Christenen, wat bezielt u?

Screenshot_100

(Door: “M.A.L. Sion”)

De wereld om u heen staat in brand en u ziet het niet. In Egypte worden de Kopten, uw geloofsgenoten, bij bosjes vermoord. In Afrika gaat Boko Haram als een slager tekeer. Er worden echter geen dieren geslacht, maar mensen zoals u en ik. Op beestachtige wijze. In het Midden-Oosten en Azië worden christenen vervolgd, verdreven en niet zelden ook vermoord. Vanuit Gaza vuurt Hamas bij voortduring raketten af richting Israëlisch (Joods) grondgebied.

Dat wordt systematisch gedaan, dat wil zeggen op grote schaal. In Europa zijn ook al honderden mensen gedood bij aanslagen. De daders van deze aanslagen zijn moslims. Bij het plegen van deze verachtelijke daden roepen zij: “Allah Akbar!”. Allah is de grootste.

Er is geen enkele twijfel dat al deze moorden en aanslagen voortkomen uit de leer van de islam. In de koran worden moslims opgeroepen om Joden, christenen en ongelovigen te doden. Het is niet de vraag of ook in Europa gerichte ‘pogroms’ uitgevoerd zullen worden. Het is een kwestie van ‘wanneer’. Dan zijn ook u en ik aan de beurt.

Moeten we er gezamenlijk niet snel wat aan doen? Bijvoorbeeld alle moslims uit onze samenleving verwijderen?! Het zijn namelijk ‘allemaal’ potentiële jihadisten. De koran gebiedt moslims namelijk aan allen de JIHAD te bedrijven. De Jihad bedrijven bestaat uit het vermoorden van een niet-moslim. Wie dit bijgeloof aanhangt, is uw moordenaar.

malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

Door:
“M.A.L. Sion”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

114 reacties op Christenen, wat bezielt u?

 1. Flo zegt:

  Oh, zo verschrikkelijk realiteit dit!
  Hoe kan het nog steeds dat regering en de shit media hier ons niets over laten weten en dat ook nog “te” veel mensen om je heen nog steeds bedenkelijk, nee afkeurend reageren als je jouw “andere” mening ventileert.
  Godverdomme WAKE UP!!!!!

  Geliked door 2 people

  • FF het grote plaatje voor een ieder:
   ISIS = CIA = NAVO = NATO = NWO = Deep State = VN = etc., etc.
   Zonder wapens, geld en opleidingen van de CIA/USA zou het hele fucking ISIS niet bestaan en was er geen oorlog om olie in- en een pijpleiding door Syrie!!!
   De warmongers in de VS, lees Deepstate, lees Khazarenmaffie, lees Soros zijn al vele jaren wereldwijd overal oorlogen aan het voeren.
   Zwaar medeschuldig hieraan zijn de NL-cabinetten van de afgelopen 25 jaar. Dat zijn de smerige ratten van slinkse faciliteerders en mede schuldigen van al deze ellende.
   De meeste gristenen leren dat men de overheid moet gehoorzamen, dus niet zelf nadenken, maar ook met vlaggetjes langs de route staan als er een nep bilderberg familie langskomt!
   Dominees die vinden dat de deur wagenwijd open moet staan voor al die “zielige” asielmigrantenratten die hier hetzelfde komen doen als in hun eigen klote booslim zandlanden. De indoctrinatie is er de afgelopen 60 jaar op allerlei manieren ingeprogrammeerd en dat is heeeeeeel lastig om eruit te krijgen. Foute bijbelvertalingen zoals de andere wang toekeren werken hier ook aan mee.

   Geliked door 2 people

   • mahoog zegt:

    Inderdaad …ik zelf nooit blootgesteld aan hersen spoeling…. maar hòe vertel ik het aan ge ge brainwascheden???Het is net als of ik tegen een muur praat.

    Geliked door 1 persoon

 2. hslot4 zegt:

  Dit is op hslot4 herblogd.

  Like

 3. kampersrene zegt:

  Geen probleem . De Paus blijft bidden voor de ziel van zijn vermoorde geloofsgenoten en verlangt dat de grenzen voor die arme “fluchtelingen” open blijven , zodat ze ons verder kunnen uitmoorden
  Laat ons ook bidden dierbare E.J. Bronners dat is het enigste wat we kunnen doen , voorlopig althans , als ze dat ook niet gaan verbieden , vergeet niet God de Vader is rechtvaardig en liefdevol Wees een goede Christene en laat op uwe kop scheiten

  Geliked door 2 people

  • Golden Girl zegt:

   K rene, op uwe kop scheiten? hoe bedoelt u dat? liever niet ik heb net lekker mijn haar gewassen, moet ik weer douchen

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Laat ons ook bidden…”

   Als bidden zou helpen hadden ze er wel iemand voor ingehuurd.
   (Jiddisch gezegde)

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • elizabeth zegt:

   De Paus behoort een geestelijke te zijn die het Geloof van de Heere Jezus Christus als zijn plicht moet uitdragen,maar Paus heeft het alleen over het klimaat en moslims binnen halen,zelfs tegen die moslims durft hij niet over de Heere Jezus te praten.Paus is een wolf in schaaps kleding. Bidden kan je beter zelf doen,de Paus waait met al de winden mee,de wereld orde zal ook geschieden van uit het Vaticaan,een Gods dienst de Islam.

   Like

 4. Beschouwer zegt:

  Dit is de islam. Het is de plicht van elke moslim om oorlog te voeren tegen niet-moslims. Gelukkig houden vele moslims zich niet aan deze plicht. Een goede moslim is een ex-moslim.

  Geliked door 2 people

 5. Republikein zegt:

  Ik snap er ook niks van.

  Geliked door 3 people

 6. Harry zegt:

  Helemaal mee eens !

  Maar die gelovige mensen reageren niet normaal , er zit een sinkhole in hun hersenen .
  Ze hebben , denken ze , altijd nog een troefkaart achter de hand , die ze te hulp zal schieten als het echt nodig is .
  Alleen verzuimt ie dat bij die anderen .
  Daar hebben ze ook wel weer een verklaring voor , want die anderen geloven nou net niet precies het juiste , daarom worden ze niet geholpen . Precies de verkeerde kerk .
  ONS gebeurt dat niet . God is heel kieskeurig .
  Dat ze zelf niet geholpen zullen worden door hun illusie , ach , als het eind nabij is , hebben ze weinig tijd meer om zich teleurgesteld te voelen .
  En dan nog : HET WAS GOD’S WIL .
  Scherp mes , zwaard , kogel …………….
  Einde verhaal .
  Waarom zouden we ons nog inspannen om ze te helpen ?
  Ze laten anderen ook fijn verrekken .
  De onnozelaars !
  Ook wij hoeven niet op hun steun te rekenen , op die enkeling na , hier op de site .

  Geliked door 4 people

  • Beschouwer zegt:

   Sja u geeft de Christelijke huichelarij wel scherp aan. Wat dat betreft is de koran duidelijker en eigenlijk eerlijker want die zegt waar het op staat. De koran zegt dat er een eeuwige jihad is tegen niet-moslims. PUNT. Uiteraard zijn er vele moslims die huichelen dat de islam de religie van de vrede is. De koran is in ieder geval heel duidelijk. Oorlgo aan de niet-moslims en islam betekent onderwerping aan de islam. Dus al dat gedraai en gekronkel van huichelaars die de boel (als echte valse duivels) omdraaien is vals, achterbaks, leugenachtig en irritant. Allemaal vieze rookgordijnen.

   Geliked door 4 people

 7. Nemesis zegt:

  Is allemaal goed en wel M.A.J. Sion. We zouden, moeten, willen en het beste gemeeschappelijk. Er is echter één maar bij.Wie gaat dat organiseren, wie gaat ons vertellen wat we waar moeten doen en niet geheel onblangrijk met wat. Het overgrote deel van ons volk is ontwapend. Er was zelfs een paar jaar geleden een actie op touw gezet om alle wapens vrijwillig in te leveren, er dreigde immers geen oorlog meer vertelden ze ons).
  Daarbij komt sinds de dienstplicht is afgeschaft het overgrote deel avn de weerbare mannen en vrouwen niet eens meer weer hoe om te gaan met wapens. Ze zouuden hoogstens hun grote teen afschieten.
  Daar staan we dan op dit punt van deze dag.Dus Sion schrijf toch niet telkens wat we zouden moeten, willen en kunnen. >Maar ontwerp een startegie en breng mensen samen om de klus te klaren.

  Geliked door 3 people

  • M.A.L. Sion zegt:

   Beste Nemesis
   Hebt u zich al aangemeld bij de Patriotten?

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    NEE, heb ik niet ! Ik heb geen idee wat jullie clubje an het doen is, zal best wel goed zijn, maar daar aan deelnemen is voor mij geen doen. Ik zal het nog eens opschrijven misschien herinneren jullie je er aan.

    Ik had begin 2014 mijn eerste herseninfarct. Dat jaar heb ik dan grotendeels in ziekenhuizen en revaldatiecentra verbracht. In ieder geval hebben ze me daar weer leren lopen, De rest hoeven jullie niet te weten. In ieder geval krijg ik nog steeds thuishulp en wordt ik naar de diverse specialisten gereden. Fysio-, ergo- en logopädie krijg ik nu thuis. De jaren 15 en 16 weer opnames en 3x met alle toeters e bellen het ziekenhuis weer in. Dit jaar pas 2 x, hoe fijn. Mijn nieren hadden het begeven.maar ze hebben er eentje kunnen redden. Toen kwam een knie die niet meer mee wilde spelen, dus dat wer weer een operatie. Ondertussen stulstand bij de oefeninegn betekende ook teruggang.
    Ben ik blij, nee ben ik njet.Ik kan nog veelte weinig dingen zelf doen.Een geluk bij alle ongeluk is, dat mijn hersenen niet aangetast waren, hoewel ze dikwijls nog flink in de war zijn. 5 weken geleden kreeg ik mijn 2de infarct.Gelukkig niet al te heftig., maar moet wel in en uit bed geholpen worden en bij nog veel meer dingen. Alles niet om halleluja te juichen.
    Goe, dus nee,ik heb niet aagemeld e zal het ook niet doen. Alsjullie samenkomen of demo lopen kan ik toch niet deelnemen. Auto rijden is taboe, maar dat weet ik zelf ook wel. Ik mag niet zonder begeleiding op pad vanwege de optredende blackouts etc.
    Ik zou dus afgehaald moeten worden en verder geschoven in een rolstoel..
    Ik denk dat ik ook de anderen die op mijn reactie hebben gereageer voldoende heb ingelicht en hoop voor ieder van jullie dathij dit traject nooit mee hoeft te maken en zich ook nog helse zorgen maakt om een partner bij wie kwaadaardige kanker is gecontateer en nu ook in een trajectmolen zit.
    Voor de rest gaat het prima hier. Fijn weekernd allemaal.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Nemesis 15 juli 2017 om 13:39

    Wat vreselijk voor u! 😦

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Christenen activeren ?
   Die devote draaikonten ?
   Een dood paard tot leven wekken lijkt me eenvoudiger !

