Tsjechië wil burgerbewapening ter verdediging tegen migranten

Screenshot_127

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Tsjechische parlement is akkoord gegaan met een nieuw constitutioneel recht op wapenbezit. Met het recht werd afgelopen woensdag door het parlement met 139 stemmen voor en 9 stemmen tegen ingestemd. Het wetsontwerp gaat nu naar de Senaat, waar een meerderheid van 60% van de aanwezigen noodzakelijk is.

PI News (2)

“De burgers van de Tsjechische Republiek hebben het recht om wapens en munitie te kopen, te bewaren en te dragen”, staat er in het wetsontwerp, met de toevoeging dat dit het waarborgen van de veiligheid van het land zou dienen. De noodzaak om een wapenvergunning te hebben, komt daarmee echter niet te vervallen.

Met de geplande grondwetswijziging reageert minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec op de in maart besloten scherpere EU-wapenrichtlijn. Het resultaat van de stemming is volgens hem een signaal aan Brussel. “Wij willen onze eigen mensen niet ontwapenen in een tijd waarin de veiligheidssituatie constant slechter wordt”, zei de sociaaldemocraat (ČSSD).

Hij zit op één golflengte met president Miloš Zeman. “Ik ben echt van mening dat de burgers zich tegen terroristen zouden moeten bewapenen”, zegt de 72-jarige, wiens vrouw nu een revolver bezit.

De nieuwe EU-richtlijn verbiedt halfautomatische vuurwapens met naar verhouding grote magazijnen (meer dan tien kogels bij handvuurwapens en 20 bij geweren). In Tsjechië met zijn ongeveer 10,5 miljoen inwoners bezitten 300.000 mensen een wapenvergunning, die ongeveer 800.000 geregistreerde pistolen en geweren bezitten.

Screenshot_128

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Nationalisme, Patriottisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

50 reacties op Tsjechië wil burgerbewapening ter verdediging tegen migranten

 1. ronaldo zegt:

  ik wil ook een riot gun om me te verdedigen tegen de barbaren !

  Geliked door 3 people

 2. danny zegt:

  Ik zeg doen Tsjechië. Fuck the EU.
  Ik zie het hier, bij ons, in Nederland niet gebeuren, helaas.

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  De Tsjechische regering…
  Vindt het vanzelfsprekend belangrijk dat het volk zich zal mogen verdedigen…

  Wat een ongelofelijk verschil met dat zooitje dat hier in Den Haag de leugen verkondigt dat zij,en zij alléén het volk “VERTEGENWOORDIGEN”…
  Oh ja, het volk kun je alléén en uitsluitend vertegenwoordigen door middel van ’n REFERENDUM…!!!
  We hebben gezien en meegemaakt hoe jullie dáár over denken… en naar gelang handelen…!
  Stelletje rasschurken.

  LANDVERRADERS…!!!

  Geliked door 3 people

 4. T.Troubadour. Ook verandering in het Fake News Network in Nederland?.... zegt:

  Prima Oost Europa ga zo door

  Geliked door 2 people

 5. Golden Girl zegt:

  Er ligt een ijzeren staaf naast mijn bed, maar ja als ze binnen komen met pistolen begin ik daar ook niet veel mee

  Like

  • renato zegt:

   Koop een handkruisboog. Daar heb je geen wapenvergunning voor nodig. Dij pijlen gaan dwars door een schutting heen. En ze zijn niet duur. Het is overigens geen speelgoed. Maar dat is dat andere ook niet……

   Geliked door 1 persoon

 6. Giny zegt:

  Hoor overal dat ze iets willen,gewoon doen!

  Like

 7. Manna zegt:

  De Germanen zijn ten dode opgeschreven. De Slaven niet.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   De Slaven heten zo omdat uit hun gebieden de witte slaven voor de mohammedanen werden geroofd. De turken roofden hun elite soldaten, de janitsaren, als kind uit gezinnen op de Balkan. Ze weten nog goed wat moslims kunnen uitspoken.

   Like

 8. Sjaak zegt:

  Tjakka !!!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Sabeltant zegt:

  Bij de eerstvolgende vakantie maar eens rondneuzen.

  We moeten dus zelf voor onze beveiliging zorgen.
  Als het aan zeepneus Rutte met zijn achterkamerkliek ligt halen ze nog meer barbaren binnen.

  Geliked door 2 people

 10. Jade zegt:

  We zitten dus in het verkeerde land…
  Rutte laat ons hier afslachten en vertrekt geen spier.

