Denemarken wil grenscontroles met Zweden

Screenshot_113

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

De Deense Volkspartij (DF) en de conservatieven willen op grond van nieuwe cijfers over “extremistische islamaanhangers” in Zweden grenscontroles aan de Deens-Zweedse grens invoeren. Er vonden de afgelopen jaren steeds opnieuw discussies plaats over een grensbewaking van Denemarken met het buurland Zweden. Per slot van rekening verbindt de Öresundbrug de hoofdstad Kopenhagen met Malmö in Zweden; en Malmö behoort, naast Stockholm, Göteborg en Örebro, tot de plaatsen waarin het extremistenmilieu zich concentreert en het sterkt toeneemt.

Duizenden risicogevallen in Zweden

De Zweedse veiligheidspolitie (Säpo, Säkerhetspolisen) had bekendgemaakt dat er nu “duizenden gewelddadige extremisten” in Zweden zijn, hun aantal zou de afgelopen jaren geëxplodeerd zijn. “We hebben nog nooit iets dergelijks in deze omvang gezien”, zei de schef van de veiligheidspolitie Anders Thornberg in een TT-interview. “Hun aantal is van honderden naar duizenden gestegen.” De situatie zou ernstig zijn, het zou om een historische uitdaging gaan.

De Zweedse politie had onlangs bijna gelijktijdig om hulp verzocht, omdat zij door de decennialange ongecontroleerde islamitische immigratie intussen overbelast is.

Denen willen niet zoals Zweden eindigen

Denemarken wil waarschijnlijk vast niet helpen om islamitische extremisten uit Zweden het land binnen te laten komen. Het kleine Denemarken moet zichzelf aan de grens in het zuiden met Duitsland beveiligen, en dankzij het EU-Schengen-dictaat heeft het genoeg eigen migrantenproblemen. Ook Denemarken heeft “No-Go-Areas” door voornamelijk islamitische bendes.

Denemarken moest jaarlijks meer dan 33 miljard Deense Kronen (€ 3,4 miljard) voor de niet-westerse migratie dokken, waar de grote “vluchtelingengolf” na 2014 nog niet eens is bij gerekend.

Ook in Denemarken rijden vrachtwagens. En Schengen-betonblokken (de Denen noemen ze koranblokken, “Koranklods”) ontsieren de steden als binnenlandse grensbewaking tegen gewelddadige islamaanhangers.

Kopenhagen-Nyhavn:

Screenshot_114

Wij beleven Denemarken als onbetwistbaar vrijer in discussies. De politiek en debatten zijn alerter met het oog op de uitdagingen van de immigratie. De ruzie over de Mohammed-cartoons en referenda over de EU lieten een soevereine nationale staat zien. Maar de Denen vragen zich op dit moment af of ze niet ook net zoals Zweden zullen eindigen. Want net als in Zweden nemen de problemen met de dag toe.

De filosofe Eva Selsing vraagt in de krant “Berlingske Tidende”:

Wat kan ons er aan hinderen te eindigen zoals Zweden? […] We onderscheiden ons van Zweden als het om de een of andere richting of soort van de problemen gaat. We onderscheiden ons alleen in de scala. En de tijd. De tijd werkt tegen ons.

Onder de streep ziet het er hetzelfde uit. Er komen constant meer migranten, terwijl de problemen met de parallelsamenlevingen die er al zijn tegelijkertijd toenemen. Met andere woorden: er is weinig meer dan een iets vrijer debat dat ons eraan hindert zo te eindigen als Zweden. Wij worden als Zweden – alleen langzamer.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Alster”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Denemarken, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Multiculti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

19 reacties op Denemarken wil grenscontroles met Zweden

 1. Klippie 72 zegt:

  Gelijk hebben ze.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  En ik wil grenscontroles met Noord-Frankrijk !

  Like

  • Saskia Dubbeldam zegt:

   En ik wil 99% van de niksnutten, parasieten, mohammedanen en onaangepasten Europa uit.

   Like

   • john zegt:

    @Saskia Dit is heel makkelijk.Zet de poorten zo wijd mogelijk open. Ze moetern met minstens 10 kinderwagens gelijkertijd door de poorten kunnen. Maar vergeet vooral de sociale kassen niet te sluiten.

    Like

  • hendrikush zegt:

   België heroveren?