   Like

  • Aegolius cs zegt:

   Ik denk dat M.A.J. Sion voldoende ideeën heeft maar zelfs met behulp van Wilders voormalige advocaat Moskowicz het niet op het web kan zetten.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat laatste heeft M.A.L. Sion nu al enige malen gedáán, Tien, (mensen samenbrengen dus) waarvan ik kan getuigen, want ik was één van die mensen. Maar met het ontwerpen van die strategie wil het niet vlotten.

   Geliked door 1 persoon

   • Je kunt helemaal niet maar dan ook niets beginnen met een kleine groep en zolang demensen nog teveel te verliezen hebben zal het ook nooit lukken, trouwens, het Nederlandse DNA is van een verwerpelijke laffe nsb-soort.
    In WW2 zaten er misschien en paar honderd mensen in het verzet van de 10 miljoen NL-ers. Deze zijn bijna allemaal opgepakt en vemoord, maarrrrrrrrr na de oorlog had ineens iedereen van de laffe honden in het verzet gezeten.
    Het ligt dus niet aan de strategie maar aan het laffe-nsb-DNA van het gemiddelde volk!!!!

    Geliked door 2 people

 8. Williaan zegt:

  De christen zijn uitgeblust en wachten tot ze worden gered of afgeslacht als de jongste dag aanbreekt.

  Like

 9. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  de gruwel van vandaag, nóg door de massa steeds verzwegen
  zij is nog te ver weg… men is niet bang genoeg
  wie ’t wél beseft waarschuwt nog steeds te vroeg
  nog steeds àl die belangetjes die zwaarder wegen…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 2 people

 10. Liny Landman zegt:

  Het maakt de regering echt niets uit hoor hoeveel burgers er gedood worden,als het serieus wordt zijn hun allang weg!

  Geliked door 1 persoon

 11. Peter Rissing zegt:

  Een simpel op te lossen probleem krachtig geformuleerd.
  Wat ontbreekt er toch aan die christenen?
  Of hebben ze ergens iets teveel van, zoals: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook de ander niet”? Naastenliefde in het algemeen? Naïviteit? Overdreven empathie? Stront in hun ogen en oren?
  Onder leiding van die opper-nietsnut in Rome en aanverwante Jezus-aanhangers blijven christenen zoete koekjes bakken met een notoire organisatie die in hun handboek meermaals heeft staan dat alle christenen de ‘pijp’ uit moeten. En als dat dan ook daadwerkelijk gebeurd, keren ze “de andere wang toe” en verklaren dat met zo een rotsmoes:
  https://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/lezersvraag-hoe-keer-je-de-andere-wang-toe/
  De realiteit is anders. De islam is er op uit de wereld te overheersen, Langzaam en gestadig en aan-toonbaar en iedere dag zullen meer en meer slachtoffers door de islam vallen. Laat iemand mij dat maar eens, onderbouwt, tegenspreken. De islam als wereldorganisatie doet letterlijk wat Mohammed meende dat Allah hem in gaf te doen. De mensheid ondergeschikt maken aan de wetten van de koran. Want inderdaad M.A.L. Sion, bij ieder slachtpartij roepen ze hun strijdkreet “Alluha Akbar”.
  Hoeveel meer bewijs wil men hebben dat het stijgend aantal moorden, verkrachtingen enz. enz. dat dat steeds toenemend aantal moorden en verkrachtingen door dié Allah zijn geïnspireerd en door de islam wordt uitgevoerd. Meer en meer en meer, iedere dag weer. Tot we de simpele oplossing toepassen en de islam terugdringen naar hun eigen landen.

  Geliked door 2 people

  • Thom zegt:

   De huidige Christenen zijn besmet met het linkse virus. Dat was vroeger echt niet het geval. Ik mocht als katholiek jongetje echt geen vriendje zijn met één van de weinige protestantse kinderen. Toen mijn broer met een protestants meisje thuiskwam moest ze wel de catechismus gaan lezen. Als Den Uyl op de t.v. kwam begon mijn vader te vloeken, daar heb je die sauwelaar ook weer. De katholieken van 50 jaar geleden waren echt niet zo islamgezind geweest, als die er toen in Nederland geweest zou zijn.
   Het is pas fout gegaan toen linkse Christenen de zaak gingen regelen met hun linkse vredesbewegingen. Ik ben niet zo vredelievend opgevoed ten opzichte van andere geloven. Ja zilverpapier sparen voor de negertjes en foto’s kijken over negers die met een bot door neus een pater aan het koken waren in een grote kookpot.

   Geliked door 2 people

  • De andere wang toekeren is een foute vertaling van de grondtekst!!
   Hier wordt bedoeld je hoofd wegdraaien zodat je niet weer geslagen wordt!

   Like

   • BM Fidel zegt:

    Het op de bek slaan van een getuige of van de tegenpartij komt uit de joodse rechtsspraak, een vorm van wraking. Nog veelvuldig toegepast in de knesset.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Niet alle christenen behoren tot hetzelfde soort christenen. Alles hangt af van de prioriteiten die ze stellen. En beweren dat sommigen door een PC links virus worden geïnfecteerd gaat veelal niet op !

   Je hebt namelijk christenen – vaak neoconservatief – die zeggen dat je maar beter een godsdienst kan hebben dan helemaal geen. Hun prioriteit ligt gewoonlijk bij het verketteren en als amoreel aanmerken van seculieren / atheïsten. Ruim opgevat kan voor hen elke godsdienst als een “geldig geloof” worden aangemerkt. Verder dan dat gaan hun bedenkingen niet. Zolang het voor hen maar een echt “geloof” is met een “sacraal” karakter en geen geseculariseerde opvatting.

   Daarnaast heb je christenen – vaak neoconservatief – die zeggen dat je maar beter een godsdienst kan hebben, maar dat moet dan bij voorkeur een monotheïstische religie zijn. De spoeling hier is dus vrij dun. Religies die in het verleden liggen of nieuwe religies (d.w.z. die religies die volgen op Jodendom – christendom – islam) zijn voor hen gewoonlijk bullshit religies zonder waarde en ook atheïsme / secularisme kan in hun ogen geen genade hebben. Monotheïstische religies zijn voor hen sacraal, daar valt niet aan te tornen door bv. het bestaan van polytheïstische religies als bv. Hindoeisme, Boeddhisme of syncretische religies van latere datum.

   In die zin is het voor de voorgenoemde categorieën bijna “de logica zelve” dat die christenen graag multicul bruggetjes bouwen naar de Islam, omdat de nadruk voor hen onmogelijk kan liggen bij het gelijkschakelen van alle levensbeschouwingen, dat gaat namelijk tegen dat kernidee in !

   Dat heeft niets te maken met zgn infiltratie van links gedachtegoed in het christendom. Wie dat echt gelooft, maakt zichzelf onzin wijs !

   Geliked door 2 people

   • Luchtpint zegt:

    Vervolgens heb je ook nog christenen die vinden dat ze sowieso meer gemeen hebben met hun monotheïstische “broederreligie” de islam dan met de Joden, bv. omdat ze vinden dat het jodendom te “particularistisch” is (te exclusief joods, dus, en te weinig universalistisch). Een belangrijk bijkomend element voor hen (zeg maar prioriteit) hier is, dat ze er impliciet van uit gaan dat de joden zouden hebben geassisteerd bij het doden van Christus. In israël krioelt het namelijk van de Arabische christenen die op grond van die twee bedenkingen samen geen hoge pet ophebben van de Joden (bedroevend dat zoiets vandaag nog kan bestaan + redelijk middeleeuws), en ze voelen zich meer verwant aan Arabische moslims dan aan de joden of zelfs de staat Israël. Veel van die Arabische christen-ouders willen niet weten dat hun zonen / dochters mee zouden helpen aan de verdediging van de staat Israël, net omwille van die bedenkingen. Slechts een kleine minderheid van christenen zien daar geen graten in.

    Daarnaast heb je christenen die de prioriteit nog ergens anders leggen. Voor hen kan je alleen maar een goede christen zijn, en geen enkele andere levensbeschouwing aankleven. Dus GEEN moslim, GEEN jood, GEEN Hindoe, GEEN Boeddhist,…enz. De VSA zijn zo’n beetje vergeven van dat soort christenen, die bovendien ook nog eens mekaar bekampen en zelfs anderen massaal in het buitenland georganiseerd proberen te bekeren. (ongeacht tot welke strekking ze behoren: Pentacostals, Seventh Day Adventists, Evangelicals, Presbyterians,…enz.) Hun prioriteit ligt gewoonlijk bij bekeringsijver, (vooral in Afrika en zelfs Zuid-Amerika) en zelden of nooit bij gefundeerde islam-kritiek. Wat ze wel hebben is dat ze op tijd en stond de islam wel eens voor de vorm in één adem “Satanisch” noemen, maar daar blijft het bij, want in wezen wordt dat epitheton ornans door hen op zo’n beetje elke andere levensbeschouwing toegepast die niet christelijk is of zelfs elke stroming in het christendom die niet tot hun kamp behoort en die hun bekeringsplannen doorkruist !

