De zinloze “vluchtelingendeal” met Turkije

Screenshot_98

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe cijfers laten zien dat de zogenaamde “vluchtelingendeal” met Turkije volledig zinloos is. Repatriëringen vinden nauwelijks plaats.

Duits - Zuerst

Eigenlijk zou Turkije iedere illegale migrant moeten terugnemen die vanaf zijn territorium Griekenland bereikt. Als tegenprestatie wilde de EU daarvoor Syriërs uit kampen in Turkije overnemen. Dit lukt echter niet echt.

Nieuwe cijfers van de Europese Commissie tonen aan dat de EU-landen sinds het in kracht treden van het akkoord op 20 maart 2016 in totaal 6.254 Syriërs uit Turkije over 15 landen van de EU verdeeld hebben, waarvan alleen Duitsland al 2.270 overnam. In dezelfde periode echter werden er slechts 1210 migranten teruggestuurd die vanuit Turkije naar Griekenland kwamen.

Eigenlijk, aldus het akkoord, staat er in de tekst: “Voor iedere vanaf de Griekse eilanden naar Turkije teruggebrachte Syriër wordt een andere Syriër uit Turkije nieuw gevestigd in de Europese Unie.” Ja, u leest het goed: “gevestigd” staat er in het akkoord. Dat betekent: deze mensen worden gehaald om voorgoed in Europa te blijven, niet om tijdelijke bescherming te krijgen, zoals er in de Vluchtelingenconventie van Genève staat.

Als belangrijkste redenen voor deze discrepanties gelden enerzijds de zeer moeizaam verlopende asielprocedures in Griekenland zelf, en anderzijds ook de protesten die door de betrokkenen tegen het afwijzen van asiel worden aangetekend.

De Griekse asielberoepscommissies zouden per week gemiddeld slechts 47 beslissingen nemen, staat er in het EU-bericht. Dat zou ook een oorzaak voor de overvolle opvangkampen op de Griekse eilanden zijn. Er zouden op dit moment 13.968 migranten zijn voor 7.450 beschikbare plaatsen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaling:
E.J. Bron
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Europa, EUSSR, Griekenland, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op De zinloze “vluchtelingendeal” met Turkije

 1. Sabeltant zegt:

  In de Nederlandse AZC’s zie je de “vluchtelingen” van de Turkijedeal.
  Voornamelijk pikzwarte pinguïns, invaliden en mensen waar een steekje van los is.
  Turkije bombardeert het westen met de crème de la crème van de islamitische wereld.
  De meeste van deze mensen gaan een leven lang de zorg in en gaan miljarden kosten.
  Het zijn juist de mensen waar Turkije maar om het even welk ander islamitisch land blij is dat ze er van af zijn.

  En onze leiders, onze NEP-leiders gaan akkoord met deze waanzin.
  Onze minister president klopt zich op de borst voor een deal die zo vreselijk slecht is dat hij op een schavot thuis zou horen.

  Het wordt tijd dat de mensen in het verweer komen.
  Onze politiek haalt extreem religieuze moslims binnen.
  Onze politiek zadelt ons land op met duizenden invaliden en minder bedeelden uit het Midden Oosten.
  Onze politiek haalt honderdduizenden mensen per jaar binnen, de meesten zijn analfabeet en gaan nooit enige bijdrage aan onze maatschappij leveren.
  Alle kosten en ongemak zullen afgewenteld worden op de burgers van Nederland.
  Kijk eens op een doordeweekse dag in de prachtwijken, NIEMAND werkt, iedereen loopt wat rond of hangt in groepjes op straat.
  Hoe hoog moet onze belastingdruk worden om dat allemaal te kunnen betalen?

  Het kan gewoon niet goed komen als we er niets tegen ondernemen.

  Liked by 3 people

 2. Japio zegt:

  Het is geen vluchtelingendeal het is een omvolkingsdeal.

  Liked by 2 people

 3. Hans zegt:

  Als landen mensen niet willen terugnemen(wat ze uit islamiserings doeleinden natuurlijk niet willen) gewoon neer zetten op de noord afrikaanse kusten en dan kunnen ze verder kiezen uit islam landen waar ze heen kunnen. Trouwens dat geld ook voor pakistanen, bengalezen, en alle andere soorten.

  Like

 4. Henk der Niederlànder zegt:

  De manier dus om de belastingbetaler weer eens opnieuw een oor aan te naaien.

