Voor zijn eerdere essays, zie het Archief van Emmet Scott.)

Bron:
http://gatesofvienna.net
Auteur: Emmet Scott

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "diversiteit", "Fake News", "Integratie", "Islamofobie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Communisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, Genocide, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, New World Order, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

79 reacties op Komt de eindstrijd naderbij?

 1. Jan zegt:

  Roger Scruton: Moreel relativisme zal de doodsklok zijn van de westerse civilisatie

  De architecten van de westerse neergang: een studie naar de Frankfurter School en Cultureel Marxisme

  Traditionalisme versus cultureel marxisme

  Like

 2. ildiko zegt:

  bovendien door deze elite zijn onze kinderen helemaal gehersenspoeld en zelfs onze eigen vijanden geworden !

  Geliked door 2 people

 3. ildiko zegt:

  . Wij staan niet zo ver van N-Korea,

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  😦

  Like

 5. hendrikush zegt:

  Waar zijn de plaatsvervangers van de huidige elite te vinden?
  Moeten onze vlekjes en mietjes dat gaan doen?

  Geliked door 1 persoon

 6. Manna zegt:

  Ik ben het grootdeels met de analyses en stellingen van dit artikel eens. Alleen wordt, zoals in vele andere artikelen, geen aandacht besteed aan de HAMVRAAG: waarom gebeurt dit???
  Ik kan deze hamvraag helaas slecht beantwoorden vanuit mijn godsdienstige overtuiging. En dit antwoordt zal niemand bevallen…

  Geliked door 2 people

  • Manna zegt:

   slecht = slechts
   antwoordt= antwoord

   Like

  • Wachteres zegt:

   “Hele boeken zouden kunnen worden (en zijn) geschreven over de oorzaak van deze historische ontwikkeling; en ik ben niet van plan om hier aan de literatuur erover iets toe te voegen. Wat belangrijk is, is dat het is gebeurd” Emmet Scott.

   Geliked door 2 people

  • Dr. Doom zegt:

   Die vraag is voor een marxist volslagen irrelevant. Hem gaat het om vernietiging van de huidige maatschappij die ‘anders’ moet zijn, want ‘kapitalistisch’.

   Geliked door 1 persoon

  • Marian zegt:

   Manna, ik meen dat je hier ook je overtuiging mag geven. Dan kan een ander daar ook over nadenken.

   Geliked door 1 persoon

  • Anna zegt:

   Ja Manna u hebt gelijk, dit proces van vernietinging en verwording tot een grote wereld macht is alreeds eeuwen geleden beschreven… Dit proces zal uiteindelijk geleid gaan worden door EEN persoon……..! die zowel de linkse politiek als de islam zal gaan verenigen en deze beide totaal tegengestelde groepen zullen beide deze persoon accepteren….. en alle ruimte geven voor zijn schrikbewind….. Deze persoon zal wereldwijd met ijzeren vuist regeren….. en zal alle macht naar zich toetrekken…….Dit zal grote gevolgen hebben voor de mensheid want vrijheid en zelfstandig denken zal worden gestraft… er zal inderdaad honger zijn en het kopen van producten niet meer mogelijk. We zullen allen slaven worden in deze periode van grote onderdrukking…..

   Het is wel opmerkelijk dat dit artikel precies beschrijft wat er in de Bijbel wordt geprofiteerd. Dit seculiere artikel geeft met heldere bewoordingen, op grond van deze politiek analyse ’s precies weer wat in de toekomst zal gaan gebeuren……Opmerkelijk!

   Like

   • bert zegt:

    anna helemaal met u eens. volgens de bijbel moeten deze dingen gebeuren. wij houden.. zoals je om je heen ziet het nooit niet meer tegen. niemand kan kopen of verkopen tenzij….u het teken van het beest ontvangt. ik pas ervoor maar u heeft het hier waarschijnlijk over de antichrist. iets wat ik niet terugzie in andere commentaren. helaas. ik kan het ook verkeerd hebben maar er staat ons nog wat te wachten. komt er eerdaags ook nog een zonnestelsel op ons af om de chaos compleet te maken. zoek maar eens op niburu.
    fijne dag nog iedereen…geniet nu het nog kan.

    Like

 7. kampersrene zegt:

  Ik hoop het en zo snel mogelijk….Waar is de tijd van Johnny Jordaan , Tante Leen , Wim Sonneveld , Dorus , die zou nu zijn tekst wijzigen in ,heb twee Islamieten in mijn oude jas . Ik heb goede herinneringen aan die goede oude en veilige tijd , toen geluk nog heel gewoon was ! Hoe zouden die artisten reageren op de huidige toestand , op Rutte en zijn regering ,die vreemd krapuul voorang geeft op eigen bevolking en hun middeleeuwse cultuur .Wij staan voor de keuze ofwel gaat er inderdaad iets gebeuren en kegelen wij die rommel buiten en worden wij terug Belgen en Nederlanders of wij zitten met zen allen met onze kont omhoog in de Moskee
  behalve de Rene