    Geliked door 1 persoon

   • BM Fidel zegt:

    Waar haalt u het idee vandaan dat boeddhisme een godsdienst is? Ik ben gecharmeerd van het boeddhisme, juist omdat het geen godsdienst is maar een levensleer. Het judaïsme en zijn klonen (christendom, islam) brengen geen verlichting van de geest, enkel permanente duisternis.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    @BM Fidel

    Ik denk dat de categorieën christenen met een bedenkelijke prioriteit mooi door mij geschetst zijn geweest, en nu zie ik dat er ook nog eens New Age neo-hippies met een hang naar holistisch – esoterische methoden tot het repareren van de gemoedsrust der Mensheid hun duit in het zakje moeten komen doen, en dat om mij haarfijn aan te tonen wat je ja al dan neen onder de categorie godsdienst dient te verstaan.

    Ik weet wel dat Boeddhisme geen populaire leer was tot men eind jaren 60 ongeveer de abstracte uitgangspunten van die godsdienst ging hanteren om die om te vormen tot Transcendente Meditatie. TM is later in de vergetelheid geraakt, wegens te zweverig en fucking boring, maar geen nood: de afgelopen 15 jaar heeft men die elementen herverpakt tot wellness poeha en wat men Mindfulness noemt: ouwe wijn in nieuwe zakken, resell & repackage. Re-marketing van een oud concept, waar de tot pseudo-intellectualisme geneigde lulhannes zonder verdere capaciteiten liefst zo veel mogelijk boekies over probeert te schrijven, om herhaaldelijk de kassa te kunnen passeren.

    Hoe je het ook draait of keert, ik heb even weinig boodschap aan mensen die met hun LSD tripjes, hun sitar tokkelend, de syncretische neo-godsdienst uit gelijke delen Hindoeisme + Boeddhisme nieuw leven proberen in te blazen om de rest van de wereld konde te doen van hun Onsterfelijke Wijsheid.

    Bij mijn weten vond het Westen weinig merites in boeddhisme tot het plotseling modieus werd om de “spirituele zoeker” uit te hangen in navolging van modieus ogende en perorerende celebrities die de leegte van hun bestaan gewoonlijk opvullen met pretentieus gelul. En zo is het gekomen dat boeddhisme een “levensleer” werd.

    Wat niet wegneemt dat ik zag – en nog steeds zie – dat het slecht was / is. Plus dat u volledig de slaafse volgeling bent van weinig gesofisticeerde marketing hypes die u eigenlijk niet door heeft. De rest is gelul.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Ik ben geen volgeling van wie of wat dan ook. De laatste tijd bestudeer ik de geestelijke kanker die godsdienst heet. In die zin beschouw ik het boeddhisme als een goedaardige tumor.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik stel met genoegen vast dat je terugkrabbelt. Betrapt met de billen bloot, hand in the cookie jar

    syncretische godsdiensten van latere datum = GODSDIENST en dus niet gelijk aan wat je “levensleer” wil noemen.

    Heb ik perfect aangetoond.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Ik snap alle opwinding niet. Ik lust geen koekjes en Boeddha is geen god. Wat die hippies ervan gebrouwen hebben interesseert me niet het minst. Verder doet het me genoegen dat ik u een genoegen heb gedaan.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Jij bent een hele rare, weet je dat ?

    Eerst zeggen dat boeddhisme geen godsdienst is maar een levensleer, en daarna toegeven dat het wel een godsdienst is als ik tegengas geef en de “levensleer” in kwestie met de grond gelijk maak. Om er dan later nog maar eens op terug te komen, want je was blijkbaar vergeten een ander excuus aan te halen: nu is boeddhisme plotseling geen godsdienst meer omdat Boeddha zelf geen god was.

    Bijzonder eigenaardig om boeddhisme als niet-godsdienst uit de wind te proberen te zetten door te claimen dat hij zelf geen soort “monotheïstische” god was. Hoe raar kan je het hebben, vraag ik mij af ? Bij mijn weten is geen enkele god ooit de voortrekker geweest van een religie, maar waren het individuen die op deze planeet zelf leefden en die zichzelf uitriepen tot profeet of voortrekker van een beweging die godsdiensten hebben gesticht. Het stomste argument in een soort paniekaanval als laatste redmiddel gebruiken, dat moet je bij mij niet proberen. Hindoeisme is zelfs gebaseerd op volkse sagen en legenden en heeft bij mijn weten geen centrale figuur die ooit op eigen houtje het geheel heeft uitgevonden, bij wijze van spreken, en toch is en blijft het GODSDIENST !

    Nu ga ik de aap uit de mouw laten komen: vandaag de dag moeten mensen met lede ogen aanzien dat crypto-religieuze fanatici ter linkerzijde – die van zichzelf beweren dat ze vrijheid, blijheid voorstaan en eventueel ongeremde zedenverwildering bewieroken, terwijl ze van zichzelf beweren dat ze 100% atheïsten zijn – over multicultuur wauwelen van zodra de Islam een probleem vormt in de samenleving. En wat doen die “revolutionaire” vrijdenkers, de hogepriesters van hun grote gelijk dan ? Pleiten voor het maken van uitzonderingen van wat wettelijk toegelaten / verboden is in onze landen voor een godsdienst die barbaars is EN waar ze tegelijk MEER respect voor eisen van de autochtone bevolking dan voor eender welke andere politieke filosofie of levensbeschouwing ! En dat op basis van foute uitgangspunten, leugens, sentimentalisme, en om te tonen hoe goed bedoelend ze wel zijn, uitgerekend naar die religie toe.

    Wat jij eigenlijk doet hier vormt het spiegelbeeld van die houding: meneer is atheïst, maar meent wel te moeten poneren dat hij iemand (die 100% consequent is in zijn houding als het over secularisme gaat), kan overtuigen dat boeddhisme als iets anders moet worden aangemerkt dan als een godsdienst ! En zie waar het toe leidt. Dezelfde manieren waarmee links de samenleving probeert te misleiden, door allerhande rare doch compleet doorzichtige redeneringen te hanteren, en sofistische technieken te hanteren die ik meteen doorheb.

    Wat geldt voor de Islam en links geldt even goed voor iedereen die een andere godsdienst uit de wind wil zetten en zelf geen godsdienstige uitgangspunten heeft. Je kan dus niet van mij eisen dat ik dat soort redeneringen ernstig neem, want jij bent niet consequent in je houding als het over secularisme gaat, net zoals multikullerig links.

    Mensen die secularisme ernstig nemen hebben serieus wat te vrezen op de lange termijn als er nog veel van jouw soort rondlopen die deze of gene godsdienst proberen te verheffen als iets dat zich aan de wet mag onttrekken. Op de duur kan je elke godsdienst over het bolletje gaan aaien als een beschermde diersoort, en dan kan iedereen op de duur zich ver verheven voelen boven de wetten van een stabiel land in West-Europa en de samenleving hinderen in zijn geheel, want “mijn godsdienst hoeft zich geen bal aan te trekken van de wetten van dit land.”. Van het één komt het ander als het zo blijft doorgaan. Wat vandaag een ongevaarlijk excuus lijkt door een godsdienst om te katten tot een levensleer, kan zich op de lange termijn ontwikkelen als iets dat tegen elke rationaliteit ingaat. Vandaag worden al hele straten geblokkeerd door biddende moslims, bv. Zou je misschien graag hebben dat iedereen, die een beetje zin heeft om op het trottoir te gaan zitten mediteren wanneer het hen uitkomt, bv. een hindernis vormt terwijl je langs komt ?

    Hoe meer mensen pleiten voor dat soort larie en apekool, hoe erger het gaat worden voor de gewone man of vrouw in de straat. Heel het rechtsstelsel zal worden afgebroken, en dan gelden er verschillende wetten voor al degenen die een “‘godsdienst met uitzonderingsstatus” aanhangen en maar één wet voor alle autochtonen die geen zin hebben in dat soort flauwekul. En dan krijg je chaos en instabiliteit. En meestal begint zo’n chaos bij mensen die jouw redeneringen hanteren, hoe ongevaarlijk ze ook lijken, initieel. En links blijft het maar volhouden. En nu jij blijkbaar ook.

    Ziezo.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Waar geef ik toe dat het Boeddhisme een godsdienst is? Ik zei dat het een niet-kwaadaardige tumor is vergeleken met de geesteskanker van godsdienst. En zonder god geen godsdienst, dat lijkt me evident. Nogmaals, ik begrijp uw opwinding niet. Ben ik een gevaar voor de samenleving? Bedreigen boeddhisten onze beschaving? Bent u vaak geslagen door Boeddhisten? Heb ik u misschien gekwetst? Of waren het de hippies?
    Ik krijg een beetje genoeg van alle ongefundeerde verdachtmakingen die u me toewerpt. Volgens mij heeft u een grote onvervulde behoefte aan zelfbevestiging die u tracht te verkrijgen door eindeloos gedram en schuimbekkerij. Vooral dat laatste zelfvoldane “ziezo” geeft een kijkje in uw getormenteerde zieleleven. Zoek hulp, voor het te laat is.
    Vrede zij met u.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Je wil het niet snappen, blijkbaar. Of beter je van de domme houden. Beter dan toegeven dat je fout bent. Het zijn mensen die zich zgn. atheïsten noemen die vandaag de meeste schade hebben aangericht, door anderen quasi te verplichten meer respect te betonen voor één godsdienst, ideologie of levensbeschouwing. Gevaarlijke trend die helemaal problematisch wordt wanneer een groot publiek dat zomaar gelaten (ik zou zelfs zeggen religieus gelaten) over zich laat komen en de clichés (die we vanwege pseudo-intellectuele lullo’s via de media) aan mekaar doorgeven zonder erover na te denken. (net als godsdienst in het algemeen) Er kan geen goeie reden bestaan waarom eender welke religie, ideologie, levensbeschouwing of andere vorm van menselijk denken verheven moet staan boven een andere in een beschaafde maatschappij die veronderstelt dat niemand zich kan onttrekken aan één en dezelfde wet die zou moeten gelden voor IEDEREEN die in een dergelijk land leeft. (logisch gevolg van het Verlichtingsdenken) Neen, zegt de linkse atheïst, dat moet wel kunnen, dat idee moet worden gepropageerd tegen heug en meug tot je de beschaving van binnenuit uitholt door met twee maten en twee gewichten te werken. En dan staan die irrationele lullo’s raar te kijken dat ze kritiek te slikken krijgen en dat mensen het er niet mee eens zijn.

