Bouwondernemer in Erding: “Vluchtelingen als arbeidskrachten zijn hopeloos”

Screenshot_13

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Ettelijke bedrijven in het Beierse district Erding klagen erover dat 90% van de “vluchtelingen” helemaal niet blijven, maar hun opleiding afbreken en hun arbeidsplaatsen na korte tijd alweer verlaten, omdat ze het niet lang volhouden. Dat de opleidingstoestand bij de meerderheid van de “vluchtelingen” zeer laag is, zou eigenlijk ook niet moeten verrassen, verrassend is ook niet het analfabetisme. Waarom zouden zulke “vluchtelingen”, van wie de minstens uit doodsangst zijn gevlucht, maar vermoedelijk eerder werden gemotiveerd door de sociale stelsels, ook gaan werken of een opleiding beginnen als ze meer geld krijgen voor niks doen dan ze ooit in hun landen van herkomst zouden krijgen? De “vluchtelingen” werden door paradijselijke beloftes gelokt, van werken was geen sprake, of toch wel?

politikstube

We kunnen ons nog heel goed de talrijke artikelen in de vooraanstaande media herinneren, waarin stond dat de gemiddelde vluchteling niet alleen hoger opgeleid en gemotiveerder, maar ook gezonder is dan de autochtone teelt. Zoals de bestuursvoorzitter van Daimler Benz met zijn hoeven schraapte met: “Zulke mensen zoeken we!” enz. en we kunnen ons vooral nog herinneren hoe al diegenen die bezwaren hadden fascisten, racisten, nazi´s enzovoort genoemd werden.

Welkom in de realiteit. Het probleem zal groter worden met de gezinshereniging en zo zal het naïeve idee dat de “vluchtelingen” van nu de pensioenbetalers van morgen worden de treurige zekerheid dat men zichzelf een hoge hypotheek heeft bezorgd.

[…] Rudolf Waxenberger, bouwondernemer uit Erding en meester-timmerman, is het zat: “Vluchtelingen als stagiaires en arbeidskrachten hebben geen zin. Nauwelijks eentje van hen houdt het lang vol. Meestal stoppen ze er na twee dagen al mee. Of ze komen daarna helemaal niet meer of ze hebben een of andere smoes.”

Als meester-timmerman spreekt Waxenberger niet alleen voor zichzelf. “Mijn collega´s in het district maken exact hetzelfde mee. “Dar heb ik hetzelfde geklaag gehoord”. Een explosieve berekening zou de ronde hebben gedaan. “90% van de vluchtelingen breekt zijn opleiding in het eerste halfjaar af. Van hen zijn op hun beurt 90% al in de eerste maand weer weg”, citeert Waxenberger.

Dat de handelskamers officieel van “grote kansen” spreken, die de vluchtelingen aan de door het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten geplaagde economie zouden bieden, beschouwt Waxenberger als niet helemaal au sérieux te nemen praatjes. “In werkelijkheid maken we een enorme intocht in onze sociale stelsels mee – met nu nog niet in beginsel te overziene gevolgen.”

Waxenberger: “Het belangrijkste probleem zijn de gebrekkige taalvaardigheden. Het is nu eenmaal een feit dat veel immigranten analfabeten zijn. Ze kunnen niet lezen en schrijven en dienen een vreemde taal te leren. Hoe moet dat functioneren?” Wat betreft Waxenberger zijn de meeste vluchtelingen daarom niet eens geschikt om opgeleid te worden. Daarbij zouden “grote verschillen in mentaliteit” komen. De bouwondernemer denkt dat veel migranten er niet het geringste idee van zouden hebben hoe het in het land toegaat waar ze naartoe zijn gereisd, […]

(Bron: “Merkur Online”)

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Bouwondernemer in Erding: “Vluchtelingen als arbeidskrachten zijn hopeloos”

 1. tippelaar zegt:

  Ik lees hier” grote verschillen in mentaliteit”. Er zou moeten staan “ze zijn er gewoon te stom voor”.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Waren de werkeloze Duitse bouwvakkers op of zo?

  Like

 3. Golden Girl zegt:

  wie had dat nou verwacht? ze zijn sowieso hopeloos in onze landen
  trouwens als ze niet kunnen lezen en schrijven hoe weten ze dan de juiste wegen te bewandelen in ons gratis weg geef systeem? Dat kunnen ze dan weer wel, geef ze een smart phone en zie daar ze kunnen opeens lezen, knap hoor

  Like

  • BertG. zegt:

   Hier in de straat woont een oudere man uit Afghanistan.
   Was gekomen met ze vrouw, maar die was ineens verdwenen na een vakantie in het thuisland.
   Was veel jonger dan hem, maar die scheen zomaar overleden te zijn daar.
   Ze kunnen bij die man net zo goed een aparte parkeer strook voor ze deur aanleggen wat daar dagelijks niet aan hulpverleners langs komt.
   Dat is niet meer bij te houden, dus waarom zou de man zelf iets hoeven leren.
   Hij moet tijd te tijd komen om al die hulpverleners te woord te staan, in hoe vere je maar iets van ‘m kan verstaan.
   Hij hoeft maar last te hebben van een naar kuchje, en er staat alweer een ambulance voor de deur.

