De goede Nederlander

Screenshot_12

(Door: Petra de Geus)

Integreren of remigreren

Het is merkwaardig dat breed is vastgesteld dat de multiculturele samenleving en de integratie zijn mislukt, maar dat er geen visies worden ontwikkeld over hoe het dan verder moet met Nederland. Des te opmerkelijker, aangezien dit probleem niet enkel in Nederland speelt, maar in meerdere West-Europese landen.

In plaats van naar visies en scenario’s te kijken, kun je ook gewoon kijken naar wat er de facto gebeurt. Wat we zien is dit: links blijft ondanks alles krampachtig vasthouden aan zijn multiculti dromen en na elke aanslag zijn er weer de kaarsjes, teddyberen en correcte formuleringen dat het allemaal vooral niets met de islam van doen heeft. Aan de andere kant van het spectrum zijn er in heel Europa kritische geluiden tegen de massa-immigratie te horen, maar partijen die daar iets aan proberen te doen, worden door het establishment zoveel mogelijk buiten spel gezet, hetzij door fraude (Oostenrijk), manipulatie (Frankrijk) of een cordon sanitaire (België, Nederland). Het zou een leuk spelletje zijn als het niet zo tragisch was, want de toekomst van Nederland en andere West-Europese landen staat op het spel. Er moet snel gehandeld worden, anders worden we ingehaald door de demografische ontwikkelingen.

Om bij te dragen aan de discussie wil ik een begrip introduceren, namelijk: de goede Nederlander. Een goede Nederlander is iemand die bijdraagt aan het land, dat kan economisch zijn, maar ook sociaal of cultureel en zeker ethisch. Een goede Nederlander is trots op zijn land en draagt zijn steentje bij. Met goede Nederlanders kan Nederland internationaal voor de dag komen en is ons land een paradijsje aan de Noordzee. Gelukkig zijn er heel veel goede Nederlanders, maar er wonen helaas ook heel veel mensen in ons land die geen goede Nederlanders zijn.

Moslims die in ons land wonen en niet willen integreren, zijn geen goede Nederlanders. Ik zou zeggen dat de oplossing simpel is: integreren of (r)emigreren. Chinezen daarentegen die in ons land wonen, geen problemen veroorzaken en werken voor de kost, kan ik, hoewel het etnisch gesproken geen Nederlanders zijn, toch best als goede Nederlanders zien. Criminele Marokkanen daarentegen kan ik helemaal niet als goede Nederlander zien, ook niet als ze een Nederlands paspoort hebben. Dus ook daar denk ik: integreren of remigreren. Afhankelijk van de aard van de delicten en het aantal er van zou ik me een grens kunnen voorstellen waarboven de conclusie is dat de persoon in kwestie uitgezet wordt. Turken die voor Erdoğan stemmen, kan ik op geen enkele manier als goede Nederlander zien. Wat zijn dat voor gedachten; als je tegen de democratie bent en voor de sharia dan hoor je niet in Nederland: remigreren dus.

Wanneer aan deze keuze, integreren of remigreren, wordt vastgehouden, is een multiculturele samenleving misschien wel mogelijk. In elk geval heeft er zich dan een flinke waterscheiding voltrokken en hebben we een geselecteerde groep migranten die wel in onze samenleving wil integreren. Degenen die dat niet willen of zeggen het te willen, maar het niet doen, worden geremigreerd. Dat betekent veiliger straten, minder kans op aanslagen, minder criminaliteit, minder sabotage van onze cultuur en minder vermoeiende discussies over discriminatie en boerkini’s. Bovendien kunnen de miljarden die nu gemoeid zijn met de immigratie en integratie voor de eigen bevolking worden ingezet. Voor een fatsoenlijke werkdruk bij de politie, voor thuiszorg en ouderenzorg, voor goed onderwijs.

Het is te gek voor woorden eigenlijk dat je zoiets moet zeggen, want een goede Nederlander zijn lijkt me een basisvoorwaarde voor een goede maatschappij. Het is onbegrijpelijk dat er zo veel criminaliteit, aanslagen, leugens en parasitisme wordt gedoogd. Het is hoog tijd om te handelen.

Door:
Petra de Geus (juni 2017)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

14 reacties op De goede Nederlander

 1. Beschouwer zegt:

  Mooi artikel. Het blijft echter bij dromen.

  Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  Ik zag gisterenavond in een flard een verwarde schooljuffrouw zeggen dat het toch goed is als Nederlandse schoolkinderen kennis maken met een moskee. Zij zei er niet bij, dat het goed zou zijn als de kinderen, die willen integreren in de Nederlandse samenleving, voor een goede assimilatie eens kennis zouden moeten maken met de Nederlandse kerken en synagogen. Over dat laatste hoor je onze linksliberale politici, MSM en deugmensen niet over. Wat natuurlijk des te vreemder is, want zij willen Nederlandse kinderen kennis laten maken met die andere ideologie, terwijl de kinderen van de andere ideologie hun oorsprong elders hebben en zich hier zouden moeten voegen en niet andersom, zoals de linksliberalen ons willen voorhouden. Triest volk, die op 15 maart jl. voor haar eigen teloorgang heeft gekozen (als de telling van de verkiezingsuitslag juist is!).

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Bij een goede integratie behoort mijn inziens ook een bezoekje aan een vee- en/of varkenshouderij.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    En mogen ze allemaal een klein biggetje van een week oud vasthouden. Goed voorstel Petra. Ik zie het al voor me. Wie zou er harder krijsen, die kinderen of die biggen. Kleine tip, biggetjes en ook oudere varkens hebben soms de onaangename gewoonte te krijsen, volume vol open gedraaid als je al naar ze wijst.

    Like

 3. tippelaar zegt:

  Petra de Geus heeft volledig gelijk. Helaas kan ze dat gelijk niet krijgen want haar ideeën zijn al een volledig gepasseerd station. De politici die het zover hebben laten komen zitten nog steeds stevig in het zadel en zijn absoluut niet van plan om op te stappen en de macht af te geven. (Kijk naar het koud stellen van de PVV, daar doen ze allemaal aan mee want ze zijn als de dood zo bang dat de PVV aan de macht komt.) Zij hebben, onder leiding van volksverlakker Rutte , nederland op de afgesproken wijze naar de bliksem geholpen. Dus Petra de Geus kan schrijven wat ze wil maar het zal alleen maar erger worden. De moslims zijn informeel al aan de macht met hun geweld en dreigementen en zijn nu bezig zich politiek te organiseren teneinde ook de officiele macht in nederland over te nemen. Geen enkele politicus heeft het lef om de ideeën van Petra de Geus als initiatiefwet in te dienen omdat hij door zijn opponenten direct wordt afgeschoten. Behalve Geert Wilders natuurlijk maar die krijgt geen steun. Conclusie, alleen een gewapende opstand kan het tij keren en anders niets.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat laatste zegt ook Michael Mannheimer herhaaldelijk. En dan bedoelt hij waarachtig niet alleen Duitsland, maar heel Europa!

   Like

 4. Jean zegt:

  Het is zover gezakt met België resp. Vlaanderen door die islamieten dat ik mij “schaam” om Belg resp. Vlaming te zijn. Waarom?

  Het RIZIV betaald besnijdenissen terug aan de barbaren die hun kinderen verminken, in 2016 ± 2,7 miljoen euro!!!!! Wordt het niet hoogtijd die misdadigers die hun kinderen laten verminken en die kerels die dat uitvoeren zwaar te straffen? Uiteraard als het vreemdelingen zijn na betaling van hun boete het land uit flikkeren.

  Om de meisjes te verminken gaan ze terug naar die landen die ze “ontvlucht” zijn, ze gaan daar op vakantie en laten dan snel snel hun dochters verminken voor het leven, idem dito zware boete opleggen en na betaling hupsakee ermee ons land uit want de barbarij komt ons de strot uit.

  Politie wordt dagelijks aangevallen en dus wil geens (met kleine letter) nultolerantie???? Waarom geen nultolerantie voor elke daad van geweld tegen elke burger? Heeft het soms te maken met hetgeen in zijn familie binnengeslopen is? Moet hij dus bescherming toepassen? We zien toch van uit welke hoek STEEDS het geweld komt, voor 95% uit Afrika en het midden oosten, dus: grenzen sluiten zodat van die regio nooit meer iets binnengeraakt en wat hier reeds rondloopt heel snel definitief verwijderen uit Europa.

  Het onderwijs zou ‘rekening’ moeten houden met taalproblemen bij die vreemdelingen??? Geef die (universitaire ????) eikel die met deze waanzin in de publiciteit komt dadelijk zijn C4. Vreemdelingen hebben zich “dadelijk” aan te passen aan onze normen & waarden en aan onze seculiere wetten en NOOIT ANDERSOM, en wij hebben zeker nooit rekening te houden met die rotzooi islam want die vuiligheid hoort hier niet thuis en zal hier ook nooit thuishoren want wij kotsen van die achterlijke PERVERSE gewelddadige barbaarse smeerlapperij.

  Volgens bepaald fake news zouden 4 van de 10 vreemdelingen aan ’t werk zijn???? Zijn daar soms de verkrachtingen bijgeteld als werk?????