    Nu over naar jouw lullige bedenking over geweldloze boeddhisten, e.d. Vandaag is het aan boord gelegd dat links eigenlijk een platform gegeven heeft om de Islam zodanig de paplepel in te geven dat ze ongeveer alles mogen doen. De assertiviteit van de Islam is daardoor uiteraard gestegen. Meer dan twintig jaar geleden was daar hoegenaamd geen sprake van. De Islam ging toen nog min of meer gezichtsloos in de achtergrond op. Andere tijdscontext en andere prioriteiten voor de politiek, m.a.w.

    Men spreekt vandaag over multicultuur enkel en alleen wanneer de Islam een probleem veroorzaakt. In Nederland heb je trouwens minderheden zoals Indische hindoes die hun eigen tempels bezoeken en die ooit door Nederlanders in Suriname zijn “ingevoerd”. Die mensen zijn perfect geïntegreerd en gaan gewoon in de achtergrond op, omdat ze de zegeningen van seculiere wetgeving in West-Europa voor hun gemeenschap perfect begrijpen.

    Vandaag hebben we gezien hoe ver links gegaan is om Islam te accommoderen, met gevolg dat ongeveer zowat elke bescherming van minderheden of specifieke doelgroepen, op grond van seculier-humanistische bedenkingen en de wetgeving die er uit voortgevloeid is, op zijn kop wordt gedraaid: vrouwen moeten maar best zedig gekleed lopen, joden doen er beter aan geen keppeltje te dragen op straat, homo’s kunnen mekaar beter geen hand geven in het openbaar, en links vind dat dit soort zaken aanbeveling verdient om de Islam niet te beledigen. Ongezien in de geschiedenis van Europa, dat een minderheid een meerderheid via verraderlijke politici kan overtroeven met nota bene “religieuze” autoriteit die tegen elke rationaliteit van de wetgeving indruist. En dan vinden die fielten het bijzonder vreemd dat mensen beginnen te morren dat zij meer mogen dan de autochtone burger.

    Maar nu komt het: wie de mentaliteit van links kent, die begrijpt meteen dat dit specifieke probleem vooralsnog een probleem kan zijn enkel voor de tijdsgeest van VANDAAG (dus alleen maar met betrekking tot de Islam), maar dat men in de toekomst eventueel het sociale geëxperimenteer met normen en waarden wel eens zou kunnen uitbreiden tot een veel grotere chaos, waarbij ongeveer alle levensbeschouwingen zullen mogen doen wat ze willen. En dan is het hek van de dam.

    Paar voorbeelden: in het Verenigd Koninkrijk leven naast Hindoes en moslims bv. ook Parsi’s. Parsi’s zijn indische Zoroastriërs, zoroastrische uitgangspunten van de leer bepalen onder meer dat je de grond van de wereld niet mag bezoedelen en dat je ook geen lijken mag cremeren. In bepaalde delen van deze wereld word de traditie van een “hemel-begrafenis” door zoroastriërs nog in ere gehouden, wat betekent dat de overledene gewoonlijk op een heuvel gelegd wordt en daar dus kaal gegeten dient te worden door aaseters, tot er niet meer van overblijft dan botten. Hindoes vinden alle koeien heilig, ook als ze in steden het verkeer hinderen. Als ik nu de gedachtegang van links mbt tot het alles-moet-kunnen-voor-buitenstaanders-maar-zeker-niet-meer-voor-autochtonen onder de loep neem, dan lijkt het mij waarschijnlijk dat ze wel eens binnen dit en 25 jaar het sociale experiment zodanig gaan opentrekken, dat men excuses maakt voor zowat elke levensbeschouwing, waardoor de aanhangers ervan zich assertiever gaan opstellen om hun levensbeschouwing met meer puurheid te beleven dan daarvoor het geval was. (net zoals met de islam trouwens nu, dat een algemeen verspreide ruk naar salafisme te zien geeft, ook de verantwoordelijkheid van links)

    In zo’n geval wordt de vraag dan wat de grote onmondige, niet-protesterende, gelaten meute (die clichés blijft doorgeven als een religie in zijn dommigheid) van plan is om NOG bijkomend te tolereren aan problemen die zich boven op het fiasco stapelen dat we vandaag te zien krijgen. Zullen we dan bijvoorbeeld moeten tolereren dat de gemeente waar je woont geregeld begint te stinken naar lijken die in het openbaar door Hindoes worden verbrand ? Zou men in het Verenigd Koninkrijk dan tolereren dat tijdens broeiende zomers er continu een geur van rottende lijken in de lucht hangt omdat Zoroastrïers hun doden aan de elementen prijsgeven ? Moeten we dan opletten dat we geen vinger meer moeten uitsteken naar koeien die gewoon eender waar op de grond gaan liggen ? Hoeveel frustraties wil een samenleving door de vingers zien, onder de mat schuiven, wegwuiven,…enz. tot er niemand nog aan een algemeen systeem van wetten onderhevig is, gebaseerd op de bedenking dat er maar één wet kan gelden voor alle bewoners van één en hetzelfde land, en dat om te vermijden dat we in een nog grotere chaos terecht komen.

    Wanneer ik dus de psyche van links – “het weg met ons” idee incluis – onder de loep neem, plus de neiging tot verregaand geëxperimenteer, hun megalomane zelfoverschatting en arrogantie er bij neem, plus het feit dat ze hun eigen fouten nooit zullen erkennen, dan denk ik dat met recht kan zeggen dat we vandaag het ergste mogelijk nog niet gezien hebben.

    Er zijn dus mogelijkheden zat om de chaos nog te vergroten, tot er van een stabiele natie onder één wet die geldt voor iedereen en waar iedereen zich aan te houden heeft, geen sprake meer is. En dan zullen alle mensen die vandaag zwijgen en zich slaafs onderwerpen aan een zgn hogere waarheid maar moeten leren leven met alle uitwassen die er bestaan, zoals ons nu al wijsgemaakt wordt dat we o.a. “maar moeten leren leven met terroristische aanslagen in onze landen vanaf nu”, terwijl de publieke opinie dat zomaar lijkt te aanvaarden. Nu al !

    Zolang men de uitgangspunten en de noodzaak om ze te DOEN naleven niet begrijpt of zelfs passief over boord gooit, kan links de facto nog meer schade aanrichten dan het nu al doet. Nederlanders, Duitsers, Vlamingen, Fransen, Engelsen,…enz. zullen dus met lede ogen moeten aanzien hoe de stabiliteit van hun land desintegreert, en zullen onmogelijk nog kunnen begrijpen waarom ze zich tegen heug en meug blijven vastklampen aan hun eigen rationele wetgeving als dat geen wetgevend kader is dat nog voor anderen geldt, die gewoon maar hun zin doen, en de etnische conflicten tussen aanhangers van verschillende religies nog aanzwengelen in het land. Als grote lagen van de samenleving zich daar nu al bij willen neerleggen geruisloos, dan ziet het er niet goed uit.

    Maar goed, jij gedraagt je dus als een pseudo-intellectueel die continu zijn kar keert en van gedachte verandert vanaf het moment dat je weerwerk of lastige vragen krijgt, je daarmee spiegelend aan de linkse multikul lafaards die vandaag het debat vergiftigen en voor rationele atheïsten zoals ik onmogelijk maken. Wie niet wil inzien dat godsdienst niet de hand boven het hoofd moet worden gehouden en een retorische muur van flauwe praatjes en excuses optrekt om godsdienst als wat anders voor te stellen dan het is, kan nooit ten volle seculier worden genoemd en behoort wat mij betreft tot een gelijkaardig kamp.

    Dat de wetten van een beschaafd land voor iedereen dienen te gelden, en dat alleen op basis daarvan een staat intern stabiel en welvarend kan zijn, dat is een Verlichtingsideaal dat dag op dag ondergraven wordt, en dat op grond van een crypto-religieus imago probleem bij een groot deel van het publiek er ingehamerd zit: wat moeten mensen wel niet denken van mij als ik daarop kritiek heb ? En met imago koop je in dit verband niks, alleen maar chaos op lange termijn.

    Godsdienst moet onderworpen zijn aan één wet voor alle inwoners van één en hetzelfde land. En dat om alle uitwassen van het geloof die de cohesie van de samenleving bedreigen als aanhangers zich assertief gedragen (met alle gevolgen van dien) ONMOGELIJK te maken !

    Wat mensen persoonlijk aan belachelijke uitgangspunten willen geloven, is mijn zaak niet, maar godsdienst moet collectief gepacificeerd blijven in een rationeel bestel. En nu zien we de horror van het tegendeel, met dank aan links en iedereen die excuses maakt of om uitzonderingsregelingen vraagt voor deze of gene godsdienst.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    Uw schrijfstijl doet me denken aan de RAF-pamfletten die ik indertijd vezameld heb onder het motto Ken Uw Vijand. Verder beweer ik nergens dat boedhisten geweldloos zijn – het zijn immers mensen, de meest gewelddadige levensvorm die de evolutie heeft voortgebracht.
    Mijn favoriete habitat is de keiharde wetenschap, een tak van sport waar bij meningsverschillen niet met rotte vis gegooid wordt en geen messen worden getrokken. Zo geniet ik nog steeds van de discussie tussen Einstein en Niels Bohr, die door miljoenen Amerikanen ademloos gevolgd werd. Heftig. Discussies over godsdienst beschouw ik als voer voor geestelijk misdeelden, die bovendien steevast ontaarden in grootschalig bloedvergieten.
    Ik zou liever met u discussiëren over de Big Bang hypothese vs de Steady State hypothese , temeer daar de BB de vorm heeft aangenomen van een religieus dogma, door toedoen van de Begische pater Lemaître en de nog katholiekere Steven Hawkins: de Oerknal als gods ultieme scheppingsdaad. Te belachelijk voor woorden, inderdaad, maar ga dat de jongens en meisjes van het CERN maar eens vertellen. Grote kans dat u met een spijker door de tong afgevoerd wordt naar de brandstapel.
    Uw tomeloze agressie verontrust me, omdat die uiteindelijk uitdraait op zelfvernietiging. Ik heb gehoord dat meditatie uitkomst kan bieden. Of een LSD-sessie, onder begeleiding van een ervaren psychiater.
    Tenslotte. U hebt zich veel tijd en moeite getroost om mij neer te zetten als minderdewaardig mens. Dat moet beloond worden, vandaar een stempeltje van de juf: U Hebt Altijd Gelijk.
    Het ga u goed.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik ben geen slaaf van retorische platgetrapte retoriek, noch van links, noch van de rechterzijde. Het enige standpunt dat ik verdedig hier is:

