Onverantwoorde zorgeloosheid

Screenshot_6

(Door: Jan Timke – Vertaling: E.J. Bron)

Na de terroristische aanslagen in de afgelopen maanden behoren veiligheidsmaatregelen in veel Europese metropolen tot het straatbeeld. In Frankrijk werd al in november 2015 de uitzonderingstoestand afgekondigd en sindsdien steeds opnieuw verlengd. Zwaar bewapende soldaten beveiligen openbare instellingen, bezienswaardigheden en grote evenementen om mogelijke terreurdaden te verijdelen.

Junge Freiheit

Zo ongeveer ziet het er ook in Groot-Brittannië en België uit. In Duitsland daarentegen gedragen de verantwoordelijken zich veeleer zorgeloos. Men ziet geen noodzaak om in te grijpen. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken wijst het af om niveaus van terreurwaarschuwing in te voeren om de bevolking over acute bedreigingen te informeren: want zulke waarschuwingen zouden er aan kunnen bijdragen “het gevoel van onveiligheid onnodig te vergroten”.

Islamitisch terrorisme is al lang in Europa aangekomen

Deze struisvogelpolitiek kan fatale consequenties hebben voor de veiligheid. Want het islamitisch terrorisme is al lang in Europa aangekomen en heeft ook Duitsland gegrepen, zoals de bomaanslag van Ansbach, de bijlaanval in een regionale trein bij Würzburg en de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december 2016 laten zien.

Nog zijn we er, gemeten aan het aantal slachtoffers, naar verhouding genadig afgekomen. Maar dat hoeft niet zo blijven. Op dit moment gaat er geen week voorbij waarin niet bericht wordt over nieuwe terreurdaden of verijdelde aanslagen. De bedreiging zou in de toekomst zelfs nog kunnen toenemen. Want in de mate waarin de zogenaamde “Islamitische Staat” in het Midden-Oosten militair wordt teruggedrongen, zal zij volgens deskundigen proberen het geweld naar andere regio´s in de wereld en vooral naar Europa te dragen.

Moeten we leven met terreur voor de huisdeur?

Voor de Duitse regering is de toenemende bedreiging van de veiligheidssituatie door ISIS-extremisten blijkbaar een onvermijdelijke ontwikkeling waar men weinig tegen kan doen. Hoe moet het anders verklaard worden wanneer de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, direct na de aanslag met de vrachtwagen in Berlijn, zei dat de burgers met terreur voor hun huisdeur zouden moeten leven? Moeten we dat echt?

Moeten we het accepteren dat radicale islamieten, die onze liberale orde en onze op het christelijk mensbeeld en de Verlichting gebaseerde cultuur haten, het leven van de burgers bedreigen? Nee! Wie vindt dat men aan terreur zou moeten wennen, heeft niet alleen de strijd opgegeven tegen het religieus fanatisme, maar laat ook de zwakte van de democratische rechtsstaat zien.

Preventieve maatregelen zijn nodig

Daarachter verbergt zich de ontbrekende wil van de Duitse regering om vastberaden op te treden tegen de terroristische bedreiging. Ook al is de samenwerking tussen de politie en het Duitse leger in de binnenlandse veiligheid in principe te begroeten, de samenwerking bij de terreurafweer gaat duidelijk de verkeerde kant op.

De gezamenlijke oefeningen in het voorjaar van dit jaar waren namelijk in de eerste plaats reacties op gepleegde aanslagen. Er zijn echter preventieve maatregelen nodig om te verhinderen dat zulke terreurdaden überhaupt plaatsvinden.

Hard optreden tegen moslims die bereid zijn geweld te gebruiken

Wie de eigen bevolking tegen radicaalislamitische terroristen wil beschermen, moet eerst hard optreden tegen moslims die bereid zijn geweld te gebruiken en die zich al in Duitsland bevinden. Daarbij moet de focus liggen op de bijna 600 bij de politie bekende “bedreigers”, die Duitsland al lang niet meer als rust- en terugtrekkingsgebied gebruiken, maar hier ook aanslagen voorbereiden.

Deze “slapers” zijn op elk gewenst moment bereid om de gewapende “Jihad” op Duits grondgebied uit te vechten en daarbij hun eigen leven te offeren. Het gaat dus om “tikkende tijdbommen”, waarover onze veiligheidsautoriteiten geen controle hebben. Want voor een complete bewaking van de terreurverdachten ontbreekt het de politie simpelweg aan het benodigde personeel.

