Praag op Visegrad-koers: Tsjechische Republiek verscherpt vreemdelingenrecht

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Tsjechische parlement heeft een aanscherping van het vreemdelingenrecht besloten. Het parlement nam de wet met 113 ja-stemmen tegen 9 nee-stemmen aan, tegen de wil van de Senaat in.

Duits - Zuerst

De wijzigingswet voorziet erin dat verblijfsvergunningen geweigerd kunnen worden wanneer buitenlanders valse informatie opgeven, valse documenten voorleggen of niet komen opdagen bij hoorzittingen. In bepaalde gevallen wordt de mogelijkheid beperkt om rechtshulp te krijgen of gezinnen te herenigen. Bovendien worden de centra voor uitzetting van illegaal binnengekomen buitenlanders onttrokken aan het toezicht van het Openbaar Ministerie. President Miloš Zeman moet de wijzigingswet nog ondertekenen.

Critici waarschuwden – zoals gebruikelijk in zulke gevallen – ervoor dat de wet in strijd zou zijn met internationale verdragen en EU-richtlijnen. De Tsjechische kamer van officieren van justitie had ook tegen de veranderingen geprotesteerd. Die waarschuwde voor een schending van de mensenrechten en een minachting van het principe van de rechtsstaat.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Tsjechië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Praag op Visegrad-koers: Tsjechische Republiek verscherpt vreemdelingenrecht

 1. koddebeier zegt:

  Per direct de senaat en officieren van justitie aanklagen voor landverraad en opsluiten !

  Like

 2. Bas zegt:

  De Tsjechische Republiek vertegenwoordigt door het Tsjechische parlement heeft aangetoond dat het visie heeft. Nu Nederland nog !

  Like

 3. tjonge zegt:

  “dat verblijfsvergunningen geweigerd kunnen worden wanneer buitenlanders valse informatie opgeven, valse documenten voorleggen of niet komen opdagen bij hoorzittingen. ”
  .
  is dat eigenlijk niet vanzelfsprekend, moet daar nou speciaal een wijzigingswet voor gemaakt worden ?
  kan je zien hoe krankzinnig de wereld tegenwoordig is…

  Liked by 2 people

 4. Steven zegt:

  Dit zijn landen naar mijn HART…geen ZWAKKE knieën voor die zuipschuit in Brussel

  Like

 5. tippelaar zegt:

  De Tsjechen zijn op de goede weg. Die beschermen hun eigen land en eigen bevolking. Hoef je in nederland niet te verwachten. Koningin Maxia zei het al bij haar aantreden: “De nederlander bestaat niet”. Dat was ook het credo van de pvda: “Nederland is van iedereen”. Helaas bestaat de nederlandse belastingbetaler wel en dat was maxima, koningin van de minima, even vergeten. Die dacht dat de knaken als manna uit de hemel kwamen vallen. Nou vergeet het maar, die moeten toch echt eerst verdiend worden door de weinige belastingbetalers. De rest van de uitvreters krijgt alles gratis van de ons bestelende staatsgraaiers.

  Like

  • Qvic zegt:

   Het land Nederland is in 18 Mei 1940 opgeheven en is vanaf toen een onderdeel van nazi Duitsland geworden. Omdat de toenmalige Koningin Wilhelmina op 10 Mei 1940 haar koningschap neerlegde om te vluchten naar Engeland. Daar er in de grondwet van Nederland stond dat het koningschap niet voortgezet kan worden in ballingschap. Na de oorlog is het koningschap officieel een voorzitterschap geworden over de deelstaat. De zogenaamde bevrijding op 5 mei 1945 is nooit ondertekent door het koningshuis of door een afgevaardigde gemachtigd persoon ondertekent. Officieel is de deelstaat Nederland nog steeds een nazi Deelstaat, deze wijsheid wordt nog steeds verdoezeld voor het publiek. Dit is ook de reden waarom 5 mei geen nationale feestdag is geworden, waar iedereen vrij voor krijgt, want Nederland is nooit echt bevrijd van de nazi Duitsers. Het plan van Hitler wordt nu nog steeds vanuit het voormalig Nederland voortgezet en hun macht heeft de EU later ontstaan en zo valt het Vaticaan ook onder het voorzitterschap van de deelstaat. https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/nazi-regime-van-het-hitler-kabinet-vanuit-nederland-voortgezet

   Like

   • Steven zegt:

    Als er STRONT aan de knikker is dan is het de elite die als eerste het vliegtuig opzoeken, en de mensen die er niks aan konden doen mogen de kogels opvangen…..

    Like

   • Steven zegt:

    Oppsss…ik ben vergeten dat het 2017 is..ik gedoelde dan ook… “de mensen die er niks aan konden doen, mogen HALAL geslacht worden”

    Like

 6. Mary zegt:

  De enige richtlijn die de EU heeft is Islamisering ten koste van alles en daar zijn alle verdragen op gebaseerd, lak aan hebben dus!!!.

  Like

 7. J.A. Vermeulen zegt:

  Een goede aanpak. Nu in nog meer landen en vooral hier.

  Hans

  Like

 8. Marc zegt:

  “Die waarschuwde voor een schending van de mensenrechten en een minachting van het principe van de rechtsstaat.”

  Integendeel, zou ik zo zeggen: het juist een erkenning van het mensenrecht voor Tsjechen om als Tsjechen te kunnen voortbestaan. Het vastleggen van dit principe in een wet is juist een bevestiging van het principe van de rechtsstaat!

  Wat een sukkels, die juristen!

  Liked by 1 persoon

 9. Sabeltant zegt:

  “minachting van het principe van de rechtsstaat”

  Dit is wel het meest stompzinnige argument tegen een land wat regels bedenkt om asielparasieten buiten de deur te houden.
  De mensen die met dit soort argumenten komen hebben een steekje los.

  Like

 10. Ron zegt:

  **Tsjechische kamer van officieren van justitie had ook tegen de veranderingen geprotesteerd.***

  De rechtelijke macht daar zitten veel leden van de elite in. Zo kunnen ze de meeste macht uitoefenen.

  Like

  • jantjeuitnl zegt:

   Inderdaad. Zo onafhankelijk zijn die rechters (maar niet heus). Hier idem dito.
   Uit wiens hand men Eet wiens woord men spreekt.
   We worden continue belazerd door de regerende politici.

   Like

 11. Thomasson zegt:

  Hier is een leuk berichtje voor de critici die zo bang zijn dat de wet in strijd zou zijn met internationale verdragen en EU-richtlijnen. Tijdens een oorlog of een burgeroorlog is toiletpapier een van de eerste artikelen die verdwijnen uit de schappen van winkels en supermarkten. Wij als burgers in nood zouden zeer dankbaar zijn als wij met deze internationale verdragen en EU-richtlijnen onze kont zouden kunnen vegen. Het gaat om de papier.. en papier is papier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s