    1) dat het westen al zijn eigen uitgangspunten ondergraaft waarmee de basis wordt gelegd voor het in stand houden van stabiele naties, genoodzaakt door het Verlichtingsdenken, en dat na eeuwen oorlog tussen levensbeschouwingen.
    2) dat men daardoor een opstap heeft gecreëerd om (op dit moment) één enkele godsdienst te verheffen tot iets dat boven elke verdenking verheven staat, waarmee men dus, zoals Churchill zei, “de krokodil voedt in de hoop dat die ons het laatst zal opeten”, foute boel, want wie dergelijke uitwassen door de vingers ziet en ze (min of meer impliciet) sanctioneert, om ze vervolgens met allerlei klotenloze pseudo-intellectuele retoriek te verdedigen, een monster creëert dat door toegevingen alleen assertiever wordt om zich aan de samenleving op te dringen met puriteinse “zuiverheid”, met alle voorziene consequenties tot gevolg.
    3) als men die opstap kan creëren voor één godsdienst en men tegelijkertijd ook het fanatieke, stupide en crypto-religieuze discours en de psyche van links kan doorgronden vandaag, dan valt het te voorzien dat in de geschiedenis er zich ooit een tijdsgeest gaat opdringen, waarbij dat oogluikend toestaan gaat leiden tot een opstap waarbij die zelfverklaarde elites officieel gaan sanctioneren dat eender welke andere niet-autochtone godsdienst of ideologie dezelfde arrogante weg dreigt op te gaan. (ongeacht of die minderheden, zoals bv. Surinaamse Hindoes in Nederland, in de tijdsgeest van vandaag perfect zijn geïntegreerd en geen probleem veroorzaken, die situatie kan dus veranderen op grond van de analyse van de linkse mentaliteit die ik maak)
    4) net zoals het geval is met moslims vandaag, kan men dus een situatie creëren, waarbij het persoonlijk geloof van allochtonen niet langer meer een zaak van de privésfeer blijft maar een zaak wordt van het collectief die meer gewicht krijgt dan een louter persoonlijke overtuiging, waardoor het op allerlei manieren in de openbare ruimte, met de nodige ergernissen en disfunctionele gevolgen voor een stabiele maatschappij, die samenleving van binnenuit nog verder kapot maakt dan nu al het geval is. Moeten we tolereren dat we op grond van religieuze overtuigingen moeten aanvaarden dat er, op grond van die religieuze uitgangspunten, duizend en één wetten bestaan verspreid over bv. 3 of 4 godsdiensten, die zich opdringen in de openbare ruimte als – volgens het Verlichtingsdenken er maar 1 wet geldig kan en moet zijn in één land en voor alle bewoners voor dat land om de stabiliteit en eenheid te garanderen. Moet men als autochtoon aanvaarden dat alle versteende en archaïsche manieren van beperkt menselijk denken (typerend voor godsdiensten in het algemeen), hun beslag krijgen in het dagelijkse leven van mensen en daar effectief penetreren om elk samenleven onmogelijk te maken ? In dat geval kan iedereen zijn eigen daden ongestraft rechtvaardigen op religieuze gronden, wat de aard van die daden ook mag zijn.

    Dat zien we dus nu gebeuren met de Islam en als het zo voort blijft gaan dan creëren we naties die verschrompelen door afgunst, haat, geweld, 25 maten en 25 gewichten (bij wijze van spreken) waarin na verloop van tijd NIEMAND nog wil leven. Wat dat concreet betekent kan je zien in landen als bv. Pakistan, Syrië,Libanon,…enz. In die landen voelt men zich gerechtvaardigd om mensen te doden, die op grond van religieuze verschillen, soms zelfs nuanceverschillen binnen eenzelfde godsdienst, verschillen van de meerderheid. Plus, de minderheden in die landen rechtvaardigen bovendien nog eens hun eigen geweld tegen anderen op grond daarvan. In Pakistan vermoordt men christenen bv. omdat ze uit dezelfde waterbronnen willen drinken als hun moslim dorpsgenoten, suïcidale bomaanslagen tussen soennieten en sjiieten zijn er aan de orde van de dag, Soefi’s worden vervolgd door Wahhabitisch geïnspireerde soennieten, en top of the bill, soefisten op hun beurt schrikken er niet voor terug om zelf een nog kleinere minderheid van Ahmaddiyya moslims aan te vallen. En dan zwijg ik nog over de weinige Sikhs en Hindoes die in dat land nog zouden overblijven tegen wil en dank. En dat allemaal omdat sommige landen, op grond van de Verlichtingsresistentie van hun godsdienst GEEN prioriteit kunnen geven aan het idee dat voor iedereen dezelfde wet dient te gelden in het land, en omdat men dus impliciet aanvaardt dat eender wie op religieuze gronden zichzelf en zijn daden kan rechtvaardigen. Met o.a. bomaanslagen tot gevolg. En dat in de lijn van die vaststellingen het aantal terreurdaden in onze landen alleen maar toeneemt, is het rechtstreekse gevolg van multikul pogingen om één godsdienst in onze contreien boven alle verdenking te plaatsen. En als het zo voort blijft gaan, dat zal men in onze landen niet meer moeten hopen dat we nog kunnen recupereren wat we sinds de 19e eeuw heel moeizaam hebben opgebouwd.

    Dat lijk jij blijkbaar een soort aanlokkelijk vooruitzicht te vinden, krijg ik de indruk. De bewijzen zijn er, wat ik in het vooruitzicht stel is nu al zeer lang de realiteit in die landen. En aangezien links meent te moeten poneren dat we aanslagen in onze landen “maar de normaalste zaak van de wereld moeten vinden” in de 21e eeuw, lijkt het mij voor te komen dat ik de JUISTE conclusies trek daaruit.

    Uiteindelijk moet je zelf weten of je de aandacht van je eigen (linkse) standpunten kan afleiden door mij in een bepaald kamp te duwen (waar je blijkbaar zelf toe behoort), de facto doe ik niets anders dan het abstracte uitgangspunt en kernidee van de Verlichting zelf te toetsen aan de schandalige realiteit van vandaag die het ondergraaft, terwijl er nog steeds niet voldoende mensen er tegenin gaan, wat niets goeds voorspelt op de lange termijn, en alleen maar als stilzwijgende goedkeuring kan worden opgevat voor de eventuele toekomstplannen van links ! Ik doe dat rationeel en los van alle ideologisch gekleurde bedenkingen binnen het kader van rechtse of linkse ideologie. Het Verlichtingsdenken is in de steek gelaten anno 2017, en vandaag begrijpt men het nut er niet meer van, of men lijkt het niet meer te begrijpen, of te appreciëren waarom het ooit nodig was in de eerste plaats !! Zover zijn we gekomen ! En dat terwijl alle slechte voorbeelden – de aanfluitingen van de Verlichting en de non-acceptatie er van – zichtbaar zijn voor wie zijn ogen wil open doen en zijn raam op de wereld wil open doen in plaats van te dagdromen: Iraq, Jemen, Syrië, Libanon, Pakistan,…enz. Er kan dus geen geldig excuus bestaan om eender welke religie te verheffen boven de seculiere wet.

    Het feit dat je daar tegen in blijft gaan, zegt mij dat je een gelijkaardige agenda hebt als traditioneel links vandaag, weliswaar anders geformuleerd door een andere godsdienst te verheffen tot een status waarop het – net zoals de Islam – GEEN recht heeft in een rechtsstaat die vanaf het begin zijn eigen wetten had moeten DOEN naleven door IEDEREEN die in hetzelfde land woont en overeenkomstig iedereen dezelfde straf te geven die de wetten overtreedt. De Islam vandaag is een testcase voor de toekomst, maar er zijn niet genoeg mensen die dat lijken te begrijpen, intentioneel hetzij zonder nadenken, en jij bent er één van.

    Dat is wel duidelijk !

    Like

 12. ReaGluurder zegt:

  De hele TENT is ingedut, de fut is er uit. Men hoeft zich immers ook niet druk te maken, Den Haag brengt de centjes toch wel. Jéééééééé, wat een futloos naïef dom Zooitje!

  Geliked door 1 persoon

 13. duinsnip zegt:

  Jezus heeft zijn volgelingen inderdaad opgeroepen om het evangelie te verkondigen en af te zien van het gebruik van het zwaard. Maar zij hebben een zwaard dat zij wel moeten gebruiken en dat is het Woord van God. En Paulus was volstrekt duidelijk, wie een ander evangelie verkondigt dan dat van Paulus, al zou het een engel uit de hemel zijn, zoals Mohammed beweert, die zij vervloekt. Ik mis dit uiterst scherpe zwaard, wat ook Jezus gebruikte, toen hij de toenmalige leiders van het volk voor adderengebroed uitmaakte en hen verweet de duivel tot vader te hebben. Ik heb het de leiders van het CDA, de CU of de SGP nog niet horen zeggen. Ze kunnen er ook inderdaad op wijzen dat de Koran oproept tot geweld jegens joden, christenen en ongelovigen en dat elke overheid verplicht is om hun onderdanen te beschermen tegen een barbaarse religie.

  Like

 14. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 15. Paulus zegt:

  Er zijn Christenen die dit zien, maar helaas is er geen eenduidige acceptatie hiervan.
  Sterker nog, de bekende Robert Spencer en David Wood zijn Christen, maar ook zij praten vaak tegen dovemansoren. Om gek van te worden. Daarnaast zijn veel Christenen betrokken om moslims te vertellen over het reddend werk van Jezus, en zijn er vele moslims die Jezus leren kennen omdat Hij in een droom aan hen verschijnt. Elke ex-moslim telt. Verwijderen van moslims is dus niet de enige tactiek die werkt; sterker nog, de meeste slachtoffers van moslims zijn wereldwijd … moslims. En de meeste moslims kennen zelf de islam niet eens. Goede voorlichting over de aard van de islam (zie David Wood), zorgt er al voor dat er velen dit barbaarse geloof afvallen. Op naar meer!