  Geliked door 3 people

 8. Mirjam zegt:

  Paul Watson geeft in deze video weer wat de waarheid is over de populaire cultuur die we nu hebben. Een opkomst van de totale neergang en daardoor de totale vernietiging van alles wat waarde heeft.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Mirjam 26 juni 2017 om 08:14

   Het huidige liederlijke Sodom en Gomorra is niet de (enige) reden waarom de mohammedaan ons wil vernietigen. De mohammedaan wil sowieso de hele wereld islamiseren.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Dat weet ik en dat heb ik ook niet gezegd of bedoeld, Tis. Het is een samenloop van verschillende oorzaken en factoren, de verloedering en de neerval van onze culturen, maar desalniettemin leidt het tot de totale ondergang, als we het niet erkennen en er iets tegen doen.

    Like

  • Elisah zegt:

   Het zijn toevallig wel vooral de verloederaars die heulen met de vijand.

   Geliked door 1 persoon

  • Leo zegt:

   Toch niet weer een notoire oplichter die de boel gaat regelen ???
   Zijn we mooi klaar mee !

   Verzet is gewenst en geboden.

   Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   wel ja sleep die er ook maar weer bij, ik zie hem nog staan met die waardeloze takke euro
   o o wat was hij trots, en door zijn eeuwige zenuwtrek met zijn oog denken de partijen elke keer als hij knipoogt dat de formatie op de goede weg zit
   wij den Hollander zoals heer Driek het zo mooi beschrijft willen PVV, nee maar om de hete brei blijven draaien, schijthazen

   Geliked door 1 persoon

 9. Henk zegt:

  Democratie dat noemen ze een land maar als alles so links alsw de pest is
  dan is er geen democratie meer maar een dictature .
  En daar bijna elke partei links is incl EU leven we in een dictature hun doel
  is enkeld hun wil op leggen dat zie je ook bij zure namers die hier ook hun wil
  op willen leggen zo links als de pest .
  Het gekke is zij kunnen niets opbouwen enkeld afbreken daar zijn ze goed in
  en vaak noemen zij zich demoncraten dat klinkt of zij het goed menen voor
  mens en land maar het zijn de grootste bloedzuigers die er bestaan .
  Gelukig is niet iedereen zo maar links heft plaats genomen op alle belangrijke
  posten van media tot regering uw toekomst is als N Korea .
  Om dit te stoppen moeten we eerst tegen deze dagelijkse linkse protesters
  optreden protesteren mag en kan goed zijn maar niet als je het je beroep maakt .
  Het is een minderheid die u hun wil oplegd .

  Geliked door 1 persoon

 10. Mirjam zegt:

  The truth about popular music, door Paul Watson.

  Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Een heel sombere conclusie. Ik vrees dat de verwachting van de schrijver t.a.v. de nabije toekomst terecht zijn. Als dat zo is dan is de conclusie ook dat weerstand te laat zal komen. We zijn verloren. Tenzij ……. alsnog …… van patriottische zijde en in nauwe samenwerking verzet wordt georganiseerd en gepleegd. Ziet u het zitten?
  In ieder geval is het zaak om zoveel mogelijk mensen in de spiegel te laten kijken die Emmet Scott ons voor houdt.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 2 people

 12. louis-portugal zegt:

  Helemaal mee eens.
  De linkse “overheven” moraalridders zullen geen middel onbenut laten om het gepeupel, dat notabene hun luxe bestaan, betaald. de mond te snoeren met allerlei onzin als multiculti, politieke correct. enz. in bedwang proberen te houden.
  Ze begrijpen niet of enkelen nauwelijks dat er ooit een explosie zal komen.
  De franse revolutie begon ook zo en dat is nog niet zo heeeeel lang geleden.

  Geliked door 2 people

 13. Gert Jan Reitsma zegt:

  Laat ALLE BRONLEZERS dit artikel svp GOED lezen en de impact er van GOED tot zich door laten dringen. Dit is een analyse die gaat over UW kinderen en UW kleinkinderen.

  Geliked door 2 people

  • Golden Girl zegt:

   ik dank God dat ik in deze tijden geen kinderen heb, als ik om me heen kijk zie ik op het ogenblik opvallend veel autochtone dames met een kleine in de kinderwagen en de volgende op komst

   Like

 14. Beschouwer zegt:

  Goed artikel dit. De radicale tak van de islam is al lang voorbereid en bewapend en wordt door de politie ontzien.

  Geliked door 2 people

 15. Tistochwat zegt:

  Een geweldig artikel. Het vermeldt echter niet onze allergrootste vijand:
  degenen die de heersende elite in het zadel hijsen en daar houden.
  Onze gevaarlijkste vijanden zijn onze poli-cor ‘landgenoten’ die ons met het grootste gemak en genoegen verraden en uitleveren.

  Zolang de huidige elites de touwtjes in handen blijven houden, zal de islamisering van Europa doorgaan – ongeacht hoeveel gruweldaden de radicale islamieten plegen.

