Nederlandse “kinder-koran” op komst

Screenshot_66

UTRECHT – Naar het voorbeeld van de kinderbijbel verschijnt binnenkort een Nederlandstalig kinderboek over de Koran. Met steun van een aantal grote moslimorganisaties, zoals Islamitische Stichting Nederland (ISN), schreef imam Abdulwahid van Bommel (72) het boek ‘De Koran, uitleg voor kinderen’. Uitgeverij Parthenon noemt het “de allereerste Nederlandse kinder-koran”.

De Telegraaf

Het geïllustreerde kinderboek is geen letterlijke vertaling van het voor moslims heilige boek en de makers hebben rekening gehouden met islamitische regels, bijvoorbeeld over het afbeelden van profeten. Volgens de uitgever is het opgezet in de stijl van ‘filosoferen met kinderen’ en stimuleert het kinderen vooral om zelf vragen te stellen. Het boek wordt aanstaande zondag gepresenteerd in de Ulu-moskee in Utrecht.

Het is de bedoeling dat onder meer islamitische basisscholen het gaan gebruiken. ,,Veel moslimgezinnen zitten te springen om een andere en vrijere benadering die aansluit bij de veelkleurige Nederlandse samenleving en onze vrije stijl van onderwijs”, aldus Parthenon in de aankondiging. Volgens de uitgever is er ook belangstelling onder niet-moslims die meer over de islam willen weten, maar de Koran onleesbaar vinden.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Censuur, Desinformatie, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op Nederlandse “kinder-koran” op komst

 1. veelkleurigheid in de Koran betekent gewoon veel oproepen tot massamoord op niet–moslims

  Like

 2. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Hier word dus de indruk gegeven dat dit vod allen voor moslimkoters is, maar even wachten tot het ook verplichte lectuur word op de katholieke scholen.
  Je kunt er op wachten!!!

  Like

 4. Thoth zegt:

  Die moeten ze verbieden. Op deze manier wordt’ie opgeleid tot een fascistisch, haatzeggende nazi die de overige ongelovigen, joden, christenen, homo’s, etc. de nek wil omdraaien.

  Like

 5. Heer M zegt:

  Komt er dan ook een Nederlandse Mein Kampf voor kinderen?

  Geliked door 2 people

 6. Marlies zegt:

  Wordt zo’n boekje nog gecontroleerd op waarheid of is het dezelfde treurnis als met andere tekstboeken in het huidige onderwijs, vooral politiek correct.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Als ze nu denken, dat alle islamcritici stante pede op hun achterste benen gaan staan, konden ze het toch wel eens mis hebben hebben. Zelf zeg ik bijvoorbeeld: Oké, kom maar op dan:
  Reden: De ervaring leert, dat in de kinderbijbels die wij vroeger kregen voorgeschoteld, de wreedheden uit bv. het OT doodgewoon wreedheden bléven en ook verdomd gauw als zodanig werden erkend vanwege de sterk vereenvoudigde weergave, znder omhaal van woorden!
  Wat hèbben de meesters en juffen van toen niet een aanvullende, vergoelijkende uitleg zitten geven, dat één en ander een “goede zaak” was omdat Onze Lieve Heer het nu eenmaal in zijn Wijsheid zo had beslist! Ha ha! (Maar als logisch denkend, onbevooroordeeld kind dacht je cynisch: “Já, dat zál wel.”)
  Neem nu het verhaal van het Eerstgeborenenrecht van Esau en de Zegen van Vader Isaak: Het vereenvoudigde verhaal begint al heel onopgesmukt met de stelling: “Ook God hield meer van Jacob.” Wat je als kind instinctief al oneerlijk vindt, want wat deed Esau nu precies voor kwaad om dát te verdienen? Vervolgens word je, alweer door die onopgesmukte stijl, met je neus op de feiten gedrukt wat betreft de in-gemene streken van Moeder-en-haar-lievelingetje om het bedrog tot stand te brengen en besluit zo’n kinderbijbel de geschiedenis met de conclusie dat “God in zijn wijsheid dit bedrog gebruikte….blablabla…..” Waarop een kind meteen weet: “Die mensen zijn vuile gluiperds en God is dat ook.”
  ’t Is maar een voorbeeld en nog betrekkelijk onschuldig op de koop toe: Er zijn nog wel ergere te vinden.
  Dus zou i k zeggen: Kom vooral óp met je kinderkoran: Ik wed, dat de onredelijkheid, wreedheid en vuigheid van “allah er binnen de kortste keren onweerlegbaar mee wordt aangetoond!

  Like

  • Pieter zegt:

   jong geleerd is oud gedaan 🙂
   jong afgeleerd is oud afgedaan… zolang er leven is, is er hoop

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het heeft er tenminste, achteraf bekeken,aardig aan bijgedragen om m i j er áf te helpen: Zonder het direct onder woorden te kunnen brengen moest ik niets hebben van een “opperwezen” met tirannieke trekken, die rótstreken van mensen gebruikte om zijn wil door te zetten!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ziedaar trouwens, waarom ik niet “achterbaks” genoemd wens te worden. -Wie de schoen past, trekke hem aan.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Dat geloof ik zo net nog niet. Was het niet zo dat er een Nwe “NL-er” met moslimachtergrond,K. Abdolah,
   een schrijver, die een Nederlandse Koraan heeft geschreven.
   Een verkorte, opgekuiste versie.
   Dus zoveel mogelijk nare dingetjes eruit gelaten.
   Voor het GOEDGELOVIGE niet van kwaad-willen-weten-volk.
   Dus dat kinderding zal ook wel opgekuist worden.