  Like

  • Harry zegt:

   Als je denkt dat je die race kunt winnen , de dé-islamisering versus de islamisering , dan ben je goed de weg kwijt ! Alsof daar enige hoop uit te putten valt .
   Het kankergezwel der islam is zwaar aan de winnende hand .
   Stop nou toch eens met die bloedstollende christelijke onnozelheid !
   Kijk eens om je heen !
   En niet door die roze jezus-bril .

   “Elke ex-moslim telt” ???
   Er zijn er , sinds jij dit schreef , al honderden nieuwe geboren !
   Wat zijn christenen toch infantiel .

   Like

 16. mahoog zegt:

  Ik heb makkelijk praten,verweg van het vuur en niet bang te hoeven zijn mijn baantje te verliezen of als oudere bedreigd te worden….of tòch? Brasil omringd van 3 kanten door de zelfde marxisten en goedpraters en ook moslims aanwezig maar nog te weinig om van hun neus te maken….komt pas als ze de baas zijn bij jullie.

  Like

 17. Roepende in de woestijn zegt:

  De reden dat vanuit Christelijk/ Evangelische hoek het verdacht stil is, heeft te maken met het gegeven dat de wereldwijde Westerse kerk geinfiltreerd is door het linkse radicale gedachtengoed van Illuminaat en Bilderberger Soros en 95 % der Christelijke aanhang slechts in naam Christen is! De Westerse kerk wordt door God uitgespogen en is lauwer als de gemeente in Laodicea! Men kent en leest de Bijbel niet meer nog volgt op wat geboden wordt. Het is een gotspe dat niet Christenen moeten opkomen voor de vervolgde kerk en eigen leden behaaglijk nietszeggende Gospel en feel good bijeenkonsten aflopen. Als straks rekenschap afgelegd moet worden voor wat wij voor onze broeders en zusters in vervolging gedaan hebben gaat de gemeente heel wat uit te leggen hebben. En NEEN lieve Laodicenzen , het Woord van God doelt op VERVOLGDE EN VERDREVEN broeders en zusters en minderheden als vrouwen en kinderen EN NIET HUN VERVOLGERS EN VERKRACHTERS EN BEULEN! Rest mij een ieder in naam van God te zegenen die op blijft komen voor -en strijdt- voor de vervolgde minderheden, broeders en zusters en Gods volk. U weet het misschien niet maar God zegent een ieder , gelovig en ongelovig, die zijn inzettingen en geboden bewust dan wel onbewust opvolgt. Aan veel zegeningen in het Oude en Nieuwe Testament is namelijk geen eis tot lidmaatschap verbonden. De zegeningen zijn universeel en gelden voor volk van Israel en omringende volken. Zo ook de vloeken overigens!

  Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Had u niet een eigen blog?

   Geliked door 1 persoon

  • Luchtpint zegt:

   Het preparaat van de nazaat van de illuminaat
   is bij veel geblaat in de straat gebaat.

   Like

  • Harry zegt:

   Ben ik nou de énige die zo ontzettend moedeloos wordt van dit religieuze geouwehoer ?

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Helaas niet Harry.
    Maar die vrijheid hebben ze nou eenmaal hier, en dan zullen ze ’t misbruiken ook.
    Soms denk je dat je hier op een bijbel site bent beland, wat nooit de bedoeling geweest kan zijn.

    Geliked door 2 people

   • Robespierre zegt:

    Mannen ga iets nuttigs doen en houd op met je druk te maken over futiliteiten!
    Ga, of achter de geraniums zitten of ga werken , aan een verenigd en veilig Nederland.
    Af en toe denk ik dat ik hier met inteelt en randdebielen te maken heb!
    In ieder geval met religieus getraumatiseerden!

    Like

  • Elisah zegt:

   Vergeet vooral niet dat in het Katholieke Zuiden veel op de PVV gestemd is, in Maastricht bijvoorbeeld was de PVV de grootste partij. Men wil niet dat hier het zelfde gebeurt als in de Randstad.

   Like

 18. Roepende in de woestijn zegt:

  Beste Republikein,

  Neen ik had geen eigen blog.

  Nooit gehad ook.
  Ik reageer hier voor het eerst.
  Ik MOEST dit even kwijt!
  MvG,

  Like

 19. Petra DeBoer zegt:

  Het ligt niet alleen aan linkse christenen maar vooral aan de linkse kerk dat er zoveel moslims in Nederland en Europa binnen zijn gehaald. Dus de atheïsten die klakkeloos achter bijvoorbeeld de PvdA aanliepen.

  Like

  • BertG. zegt:

   En dan vergeet je nog die domme onnozele refo vrouwtjes die er trots op zijn dat alle “vluchtelingen” onderdak hebben gevonden.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, inderdaad is het mooi dat ze niet zoals in Duitsland op straat moesten slapen met alle vreselijk overlast voor de Duitsers van dien maar ik had veel liever gehad dat ze hier nooit waren aangekomen. Hou eens op met de denigrerende opmerkingen t.o.v. christenen. Dat is de tactiek van de linkse kerk en stel u zich eens een Nederland voor zonder christendom in het verleden en heden. Hoe zag Nederland er dan uit? Geen universiteiten, veel analfabeten, geen of nauwelijks ziekenhuizen. Een land zoals India of China dus. Verhuis daar naartoe en u hebt geen last meer van christenen maar wees wel snel want China ziet de voordelen van het christendom inmiddels in.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    “Geen universiteiten, veel analfabeten, nauwelijks ziekenhuizen, een land als China of India dus”
    U hebt nogal vreemde ideeën over die landen. In India struikel je over de universiteiten en in Nederland struikel je over de Chinese studenten. Ook leuk om te weten: katholieken worden gedoogd in China sinds ze daar een Chinese paus hebben geïnstalleerd. Slim nietwaar.

    Like

  • BertG. zegt:

   Waar lees jij een opmerking over christenen.
   Ik herinneren je enkel aan je eigen reacties en hoe blij jij wel niet was dat alle opvang gelukt was.
   Wat dacht je, ik geef er een draai aan, dan valt het niet op.
   Daar ben je niet bijdehand genoeg voor.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, ik ben tegen de islam en dus ook tegen het opvangen van moslims. En gelukzoekers hebben al helemaal geen recht om hier asiel aan te vragen. Dat heb ik hier op de site vaak genoeg aangegeven. In 2015 toen Merkel de sluizen openzette zonder overleg met andere landen moest onze regering wat en dat hebben ze goed gedaan zodat we de taferelen die we in Duitsland zagen hier niet hadden. Ik zou als ik u was mijn reacties hier op de site maar eens na gaan lezen voor u met domme opmerkingen komt.

    Refo is christelijk dus hebt u het over een christen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Leg mij dan eens uit hoe je tegen opvang bent, maar tegelijk er trots op bent dat het toch maar allemaal goed gelukt is.
    Over dom lullen gesproken.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, u kunt dus niet begrijpend lezen want ik heb de zaak al uitgelegd.

    Like

 20. Tistochwat zegt:

  De enige christenen voor wie ik respect heb, zijn de ECHTE christenen, die niet huichelen, een ander niet bedonderen en belazeren, niet liegen EN DIE DE ISLAM BENOEMEN ALS HET ULTIEME KWAAD EN DIE VUILIGHEID BESTRIJDEN!
  Verder gun ik het de echte christenen van harte dat zij troost putten uit hun geloof; ik wou dat ik het kon!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   De bijbel is duidelijk over de islam en deze ideologie is inderdaad het kwaad. Van islam aanhangers moet je je als christen verre houden en dus ook niet het land binnen halen.
   Ik begrijp de christenen dan ook niet die ze in huis halen, een iftar bezoeken, het suikerfeest met ze vieren, een moskee bezoeken e.d.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tja…..Toch is één ding zeker:Bij uw geliefde Goudfazantenkolonie, pardon, kóningshuis (proest) zult U nooit de medestanders vinden, die U zoekt.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    “Ik begrijp de christenen ook niet , etc ”

    Dat is omdat de hersenen van gelovigen onherstelbaar aangetast worden .
    Ze zien het verschil niet eens meer tussen hun eigen waanzin en die van de islam .
    Net als bij de gekke koeienziekte , die arme beesten hebben het ook niet door .

    Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   We zullen het geloof toch een handje moeten helpen, met alleen bidden gaan we het, vrees ik, niet redden.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Petra DeBoer 29 juni 2017 om 16:11

   Van islam aanhangers moet je je als christen verre houden en dus ook niet het land binnen halen.
   Ik begrijp de christenen dan ook niet die ze in huis halen, een iftar bezoeken, het suikerfeest met ze vieren, een moskee bezoeken e.d.

   Dat klopt. ‘Christenen’ dienen geen moskee te bezoeken! De huichelaars!

   Duivelse kop om bang van te worden:

   Maar ja, het is zo lekker zakendoen met die mohammedaanse olieboeren, hè? Daarvoor verloochen je je ‘eigen God’ natuurlijk graag.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, Tis’, die zit! Kijken, wat er voor antwoord op komt! LOL!

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Die onderste foto spreekt boekdelen , Tistochwat !
    Zoals ik al zei : het secreet !
    Miljarden op de bank en op reis om er nog een paar te scoren .
    Ook al moet je je daarvoor in lorren hullen .

    Hoeren doen ook alles voor geld .

    Hoe onnozel moet je zijn om dat niet te zien ?

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    Wat mij betreft doet niemand zaken met landen als Saoedi Arabië en vinden er nooit geen bezoeken meer plaats door het koningshuis aan dat land. Dat we dan wellicht geen olie meer hebben om auto te kunnen rijden zoals in de 70-er jaren zal mij een rotzorg zijn. Aangezien vele Nederlanders zouden protesteren, mocht Willem Alexander op advies van de rijksoverheid naar Saoedi Arabië af willen reizen, zie ik zo’n bezoek niet meer gebeuren. Er zijn ook genoeg kamerleden die dat niet zien zitten met de PVV terecht voorop.