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Vooral om Maghrebijns gajes uit Lille, Charleville-Mézières, Roubaix, Valenciennes, e.d. buiten te houden. Om mee te beginnen.

    Like

 3. RonenMar zegt:

  En in Brussel zeggen ze gewoon ” laat er nog maar paar miljoen komen ” Het lijkt wel of ze opzettenlijk alles naar de klote willen laten gaan.

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Nu kunnen we nog van no-go zone’s spreken later , als er niets gebeurd , spreken we van no-go landen

  Like

 5. Cathja zegt:

  Gewoon uitzetten wat geen vluchteling is, en lak hebben aan alles wat Brussel dicteert. De veiligheid van burgers in de Europese landen moet de hoogste prioriteit krijgen. We hebben niks te maken met gelukszoekers.
  Bovendien houdt Brussel zelf zich niet aan het Schengen-verdrag, en dat betekent dat de lidstaten dit dan ook niet hoeven te doen.

  Punt.

  Like

 6. Marian zegt:

  Ik dacht dat ze deze al hadden, zo niet dan wordt dat hoog tijd. Met zo’n islam bom naast je.

  Like

 7. Ach wie heeft het idee afgezien van het feit van het totale aantal migranten dat Nederland anders is dan Zweden, sterker nog buiten de visegrad-landen doen alle nationale regeringen van de EU lidstaten om zó veel mogelijke kansarme migranten op te nemen. Natuurlijk doet de geheime dienst van Zweden (Säkerhetspolisen) er ook alles aan om de umvolkung van Zweden vrijbaan te geven net zoals in de andere EU lidstaten, het Pan Europa plan van Coudenhove-Kalergie gaat gewoon door.

  Like

 8. Asielzoeker kost Nederland € 36.000 per asielzoeker per jaar! Wilders: stop met deze waanzin

  https://www.pvv.nl/36-fj-related/geert-wilders/8385-asielzoeker-kost-nederland-36-000-euro-per-asielzoeker-per-jaar-wilders-stop-met-deze-waanzin.html

  Uit het antwoord van VVD-staatssecretaris Dijkhoff op vragen van de PVV blijkt dat de totale kosten van asielzoekers vorig jaar 867,8 miljoen euro bedroegen (klik hier). In 2014 kwamen 24.000 asielzoekers naar Nederland.

  Dat is dus een gemiddelde van 36.000 euro per asielzoeker per jaar!

  Geert Wilders: “Het is waanzin dat wij in Nederland 36.000 euro per jaar uitgeven per asielzoeker. En nu willen ze nog meer asielzoekers naar Nederland halen. Gekkenwerk! Besteed dat geld in Nederland, bijvoorbeeld aan onze ouderen.”

  Like

 9. Flo zegt:

  De brug naar Zweden afbreken,en in d’r sop gaar laten koken .

  Like

 10. Beschouwer zegt:

  In dat maffe Zweden krijgen teruggekeerde jihadisten een nieuwe identiteit om een nieuw leven op te bouwen (in de criminaliteit ?). Het lijkt werkelijk wel of de Zweden geen kans onbenut laten om hun land van binnenuit kapot maken. Boycot Zweden want Zweden is ook nog anti-Israel. Wat een stom zelfvernietigend stom land is Zweden. Vrouwen worden aan de lopende ban aangerand en verkracht door migranten.

  Like

 11. Williaan zegt:

  Het opheffen van grenscontroles is de plank enorm misgeslagen. Criminelen, terroristen en ander gespuis werden hierdoor in de kaart gespeeld. De eersten die er op voorhand al gebruik van maakten waren de maffioso uit Italië. De Italiaanse politie waarschuwde hier voor al tijdig. Maar werd vooral door de Duitsers met een schouder ophalen afgedaan.

  Like

 12. Thoth zegt:

  Helemaal gelijk. Zweden wil nu zelfs de teruggekeerde jihadisten een nieuwe naam geven. Opdat ze zonder de gewelddaden die ze gepleegd hebben een ‘nieuw’ leven kunnen opbouwen…

  Knettergek zijn ze.

  Like

 13. Jan zegt:

  Sharmuta te stupide te begrijpen wat er om haar heen gebeurt, resistent tegen feiten, zoals de Deen zegt. Sharmuta kan alleen maar janken (want, immers stupide)

  Like

 14. Jan zegt:

  Intussen in Denemarken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s