  Geliked door 2 people

 11. Mary zegt:

  Heel goed Tsjechië, de EU wil precies het tegenovergestelde daar hebben ze zelf belang bij natuurlijk als ze over de bevolking heen willen walsen of laten walsen moet de bevolking zich vooral niet kunnen verdedigen.

  Geliked door 1 persoon

 12. In 1984 kwam Dr. W.J. Bruijn van de toenmalige Centrumpartij, namens zijn wetenschappelijke Stichting Schumacher, met een nota uit onder de titel ‘het recht op noodweerexces’. Het kwam erop neer dat autochtonen in ernstig allochtone buurten het recht op zelfverdediging hadden in geval van een bedreigende situatie de bewuste allochtone aanvaller mochten uitschakelen of neer leggen. Iets wat in de VS overigens al jaren is toegestaan, maar nu kennelijk ook in Europa (Tsjechië) mogelijk wordt. De bewuste wetenschapper van de Centrumpartij moest zich indertijd letterlijk kleurenblind procederen om zichzelf te vrijwaren van veroordelingen en detentie.

  Geliked door 3 people

 13. guusvelraeds zegt:

  De criminelen zijn sowieso bewapend. Overal op de wereld. Het recht ontzeggen je te bewapenen voor zelfverdediging is een schending tegen het primaire mensenrecht op zelfbescherming. De overheid kan ons niet meer beschermen en wil ons wellicht ook niet meer beschermen. Dat hebben we gezien. De hele wapen wetgeving in landen als Nederland is in het leven geroepen om burgers te verhinderen dat zij de wapenen opnemen tegen de overheid zelf. Het verhaal om een land veiliger te maken door vrije wapenverkoop aan banden te leggen is een kul verhaal.

  Geliked door 5 people

  • renato zegt:

   In Zweden schijnt men veel politiebureaus te willen sluiten omdat de centen op zijn. Dit vraagt om anarchie. Maar dat is er geloof ik al. Tijd om het fatsoen en de burgelijke gehoorzaamheid af te leggen??

   Like

  • hendrikush zegt:

   De overheid heeft het recht op wapenbezit aan burgers ontnomen en de plicht tot bescherming van burgers overgenomen. Als de overheid haar burgers niet meer beschermd vervalt dit sociale accoord.

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   guusvelraeds zegt:
   29 juni 2017 om 21:31
   De hele wapen wetgeving in landen als Nederland is in het leven geroepen om burgers te verhinderen dat zij de wapenen opnemen tegen de overheid zelf……………….

   Ze wisten toen al met wat voor’n smerige en achterbakse praktijken/plannen zij zich zouden gaan bezig houden en dat het volk, hun smerig verraad aan hen, op den duur niet zal pikken. Een boos volk zal zich tegen hen gaan keren en gevaarlijk worden, dus moesten de wapens weg en verboden worden.

   Like

  • Roepende in de woestijn zegt:

   Eindelijk iemand die het doorheeft!
   De hele wapenwet door de elite na de Franse revolutie in het leven geroepen om haar belangen af te schermen en haar machtsmonopolie te consolideren.
   Ik vraag mij serieus af wat deze lafhartige linkse overheid wil doen als de burgers massaal wapens in kopen en inslaan om zich te beschermen tegen vreemde overheersing. De Islamisten en baardmannen doen het al en die wordt geen strobreed in de weg gelegd!
   Dus…

   Like

 14. Flo zegt:

  Laat Timmermans daar heen gaan met billenmaat Verhofstadt ,durven ze niet ,die Tjechen laten zich niet ondersneeuwen.

  Geliked door 2 people

 15. tippelaar zegt:

  Zelfs de beroepssoldaten mogen in nederland niet bewapend over straat uit angst voor misbruik van hun wapen. Politieagenten mogen hun vuurwapen ook niet meer mee naar huis nemen uit angst voor misbruik. Wij burgers, zijn hulpeloos overgeleverd aan onze islamitische moordenaars.

  Like

 16. delamontagne zegt:

  En dit……….!
  Mag dat wel in Nederland ?
  Was al bekend in de tijd van David en Goliath.
  ZELFBOUW…………

  Geliked door 1 persoon

  • Met een gevorkt stuk tak en wat weckringen of elastiek uit de onderbroek van opoe maakten wij een iets eenvoudiger uitvoering. Leukste was schieten met stalen krammen van een wat grotere uitvoering. Schoot je dwars door een schedel heen. Maar voor de korte afstand heb ik liever een groot model Kukri machete.