    Lees goed: Het koningshuis gaat op advies van de rijksoverheid op staatsbezoek e.d. De landen die ze bezoeken verzinnen ze niet zelf en is ingegeven door de politieke kleur van de dan gekozen regering en dus de burgers. De linkse kerk vond en vind zulke bezoeken prima. Ik zelf heb begin 80-er jaren al besloten om nooit naar een islam land te gaan om vakantie te vieren. Daarvoor was ik er ook nooit geweest.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Petra de Boer, 23.50u: Hé, vergis ik me nu, of bent U opeens terughoudender met wat dat “geliefde” koningshuis wel voor ons betekent?
    Ach ja, U heeft inmiddels natuurlijk gemerkt, welk en mate van weerstand en zelfs agressie dat hier oproept; kan het me indenken.
    Gelooft U dit nu maar: er bestaat te veel ‘ons-kent-ons’ gevoel en belangenverstrengeling tussen die vorstenhuizen onderling om islam-kritiek samen te laten gaan met sympathie voor de monarchie.
    Dan zou een president dat soort belangen op een neutralere manier behartigen, puur ZAKELIJK.
    Althans in principe en daar begint toch alles mee.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 29 juni 2017 om 20:06

    Kijken, wat er voor antwoord op komt! LOL!

    Oh, ik maak me geen illusies, hoor. Die ‘oranje-bóóóven-blaters’ lullen daar wel weer een kromme punt aan.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Petra DeBoer 29 juni 2017 om 23:50

    U denkt toch zeker niet dat ‘Willempie’ ergens tegen zijn zin heen gaat? Willem en zijn familie doen alleen maar dingen die hun genotzucht bevredigen en waar ze financieel beter van worden!

    De landen die ze bezoeken verzinnen ze niet zelf en is ingegeven door de politieke kleur van de dan gekozen regering en dus de burgers.

    Stel nutteloze trekpoppen, dus. Weet u wat ze wél heel goed ‘zelf kunnen verzinnen’? De reisjes op zoek naar nieuwe vakantiepaleizen. Ik hoor het ‘zijne doorluchtigheid’ nog zeggen: ‘We zijn altijd op zoek naar mooie plekjes.’
    Reken maar dat ze ook nog steeds stiekem in Mozambique zitten, wanneer ze daar zin in hebben.

    Aangezien vele Nederlanders zouden protesteren, mocht Willem Alexander op advies van de rijksoverheid naar Saoedi Arabië af willen reizen, zie ik zo’n bezoek niet meer gebeuren.

    Veel Nederlanders, degenen die wél een helder verstand hebben, protesteren ook tegen het feit dat die ‘koninklijke’ rijkaards geen belasting willen betalen. Luisteren de ‘oranjes’ daar dan ook naar? Tuurlijk niet, want ze zijn bezeten op geld! Staat er in de Bijbel niet dat ‘het oog nooit verzadigd zal raken’? En staat er in de Bijbel ook niet dat je ‘geen schatten op aarde moet verzamelen, maar in de hemelen, waar mot noch roest ze verteren’?
    ‘Zijne doorluchtigheid’ veegt aan die Bijbelse adviezen zijn reet af, de huichelaar!
    Hij ziet meer in het behagen van Allah, want daar valt veel aan te verdienen.
    Popie doen tegen het klootjesvolk en handjes schudden met een brede smile, maar in feite vies zijn van dat klootjesvolk en zich overal afschermen en zwelgen in de parallelle wereld der puissant rijken. Die lui hebben volkomen schijt aan de ellende van de (bejaarde) bevolking. Die krijgen een hoedje en een vlaggetje en een toetertje om hen zoet te houden.
    Word nou toch eens wakker!!! Die ‘oranjes’ lachen zich kapot om sukkels zoals u. Die zien ze graag, omdat ze dan verzekerd zijn van dociele aanbidding en dus van een heerlijk luizenleventje vol schaamteloze weelde!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Correctie:
    Ze zijn niet bezeten OP geld, maar bezeten VAN geld.
    En wellicht ook bezeten door de duivel.

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, dat schrijft ze helemaal niet. Ze is niet terughoudender over ze.
    Ze zegt dat ze er niks aan kunnen doen.
    Hiermee verdedigt ze ze wederom.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Nou ja, terughoudender was, alles welbeschouwd, dan ook niet direct het goede woord:
    Voorzichtiger met de positieve toon dekt de lading misschien iets beter.
    En dat komt dan waarschijnlijk tóch weer doordat ze nú weet, welke reacties ze anders te verwachten heeft.
    Tja, “Oranjeklanten” vallen nier uit de toon, dat feit zal zich niet wijzigen.

    Like

 21. Roepende in de woestijn zegt:

  Ik bemerk hier veel frustratie! Begrijpelijk! Allereerst het is een leugen dat De Bijbel tegen wapens is! In OT verordonneerde God Israël het zwaard te dragen en… te gebruiken tegen geweldplegers.
  Dat verhaal van de ‘wang toekeren en die mijl lopen’ is geschreven in Joodse context en bedoelt om de Romein te dwingen zichzelf voor schut te zetten! Lees Flavius Josephus en Tacitus ! Het pacifisme is door links ( Marx/ Engels en Troelstra etc.) begin 1900 ingezet als strategisch wapen om de olie domme meute te ontwapenen om als elite de macht naar zich toe te trekken .In de jaren 50 is het door Soros nieuw leven ingeblazen via ‘morele herbewapening’! Tot 1880 was in grote delen van Europa particulier wapenbezit normaal. Na de Franse Revolutie is het geleidelijk door Socialisme en de elite- Illuminati en vrijmetselarij / Adam Weishaupt – in de ban gedaan.Geen land (Zwitserland , Amerika, Rusland) waar de burgers bewapend zijn is ooit bezet! Op oude schilderijen staan veel burgers met mes en rapier of pistool afgebeeld! Japan was tot WOII bewapend !Jezus heeft zelfs de mensen aangeraden een zwaard te kopen! En… dit is correct vertaald! Hij zegt tegen Petrus ( die net als de rest van de Apostelen een zwaard droeg , – en dit mocht- !!!- van de Romein!) deze op te bergen omdat ZIJN GEVANGENNEMING DOOR HEM GEPLAND WAS! Voor dit doel was Hij gekomen! Het is pertinent flauwekul en incorrect dat christenen zich niet mogen verdedigen.Dat verhaal van de overheid gehoorzamen geldt voor EEN THEOCRATIE welks overheid zich houdt aan God’s wetten! Zoals het was in het OT! Een overheid die terreur zaait hoeft NIET gehoorzaamt te worden. Zie WOII Hitler, Stalin, Pol Pot, Robespierre etc,etc.,! De Romeinse overheid was ondanks de bezetting een overheid die wel degelijk een zekere stabiliteit bracht.De Pax Romana bracht in grote delen van het rijk rust!Vandaar dat Jezus Rome eerbiedigde.
  En nogmaals lieve mensen , zoals u allen wel merkt ben ik Christen maar niet zo één als Arie Boomsma of menig EOer ,ook sta ik niet langs de weg met een vlaggetje te wapperen en ‘welkom vluchteling’ te blaten! Hersentjes gebruiken en…niet geloven wat Paulus de Boskabouter of Oeroe Boeroe zegt in de Fabeltjes Krant! Als iemand iets beweert GA NAAR DE BRON EB CHECK ZELF WAT GEZEGD WORDT!

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Zeg Roepende , kun jij niet in de woestijn gaan staan te roepen ?
   Ik word onderhand kotsmisselijk van jullie godsdienstwaanzinnigen !
   Iedere dag weer dat verdomde gedram !

   Geliked door 3 people

   • Republikein zegt:

    Laat hem toch Livingstone.

    Geliked door 2 people

   • Roepende in de woestijn zegt:

    Dit is de reden dat rechts NOOIT MAAR DAN OOK NOOIT in Nederland een vuist zal kunnen maken tegen links. Zet 2 of 3 schijnbaar gelijk denkenden in een kamer en ze vechten elkaar de tent uit.
    Zo is het gegaan met conservatieve partijen in de jaren ’60 , ’70 , de Ouderen Partij ,LPF,PVV, en zo gaat het met de splinters voortkomend uit Wilders , gemeenteraad Rotterdam en zo voort.
    Dit is de vloek die op rechts ligt. De oude KVP bleef bij elkaar omdat men naast een conservatief geluid de zuil had! Ik heb nu al spijt gereageerd te hebben op deze site waar schelden en elkaar voor rotte vis uitmaken in plaats van met gedegen onderbouwde argumenten komen en vogue is. Een aantal inzenders hier is het niveau van hooligans niet ontgroeid Hier durft men te schelden maar de schouders samen onder beleid zetten en dit handen en voeten geven , ho maar! Als ik zie hoe weinigen daadwerkelijk zich in willen zetten voor de zaak en bereid zijn tijd en middelen in te zetten om Nederland op de rails te zetten is dit bedroevend! Wat dat betreft is sinds WOII niets verandert! Tijdens de bezetting ‘likte men de kont van de Duitser’ maar na de oorlog zat iedereen in het verzet!
    Een bevriende antropoloog zei mij eens ” een volk verandert niet in 2 of 3 generaties, daar zijn eeuwen van opvoeding en cultuur voor nodig” !
    Ik herinner mij naast wat Pim hierover opmerkte – indertijd – een uitspraak van een kaderlid uit de Wiardi Beckman Stichting- de denktank van PvdA- “mensen maak u geen zorgen om rechts, die neutraliseren elkaar zodra ze de grootte van een padvinders club ontstegen zijn ,men mist intellectueel kader nog heeft historische bagage ” !

    Like

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    Hahaha: *Liked* Harry!

    Like

  • Elisah zegt:

   Niks van aantrekken, genoeg anderen lezen de reacties.

   Like

 22. Republikein zegt:

  Besef wel dat alle wegen naar Rome leiden.

  Er was eens een bisschop in Rome
  Die handelde zwart in condomen
  Hij stond op de brug
  Met een bord op zijn rug
  Ik laat ze ook wassen en stomen

  Geliked door 2 people

 23. Republikein zegt:

  Transcedente meditatie nam een grote vlucht in Nederland in de jaren 60/70, met als doel gezamenlijk positieve gedachtekracht uitzenden, misschien om Nirvana te bereiken.
  Ik heb er nooit echt in geloofd dat met veel mensen een mantra uitspreken tot een persoonlijk genotzaligheid bereikt kan worden, de 1000-jarige vrede zou dan toch allang zijn begonnen?
  Veel beter is de hypnose, als je daar gevoelig voor bent tenminste.
  Ik win ik win ik win ik win ik win en niet voor het gewin maar voor het gezin.
  Verhip, er verandert geen reet, iets anders dan maar!

  Oliebollen, oliebollen, oliebollen….