   Like

   • Steven zegt:

    ..En als JIJ je een dag ziek meld dan staan er meteen 2 man op de stoep om te vragen wanneer je weer aan het werk gaat. En als dat 2 dagen duurt dan moet je direct bij de controle dokter verschijnen, die je dan uiteraard weer goedkeurt of hooguit nog één dag ziekverlof geeft…

    Liked by 1 persoon

 4. Bouwondernemer in Erding: “Vluchtelingen als arbeidskrachten zijn hopeloos” Tja Bouwondernemer is vooral heel voorzichtig in zijn bewoordingen, bijna op het politiek correcte af mijns inziens> Niet dat ik de asiel-parasieten een veer in hun gat wil steken, maar de bouwondernemer had natuurlijk mooie economische vergezichten die natuurlijk na een kleine periode van indiensttreding door deze hopeloze kansparels, viel zijn lucratieve deal kapot en nu is het natuurlijk weer huilen met de pet op.

  Liked by 2 people

 5. Marian zegt:

  Dan is het toch ook duidelijk wat ze hier komen doen, gewoon ons uitvreten en nog geld op de koop toe krijgen.

  Liked by 1 persoon

 6. In fysiek zware beroepen hebben veel van die gasten totaal geen trek. Dat had hij als bouwondernemer toch moeten weten.

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Het is al heel lang zo dat Drentse stratenmakers de straten in Amsterdam aanleggen terwijl het in Amsterdam wemelt van de werkloze Marokkanen die erg fit zijn en sterk genoeg zijn om in een bende te zitten

   Liked by 1 persoon

 7. Oeps48 zegt:

  De zielige asielzoekende vluchtelingen, die een culturele verrijking voor onze cultuur zouden moeten zijn, zijn niet gekomen, om te werken. Integendeel, ze werden door de illuminati’s naar hier toe gestuurd, om hier angst en chaos te creëren met eisen, agressie, roven, verkrachten, moorden en terrorisme, opdat de NWO en slavernij ons gemakkelijker door de strot kan worden geduwd. Het is gewoon de vijfde colonne.

  Liked by 1 persoon

 8. Aegolius cs zegt:

  Het kan alleen maar liggen aan de Inburgeringcursus. Deze mensen zijn onder vol stoom en in de verwachting als arbeidskracht de “wederopbouw” van de EU naar Duitsland gekomen.

  Like

 9. hslot4 zegt:

  Die ondernemer heeft duidelijk onder een steen geleefd zn hele keventje lang hahahahahah.
  kijk daarom werden bij ons de dag arbeiders (voornamelijk negerts ) op vridag betaald en niet per dag anders zag je ze niet meer tot het geld op was hahahahahahahaha .
  Jezus voor een ondernemer ben je wel erg dom ! welkom to reality dude .

  Liked by 1 persoon

 10. ronald en cher zegt:

  Ze komen hierheen omdat ze in eigen land maar 150 euro per maand verdienen met werken en van Die Domme Gans Merkel 400 euro per mnd. krijgen met niks doen !! 1 op de 6 gaat lopen stelen en jatten, ze nemen de vreselijkste ziekte’s mee zoals AIDS , DE SCHURFT , MALARIA, LEPRA, en noem maar op, Alle behandelingen worden betaald uit onze ziektekosten verzekering ! En werken doet het meest luie volk op aarde natuurlijk helemaal niet ! En dat laten we hier allemaal heen komen ?? En als ze 68 jr zijn krijgen ze volle 100% AOW, terwijl wij maar 2% per gewerkt jaar aan AOW krijgen. En Rutte staat erbij te schaterlachen 😦

  Like

 11. Saskia Dubbeldam zegt:

  Ik was afgelopen week bij een bouwproject van flink formaat en dat project moest een deadline halen. Dus werd er voor de laatste fase nog een grote groep gepigmenteerden ingevlogen om dat deel van de bouw op tijd klaar te hebben.
  Het hele jaar daarvoor hoefde je je alleen maar af te melden bij de opzichter, maar nu stond er bewaking bij de parkeerplaats om auto’s te doorzoeken die het terrein verlieten.
  Ik heb aan de beveiliger die mij aan zag komen gevraagd waarom dit nodig was en hij zei letterlijk: “Kijkt u eens om zich heen mevrouw. Is u iets opgevallen de laatste paar dagen in het werknemersbestand?”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s