   Like

  • Ron zegt:

   Dat hele frame is toegestaan want zonder elastiek is het geen katapult. Als je wordt aangehouden even snel het elastiek wegmoffelen en het is geen katapult meer maar alleen een handvat met een stuk metaal.
   Overigens met de tips van @Breinbrouwsels kun je eenvoudig zo’n ding maken.
   Krammen haal je bij de doe-het-zelver, of desnoods buig je een paar spijkers krom. Of schroeven krom buigen, alleen moet je dan wel je elastiek beschermen met een stukje leer of binnenband. Schroeven kun je van te voren in drek of bagger dopen zodat ze bij de kleine verwondingen die ze maken meteen vervelende ontstekingen veroorzaken. Een zieke vijand vecht immers een stuk minder goed.

   Like

  • Beschouwer zegt:

   Omdat je waarschijnlijk een autochtoon bent dan is de plaatsing van deze post haast al voldoende om aan arrestatieteam te sturen om je katapult in beslag te nemen want een katapult mag niet (voor autochtonen dan) In deze weg met ons maatschappij maakt men de autochtoon zo weerloos mogelijk terwijl bijvoorbeeld de Marokkaanse moslimcriminelen automatische wapens hebben. Het wapenbezit onder buitenlanders is veel en veel groter dan onder autochtonen.

   Like

 17. Perfide Albion zegt:

  Prima voorstel! Ik wil Tsjech worden! Dan reis ik- bewapend en wel- dwars door die hele EU. En probeer me dan maar eens te ontwapenen. Dat zou ik graag zien. Een Amsterdamse agente met kopvod die me dan probeert te ontwapenen…

  Wie had dat ooit gedacht. Dat onze broeders in het Oosten zich nog eens zouden ontwikkelen tot onze gidslanden. We zijn diep gezonken in het westen. Heel diep!

  Geliked door 1 persoon

 18. kampersrene zegt:

  Het Nederlands parlement is akkoord gegaan met een nieuw constitutioneel recht op wapenbezit. om zich te beschermen tegen het krapuul dat de regering van heeft binnengehaald . De overlast en bedreigingen zijn zo groot dat de politie de veiligheid niet meer garanderen……Ik zou zeggen “”eindelijk””

  Like

 19. Taljaard zegt:

  Dikke vinger naar de EU elite en hun smerige volksvervangings-plannetjes.
  Een duidelijker signaal kun je ze bijna niet geven.

  Like

 20. Deze Tsjechische beleidsmaatregel verdient ook in ons land een oriënterend breed maatschappelijk debat.

  Like

 21. kruisridder zegt:

  De tsjechen hebben al eens meegemaakt dat hun land cadeau werd gegeven aan de bondgenoten van de islam, Nazi-Duitsland. Die laten dat nooit meer over zich heen komen. Hier tiert het landverraad weer net zo welig als voor en tijdens de oorlog.

  Like

 22. Elena zegt:

  Bravo Tjechië !!!
  De dictatoriale landverraders van Brussel moeten nodig lesje leren.
  Hoogste tijd dat de Europeanen opstaan en zich bewapenen.
  Hopelijk volgen er meerdere landen.
  Het begin is er !!!
  De nazi’s van Brussel dienen zo spoedig mogelijk uitgeschakeld te worden.
  Wat Hitler NIET lukte , LUKTE Merkel & Co WEL !!!

  Immers illegaliteit is NIET strafbaar in Nederland, de meeste omliggende landen ook niet.
  Erdolf kan honderduizend moslims sturen met recht op bed, bad en brood., allen zijn welkom als t aan sslinks ligt.
  Deze motie werd onlangs in 2e slaapkamer aangenomen, behalve door PVV, FvD en 50+.

  Wij mogen ons kapot werken en belasting betalen voor analfabetische dobbertnegerts uit gans Afrika die nimmer een baan zullen vinden en daardoor levenslang aan t uitkeringsinfuus VAN ONS GELD blijven lurken.
  DIT MOET STOPPEN !!!

  Like

 23. Ron zegt:

  Hebben die open grenzen dit keer misschien eens een voordeel.
  Wapens halen uit Tsjechië en zonder verdere problemen naar NL meenemen.
  Als maar genoeg dit doen komen die baardapen nog voor een paar leuke verrassingen te staan.

