Valse voorlichting

Screenshot_35

(Door: Wim van Schaik)

Bij valse voorlichting denken we aan reclame of telemarketing, met de bedoeling klanten op hogere kosten te jagen of hen duurdere producten te verkopen dan ze eigenlijk willen. Als dan achteraf blijkt dat je aan een langdurige verplichting vastzit, geeft dat geen fijn gevoel. Wat ook geen fijn gevoel geeft, is dat de hoogste baas van het COA in 2015 ons op de mouw speldde dat we moesten juichen bij de komst van de Syrische vluchtelingen. Twee jaar later blijkt dat we opgezadeld zijn met een gigantisch kostbare en langdurige verplichting.

Gerard Bakker, directeur van het COA, wist zeker dat de Syrische asielzoekers ‘een enorme empowerment’ konden opleveren voor de samenleving. Aan deze elite-asielzoekers zouden we helemaal geen werk hebben. Nee, zij kwamen ons juist werk uit handen nemen! Als iemand die zo dicht bij het vuur zit het zegt… En als het dan ook nog eens helemaal in het multiculturele straatje past… Ja, dan nemen de media dat gretig over. En zo kwam het dat tot vervelens toe werd herhaald dat we toch maar goed af waren met die Syrische ingenieurs, dokteren en tandartsen.

Twijfel werd direct afgedaan als populisme. Nu is de gewone man sowieso een populist, die het recht wordt ontzegd om te zeggen wat hij ziet en die gedwongen wordt om in een Orwelliaanse werkelijkheid te leven. Maar heel opvallend blijft het buikgevoel van veel mensen toch gezond, ondanks alle hersenspoeling (Wim van Rooy). Dat blijkt maar weer nu de werkelijke cijfers door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geproduceerd zijn: ‘statushouders’ en hun ’nareizigers’ tussen januari 2014 en 1 juli 2016.

Ze hadden gelijk, die verwerpelijke populisten. Volkomen gelijk! Hoogopgeleid? Slechts één procent van de statushouders of na-reizigers sinds begin 2014 gaat naar hbo of universiteit. Nee, die Syriërs die zo ongeveer de helft van de asielstroom vormden, deden het niet beter dan andere voormalige asielzoekers en hun familieleden. Eerder slechter. Niks verrijking. Gerard Bakker loog ons voor. En VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer – hij was niet de enige – vertelde het sprookje graag verder.

De feiten liegen er niet om. Van de 18-65 jarigen die in 2014 een verblijfsvergunning kregen, had na anderhalf jaar 90% nog steeds een bijstandsuitkering. Van de weinige werkende migranten had de helft een baan in de horeca, vaak parttime en ook nog tijdelijk. Het past in het patroon dat eerder onderzoek liet zien: sinds de eeuwwisseling hebben asielzoekers in Nederland na 15 jaar nog voor meer dan de helft een bijstandsuitkering en als ze al werken, is dat meestal eenvoudig parttime-werk. En waarom zouden de negatieve ervaringen met werkende asielzoekers in bijvoorbeeld Duitsland, waar ‘Flüchtlinge das Fachkräfteproblem nicht lösen’, niet ook gelden voor ons land?

Behalve de gewone man, die van meet af aan de stellige beweringen van de Bakkers en Gerdi Verbeets in twijfel trok, waren er ook opiniemakers die het optimisme van de COA-baas niet deelden. Syp Wynia schreef zijn bedenkingen op in een – zoals we van hem gewend zijn – sterk stuk. Terecht dus dat hij Bakker nu in Elsevier de maat neemt. En Jan Roos durfde het aan om bij Jeroen Pauw tegen een overmacht aan politieke correctheid in te gaan.

Je zou toch bij iemand als Bakker, een man met een topsalaris, er op z’n minst van op aan moeten kunnen dat hij betrouwbare informatie geeft. Nee dus. En hij komt er gewoon mee weg. Dat kan alleen in de publieke sector. Daar kunnen de ‘toppers’ zelfs keer op keer falen en toch hun positie behouden of zelfs verbeteren! Daar kun je in opspraak komen wegens geldsmijterij (Fatima Elatik) en weer gewoon voor € 12.000,- per maand aan de bak komen. Daar kun je knagen aan de neutraliteit van de politie (Aalbersberg) en gewoon politiechef blijven. Daar kun je pleiten voor heuse moslimwijken tweedeling (Marcouch) en toch burgemeester worden, zelfs als je tot een geminimaliseerde partij behoort die al veel te veel burgemeestersposten bezet. Maar het kan nog gekker. Je kunt in de publieke sector zelfs als burgemeester toelaten dat met ISIS-vlaggen wordt gezwaaid (Van Aartsen) en toch Commissaris van de Koning worden. Kortom, je kunt het, eenmaal aan de top, zo bont niet maken of je komt ermee weg.

