EU-geld als chantagemiddel: eurosceptisch? Dan geen geld

Screenshot_101

(Door: Bauke Schram)

Terwijl het financiële plan van de Europese Unie wordt gesmeed voor 2021 tot 2027, ontstaat een debat over het budget. De Eurocommissaris verantwoordelijk voor het budget van de EU, de omstreden Duitser Gunther Oettinger (foto), is van plan het budget als politiek middel te gebruiken.

Woensdag publiceert Oettinger een witboek over het budget van na 2020. De komende maanden wordt gewerkt aan de verdeling van EU-fondsen.

Deze EU-fondsen kunnen worden ingezet als politiek middel. Vooral de landen die na 2004 bij de Europese Unie zijn gekomen, kunnen worden gepaaid met geld uit de EU-kas. Andersom kan het ook als chantagemiddel worden gebruikt: als jullie niet hervormen, krijgen jullie geen cent, is dan de boodschap.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, EU-critici, Europeanisering, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU-geld als chantagemiddel: eurosceptisch? Dan geen geld

 1. paulzwueste zegt:

  De EU kronkelt zich in bochten…
  Dus zullen de belastingen verhoogd worden…
  “Men” heeft absoluut geen enkele voeling met de realiteit.
  En zo zet de EU met elke maatregel die ze nemen, een volgende stap naar haar absolute einde…

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @ paulzwueste

   Maar pas als ze ons financieel totaal kaalgeplukt hebben! Denk maar niet dat ze ons zullen sparen. We hebben met z’n allen een enorm bedrag aan spaargeld op de banken, en ze zullen hemel en aarde bewegen om die van ons te roven. ‘Legaal’… of illegaal.

   En vergeet ook onze rijk gevulde pensioenpot niet! 1200 miljard. Ik zie ze al likkebaarden!

   Wát een misdadigers!!!

   Geliked door 2 people

   • Leo zegt:

    ” Maar pas als ze ons financieel totaal kaalgeplukt hebben ” ?? !!
    Als we dat dan aan zien komen waarom doen we er NU !! met zn ALLEN dan NIETS aan ???

    Leuk hoor een toetsenboord, maar er zijn ook andere middelen van VERZET.

    Burgerlijke ongehoorzaamheid DOET ook een hoop, op welke manier dan ook !!

    Like

 2. Als jullie niet hervormen, krijgen jullie geen cent, dat is dan de duidelijke boodschap. Het megalomane EU gedrocht begint al aardig op een totalitair systeem te lijken, het cultureel Marxisme slaat wild om zich heen sinds de 60 tiger jaren, nou geloof mij of niet dit komt nooit meer goed, kijk alleen op micro-schaal hoe de formatie zich voortsleept. Een meerderheidskabinet o.l.v. van de Eurofiel Rutte die zijn criminele VVD organisatie boven alles stelt, en zelfs de verkiezingsuitslag wordt niet gerespecteerd door hun.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   George Orwell had helderder visioenen dan Nostradamus. Van Nostradamus moet je altijd maar denken wat hij toch bedoeld zou hebben. Orwell heeft het kristalhelder getekend, tot drie cijfers achter de komma.
   Alleen de ” boven ons geplaatsten” weigeren het te zien, omdat ze een andere agenda hebben.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Aangezien wij nettobetaler zijn schieten de fascisten in eigen voet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Nu mooi als ze geen cent krijgen kunnen ze net zo goed de unie verlaten dat kunnen ze sowieso beter doen hoe meer en eerder hoe beter, in ons geval helemaal wij kunnen ongelooflijk veel geld terug eisen en zijn gelijk van hun zogenaamde eisen af met name hun Islamisering/verwoesting van onze cultuur/land ons geld kan weer in Nederland en de Nederlanders gepompt worden, grenzen sluiten, gajes en uitvreters er uit, etc.etc. het heeft alleen maar voordelen, de EU had, heeft en zal ons (de grootste netto betaler) nooit iets goeds brengen integendeel ze storten een heel continent in een ongekende ramp.

  Like

 5. Nikolaos zegt:

  Ja, je zou je toch eens af kunnen vragen of er wel zoiets bestaat als EU-geld; wat kunnen die mensen toch hoog van de toren blazen. Overigens, vind ik het nog steeds een wonderlijk fenomeen die hele EU, die uit haar voorganger geëvolueerd is naar een instituut dat denkt dat zij iets te zeggen heeft.

  Maar goed, ze moeten zich wel wat tiranniek en manipulatief gedragen, want met pakweg 500 miljoen mensen is het toch wel moeilijk om besluiten te nemen waarin een ieder zich kan vinden.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Daar zou elk land maar 1 antwoord op moeten hebben.
  Ongezien de tyfus dan maar met je EU.

  Like

 7. tjonge zegt:

  de hele eu moet op het schavot..

  Like

 8. Marlies zegt:

  Uiteraard belastingverhoging. Men kan nl. “geen geld bijdrukken”. Je moet het maar durven zeggen na de dagelijkse geldcreatie door Draghi. Een racist als Oettinger als budget beheerder. Hoe verzin je het. Het is wederom Deutschland über alles. En nog steeds geen volksoproer. Onbegrijpelijk.

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  Ik kan nu alleen nog maar hopen dat de EU (ellende unie) straks ook een boodschap krijgt…

  Een hele dikke, vette doei!

  Trekken aan dood paard, hopelijk komen velen zeer binnenkort tot dit inzicht anders gaat onze toekomst – niet die van hun! – er heel anders uitzien, voor zover deze dit al niet doet! Wat ik op dit moment allemaal om me heen zie, stemt mij niet bepaald vrolijk. Sterker nog het is een ergernis van hier tot Tokio!

  Die ‘cohesie’ van jullie mag je wat mij betreft steken waar de zon niet schijnt. Wij maken al geruime tijd mee dat er van ‘cohesie’ geen enkele sprake is en de kans dat deze er wel zal komen, op nul-komma-nul repetent neerkomt en wij delven het onderspit!

  Het enige wat de EU gedaan heeft, is zichzelf volgevreten en gezopen. De ‘unie’ kan wat mij betreft allang de boom in. Geldverslindend, oncontroleerbaar en buitengewoon ondemocratisch moloch van ongekende proporties! De beloofde voordelen – ik heb ze overigens nooit echt kunnen ontdekken – wegen allang niet meer op tegen alle nadelen die ons “gepeupel” het laatste decennia ten deel vallen.

  OT; op Elsevier reageer ik ook allang niet meer, een aantal jaar geleden werd mijn anti-eu niet “gevroten” en kreeg ik een ban.

  Geliked door 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  Geld of vrijheid ?? Beter vrij dan onder het EU Juk, het is een fascistische dictatuur !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s