  En wie geven die ‘elites’ de macht? De stemgerechtigde linkse ‘Gutmenschen’, die ik hierboven al noemde.
  Zolang die nog bestaan, is er geen redding mogelijk. En geloof me: daarvan zijn er nog zo ontzettend veel, ik zie alleen maar dergelijke dwazen om me heen. Ze praten als een kip zonder kop alles na wat ze in de valse media horen, zien en lezen.

  Geliked door 2 people

 16. Tistochwat zegt:

  Platteland-bewoners kunnen overleven met hun kippen en groentetuinen, enz.

  Dat klopt, maar in je eentje of met zijn tweeën er een uitgebreide groentetuin op nahouden, is ondoenlijk. Vooral als je al wat ouder en niet (meer) zo sterk bent. En stel dat de oogsten lukken, dan is alles tegelijk rijp en belandt het meeste op de composthoop. Ideaal zou zijn om met een groep gelijkgestemden een grote groentetuin te onderhouden. Op die manier hebben veel mensen er profijt van en kan het zware werk verricht worden door degenen die daar lichamelijk toe in staat zijn en het lichtere werk door oudere mensen die de boontjes alleen nog maar kunnen plukken.

  Kippen en varkens houden is ook goed te doen als dat gezamenlijk gebeurt. Een en ander moet natuurlijk niet ontaarden in een soort ‘commune’ waarin iedereen verplicht deel moet uitmaken van de grote eenheidsworst.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wellicht is hier dan “Harry” de oplossing!? LOL! 😆

   Geliked door 2 people

   • Wachteres zegt:

    Ja precies, E.J. Maar Harry is dwars. 😛

    En vooral naar vrouwen wil hij niet luisteren.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 26 juni 2017 om 12:23

    Dat denk ik wel. Har’ is dol op tuinieren, maar dan wel alleen bij jonge dames met een strak kontje en met een flinke bos stevig hout voor de deur. Bovendien wil hij alleen maar tuinieren als hij flessen wijn krijgt toegediend die 20 euro per stuk kosten. Misschien kunnen we dan goedkope huiswijn in lege dure wijnflessen gieten. Dat merken wel meer wijnkenners niet, is mijn ervaring. ALS het geschikte etiket maar op de fles zit. 😀

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    Gelukkig dat er nog LOL heerst.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Oh oh , ze moeten MIJ weer eens hebben , hoor !

    Laat me jullie nou eens vertellen dat ik de pest aan tuinieren heb , ik heb zelf een tuinman en ga dan heel comfortabel vanuit een gemakkelijke tuinstoel met een prima glas wijn zitten kijken hoe de boel opknapt .
    Het onkruid staat een meter hoog , maar ik heb ontdekt dat je het dan gewoon een heemtuin moet noemen en dan is het O.K .
    Vroeger had ik een tuinvrouw met een paar schandalig grote borsten , die , als ze bukte haast op de grond kwamen .
    Ze had ook wel een strak kontje , althans haar spijkerbroek zat zó strak , alsof je zestig mud aardappels in een veertig mud zak hebt gepropt . Mega !
    Niet dat ik het ooit uitgepakt heb hoor , er zijn grenzen .
    Nee , ik doe eigenlijk alleen in maatjes 36 .
    Ach , waarom vertel ik dit eigenlijk nog ?
    Ik ben haast uitgespeeld .

    Nou wil het ongeluk , dat ik een nogal hulpvaardig type ben , maar dat heeft ook z’n beperkingen .
    Het is bij mij net een beetje als bij een hond , als men lief voor mij is wil ik best wel eens ergens aan likken , is men onaardig , dan kan ik best grommen .

    En aan Wachteres zou ik willen zeggen , ik ben echt niet zo dwars , maar je komt niet ver in het bedrijfsleven als je al te meegaand bent .
    Dus moet je wel een beetje op je strepen staan !
    En gezien de dreigende feminisering van de samenleving , geef ik hier wederom het goede voorbeeld !

    Enne , Tistochwat ,
    Als je ooit nog een vent wil strikken , dan moet je hem niet belazeren .
    Aldi-wijn in een gerenommeerde fles is NEP !
    Dat is minstens net zo erg als plastic tieten ,
    daar knap ik ook volledig op af !
    Zodra iemand dat door heeft , zijn ze meteen pleite .
    Op jullie leeftijd , dames , zou je dat toch moeten weten !

    Leren jullie het dan nooit ?

    Ik leg het voor de laatste keer uit : een man wil verwend worden ,
    hij wil eerste klas voer , goeie koffie en een drankje op z’n tijd .
    Hij wil schone kleding en een immer schoon bed .
    Daarnaast moet een vrouw lief en meegaand zijn .
    Niet allemaal tegenspreken en hem niet voortdurend in een hoek proberen te drijven .
    Dat vindt geen enkel roofdier prettig .
    En hem niet controleren , niet zijn gangen nagaan noch zijn telefoon uitluisteren .
    Als je thuiskomt van een enerverende werkdag , moet het huis perfect aan kant zijn en moet je niet eerst zeven van die kut-katten uit je eigen stoel moeten jagen .
    En geen stofzuigers dwars in het pad , je hebt tijd zat gehad om de boel aan kant te maken .
    Na het derde glas wijn wordt het tijd om de vrouwelijke aanhankelijkheid te testen .
    Zorg dat we overal makkelijk bij kunnen .

