Australische leger-imam ontpopt zich als extremist – moet aftreden, maar zit nog steeds in de regionale imamraad

Screenshot_54

(Door: Stephen Johnson – Vertaling: E.J. Bron)

Een Australische veteraan kwam erachter dat de imam een petitie ter ondersteuning van de radicaalislamitische extremistische groepering Hizb ut-Tahrir had ondertekend.

Inselpresse

Een imam moest als door de belasting gefinancierd religieus adviseur van het Australische leger aftreden, nadat een senator aan het parlement meedeelde dat hij een petitie voor de radicaalislamitische extremistenorganisatie Hizb ut-Tahrir had ondertekend.

Sjeik Mohamadu Nawas Saleem trad vorige maand, slechts enkele dagen nadat de conservatieve senator Cory Bernardi er vragen over stelde hoe de regering het zou kunnen rechtvaardigen om iemand in dienst te hebben die de democratie afwijst, terug van zijn functie van 717 dollar per dag.

De voormalige veteraan uit de Irak-oorlog, Bernard Gaynor, die de petitie betreffende het aftreden van sjeik Saleem als leger-imam indiende, noemde dit zeer pijnlijk voor de regering. Hij zei tegen de “Daily Mail”:

“De regering was behoorlijk stil wat betreft het aftreden. Ze hebben een politiek-correct spelletje met het leger gespeeld en nu staan ze gezien de feitensituatie met de broek op de enkels.”

De voor het militaire personeel verantwoordelijke minister Dan Tehan kondigde vorige maand aan dat sjeik Saleem zijn functie bij de adviescommissie voor religieuze aangelegenheden van het leger had neergelegd. Zijn woordvoerder wilde met het oog op senator Bernardi´s toespraak in het parlement betreffende het aftreden geen details bekendmaken.

De voorganger van de heer Tehan, Stuart Robert, die slechts kort in functie was, benoemde sjeik Saleem in zijn functie als religieus adviseur voor 717 dollar per dag. Vier maanden na zijn benoeming, in februari 2015, zette sjeik Saleem zijn naam onder een petitie die zich tegen de plannen van de voormalige minister-president Tony Abbott uitsprak om Hizb ut-Tahrir in Australië te verbieden.

De petitie was van mening dat Hizb ut-Tahrir, dat de sharia ondersteunt en de doodstraf voor ex-moslims eist, in Australië nooit een terreuraanslag pleegde. De radicaalislamitische ideologie van de groepering is echter zó extreem dat zij in Duitsland, Nederland, Rusland en een serie islamitische landen verboden is, zoals in Indonesië, Pakistan, Bangladesh en zelfs in Saoedi-Arabië.

In de persmededeling van minister Tehan van 23 juni werd de verbinding van sjeik Saleem met de petitie voor Hizb ut-Tahrit niet genoemd. Hij zei:

“De regering heeft altijd het recht van iedere soldaat geaccepteerd om zijn opvattingen in overeenstemming met zijn religie te kunnen uitdrukken, dat kan echter natuurlijk ook betekenen dat wij het niet altijd met hen eens zijn. De regering erkent de prestaties van sjeik Saleem voor zijn gemeenschap in het Australische leger.”

De heer Gaynor, die tussen 2008 en 2009 in de Irak-oorlog als analist voor de geheime dienst werkte, zei dat een islamitische imam die een petitie ten gunste van Hizb ut-Tahrir ondertekent erop uit zou zijn de sharia te verbreiden. Hij zei:

“Een imam zal op basis van zijn benoeming en positie de sharia propageren.”

De oorlogsveteraan trad vorig jaar aan als kandidaat voor de Australische Vrijheidsalliantie en startte vorige maand een petitie ter verwijdering van sjeik Saleem. In totaal kon hij 13.000 handtekeningen verzamelen.

In mei wees hoofdofficier van justitie George Brandis de oproep tot een verbod op Hizb ut-Tahrir af, hoewel de organisatie onlangs weer tot moord op ex-moslims opriep en het gebruik van huiselijk geweld verdedigde.

“Daily Mail Australia” was niet in staat om de sjeik te bereiken voor commentaar, die ook in de imamraad van Victoria zit.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.dailymail.co.uk
Auteur: Stephen Johnson

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Australië, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Salafisten, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Australische leger-imam ontpopt zich als extremist – moet aftreden, maar zit nog steeds in de regionale imamraad

 1. Williaan zegt:

  De hoeveelheid aan wolven in schaapskleren zullen steeds weer en meer opduiken.

  Like

 2. Pietersen zegt:

  De zoveelste islamitische mol is in de klem gelopen. Overal proberen zij te infiltreren met hun mooie praatjes. Alleen stomme overheden trappen erin.
  Nu dit figuur op een vlot zetten, naar open zee trekken en hem de richting Islamistan wijzen.

  Like

 3. Wie ben je eigenlijk? ________________________________

  Like

 4. Ron zegt:

  ****In mei wees hoofdofficier van justitie George Brandis de oproep tot een verbod op Hizb ut-Tahrir af, hoewel de organisatie onlangs weer tot moord op ex-moslims opriep en het gebruik van huiselijk geweld verdedigde.****

  En ook hier weer een voorbeeld dat justitie en rechterlijke macht politiek correct onder een hoedje speelt met de islam/elite.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Australische ‘mensenrechtenvertegenwoordigster’ Gillian Triggs wil shariawetgeving in Austrialische justitie invoeren, tegenstanders voor nazi’s uitgemaakt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s