Intomen pers stopt aanslagpleger niet

Screenshot_1

(Door: Nausicaa Marbe)

De bekende Vlaamse schrijver en historicus David van Reybrouck (foto) gebood onlangs op de Belgische televisie dat zelfmoordterroristen minder als terrorist en meer als zelfmoordenaars gezien moeten worden. Voordeel van dit taalspelletje zou zijn dat het kopieergedrag onder hen zou afnemen.

De media, zo wenst Van Reybrouck, moeten met grote terughoudendheid – ’sereen’ – berichten over deze geen-zelfmoord-terroristen, opdat andere aspirant-suïcideplegers niet bezield raken. Er moet zelfs een strenge mediacode komen rond terreurberichtgeving.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Intomen pers stopt aanslagpleger niet

 1. Mirjam zegt:

  Wat een achterlijkheid. Wéér een poging en vooropgezette manier om de krankzinnigheid van de islam onder de hoed te verbergen, met de bedoeling om de mensen een rad voor de ogen te draaien.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Het is dom om weg te kijken. Het is oerstom om wegkijken te propageren.
  Terecht wordt in een commentaar opgemerkt dat deze jandoedel de schuld (voor een deel) bij de slachtoffers probeert te leggen. De realiteit niet alleen ontkennen maar op zijn kop zetten. Wat een volksverrader en domkop. Bah.
  Het is individuele moslims niet zozeer aan te rekenen. Zij zijn vanaf de vroegste kleuterjaren vergiftigd met de islam-opdracht om niet-moslims te haten. Zij hebben vanuit de koran de heilige plicht om de jihad te bedrijven, dat wil zeggen om niet-moslims te doden, daar waar je ze vindt.
  De schuld ligt geheel en al bij de haat-ideologie, verpakt als een religie, die de wereld opeist voor de moslims en alle niet-moslims het recht op leven ontzegt.
  De bewoordingen van de koran zijn zodanig dat moslims er toe aangezet worden om de meest gruwelijke methoden voor het doden van niet-moslims te bedenken en uit te voeren. ISIS heeft dat al herhaaldelijk via eigen video-opnamen aan de wereld getoond. De nek afsnijden met een bot mes is slechts het begin van het programma. Boko Haram is gespecialiseerd in het afhakken van handen, voeten, armen en benen. ISIS verbrandt levend, verdrinkt slachtoffers, soms in water maar ook wel in vaten met een oplossend zuur, waarbij het slachtoffer met het hoofd boven de vloeistof wordt gezet, zodat men zelf meemaakt hoe men langzaam oplost. Slachtoffers worden in een bootje gezet, van de kant geduwd en op afstand tot ontploffing gebracht. ISIS hangt het slachtoffer aan een draad boven een vuur. Enzovoort. Enzovoort.
  Hoe moeten we daar op reageren?
  ISLAM ??? – Weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Van Reybrouck is voor mij zowat de meest irritante klootzak in het Vlaamse medialandschap geworden, en dat in een ongekend sneltempo.

  “In 2011-2012 werd Van Reybrouck de bezieler van de G1000, een burgertop, over de taalgrenzen heen, die 1000 Belgen liet overleggen voor een betere democratie in België.”

  Dat deed hij hoofdzakelijk om mensen een lesje in democratie te geven, d.w.z. linkse democratie, waarin bij voorkeur iedereen zich de standpunten van links laat opdringen en dus iedereen hetzelfde dient te denken. Dit werd uiteindelijk een zinloze oefening tot opwerpen van elitaire morele suprematie, waarbij de respondenten van de club mekaar vooral veel schouderklopjes gaven. De rest van Vlaanderen had hier evenwel geen boodschap aan.