    Tot hier maar weer , anders wordt het wel érg langdradig .

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 26 juni 2017 om 19:43

    Enne , Tistochwat , Als je ooit nog een vent wil strikken

    Enne Har’, even voor de duidelijkheid: ik heb al een vent, maar jammer genoeg heeft hij de schurft aan tuinieren. Aan uitgebreid tafelen heeft hij een hekel, dus dat vind ik dan wel weer lekker makkelijk. Hij zit de hele dag layouts voor printplaten te ontwerpen en dat is ook wel prettig rustig.
    ’s Avonds ik bed moet ik helaas de meest vreselijke verhalen van hem aanhoren, zoals:
    “Ik had laatst een schakeling bedacht met een gain van tachtig decibel en een signaal/ruisafstand van drieënvijftig en een half decibel. Maar dat was in de praktijk niet haalbaar, omdat je dan een equivalente ingangsruis van min honderddrieëndertig en een half decibel zou hebben. Je moet namelijk rekening houden met de constante van Boltzman en de Brownse beweging. Door die thermische ruis kom je nooit veel lager uit dan een equivalente ingangsruis van ongeveer min honderddertig decibel.”

    Ik heb trouwens nooit kerels hoeven te strikken, want ze liepen rijendik achter me aan. Had jij vroeger zeker ook, dat ze allemaal achter je aan zaten?

    ik doe eigenlijk alleen in maatjes 36

    Gelukkig maar, want ik heb maat 34.

    Ach , waarom vertel ik dit eigenlijk nog ?
    Ik ben haast uitgespeeld .

    Dat weet ik Har’, dat weet ik:

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Ik maakte me al zorgen; dacht dat Harry ziek was … 😛

    Like

   • Hansfree zegt:

    Ik weet niet of mijn reactie nu op de goede plaats belandt (het is ook zó ingewikkeld hier) maar ik lag bijna op de grond van het verhaal van Harry hieronder of hierboven, geweldig Harry! En dat in samenspraak met Tis. Die blijkbaar een man heeft die verdomd veel op mij lijkt, want ook ik zit in de ruis en de decibellen en constantes van Boltzmann (met dubbel-n) en zo. Met dit verschil dat ik er ’s nachts niet over praat (bij mijn weten).
    Maar dit soort dingen doet een mens goed. Als de aarde dan tóch vergaat kun je maar beter met humor ten onder gaan, duim omhoog Harry en Tis!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Hansfree 27 juni 2017 om 17:08

    Boltzmann (met dubbel-n)

    U heeft volkomen gelijk, heer Hans, duidt u mij dit uiterst stuitende gebrek alstublieft niet euvel.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, je kunt er dónder op zeggen, dat het daarin wèl ontaardt. Plús, dat er dan weer een “coördinator opstaat, die alle zeggenschap aan zich gaat trekken. Wedden?
   Leiderschap zou vooral WIJS leiderschap moeten zijn, zodat voor dat soort ontwikkelingen niet of weinig te vrezen valt. Maar vínd dat maar eens.

   Like

  • Elisah zegt:

   Tistochwat, groenten en fruit kan je invriezen, inmaken, wecken etc.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Elisah 26 juni 2017 om 22:17

    Vooropgesteld dat de oogst LUKT, hè? Ik ben er nog nooit in geslaagd om ook maar één boontje te kweken, laat staan een vriezer vol. En van inmaken en wecken heb ik geen verstand; het schijnt ook een bewerkelijk gedoe te zijn. Ik eet wel gras, lijkt me een stuk minder omslachtig.

    Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Vreselijk, die rot boontjes…. Ik ben nu bezig met tomaten, het lijkt wel een oerwoud, de planten zijn veel groter dan ik gedacht had 😀

    Geliked door 1 persoon

  • Hansfree zegt:

   Beste Tis, ik vind het al heel bijzonder wat u daar debiteerde, want die technische uitleg sneed best hout. En ook nog bedankt voor dat grappige plaatje!

   Geliked door 1 persoon

   • Hansfree zegt:

    Dit staat dus op de verkeerde plek, misschien kan E.J. dat herstellen?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik weet “toevallig” hoe ze aan die info komt. Ik kan u verzekeren dat dit niet de eerste de beste bron is!

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 27 juni 2017 om 21:02

    De ‘bron’ is zeer vereerd, heer Bronmaster.

