Geert Wilders: “Potentiële terrorist preventief opsluiten”

Screenshot_90

(Door: Jorn Jonker en Wouter de Winther)

DEN HAAG – Wie een mogelijk gevaar vormt voor de nationale veiligheid, moet worden opgepakt. Potentiële terroristen kunnen nu vaak niet opgesloten worden omdat er te weinig bewijs tegen hen is, maar die juridische horde moet snel worden weggenomen.

Dat vindt PVV-leider Wilders, die er een initiatiefwet voor indient. In het wetsvoorstel kan de AIVD iemand van straat laten halen zonder dat diegene een strafbaar feit heeft gepleegd. Deze persoon kan dan een half jaar lang preventief worden opgesloten.

De Telegraaf

De minister van Binnenlandse Zaken moet hier dan nog wel goedkeuring voor geven en binnen een week moet een rechter naar de zaak kijken. Maar die mag alleen marginaal toetsen of de dienst juist heeft gehandeld.

Iemand zo lang opsluiten zonder bewijs van strafbare feiten, gaat in tegen de beginselen van ons rechtssysteem. Het is een ingrijpende maatregel, erkent Wilders, maar die komt volgens hem geen dag te vroeg. „We staan bijna wekelijks in de Kamer slachtoffers van aanslagen in Europa te herdenken. We horen bijna altijd dat de daders bekend waren bij de inlichtingendiensten. Ik wil dat de AIVD wel preventief kan ingrijpen. Dit wetsvoorstel kan levens sparen.”

In de Tweede Kamer is vanavond een terrorismedebat waarin Wilders zijn plan ook zal uitleggen.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Geert Wilders, gezond realisme, PVV, Terrorisme. Bookmark de permalink .

49 reacties op Geert Wilders: “Potentiële terrorist preventief opsluiten”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Komt er nooit door.
  Hier kun je kort over zijn: Dit doen ze al niet met een autochtóne crimineel, laat staan met een terrorist. (LOL!)

  Geliked door 1 persoon

  • xander zegt:

   Maar goed ook, straks gaan ze e.j.bron ook preventief opsluiten. Of mij, om wat voor reden dan ook. Zo n wet kan misbruikt worden.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    YEP . . . 😦

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ xander 27 juni 2017 om 12:17

    Inderdaad, “Elk nadeel heb zijn voordeel.” Maar dan andersom.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Cruijffiaans

    Like

   • abouneenee zegt:

    Niemand komt in de problemen: E.J. modereert en de server van ejbron.wordpress.com (192.0.78.13) staat in San Francisco, VS, waar vrijheid van meningsuiting beter beschermd is dan in Nederland zodat EJ heel losjes kan en mag modereren om zijn bezoekers te beschermen. Het is hier Zuid Korea de EU niet. Als bezoeker van deze site en ook als je reageert kun je jezelf dus even op vakantie wanen en het politiek correcte keurslijf waarin EU-burgers dagelijks gedwongen worden vergeten.

    Dat had wel een drama kunnen worden onder Crooked Hillary, maar zover is het gelukkig niet gekomen.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Prachtige ode aan de server van EJ Bron:

    Like

  • biebie zegt:

   Als ze niet op de sociale media te vinden zijn dan vindt je ze wel waar je boemmmm hoort alleen is het dan te laat om thee te drinken.Maar ja in ieder geval geen xenofoob en dat is de hoofdzaak.Gewoon blijven wachten (al is het tot na je pensioen) tot het probleem eventueel overwaait.

   Geliked door 1 persoon

 2. Frans Brassens zegt:

  De aanhangers van de religie van de Onverantwoordelijkheid en Domheid zullen wel weer tegen zijn.
  Waarmee ze zich overigens (mede)verantwoordelijk maken voor wat er kan dan gebeuren.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   kan dan = dan kan

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Ik ben geen jurist, maar ik denk dat in zo’n wet zou kunnen worden omschreven om welk al of niet ‘vermeend’ type daden het gaat. Terroristische dus.

    Like

  • JanKlaassen zegt:

   FF doordenken, met deze wet kan IEDERE burger zomaar een half jaar opgesloten worden zonder enige vorm van process/recht!! Dus ook gewone autochtonen. Het lijkt wel uitrolling van het NWO concept!!!

   Like

   • BertG. zegt:

    Zo had ik het nog helemaal niet bekeken, maar je hebt wel gelijk.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Ben ik niet met je eens JK, zie wat ik hierboven heb toegevoegd.