  Liked by 2 people

 5. Europa laat mij niet lachen ,’lame duck ‘, Europa wordt met grote zekerheid geen eenheid om gezamelijk de vluchtelingen problematiek aan te pakken!!Shalom van Léon van Duren .p.s. hoeveel asielzoekers wonen er al bij de blaaskaak Frans Timmermans?

  Liked by 1 persoon

 6. louis-portugal zegt:

  Ik heb het artikel niet eens gelezen, maar begreep meteen nadat Merkel met dat verhaal aankwam dat het een fantasie verhaal, cq besodomieter-verhaal, voor de EU burger was.
  Ik wil het niet meer zien want ik wodt er onpasselijk van.

  Like

 7. renato zegt:

  Ik hoef het niet te lezen. Uit persoonlijke ervaring, dus niet per incident, weet ik dat Turken niet te vertrouwen zijn. Zakelijk niet en in de persoonlijke sfeer ook niet. Leugens en bedrog zijn altijd geoorloofd en liggen constant op de loer. Turkije zal nooit een economische macht van enige statuur worden, omdat zij onbetrouwbare handelspartners zijn. Het zijn de buitenlandse investeerders die eng gewicht in de schaal leggen als bijdrage aan hun economisch volume. Voor het overige is het een derde wereldland. Volledig kansloos. Tenzij zij door middel van het fascistoïde en ongekozen EU bestuur de opening wordt geboden om hun ideologie aan ons op te dringen en gesubsidieerd door te modderen totdat de gemalen in het westen van ons land wegens gebrekkig onderhoud en oriëntaalse luiheid er de brui aan geven en de hele boel volledig onderloopt. Dan moet dat maar. Het schept weer enige ruimte in het Oerhollansdsche landschap.

  Liked by 2 people

 8. Merkel nodigt jihadisten graag uit en geeft ze daarna een paspoort

  Like

 9. Cathja zegt:

  Mensen, het wordt tijd dat er een einde komt aan deze volksverlakkerij, en dat er grootschalig ingezet gaat worden op repatriëring. Jammer voor alle gelukszoekers, die hier op onze kosten dachten hun leven in relaxte sfeer door te kunnen brengen, maar die vlieger gaat dus niet op.
  We pruimen die hand-ophouders niet langer. Het kost ons bákken met geld, en we krijgen stank (letterlijk en figuurlijk) voor dank. Dan praten we nog niet over het jatten en het liegen, waar die gelukszoekers ook in uitblinken. Ze hebben ‘ver-schrik-ke-lij-ke’ dingen meegemaakt, maar als de vakantieperiode aangebroken is, dan gaan ze maar wát graag weer richting thuisland. Uiteraard om op te scheppen over alle luxe die hen in ons Europa ten deel gevallen is……

  Maar….., het spel moet uit zijn. Koffers pakken en retour naar jullie home-landen.
  Wij willen deze poppenkast niet langer.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Ook vliegveld Eindhoven zag een flinke stijging. Met name het aantal intercontinentale passagiers nam toe. In 2011 startte Eindhoven met vluchten naar Noord-Afrika. Sindsdien is het aantal intercontinentale passagiers toegenomen van 7000 in heel 2011 naar 37.000 in het eerste kwartaal van 2017.
  Nos bericht, opmerkelijk!

  Like

 11. Republikein zegt:

  Nog een geweldig artikel gevonden op de site van de Nos, off topic, sorry hoor.
  Ik wil ook ff stoom afblazen.
  Zo stond ik jaren geleden bij de apotheek voor wat medicamenten en mij viel de blikken op met etiket olifantenbil, de nieuwste rage en enorm gezond, als je ziek was werd je beter na nuttigen
  Gelijk 5 blikken gekocht maar na thuiskomst bleek er niks in die blikken te zitten, alle 5 leeg en ledig.
  Wat een gebakken lucht hype, riekt naar oplichting en terug gegaan voor verhaal.
  U heeft pech gehad zei het medicijnenvrouwtje, want net het hol getroffen.

  Een stad in Zuid-Korea gaat een fabriek bouwen om lucht in flessen te verpakken.
  http://nos.nl/artikel/2180379-zuid-koreaanse-stad-bouwt-fabriek-voor-frisse-berglucht.html

  Like

 12. Jan zegt:

  Veerdienst Libië-Europa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s