    Maar zelf snap ik er geen fluit van. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de andere verhalen die ik dagelijks tot diep in de nacht moet aanhoren:

    “Lee de Forest was de uitvinder van de triode. Nu kun je een pentode ook als triode gebruiken. Daartoe maak je een verbinding tussen het keerrooster en de kathode, en het schermrooster en de anode. En dan kun je een pentode heel goed als triode gebruiken.”

    Verder had hij “een ontwerp bedacht met tien oktaaffilters, met elk een compressor erachter, en dat het enige lastige punt was, dat je de aanspreekdrempel moest instellen door het variëren van de source spanning op een veldeffect transistor, en dat dat natuurlijk nooit écht betrouwbaar werkte.”

    En dan heeft hij ook altijd van die rare onderdelen nodig, zoals “trekontlasting” en “holnieten”. Je schaamt je toch dood?

    En als ik me dan ten einde raad wil terugtrekken in de badkamer, loopt hij me achterna en gaat dan dwars door de dichte deur gewoon verder met zijn saaie betoog.

    *zucht*

    Geliked door 1 persoon

   • Hansfree zegt:

    Beste Tis, ik ben onder de indruk van wat u allemaal heeft opgestoken door die badkamerdeur heen! Ook uw toevoeging duidt weer op technisch inzicht. Bij mijn ex-vrouw zou het alleen maar ‘het ene oor in en het andere weer uit!’ zijn geweest. U bent kennelijk een gewillige en snelle leerling!

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Hansfree 28 juni 2017 om 10:08

    U bent kennelijk een gewillige en snelle leerling!

    Ach, heer Hans, ik heb eenvoudig geen keus. U heeft geen idee van de beproevingen die ik dagelijks moet doorstaan.

    Like

  • Harry zegt:

   Mag ik hier nog even wat debiteren naar aanleiding van de reactie van Tistochwat , Hansfree 17.08 ?
   Ik dacht eerlijk gezegd dat ze wel single zou zijn vanwege haar onophoudelijke stroom plaatjes waar je als echtgenoot normaliter een stokje voor zou steken .
   Diplomatieker kan ik het niet zeggen .
   Ik zou gezegd hebben : stop daarmee , want je trekt ook mijn reputatie mee de helling af .
   Haar stakker heeft het waarschijnlijk te druk om haar te controleren\beteugelen .
   Of onvoldoende overwicht .

   Het maakt ook allemaal niet zo veel uit voor anderman’s vrouw , maar nu lees ik dat haar man zó in zijn vak op gaat – en daar heb ik de grootste sympathie voor , want ik ben ook zo’n vakidioot die altijd de beste wil wezen en steeds betere prestaties van zichzelf verlangt – dat gaat natuurlijk wel ten koste van het huwelijksleven .
   Als je bek-af naar bed gaat denkt dat ding ook : nou , misschien morgen maar .
   En de week is zó weer om .
   Dat vind ik dan wel weer oprecht zielig voor hem . Ik leef mee .

   En praten over je werk in bed : dodelijk !

   Tja , dan gaan vrouwen gekke dingen doen !
   Dat maatje 34 , is trouwens ongeloofwaardig , want ik heb maar één zo’n exemplaar in mijn vriendenkring , die zijn ECHT schaars !
   Ik vind het wel heerlijk hoor , zo’n rank lijfje waarin je élke spant kunt voelen !
   ( Voormalig scheepsbouwer ) .
   Veelal als vrouwen iets te kort komen compenseren ze dat met troostvoer .
   En dan zitten ze zó op maatje 46 .
   Het wachten is op de foto’s …………………

   En op avonden dat ze zich vervelen , gaan ze gekke plaatjes en filmpjes opzoeken .
   Om onschuldige mede reageerders daarmee te bestoken .
   Op een of andere manier menen ze in mij een weerloos slachtoffer gevonden te hebben !

   Het ís wat , als je een lulletje bent !

   Like

   • Elisah zegt:

    Die maat 34 moet bij de bouw en lengte passen, toen ik maat 34 had leek ik uit een concentratiekamp te komen…

    Like

   • Hansfree zegt:

    Beste Harry en Tistochwat, jullie kunnen met z’n tweetjes wel een zaal plat krijgen zo! Ik kom niet meer bij 🙂

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 27 juni 2017 om 21:51

    Nou, nou, Har’, je trekt nogal van leer?
    Ik houd het nu even wat zakelijker, hoor, puntsgewijs zal ik maar zeggen:

    1) Zo zie je maar weer dat je nooit te snel conclusies moet trekken.

    2) Tsk, tsk, tsk, Je overdrijft weer eens met je ‘stroom’ plaatjes, Har’. Wat betreft de soort plaatjes van de mannelijke genenimplantatiestaaf, waren de meeste onschuldig. Ze bevatten o.a. tips voor te haken/te breien herenondergoed voor de arme, kouwelijke ‘vluchtelingen’. Een nuttige bezigheid voor de feministische dames die ook zo handig zijn in het vervaardigen van ‘wees-welkom-spandoekjes’. Hierdoor geïnspireerd, heb ik er intussen voor jou ook eentje gebreid, die past bij jouw voorliefde voor (moes)tuinieren. Ik weet je maat niet, maar deze is zeer rekbaar. Ben je er blij mee?