  Nogmaals ik schaam me om Belg resp. Vlaming te zijn, mijn hoop ligt nu bij Vuye Wouters & het Vlaams Belang, Geert Wilders (PVV) en Marine Le Pen (FN) de overige partijen moeten op geen enkele steun van mij rekenen, zelden zoveel lafaards gezien op onze kosten en dan heb ik het nog niet over DE GROOTSTE MISDAADINSTELLING op Europees grondgebied, de veroorzakers van alle ellende, de importeurs van de smeerlapperij, de beschermers van de misdadigers. Die EU misdaadinstelling moet gesloten worden en liefst gesloopt worden zodat wij aan die bende lafaards nooit meer herrinnerd worden.
  Mochten er taalfouten voorkomen, sorry, maar ik kook van woede en walg van de lafaards die ONZE samenleving voor 100% naar de kloten hebben geholpen puur “voor eigen gewin”.

  Geliked door 2 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik heb zegge en schrijve maar één foutje gevonden, Jean, en het is van dien aard, dat het evengoed een tikfoutje kan zijn, dus dat valt nogal mee.
   Voor het overige is je relaas glashelder en terecht en als één Vlaming zich NIET hoeft te schamen voor zijn inslag, dan ben jij het!
   Nog even over je verwensing aangaande “die kerels, die in die landen genitale verminkingen uitvoeren: In werkelijkheid zijn dát in die landen, verbijsterend genoeg, praktisch altijd wijven in plaats van kerels! Altijd al zo geweest, in de tijd van Mohammed al.

   Like

 5. renato zegt:

  DE SCHRIK VAN HENDRIK MARSMAN
  Droomend van Holland
  Zie ik opgehoogde dijken
  Waarachter breede rivieren
  Gekanaaliseerd hun weg
  Naar zee zoeken

  Langs strakke oevers
  Bekleed met betonblokken
  Door oneindig laagland gaan
  Waar ooit lange rijen ondenkbaar
  IJle populieren als hoge pluimen
  Aan den einder groeiden

  Slechts zwak op het netvlies
  Na kaalslag overeind gebleven
  Verdampt en voor altijd
  Aan het zicht onttrokken
  In de geweldige ruimte verzonken

  Langs sombere lege plekken
  Waar eens de boerenwoningen
  Als paarlen kettingen verspreid
  Door het polderlandschap
  De kronkelende dijken sierden

  Uitgedunde boomgroepen
  Uitdijende gemeenschappen
  Afgeknotte torenspitsen
  Leeglopende godshuizen en
  Verweerde olmen in een grootsch
  Maar aftakelend verband

  De lucht hangt nog laag
  De zon wordt er langzaam
  In grauwe veelkleurige dampen
  Van het dwarrelende fijnstof
  Gesmoord en in alle gewesten
  Wordt nog steeds de stem
  Van het water met zijn eeuwige
  Rampen gevreesd en gehoord

  Vanaf de hoge minaret roept de
  Imam op tot het dagelijks gebed
  De spruitjescultuur is vergaan
  Doch het water recht of krom
  Laat zich nimmer verdringen
  Zij vloeit onverstoorbaar door
  Het oneindige laagland.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bob Fleumer zegt:

  Dank Petra de Geus voor dit heldere betoog, U heeft volkomen gelijk, Rutte is geen leider, een leider leidt een land en helpt het niet naar de verdommenis door na te laten te doen wat nodig is om ons land te redden, we zijn verdomme in oorlog met de islam en hij legt bij voorbaat het hoofd op het hakblok, ik snap niet dat die halve gare gedoogd wordt door zoveel mensen.

  Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   Bob, was het maar waar dat die halve gare zijn hoofd op het hakblok legt, oh wat zou ik er dan willen bijstaan met een hakbijl in de hand, ondanks mijn walging voor elke vorm van geweld zou dat hakbijl dan toch een zwier door de lucht maken richting……., juist.
   Hopelijk staan er dan nog veel in de rij die wij willen straffen voor hun verraad en ons daardoor verlossen van het kwaad “de islam”.
   De ondergang van onze beschaving ligt daar en de knuffelaars worden er rijk door daarom moeten wij ingrijpen en ons eigen volk beschermen voor de ondergang veroorzaakt door die achterlijke perverse gewelddadige barbaren komende uit Afrika en het midden oosten.

   Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Afschaffing van slavernij nog niet voltooid.

  Like

 8. tjonge zegt:

  “de goede nederlander bestaat niet” is mij al jaren gelden wijs gemaakt…

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Troost je met het feit dat jij zeer zeker niet de enige bent. Wij zijn dat ook niet. Wij hebben dit zelfs schriftelijk gekregen in een bijzonder “nette” brief. Wij zijn niet gekwalificeerde Nederlanders en mochten/konden daarom aftrekposten in onze belasting aangifte geldend maken. Nu ben ik eens heel erg benieuwd hoever ze daarin willen gaan en/of dat dan wel voor hen juridisch mogelijk is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s