Uitzetten, voordat ze onheil aanrichten

Dientengevolge moeten de extremisten uitgezet worden voordat ze onheil kunnen aanrichten. Als er sprake is van juridische of daadwerkelijke hindernissen die een repatriëring tijdelijk verhinderen, dan dienen de betrokkenen voor onbepaalde tijd te worden opgesloten. Om hun terugkeer naar Duits grondgebied te verhinderen, moet van buitenlandse “bedreigers” het Duitse staatsburgerschap worden afgenomen, wat een verandering van de grondwet noodzakelijk maakt.

Tegelijkertijd moeten terreurverdachten er aan gehinderd worden om überhaupt naar Duitsland te komen. Zolang de EU geen overtuigend concept heeft om haar buitengrenzen te bewaken, zullen ISIS-strijders hun weg naar Europa blijven vinden. Volgens informatie van het EU-grensagentschap Frontex blijken ettelijke “asielzoekers”, die ondergebracht zijn in opvangkampen in Griekenland en Italië, banden te hebben met terroristische organisaties.

Grenzen desnoods alleen beveiligen

De aanhoudende “vluchtelingen”golf – iedere maand worden er in Duitsland gemiddeld 15.000 asielaanvragen ingediend – spoelt echter ook radicale islamieten naar Duitsland, die zich hier pas via internet zullen radicaliseren en daarna terreuraanslagen in naam van ISIS zullen plegen. Aan dit gevaar kan alleen iets worden gedaan als het lukt om binnenkomende buitenlanders zo mogelijk volledig te controleren, om extremisten tijdig te identificeren en te arresteren.

Mocht het niet lukken om tijdig een Europese oplossing te vinden, dan moet Duitsland zijn grenzen alleen beveiligen. Dat dit mogelijk is, laat de komende G20-top in Hamburg zien. Opdat het grote evenement niet verstoord wordt door reizende chaoten uit het buitenland, worden de grenzen voor de duur van de top omvangrijk bewaakt. Het kan dus wel!

Jan Timke is sinds 2008 voor de “Bürger in Wut” (BIW) afgevaardigde in Bremen. Daarvoor werkte hij als politieambtenaar bij de binnenlandse veiligheidsdienst en de federale politie.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Jan Timke

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Onverantwoorde zorgeloosheid

 1. Republikein zegt:

  Juist, het kan dus wel, zeggen we hier al jaren, toch?

  Like

 2. Irma Vlasblom zegt:

  Maar we weten niet wie de extremisten zijn die de aanslagen zullen gaan plegen
  Tot nu toe waren de meeste aanslagplegers allemaal “aardige buurmannen, echtgenoten en vaders”
  De extremisten die in de gaten worden gehouden zijn niet de gevaarlijksten.
  De terroisten zijn meestal de figuren die niet opvallen in onze maatschappij

  Like

 3. tjonge zegt:

  mij een te wollig verhaal “grenzen controleren etc, etc”.
  er is maar 1 remedie, en dat is een totaal verbod op de islam en al die haathutten afbreken inc elke uiting van islam…
  en natuurlijk uit de eu, douane terug en al dat schorem uit brussel/den haag op het schavot..

  Geliked door 1 persoon

 4. boorzalf zegt:

  Europa pleeg langzaam zelfmoord.

  ‘Europa pleegt langzaam zelfmoord in de naam van de Europese waarden. Het probeert zijn economische systeem overeind te houden door het bankroet te laten gaan. De Europese waarden zijn een zelfmoordpact geworden. De Europese politici houden toespraken waarin ze uitleggen waarom de Europese waarden de massale immigratie van moslims vereisen. Die toespraken hebben net zoveel waarde als het zelfmoordbriefje van een krankzinnige.’

  ‘De islamitische waarden zijn niet verenigbaar met de Europese waarden. Niet alleen vrijheid van meningsuiting en religieuze vrijheid, maar zelfs de Europese verzorgingsstaat is on-islamitisch. Moslims hebben een hoog geboortecijfer omdat hun benadering van de toekomst fundamenteel verschilt van de Europese. Europeanen kozen voor weinig kinderen en veel overheidsinstellingen om voor hen te zorgen. Moslims kiezen voor veel kinderen en weinig overheidsinstellingen. De Europese waarden, die door ‘links’ Amerika zo worden bewonderd, hebben geen toekomst.’

  ‘Europa drinkt rattengif om van een verkoudheid te genezen. In plaats van het veranderen van zijn waarden probeert het deze overeind te houden door zelfmoord te plegen. Het Mohammed pensioenplan zal het Europese socialisme niet redden, maar juist begraven.’

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  ISIS gebruikt drones

  Like

 6. tippelaar zegt:

  de enige goede moslim is een dode moslim. Correctie. Zelfs dood deugt een moslim niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s