    Ik kan ook deze nog voor je breien, als je iets hebt met de scheepsbouw:

    3) Ik zou zeggen: kom eens controleren of ik maat 34 heb. Krijg je een lekker kopje thee met een scheutje kaneellikeur erin, met een biscuitje erbij. Ach, stel je voor dat ik 80 kilo zou wegen; dat kon men een danspartner toch niet aandoen bij het ‘liften’?

    4) Ik weet niet wat jij allemaal voor vriendinnen hebt gehad, Har’, maar ‘troostvoer’ heb ik niet nodig. En daar krijg je ook zo’n dikke kont van, hè? Moet je je in een veel te strak (spijker)broekje persen. Enne, IK me vervelen? Geen seconde! Misschien dat jouw vriendinnetjes last hebben van verveling; daar kan ik in komen, met zo’n ouwe kerel als jij, logisch. Praatjes voor tien, maar ik denk dat het enige hete pookje van jou, je soldeerbout is.

    Geliked door 1 persoon

 17. Jean zegt:

  Zolang wij die lafaards in dat EU gedrocht ons Europa verder laten slopen zolang zal het verder de dieperik ingaan met Europa.
  Nu grenzen sluiten en die EU misdadigers opsluiten voor minimaal 20 jaar, liefst levenslang.

  Geliked door 1 persoon

 18. Jules Vismale zegt:

  Dan nog te bedenken dat er zelfs allochtoonse dieren en planten de EU zijn binnengekomen, doelbewust of onbewust, die vrijwel alle mensen hier schade kunnen berokkenen. De EU en de islam zijn feitelijk ook elkaars vijanden die NOOIT een bondgenootschap kunnen sluiten en de haat tegen dit afschuwelijke systeem en religie is thans zo groot geworden dat hun terreur zich steeds meer tegen hen keert.
  En daarom heb ik trouwens nog een vraag aan de webmaster: heeft u misschien op internet ook verhalen gelezen dat het rechtsextremisme en de islamfobie in Duitsland en andere Europese landen zo sterk stijgt dat zij vaak de rollen steeds omkeren? In Duitsland worden namelijk, volgens bronnen, talloze moskeeën en asielzoekerscentra’s besmeurd, vernield of in brand gestoken, asielzoekers, vluchtelingen, illegalen, moslims en linkse politici en linkse bestuurders bedreigd, mishandeld en afgetuigd of zelfs uit Duitse dorpen verjaagd! U zet dit blijkbaar niet op E.J. Bron omdat het linkse uitschot (waaronder Nieuwsuur) zowel u als alle reageerders anders zullen gaan verketteren. Daarbij is de EU allang bezig om zichzelf naar de knoppen te helpen en het zal, naar ik hoop, 2020, niet meer gaan halen en is hiermee hun eindstrijd inderdaad voorgoed voorbij!

  Like

  • Mirjam zegt:

   De mensen vechten terug, Jules. Dat is er wat er nu aan de hand is. Oog om oog, tand om tand. Je kunt nu spreken van het begin van een burgeroorlog. De tekenen hiervan zijn duidelijk zichtbaar aan het worden. Moslims rijden op mensen in met de bedoeling ze te doden in naam van hun ‘gekte’. Gewone burgers rijden op moslims in, in naam van genoeg is genoeg: wij laten ons niet afslachten. En datzelfde geldt voor moskeeën, asielzoekers, vluchtelingen etc.. We hebben een universele taal gesproken en zij weigerden deze te begrijpen en te verstaan. Nu wordt er een taal gesproken die zij zeer zeker verstaan. So wie du mir, so ich dir… etc. Lik op stuk beleid.

   De Europese burgers hebben genoeg van hun geweld, maar deze ‘monsters’ verstaan soms alleen de taal van geweld. Nu pas begint de wending en deze hele stroom veroveraars moet oppassen, want ze beseffen niet wat het betekent als het westen zich tegen hun keert. Ze onderschatten de kracht van mensen die oorlogen mee hebben gemaakt en gewend zijn zich te verdedigen tegen duivels zoals zij. Zij zullen verliezen, want onze ‘mensen’ hebben iets achter zich staan, waar zij niet op kunnen bogen: het recht om zich te verdedigen tegen duivels zoals zij.

   Geliked door 2 people

   • Marian zegt:

    Zolang Mirjam, er moslims staan te jubelen bij onze doden. Zal de strijdt alleen maar harder gaan worden. Ze zullen een keuze moeten maken, zo niet worden ze allemaal over een kam geschoren en als een pot nat beschouwd.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Zij jubelen omdat gevoelloos zijn voor andermans leed, Marian. En ze zullen dat blijven doen, omdat ze geen verstand hebben. Als we ons iets van hen moeten aantrekken, dan zijn we arme personen, want dat doen zij op hun beurt niet met ons. Gelijke monniken, gelijke kappen.