  En als je dan toch met alle geweld wil mediteren, doe dat dan heel voorzichtig en met mate en probeer het eens met een Oudhollands woord als mantra. Oliebol bijvoorbeeld, of andijviestamppot.

  Wie een neutraal verhaal over Transcendente Meditatie wil lezen, met links naar websites van voor- en tegenstanders, kan terecht op Wikipedia, waar ook een levensbeschrijving van Maharishi Mahesh Yogi staat.

  Ooit gelezen op o.a.:http://stripmanprikbord.blogspot.nl/2011/04/is-transcendente-meditatie-onschuldige.html

  Like

 24. Republikein zegt:

  Zo had ik laatst een muis binnen, die krijg je er niet uit, niet zo snel, en ik zeide foei muis het is hier geen huis van God, laat staan een moskeet, en weg was ie, vertrokken naar een ander kosthuis.
  Enfin, wie heeft die eigennamen toch bedacht.

  Like

 25. Republikein zegt:

  Eerst de veerman bestellen hoor, betalen komt later wel.

  Like

 26. Robespierre zegt:

  Het is voor mij een volkomen raadsel waarom hier mensen zich druk maken om wie waarin gelooft?
  Wij hebben maar 1 doel en dat is Nederland weer gezond maken.
  Maar wat doen wij?
  Ons druk maken of boeddhisme, hindoeisme of welk ‘isme’ dan ook een geloof is of denkrichting of nog erger ‘levensovertuiging’!
  Wat kan mij het schelen wie waarin gelooft?
  Mensen ga iets nuttigs doen en houd op met elkaar voor rotte vis uitmaken!
  Iedere geloof of politieke denkrichting die de mens in slavernij brengt is een absoluut gevaar .

  Voor WOII was dat Fascisme en Nationaal Socialisme, nu is dat Intellectueel Marxisme en haar uitwassen als Herbert Marcuse , Sartre etc. en de Islam.
  U heeft straks ALLE TIJD elkaar te bestrijden als u allen in Fema kampen zit en ’s avonds ,na gedane slaven arbeid , elkaar ontluisd !

  Like

 27. Republikein zegt:

  Stof tot nadenken, van stof tot stof, dus sterrenstof.

  Om te beginnen staat het niet vast wie er toehoorder is en wie een gelovige: iedereen heeft toegang op voet van gelijkheid. Ze ontmoeten elkaar in hun eigen huizen, ze luisteren naar elkaar als gelijken en bidden samen als gelijken. Zelfs als heidenen daaraan deelnemen voeren ze wat heilig is aan deze honden, en hun parels, hoewel vals, schenken ze aan deze zwijnen. Ze willen geen discipline, en het belang dat wij daaraan hechten noemen ze onderdrukking van de zwakken. Met iedereen die langs komt delen ze de vredeskus, want zij geven er niet om dat zij over bepaalde onderwerpen verschillend denken. Maar is er is wel degelijk verdeeldheid onder hen, want zij houden er allerlei verschillende opvattingen op na, behalve de waarheid waar ze oorlog tegen voeren. Ze noemen iemand al volmaakt zonder dat die enige vorming heeft ontvangen. De ketterse vrouwen zijn zelfs brutaal genoeg – met onbedekt hoofd! – om anderen te onderwijzen, om deel te nemen aan discussies, misschien wel om te dopen.
  Nergens is het zo gemakkelijk aanzien te verwerven als bij een bijeenkomst van deze ketters, want alleen al het feit dat je aanwezig bent wordt als een grote verdienste beschouwd. Vandaag is daar de één een bisschop en morgen weer een ander.De diaken van vandaag is morgen weer leek. Ja, zelfs leken laten zij het priesterambt uitoefenen! Hoe lichtzinnig, hoe werelds, hoe louter menselijk is het, zonder ernst, zonder gezag, zonder discipline, net als hun geloof.
  (Tertullianus, Recepten tegen ketterij, 41)

  Doe er een leuk liedje bij, het kan nog!
  Het is wel een reprise, helaas in gemeenschap van goederen getrouwd, maar berouw kom na de zonde, niet te verwarren met de zondvloed want geconsumeerd.

  Like

 28. Roepende in de woestijn zegt:

  Het is mij volkomen onduidelijk waarom deze NON discussies hier gevoerd worden!
  Wat telt is gaan wij tezamen strijden tegen de Islam en de NWO of blijven wij elkaar voor rotte vis uitmaken! In principe boeit het mij niet waarin iemand gelooft zolang je elkaar maar in zijn waarde laat.
  Islam is geen geloof maar politiek sociaal systeem met religieus sausje. Net als Nationaal Socialisme , Fascisme , Marxisme en Socialisme vermomt het haar ware aard in pseudo correctheid om eenmaal aan de macht , de guillotine te hanteren. Houd op elkaar hier continu de les te lezen en gebruik jullie energie en middelen om dit land te redden!

  Like

  • BertG. zegt:

   Begin dan maar eens met je gelovigen soort genoten, om die eens aan te spreken op hun evangelisatie drang.
   Daar hebben er vele nogal een handje van.
   Mensen die overal hun fantasie vriendje en de duivel er bij slepen om hun eigen gelijk te halen.
   Zou dat achterwege blijven, dan was er hier nooit enige sprake van onderlinge strijd.
   Maar dat schijnt nogal moeilijk te zijn om dat achter hun voordeur te houden.
   Dat blijkt telkens weer opnieuw hier.

   Like

   • Robespierre zegt:

    Wat mij hier opvalt is dat veel hier een verhoogde bloeddruk krijgen van ‘het geloof’!
    Wind je niet op!
    Veel van de huidige ellende is juist gekomen door ‘geloof’ af te schaffen in de jaren ’60 .
    Hierdoor is een gevaarlijk vacuüm ontstaan wat opgevuld wordt door Islam en andere flauwekul fascistoïde levensleren!
    Feit is , dat ondanks agnostisch geloof de mens behoefte blijft houden aan geestelijk houvast.
    Veel ‘atheïsten’ omarmen nu – zonder dat ze het zelf doorhebben- , de Islam!
    Zie D66, PvdA, Partij voor de Dieren, SP , en die andere flauwekul partijen.
    Ik moet altijd glimlachen als ik ‘atheïsten ‘hoor verklaren hoe zij in ‘niets’ geloven en zo wetenschappelijk zijn.
    Ondertussen is hun huis vergeven van Boeddha’s, Chakra’s, talismannen, en andere heidense flauwekul.
    Hangt er een heksen teken als wicca pentagram om de nek of anderszins en maar beweren hoe ‘agnostisch’ men is!

    Like

   • BertG. zegt:

    Jij hebt misschien een geestelijk houvast nodig.
    Omdat je anders niet in staat bent om zelfstandig door het leven te gaan.
    Jij bent niet in staat om je eigen dagvulling te plaatsen.
    Jij bent altijd bang of je het wel goed doet.

    Like

   • Roepende in de woestijn zegt:

    Beste heer Bron,

    Ik maak uw lezers en reaguurders niet uit voor “hooligans”. Sommige reacties zijn opgesteld ‘als zouden ze door mensen van zulk allooi geschreven zijn! Wij horen te verbinden en zij aan zij te strijden.
    Wij horen elkaar niet persoonlijk aan vallen. Toon en schrijfstijl in sommige reacties zijn fel.
    Dat is jammer omdat daarmee de essentie van wat beoogd wordt te zeggen verloren gaat.

    Like

  • BertG. zegt:

   Zolang ik hier al aanwezig ben, is dat al een onderlinge strijd.
   En dat is al zo’n jaar of 4,5 – 5.
   Mijn god is beter dan de jouwe, enz………….
   De ene keer wat minder dan de andere keer, maar het komt steeds terug.
   De ergste is hier toch wel luckybee geweest, die wenste letterlijk iedereen de dood toe, die niet in de god van abraham geloofde of niet correct de 10 geboden volgden.

   Like

   • Roepende in de woestijn zegt:

    Erg triest allemaal!
    Wij horen zij aan zij te staan ongeacht achtergrond, geloof, huidskleur of sociale afkomst, man of vrouw.
    Wij strijden allemaal voor zelfde doel!
    Een toekomst voor onze kinderen zonder totalitair = fascistoïde (Islamitisch) systeem.
    Voor het elkaar afschieten (grapje) hebben wij de baardmannen.
    Die zijn daar veel beter in.
    Feitelijk wat ik wil zeggen is: ‘we ontberen een charismatisch natuurlijk leider die verbindt en toevoegt’.
    Pim Fortuyn was indertijd zulk een leider die de kikkers in de mand hield.
    Hij had kennis van zaken en uitstraling!
    Wat daarna kwam was- excusez moi- derde keus.
    Egotrippers en lieden zonder historische kennis.
    In de huidige politiek is het niet anders nu!
    Aandacht en kortstondige roem in de Kamer.
    Daar draait het om.
    Lieden die meer begaan zijn met hoe hun vleugel in hun werkkamer staat of hun maatpak wel gesoigneerd zit!
    Wij hebben weer mannen en vrouwen nodig van het statuur als Luns en Thatcher.
    Even ongeacht hun politieke achtergrond.
    Als zij het politiek toneel betraden verstomde men.

    Als ik sommige reacties lees op dit forum ontstijgt het een gemiddeld gezelschap hooligans niet!

    Als dit niet verandert gaan wij de strijd absoluut niet winnen!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Als u het hier niet bevalt, staat het u volledig vrij om te vertrekken. Ik laat mijn lezers/reaguurders niet uitmaken voor “hooligans”!

    Eerste en laatste waarschuwing, anders zorg ik er hoogst persoonlijk voor dat u vertrekt!

    Webmaster

    Like

 29. Republikein zegt:

  Als ik nog eens terug lees, laatst nog een docu gezien van die Zoroastriërs, da’s ook apart om opgegeten te worden door bovenvliegend geteisem, maar wel milieuvriendelijk, gaat niet zo snel als ongebluste kalk.
  Lijkt me shockerende ervaring voor de ziel.
  Bad karma.

  Like

 30. Pingback: Strijd voor uw broeders, uw zonen en uw dochters, uw vrouwen en uw huizen | E.J. Bron

 31. P. Puk zegt:

  Omdat wij geen Abba Vader meer hebben, is Allah in het vacuüm gestapt.
  Eigen schuld, dikke bult.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s