    Like

   • @Frans Brassens:
    Ook ik ben het niet met je eens beste Frans, jij geleufd zeker en vast nog in sprookjes of je bent giga naief of zo!! Zodra de overheidsratten in den Haag zo’n wet zouden hebben kunnen ze “iedereen” waar ze van af willen minimaal voor een half jaar de bak in gooien onder het voorwensel van terrorisme!!
    Om je wakker te maken hieronder een stukje over het meest gevaarlijke (bij)geleuf:
    http://achterdesamenleving.nl/het-meest-gevaarlijke-geloof-nu-in-het-nederlands/#.WVKThLa7rVg

    Soms komen er wel eens gedachten in mij op dat Wilders gewoon controlled oppositie is met dit soort overheidscontrole vehogende uitspraken waarbij het net lijkt of hij de NWO zou willen invoeren!!!

    Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ik vrees dat je leesvermogen ietwat onder peil is, heer C. Dissonant. Ga nu eerst een goed lezen wat ik schreef. Misschien dat het cognitieve deel dan iets beter komt bovendrijven.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    O ja, ‘voorwensel’ wordt normaliter geschreven als voorwenDsel.
    ‘Vehogende’ reken ik je niet aan. Dat zal wel een tikfout zijn.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    En om lulligheden te voorkomen: ‘een goed’ is natuurlijk ‘eens goed’. Ook een tikfout hè?

    Like

  • Mirjam zegt:

   Ja, daar heb je gelijk in, Frans.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Je bedoelt, net als ik, dat zo’n wet specifiek op terrorisme gericht moet zijn? Dat is dan juist, want het voorkomt wat onze heer Bron misschien (ergens hierboven) vreest (dat hij ook aangepakt kan worden) want hoe in hemelsnaam kun je de EJBRON site van terrorisme verdenken? Dat kan zelfs jij niet bedenken Mirjam…………… Toch? (© Balkenende, sinds 2007 erkend verrader van de Nederlandse burger).

    Like

   • Mirjam zegt:

    Er bestaan al wetten over terrorisme en de aanpak ervan. Daarom kun je niet zomaar een wet opperen, zonder dat je voorgaande wetten bestudeerd en analyseert. Men heeft in vele gevallen ook nog met jurisprudentie en precedenten te maken én met internationaal recht wat een en ander kan overlappen, verzwakken, versterken of zelfs uitsluiten. Door een wet te onderzoeken en aan te passen, kun je hem ‘sluitend’ maken, waardoor hij niet te ontmantelen valt door andere wetten.

    Like

 3. kampersrene zegt:

  Kan niet er moet iets anders uit de bus komen . Een bruin getinte met de ambitie voor terrorist dat zijn er een paar honderdduizend !

  Geliked door 1 persoon

 4. Claudia M. zegt:

  Omdat Wilders hiermee komt, gaat dit niet door; let maar op. Tja, waarom zou je de eigen ook bevolking beschermen, nergens voor nodig.

  Hoewel ze dit wicht, 18 jaar en nog lang niet droog achter de oren, wel hebben opgepakt: http://www.telegraaf.nl/binnenland/28481726/__Verdachte_van_terrorisme_opgepakt__.html

  Kijken hoelang ‘het’ vast blijft zitten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mary zegt:

  Dat Wilders hiervoor moet pleiten is al te gek voor woorden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hans zegt:

  Niet vastzetten. Kost geld en manschappen en ruimte. Gelijk uitzetten.

  Geliked door 1 persoon

 7. Klippie 72 zegt:

  Komt er niet, is een idee van de PVV.

  Geliked door 1 persoon

 8. Oeps48 zegt:

  Heel goed idee. Zouden we moeten doen. Maar er is een klein probleempje. Waar wil je ze opsluiten ? Ze (Rutte c.s.) hebben de afgelopen jaren juist veel gevangenissen ontmanteld en het personeel naar huis gestuurd. Het zijn er nogal veel, van die potentiële terroristen. We hebben de faciliteiten niet meer. Dus ……. (???)

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Bij pluimvee en varkens met een ongeneselijke ziekte wordt er preventief geruimd.

  Geliked door 1 persoon

 10. 12qwsasa zegt:

  Symptoombestrijding. Dit voorstel schiet toch niet op.
  De islam verbieden is het enige paardenmiddel dat helpt. Dat heb je ze echt bij de strot.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tistochwat zegt:

  Alsof er ooit naar Wilders wordt geluisterd!
  Naar de enige met verstandige ideeën en hij hoeft er niet eens voor boven op een piano te gaan liggen.