    Wij zijn niet zoals zij. Wij kunnen niet zomaar ons gevoel aan de zijkant zetten. Wat zij doen is gevoelloos dat doen, wat ze als kinderen al kregen geïndoctrineerd als normaal. Gematigde moslims bestaan niet, want als ze achter dat staan wat in de koran gepredikt wordt, en daar ook volledig in ‘geloven’, dan staan ze ook achter de daden van hun zogenaamd extreme geloofsgenoten. Ze geven nooit te kennen dat ze hun daden veroordelen, sterker nog, ze laten nooit een woord over hun lippen komen van schaamte of spijt als weer een aanslag gebeurt.

    Wie zwijgt, stemt toe en dat zegt genoeg. Natuurlijk wordt de strijd harder, maar realiseer je dat er nooit een strijd is geweest tot nu toe. De westerlingen en de andere slachtoffers van dit zooitje, hebben alles tot op heden ondergaan, zonder weerstand te bieden of letterlijk terug te vechten. Begrijpelijk, omdat we alles wat dit schorem deed barbaars vonden en niet met hen over één kam geschoren wilden worden. Maar dat is juist het idiote. Waarom niet terugslaan als iemand jou bewust aanvalt? Terug aanvallen, dat is de enige oplossing om deze duivels iets te laten voelen en bewust worden. Aanval is de beste verdediging en soms kun je gewoon niet meer anders.

    Dát punt is nu bereikt. Dat zie je in London en in andere landen. En de mensen gaan ook in opstand komen tegen de niet aflatende stroom van gelukzoekers uit Afrika die gehaald en Europa in gebracht worden ter onzer verovering. We hebben er genoeg van en als we ons niet weren, dan winnen zij en dat moet niet gebeuren. Nooit.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Kijk deze film maar eens helemaal uit en dan begrijp je hoever het gaat komen als we niet ingrijpen.

    Like

   • mahoog zegt:

    Wèl jammer dat de knuffelgeneraties niets van oorlog hebben opgedaan.Ik zelf als kind nog wel, maar ben van 1936………Hoewel een slapende leeuw moet je niet te lang treiteren.

    Like

 19. Taljaard zegt:

  Een wel heel sombere inschatting van de huidige situatie.
  Het politieke mandaat voor de agenda van de huidige elites is echt niet zo breed gedragen als de schrijver doet voorkomen en heel wat minder dan een jaar of 30 geleden.

  In Frankrijk is machtsbasis voor een trekpop als Macron bijvoorbeeld nogal smal en wankel.
  Hij is slechts, door de ruimte die het Franse kiessysteem daarvoor biedt, middels manipulatie en het poneren van een heleboel leugens en halve waarheden, in het Elysee terechtgekomen, maar de meeste Fransen hebben niet op hem gestemd, omdat velen eenvoudigweg van stemmen hebben afgezien. Hij zal er nog een hele kluif aan hebben om de stoomketel onder overdruk, wat de Franse samenleving tegenwoordig is, te kunnen managen en hij zal zich slechts kunnen handhaven met veel steun van de EU en Berlijn.

  In het VK worden de bokkensprongen van ”de religie van de vrede” onder een steeds grotere groep van de autochtone bevolking niet meer gepikt en zal de gevestigde politiek bakzeil moeten halen om hun machtspositie te behouden, en de islam niet meer in alles kunnen faciliteren.
  De EU-agenda hebben zij noodgedwongen en nolens volens al moeten afwijzen.

  Alleen in het huidige Duitsland zit een corporatistisch conglomeraat van gevestigde politiek en grote bedrijven, met beiden een expliciet globalistische en pro-EU denkwijze, nog stevig in het zadel
  Maar ook daar loopt de druk in de ketel steeds verder op en zeker de Pruisen en de Beieren zullen het niet toelaten dat Duitsland een tweede Zweden zal worden.

  Wat Nederland betreft; de gevestigde politiek is hier, althans met de mond en op papier, al een eind opgeschoven in een meer kritische richting dan voorheen. En de grootste faciliteerders van de islam zijn tijdens de laatste verkiezingen gedecimeerd.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Taljaard 26 juni 2017 om 12:14

   Ik kan alleen maar hopen dat u gelijk heeft.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Inderdaad. Met andere woorden: Het kon hier nog altijd beroerder. Dus moet de conclusie zijn: Niet wanhopen, maar dóórgaan!

   Like

  • Mirjam zegt:

   Ook al heeft hij nog een hele kluif aan het managen van Frankrijk, Taljaard, dat is niet het belangrijkste. Het meest belangrijkste is dat hij op een positie zit, waar hij meer kwaad dan goed kan doen en daar is hij nu al mee bezig door onder het eeuwige broekpak van Merkel te kruipen. Hij wil dezelfde weg opgaan als de EU-elite: de verkeerde. En het Franse volk, maar ook de rest van het Europese volk, moet erin meegaan of we willen of niet, daar zullen deze twee wel voor zorgen. Hij, Macron, trekt zich niets aan van protesten, want als hij eenmaal minister president is, dan doet hij toch wat hij wil en daar is hij nu al naar toe aan het werken.

