Reactie op EU-sancties: Rusland verlengt invoerverbod op levensmiddelen tot eind 2018

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland verlengt haar sinds de zomer van 2014 geldende invoerverbod op levensmiddelen uit de EU tot eind 2018. President Vladimir Poetin ondertekende vrijdag een desbetreffend decreet ter verdediging van de “nationale belangen van Rusland”.

epoch times

Het invoerverbod geldt voor de meeste landbouwproducten uit het Westen, vooral uit de EU. Rusland reageert daarmee op de omvangrijke economische sancties die Brussel vanwege de ondersteuning door Moskou aan pro-Russische separatisten in het oosten van de Oekraïne sinds 2014 oplegt en al tweemaal verlengd heeft – het laatst afgelopen woensdag, eveneens tot eind 2018.

De EU maakt een opheffing van de sancties afhankelijk van de volledige invoering van het Akkoord van Minsk voor een vrede in de Oekraïne. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hadden hun collega´s afgelopen week tijdens de EU-top over de stand van zaken geïnformeerd en dat de EU de sancties met nog eens zes maanden verlengde.

Duitsland en Frankrijk onderhandelen in de zogenaamde Normandië-formule met Rusland en de Oekraïne over het bijleggen van het conflict. Kiev en het Westen beschuldigen Moskou van de ondersteuning van pro-Russische rebellen in het oosten van de Oekraïne. Het conflict was in april 2014 begonnen.

De sancties van het Westen en ook de lage olieprijzen trekken een wissel op de Russische economie. De regering hoopt echter dat het embargo op westerse levensmiddelen op de lange termijn tot een versterking van de eigen landbouw zal leiden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Reactie op EU-sancties: Rusland verlengt invoerverbod op levensmiddelen tot eind 2018

 1. Cathja zegt:

  Het wordt zo langzamerhand een oer-vervelende kwestie, die sancties, die vooral door de EU ingesteld zijn en telkens weer met 6 maanden worden verlengd. Wat denken Merkel en de andere voorstanders van sancties hiermee te bereiken?
  Sancties helpen niet. Niet alleen Rusland wordt getroffen door invoer-beperkingen, maar ook een land als Israël wordt om het minste of geringste door sancties vanuit Brussel getroffen.

  Het is een uiterst kinderachtig ‘spelletje’, wat nergens toe leidt, en alleen maar meer irritaties zal opleveren.

  Liked by 2 people

 2. Steven zegt:

  Heel GOED..boycotten die KUT EU

  Liked by 1 persoon

 3. aquarius4422 zegt:

  Dank zij de klootzakken van de EU zijn de Europese landbouwers hiervan de dupe.

  Liked by 1 persoon

 4. Marian zegt:

  Wanneer houden ze is hier een keer mee op met die gevaarlijke spelletjes. Ze krijgen Rusland hier echt niet mee op zijn knieën.

  Liked by 2 people

 5. Williaan zegt:

  Het geeft goed weer hoe zwak het Westen is.

  Like

 6. tippelaar zegt:

  Ik zag vanavond Poetin op tv die op handelsmissie is in China. Als het allemaal lukt ( en dat gaat lukken) heeft rusland europa niet meer nodig want dan verkoopt Rusland, zijn olie, gas, goud, koper en diamant, aan china. win/winsituatie

  Like

 7. tippelaar zegt:

  De boycot van de EU door Poetin zal er toe lieden dat Rusland definitief toenadering zoekt tot China en de EU niet meer nodig heeft, ook als de EU.sancties tegen rusland worden opgeheven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s