  Geliked door 1 persoon

 12. kruisridder zegt:

  Als ze deze intiatiefwetsvoorstel wegstemmen, weten we het zeker. Dan steunen ze actief de moslimterreur tegen ons.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jean zegt:

  Potentiële terroristen DADELIJK verwijderen uit onze samenleving.
  Er moeten niet meer politieagenten maar er moeten veel minder ‘vreemdelingen/potentiële terroristen’ toegelaten worden in onze samenleving.
  Zeg de TV aan en kijk naar hetgeen er in de politiek zwemt in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Antwerpen, Gent enz. de eerste indruk veroorzaakt koude rillingen, het zijn al meer Marokkanen/turken dan Nederlanders resp. Belgen.
  Conclusie: DUBBELE NATIONALITEIT VERNIETIGEN en overal dat vreemd zootje buiten flikkeren, ze controleren tot in de kleinste teen en bij de kleinste fout ‘tegen onze normen & warden’ papieren in handen stoppen en duidelijk maken “binnen de 24u van ons grondgebied” indien niet vertrokken dan opsluiten tot afvoerdatum.
  In België heeft een club zich bezig gehouden hoe de Belgen denken over vreemdelingen!
  62% wil geen islamieten!!! Ze hebben blijkbaar bewuste personen uitgezocht om te antwoorden, moesten ze iedere Vlaming zijn mening gevraagd hebben dan stond daar een cijfer van ± 95% wil geen islamieten in het land, niet in de gemeente en zeker niet in woningen in de gemeente.

  Like

 14. Pietersen zegt:

  PVV moet meeregeren. Zo’n voorstel wordt nu neergesabeld en is niet haalbaar in EU verband (rechters)

  Like

 15. Mirjam zegt:

  Het is geen slecht initiatief, maar het idee moet worden aangescherpt en vervolmaakt worden. Risico’s van het raken van andere wetten, precedenten en jurisprudentie uitzoeken en uitvlakken en daardoor de wet sluitend maken. Dán heeft dit wetsvoorstel wel een kans.

  Like

  • Mirjam zegt:

   In deze video kan iedereen zien hoe Theo Hiddema Geert ondersteund. Ik denk dat, als Theo nu nog zou kunnen switchen, hij direct voor de PVV zou kiezen. Hij is bij het FVD gegaan, om Geert te ondersteunen en indirect te helpen.

   Like

 16. M.A.L. Sion zegt:

  Wie zijn potentiële terroristen?
  Elke serieus praktiserende islamiet.
  Alle moslims moeten de koran lezen en in zekere (grote) kringen binnen die gemeenschap wordt zelfs geëist dat de koran uit het hoofd wordt geleerd.
  De koran beveelt de islamieten om joden, christenen en ongelovigen (andersgelovigen) te DODEN.
  Zonder proces. Boem, steek of schot zonder waarschuwing vooraf.
  Conform de door de ‘profeet’ voorgeschreven gedragscode, namelijk met de gewoonte van het land waar men verblijft meegaan, totdat het aantal moslims in dat land groot genoeg is om in de aanval te gaan.
  Conclusie: Alle moslims zijn een potentiëel gevaar.
  Alle moslims uit voorzorg het land uit.
  ISLAM ??? – Weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 17. Aegolius cs zegt:

  In het betoog: We staan bijna wekelijks in de Kamer slachtoffers van aanslagen in Europa te herdenken, ontbreekt de feitelijkheid over het kwaad dat de koran/moskee uitdraagt en het individu potentieel tot moordenaar maakt.

  Ten beginne alle moskeeën sluiten op salafistische grondslag en van de gematigde islam die haatpredikers inhuren opdoeken na waarschuwing.

  Wellicht probeert Wilders met een U-bocht het voorgaande te bereiken.

  Like

 18. Potentiële terrorist preventief opsluiten, Nee Geert het land uit trappen is een veel betere optie. Het Nederlandse staatsburgerschap dient afgenomen worden, ach het heeft helemaal geen reet zin wat ze ook bedenken om deze moslim terroristen dwars te zitten, allerlei internationale verdragen, regeltjes en een totaal islam dociel kabinet verzieken het daadwerkelijke optreden tegen deze barbaarse beesten.

  Like

 19. Jade zegt:

  Wilders moet zich specifieker uitspreken, en het hebben
  over islamitische terroristen, anders zit straks iedereen
  die tegen de eu en de NWO is in een concentratiekamp.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Juist niet, want dát is dan weer ‘á la Wilders’ volgens hen en dus ‘discriminatie’. Voor alle soorten terroristen en daar vallen dus ook de islamieten onder, zou deze wet moeten gelden. Maar je moet wel alles eerst uitgezocht hebben, voordat je dit wetsvoorstel in de ether gooit. Want dan kan er ook geen bindende kritiek komen, omdat alles is uitgezocht.

   Like

  • Marian zegt:

   Mee eens Jade.

   Like

 20. Giny zegt:

  Tuurlijk Jade, Geert zal het wel een keer goed doen!

  Like

 21. leefbarbaar zegt:

  Oneens voor een keertje.
  Iedere moslim is een potentiële terrorist. Dat komt door dat boek van ze en die ideologie.
  Sluit ze op en we betalen een vermogen, zodat zij lekker verder kunnen luieren en radicaliseren. Nee, zet ze het land uit. Betere straf en veel goedkoper.
  Allemaal? Begin eens met alle haatvolk dat in Syrië is geweest en daarna de rest; de moslims met een strafblad. Of we er daarna nog wat overhouden is dan maar de vraag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s