   Like

 20. GT zegt:

  De voornaamste oorzaak is de grootschalige afwijzing door de heersende elites van de waarden waarop de westerse beschaving is gegrondvest en gebouwd, zo als vermeld en juist deze zullen moeten vrezen voor hun leven, wat deze doen is puur genocide op de autochtone Europese bevolking, of zijn er nog geen genoeg onschuldige mensen hier door het slacht offer geworden.
  Kijk, nu eens naar een simpel voorbeeld als naar Molenbeek Belgie, wat daar aan terrorisme leeft die te maken hebben met aanslagen, nu wat is er met dat College en wethouders gebeurt zitten deze nog steeds in hun ambt lopen die daar nog rond ……juist deze moeten ze uit hun functie zetten.

  Geliked door 1 persoon

 21. Wachteres zegt:

  https://martienpennings.wordpress.com/2017/06/26/24010/

  Zie ook mijn stukken over de historische stelling van Emmet Scott, die als volgt luidt:

  “( . . .) toen de langdurige desintegratie van het Byzantijnse Rijk rond 500 na Christus inzette kwam West-Europa niet terecht in de “duistere Middeleeuwen”, want die zogenaamde West-Europese “barbaren” die de Pax Romana zogenaamd vernietigd zouden hebben, stonden zeer open voor de normen en waarden van die inmiddels verchristelijkte Pax Romana. Die “duistere Middeleeuwen” begonnen pas met de veroveringen van de islam in de periode 630 tot 930. In 730 staan de moslimse legers tot in Zuid-Frankrijk aan de ene kant en tot in Afghanistan aan de andere kant. In drie eeuwen raakte het Middellandse zeegebied steeds meer afgesloten voor de handel vanuit West-Europa. Dat had economische gevolgen voor Europa, maar die waren niet de voornaamste, zoals Henri Pirenne nog meende. Volgens Scott waren de voornaamste gevolgen van een geïslamiseerd Midden-Oosten de voortdurende terreur-invallen in Zuid-Europa (Spanje, Italië, Zuid-Frankrijk) door moslims en tengevolge daarvan weer ontstond in Europa een oorlogsmentaliteit waarin het christendom gecorrumpeerd raakte met antisemitisme, heksenwaan, kettervervolging, martelpraktijken en Inquisitie.”

  Like

 22. vanhetgoor zegt:

  Ja, de eindstrijd zit er aan te komen, ik ben bijna klaar met de voorbereidingen.

  Like

 23. Aegolius cs zegt:

  Uitstekend artikel, evenzo de vertaling van uw beiden waarvoor dank!

  Goldstein’s book explains that the purpose of the unwinnable, perpetual war is to consume human labour and commodities, so the economy of a superstate cannot support economic equality (a high standard of life) for every citizen.

  Het boek werd verfilmd onder de titel 1984.

  Like

 24. Wachteres zegt:

  “Europeanen werden op alle mogelijke manieren aangemoedigd om geen kinderen te krijgen, daarna werd immigratie, als een noodzakelijk iets, vanwege de lage Europese geboortecijfers, aan hen opgedrongen”.

  Ik herinner me nog heel goed van eind jaren zestig, begin jaren zeventig dat er op de radio en op de televisie voortdurend gehamerd werd op ‘vooral niet een teveel aan kinderen’.
  Als je meer dan twee kinderen had, was je a-sociaal bezig geweest.

  Natuurlijk beinvloedde die hersenspoeling het volk destijds ook. Wij woonden in Twente en we hadden in de vakantie een broer en schoonzus op bezoek. Zij hadden één kind en ze was zwanger van de tweede,

  We waren een dag bij een meer en op een gegeven ogenblik liepen er een stuk of vier kinderen achter haar aan. Twee van ons, één van henzelf en een nichtje dat bij hen op bezoek was.

  Als vuile blikken konden doden, dan had mijn schoonzus niet meer geleefd. Er werd meteen de conclusie getrokken dat zij tot de a-sociale minderheid behoorde, met meer dan twee kinderen.

  Ik begrijp nu pas dat dit allemaal onderdeel van een plan was:

  “WEG MET ONS”.

  Geliked door 1 persoon

 25. gillis zegt:

  Dit moet iedereen lezen!!!

  Like

  • mahoog zegt:

   Ik zet zulke prachtstukken regelmatig op mijn facebook in de hoop dat mijn marxistisch opgevoede familieleden stiekem kijken.Zelf onbeinvloed in 1972 Nederlandje verlaten en na omzwervingen in Brasil neergestreken….kan dus nog steeds zelf denken ,en het kaf van het koren scheiden.

   Like

 26. Pingback: De eindstrijd komt naderbij: Onze vijanden in beeld | E.J. Bron

 27. Pingback: LONGREAD: Kunstenaars van de ontwrichting | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s