Geloof ook maar niet dat Gerard Bakker zal worden afgerekend op zijn valse voorlichting nu de feiten voor zich spreken. Links, de brave christenmensen en de humanisten met de roze bril houden niet van harde dingen en al helemaal niet van harde feiten.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Vluchtelingen", cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Valse voorlichting

 1. Jean zegt:

  Beste Wim, U schrijft: “Twee jaar later blijkt dat we opgezadeld zijn met een gigantisch kostbare en langdurige verplichting”.
  Wij zitten met geen enkele verplichting, het is niet dat als lafaards ons schade toebrengen dat wij dat blijven slikken, wij gaan eerst die lafaards uitschakelen en dan verwijderen we de overlast komende van uit Afrika en het midden oosten, heel dat zootje gaat terug naar Afrikaans grondgebied want wij zullen ze NOOIT tolereren noch accepteren.

  Liked by 1 persoon

 2. Goed stuk Wim,
  Het COA is gewoon als onderdeel van binnenlandse zaken te beschouwen, dus eigenlijk een half politiek orgaan, soort van VVD verlengstuk zeg maar. Deze Gerard Bakker is persoonlijk benoemd door de op een na grootste leugenaar van die club in 2014, VVD-er Teevvvvvvvje. Een politieke benoeming dus. Vandaar dat deze janlulBakker net zo’n enorm grote leugenaar is als alle andere VVD-ers in de regering. Alles moet door blijven gaan om het grote plan van de machtsgeile satanische EU “elite” doorgang te laten vinden!!
  https://www.coa.nl/nl/actueel/nieuws/gerard-bakker-nieuwe-bestuursvoorzitter-coa

  Liked by 1 persoon

 3. Williaan zegt:

  Populisten die de waarheid zeggen zijn domme lastige lieden in de ogen van de op het pluis zittende “hoog” opgeleiden

  Like

 4. joga zegt:

  Een zooitje ongeregeld dus. En de helaas achterlijke policolor Nederlander trapt er steeds weer in.

  Like

 5. OphEUffen zegt:

  In een echt gaaf land zouden we deze man verantwoordelijk houden voor zijn uitspraken en aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Daarom verdiend dit ‘unieke talent’ meerdere keren modaal.

  Mijn advies in deze is om dit soort ‘fatsoenlijke mensen’ volledig kaal te plukken en strafrechterlijk te vervolgen wegens misleiding en oplichting van de belastingbetaler.

  Volgens de politiek is dit echter het ‘eerlijke verhaal’. Lees, laat die kloothommels van belastingbetalers er maar voor opdraaien. Het volk staat er vooralsnog schaapachtig bij te kijken en vraagt zich hopelijk af of het wellicht besodemieterd wordt. Onderwijl zich termen als racist, islamofoob of nazi te laten aanleunen door hetzelfde soort ‘fatsoenlijke mensen’ die claimen het morele gelijk aan hun zijde te hebben.

  Liked by 1 persoon

 6. paulzwueste zegt:

  Uitstekend artikel.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Als je dit aandachtig naleest, leven wij dus in…..Nee, niet in een bananenrepubliek, maar in een bananenmonarchíe! De ergst denkbare vorm van allemaal!

  Liked by 1 persoon

 8. Pietersen zegt:

  Gerard Bakker van het COA lult uit z’n nek. Hoe durft hij dat te beweren en nu het tegendeel is gebleken zijn stoel bezet te houden. Schandalige mentaliteit.

  Like

 9. Jade zegt:

  Gerard Bakker, directeur van het COA, wist zeker dat de
  Syrische asielzoekers ‘een enorme empowerment’ konden
  opleveren voor zijn portemonnee…

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Het is in en in triest te moeten constateren dat figuren als Bakker, en bijvoorbeeld Al Gore, het grote publiek in sprookjes doen geloven die alleen maar bedoeld zijn om hun eigen portemonnee te spekken. Ook Rutte, Pechtold en Klaver kunnen er wat van. Zij liegen al jarenlang als of ze zelf er in geloven, en het grootste deel van de massa loopt achter hun aan gelijk die kinderen in het sprookje van de rattenvanger van Hameln. Zolang het grote publiek zo naief blijft en in deze baarlijke nonsens blijft geloven, zolang zullen we met deze wantoestanden blijven zitten !

  Like

  • hendrikush zegt:

   Onze eigen potentaten plegen net zo hard taqqiya als de mohammedanen.
   Een man een man, een woord een woord is verleden tijd.
   Het is nu liegen tot je barst.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Ze liegen en liegen en liegen. Uiteindelik hebben ze zo verschrikkeleijk veel geloegen over dit thema, dat ze ondertussen hun zogenaamde waarheid ook als een vast staand feit zelf ook geloven. M.a.w. ze tijn immuun voor de werelijkheid en zullen hun bedachte werkelijkheid te vuur en te zwaard onder de mensen verkondige.

   Like

 11. Qvic zegt:

  De overheid wordt met de dag ongeloofwaardiger voor de autochtonen bevolking, mensen die het hardst kunnen liegen, bedriegen, waarheden verdraaien, Pro-EU en Pro- islam zijn en de autochtonen bevolking een oor aan willen naaien en hun vrijheden afpakken. Ja dat zijn DE psychopaten die toekomst hebben bij de Nederlandse overheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s