Van der Bellen en Norbert Hofer in Praag – wat een verschil!

Screenshot_31

V.l.n.r.: Van der Bellen, Zeman, Hofer. 

(Door: Dr. Norbert van Handel – Vertaling: E.J. Bron)

Toen Norbert Hofer nog als Oostenrijkse presidentskandidaat de Tsjechische president Zeman bezocht, kon de sfeer niet beter zijn. De gastvrijheid van de president werd gedragen door hartelijkheid en humor. Door de uitstraling en de vriendelijkheid van Norbert Hofer werden er direct zaken gedaan: namelijk de uitnodiging van president Zeman aan Oostenrijk om toe te treden tot het Visegrad-bondgenootschap. Hoe juist.

Blick

Het bezoek van de nieuwe Oostenrijkse president Van der Bellen daarentegen was een treuropera. Men werd het er over eens roker en in hetzelfde jaar geboren te zijn. Al het andere kan onder de kop “agree tot disagree” terzijde gelegd worden. Jammer, want een president, ook als hij al oud is, zou vrienden voor het land moeten winnen.

Zo ongeveer was het ook bij het bezoek van Van der Bellen aan Boedapest. Slechts de hoffelijkheid van de Hongaren voorkwam verdere pijnlijkheden. Natuurlijk zweefde boven beide bezoeken het schoolmeesterachtige verwijt dat onze Midden-Europese buren wel subsidies van de EU betrekken, maar geen vluchtelingen zouden willen opnemen. Wat een dom argument.

Het waren per slot van rekening Roosevelt, Churchill en Stalin op de conferenties in Teheran, Jalta en Potsdam die Midden-Europa voor bijna een halve eeuw onder de heerschappij van de Sovjets brachten. Het is daarom meer dan een brengschuld wanneer men onze buren uit de volle, maar slecht beheerde geldpotten van de EU in ieder geval desbetreffende middelen ter beschikking stelt om hun infrastructuur, hun economie, ja, hun complete christelijke nationale cultuur op te bouwen.

Het is geenszins de verplichting van landen, die een halve eeuw onder Sovjet-knechtschap stonden, om het onvermogen van de EU in de vluchtelingenkwestie te ondersteunen. Wanneer men decennialang vreemde heerschappij moest verdragen, is het maar al te begrijpelijk dat men nu niet als christelijk land van de Sovjet-heerschappij naar de islam wil wisselen. Oostenrijk en zijn president zouden dat niet alleen moeten begrijpen, maar ondersteunen!

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Dr. Norbert van Handel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Naïviteit, Nationalisme, Oostenrijk, political correctness, Praag, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Tsjechië, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

3 reacties op Van der Bellen en Norbert Hofer in Praag – wat een verschil!

 1. Mary zegt:

  Naar het blijkt steunt van Bellen alleen de EU en de Islamisering met zijn voorstel om alle Oostenrijkse vrouwen maar een hoofddoek te gaan laten dragen (eh uit solidariteit met de Islamitische vrouwen, hoe bedenk je het), wellicht dat de Oostenrijkse kiezer daar verandering in kan brengen in het najaar.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Van Bellen de rooie smeerlap en Islam kontkruiper !

  Geliked door 1 persoon

 3. Johan zegt:

  Respect voor de Oost Europese landen die geen knieval maken voor de EU. Tevens voor dhr Heer Poetin die standvastig is en niet in de val trap zodat we een wereld oorlog krijgen.
  Het Westen de EU en die gluipert van een Obama die een 3e wereldoorlog uitlokken en dan die gestoorde linkse neo extreme facisten tuig die zichzelf behandelen als hoeren walgelijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s