  @renato
  Een kruisboog is inderdaad ook handig.
  Pijlen kun je met vergif insmeren of gewoon een keer in slootbagger met legio ziekmakende bacteriën steken. Van te voren een paar kleine holletjes of krasjes maken waarin vergif of bagger in blijft hangen.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Ron
   Een kruisboog is een onhandig, groot en zwaar ding.
   Voor een beetje krachtig effect moet je hem ook nog eens met de voet aanspannen.
   Een vuurwapen is trouwens ook in veel gevallen alleen maar effectief wanneer je ermee om kunt gaan. Je ziet nogal eens moslimtuig op TV dat in het wilde weg het magazijn van een automatisch wapen leeg ratelt, maar nog geen olifant op een tennisveld raakt.
   Zo’n ”stoer” jochie kun je zonder meer met 1 goed gericht schot uit een karabijn binnen een radius van 300m vanuit een verdekte positie naar de 72 maagden helpen.
   Maar dan moet je wel kunnen schieten.

   Like

 24. Henk.V zegt:

  In voormalige Oostblok landen die zich hebben bevrijd van een linkse dictatuur is goddank het gezonde verstand teruggekeerd!. Wie gezond verstand in actie wil zien moet naar het midden van Europa kijken..
  De landen daar weten wat linkse onderdrukking inhoudt en zij onderkennen de eerste symptomen ervan!.
  De Tsjechen hebben gelijk : tegen de politiek correcte malloten in Brussel en hun slaafjes in de diverse hoofdsteden van de EU MOETEN de burgers zich kunnen verzetten.
  Wat de EU over ons afroept in buitengewoon ongezond voor onze samenlevingen, omdat er ruimte wordt geboden voor krachten die ons voortbestaan als staten ondermijnen en dat niet alleen!
  Onze defensie is nagenoeg geheel uitgehold, ons politieapparaat is gekortwiekt in haar wetshandhavende taken en kan de bedreigde burgers niet meer afdoende beschermen.

  Wat rest ons dan?
  Het recht op zelfverdediging natuurlijk!
  Er kan met de beste wil van de wereld niet van de burgerij worden verwacht dat zij zich weerloos moet blijven opstellen wanneer anarchie en allerlei vormen van geweldpleging onbestraft en kennelijk ongehinderd om zich geen kunnen grijpen..

  Like

 25. groenhart zegt:

  Terug met het weerrecht! Tjerk Hiddes

  Like

 26. Duchesne zegt:

  Ik weet het allemaal niet, ik weet wel dat mijn volgende vakantie met kinderen naar tsjechie of Polen zal zijn, want Frankrijk is niet langer veilig en Italie is niet eens meer een gedachte waard, ik geef dus liever mijn geld uit in Tsjechie en ga eens kijken welke opties er zijn om daar te gaan wonen, want als er hier niet grondig word schoongemaakt is hier geen toekomst meer, slechts een bestaan als derderrangs burger…

  p.s. als ik een nieuwe bestemming heb en ik struikel er over een VVd er of een PVDAer dan gaat die zes voet diep, de vuile verraders. God vergeeft.

  Like

  • Jan zegt:

   Ik ben drie keer in Polen geweest op de fiets en je hebt er alles, bergen, enorm uitgestrekte lege landschappen, vriendelijke mensen en alles is er te koop en bovendien ook nog eens aanzienlijk goedkoper dan in Frankrijk. Ik kampeerde voor een paar Euro of geheel gratis bij particulieren en kon zelf in een bungalow overnachten op een camping waar het seizoen niet was begonnen en dat gratis. Mocht mee-eten met het gezin.
   Wil je de kust is het lekker rustig en wil je de bergen heb je alles voor jezelf terwijl het Mont Blanc gebied zowat de Kalverstraat is met van die afschuwelijke blaaskaken die opscheppen over hun beklimming van de Mont Blanc terwijl dat een voettocht is die je op sandalen kunt ondernemen en dan loop je nog in file naar boven.
   Tsjechië zelfde verhaal en lekker veel cultuur, net als in Polen.

   Like

 27. Frans Portugal zegt:

  Moet hier in Nederland ook mogelijk worden naar mijn idee. Bijna al die kleine crimineeltjes hebben een wapen en als ze daarmee gepakt worden loopt het met een sisser af. Maar owee als de gewone burger zich daarmee verdedigt, dan zijn de rapen gaar en wordt hij direct opgepakt en vervolgt! Eigen rechter spelen terwijl overheidsdiensten een andere kant opkijken wordt niet getolereerd en moet dan wel zwaar bestraft worden😠😠😠. De omgedraaide wereld dus en hoog tijd dat dit eindelijk gaat veranderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s