  Bovendien verbond hij daaraan ook nog eens het bedenkelijke schrijfsel Tegen verkiezingen, een boek dat pleit voor democratie zgn., maar dat tegelijk ook meent dat democratie op een andere manier dient tot stand te komen dan via traditionele verkiezingen. Daarin komt duidelijk tot uiting dat het kwantitatief karakter van verkiezingen (meer stemmen=meer zetels) geen uitgangspunt mag / kan zijn om de fundamenten te leggen voor wat het volk verwezenlijkt wil zien. M.a.w. Van Reybrouck had graag ook hier gehad dat men een ander systeem hanteert dat bij voorkeur linkse standpunten erdoor drukt tegen de wil van de kiezer in. Wat democratisch is, hoort dus volgens hem links te zijn. Een veel duidelijkere reflex van de onmacht van links om vandaag de dag nog kiezers aan te trekken en dan te gaan pleiten voor dictatuur van de Weldenkenden kan je niet verzinnen. Zeg maar zoiets als Democratisch Kampuchea van Pol Pot of de Democratische Volksrepubliek China.

  De beste manier om weer te geven waarover het gaat, is de boekbeschrijving van de achterflap weergeven, die je gewoon can copy / pasten van internet, bv. via bol com of eender welke recensie site. (ik zou wel stapelgek moeten zijn om het echt te lezen) Hier komt ie:

  De democratie van de eenentwintigste eeuw raakt steeds meer uitgehold.* Populisten zaaien angst, het wantrouwen groeit, de redelijkheid is zoek. De politiek lijkt echter meer bezig met de volgende verkiezingen dan met de lange termijn. Het fel besproken Tegen verkiezingen pakt uit met een nieuwe diagnose – en een lang vergeten remedie. Dit invloedrijke manifest maakt duidelijk dat de huidige verkiezingen een vermolmde procedure zijn. Gebaseerd op internationale studies en experimenten presenteert David Van Reybrouck een wervend voorstel voor een échte democratie – één die werkt. De sleutel naar een bestuursvorm waarbij het volk zich werkelijk uitspreekt, ligt in het democratische beginsel van het klassieke Athene: loting. Urgent, onorthodox en overtuigend. Na het lezen van Tegen verkiezingen rijst slechts één vraag: waar wachten we op?

  *Wie daarvoor verantwoordelijk is zegt Van Reybrouck echter niet, wat geen verbazing wekt omdat hij ook voor De Morgen werkt. Hoe gemakkelijk toch weer !

  Voorts heeft Van Reybrouck ook nog eens een dik boekie gepleegd, dat merkwaardig genoeg op veel internationale bijval kon rekenen (wegens in het Engels vertaald) en waarin hij de handschoen opneemt voor de door Leopold II geslachtofferde inboorlingen van Congo, om toch maar te herkauwen hoe gruwelijk het allemaal weer was. (geeuw) Wat hem eerder al door andere Belgische schrijvers is voor gedaan, maar je, dat waren maar geschiedkundigen met een soort archivaris-mentaliteit en dus niet links genoeg om op te hemelen achteraf, laat staan hun werk te vertalen.

  Het is toch altijd hetzelfde liedje.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Was ik trouwens vergeten te vermelden. De inhoud van zijn links anti-democratisch “democratisch” gedachtegoed is meer dan eens in de groep geworpen in discussieprogramma’s zoals TerZake en De Afspraak (waarbij hij zelf aanwezig was), dus vandaar mijn argument om te zeggen dat je die kloterij best niet hoeft te lezen als je zo al kan weten waarover het gaat.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Samengevat:

   Een Democratische Volksrepubliek verdraagt geen democratische volks-repliek.

   Like

 4. Eric zegt:

  Ik schaam me over dezelfde nationaliteit te beschikken dan deze meneer. Natuurlijk weet iedereen al lang dat het om een linkserig terroristenvriendje gaat die een slecht en oppervlakkig boek over Congo heeft geschreven maar genoeg journalisten kende die dat misbaksel de hemel wilden inprijzen. Zo iemand hoort niet als respectabel op tv te komen, maar verdient een gevangenisstraf wegens aanzetten tot haat en domheid.

  Like

 5. Marian zegt:

  Nee, natuurlijk niet, die opent juist de poorten voor dit schorem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s