   Van mijn heel lang geleden Katholieke opvoeding herinner ik me “De Katholieke Bijbel”.
   En op school, R.K., werd je ook volgestopt met allerlei verhalen over de verschrikkelijkste dingen die b.v missionarissen konden overkomen in den vreemde.
   En dat soort wreedheden de jonge kinderen voorlezen na het ochtendgebed, voor je naar huis ging.

   Like

   • BM Fidel zegt:

    Naast twee koran vertalingen heb ik ook de “hertaling” van Kader Abdolah, waarin elke sura begint met “allah is lief”. Dit boek werd met korting aangeboden voor politie en scholen.
    Als ik op deze manier Mein Kampf zou hertalen was Hitler de meest voortreffelijke mens die ooit geleefd heeft en nazisme het beste wat de mensheid is overkomen.

    Geliked door 2 people

  • Eric zegt:

   Maar ik verbaas me toch hoe u op een forum als deze een Bijbeltekst uitlegt, en dat ook nog doet in het verlengde van uw persoonlijke mening. Bent u theoloog? Daarbij schroomt u zich ook niet om God een vuile gluiperd te noemen. Tja, u doet maar. Maar het ergste vind ik nog dat u OT Bijbels geweld, wat geschiedenis is en over Israël gaat, vergelijkt met het islamitisch geweld, geweld dat al 1400 jaar voortduurt en zal blijven voortduren, en dat wereldwijd. Dat vergelijk gaat daarom niet op, ook arabist Hans Jansen zegt dat. U maakt een erg oneerlijke vergelijking, maar u zult ongetwijfeld wel uw eigen gelijk beredeneren.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ten eerste: Ik ben geen theoloog en pretendeer ook niet, dat de zij. Ten tweede: Ik noem hier in feite niemand ook maar iets, maar laat wel even zien, hoe God wordt voorgesteld door m`nsen, die hun eigen wil en hun eigen doen en laten op Hèm projecteren. In dit geval dus even: De “brave “zoon, Jacob, moest n zou de eerste rechten en de vaderlijke zegen in de wacht slepen, waarvoor alle gemene trucs uit de kast getrokken moesten worden, tot het bedriegen van een oude, zieke man aan toe. Om een jongeman te benadelen, die niets anders verwetn kon worden, dan een “ruwe bolster, blanke pit te zijn.”En dát had -zo op het oog- de zegen van God. En met dat soort dingen en erger staat het hele OT vol! Ach, hou toch op: De Bijbel, de koran, het is allemaal púúr mensenwerk en daar zou men zijn leven naar moeten richten? En een kind, dat die vereenvoudigde kinderbijbel voorgeschoteld krijgt, heeft dat instinctief onmiddellijk d”or, laat ik U dat wèl zeggen! Als U trouwens zelf denkt, de Bijbel op waarde te kunen schatten, kunt U nog altijd een site met louter gelijkgestemden opzoeken, want hier zult U dit van tijd tot tijd blijven tegenkomen, leuk of niet.Ieder zijn eigen eraringn.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    2de regel: zijN.
    Laatste woord: erVaringEn.

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, ben jij nou bezig om hier een bijbel discussie op te starten.
    Gaat lekker zo.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG: Nee, hoe kom je daar nou weer bij?
    Ik probeer juist uit te leggen, hoe dat mij destijds vergaan is: Dat, als je al kind die bijbelverhalen in vereenvoudigde vorm krijgt opgedist, je des te sneller de foute, hypocriete kant ervan doorkrijgt en er des te gauwer niets meer van moet hebben.
    Om het dan nog maar even bij dít verhaal te houden: Zonder het op die leeftijd -10, 11 jaar of zo- direct onder woorden te kunnen brengen, voelde ik instinctief wel aan, dat Esau hooguit het type ruwe-bolster-blanke-pit was, die uiteindelijk niemand iets stiekems zou flikken en dat er feitelijk geen reden was om “meer van Jacob” te houden”, noch door hun moeder, noch door God. Dat van de moeder was dan nog menselijke zwakte, maar zo’n kinderbijbel-verhaal stelt het voor, alsof ook God-zelf daar niet boven stond.
    Dat heb je als kind gauw genoeg in de gaten, op die manier. En vervolgens wil je er dan uit jezelf niets meer van weten.
    En wat ik dus hoop, is, dat het met een kinderkoran eveneens zo werkt, dat is alles.

    Geliked door 1 persoon

  • Eric zegt:

   Het verhaal gaat ook over het kwaad in de mens, meer zal ik er niet over zeggen. Ten slotte: deze site bevalt me prima en wie kaatst moet de bal terugverwachten!

   Like

 8. Mijn hond begon helemaal te stralen toen ik ‘m vertelde dat er binnenkort een echte Hondenkoran in z’n mand ligt. Hij is dol op alles wat exotisch of #gedobberd aandoet. Er blijft geen spaan meer van heel. De hond liet trouwens ook even ongevraagd weten dat als ie ook maar een pagina van zo’n ding in de buurt van zijn kleine baasjes aantreft hij niet zal aarzelen om alle honden in Europa op te roepen tot een onmiddellijke Hondenkruistocht, met enge tanden en zo op kruishoogte.

  Hierna krijgen we op zeker korannen voor homo’s, lesbo’s en omgebouwden en niet te vergeten de Koran voor Gristenen en de Koran Scheurkalender 2017 voor op het enige kamertje waar de getergde westerse mens nog rust heeft. En die Asscher van de PvdA/DENK zal echt wel die wet indienen over de Plicht tot het aannemen en betalen van een aangeboden Koran. Ze komen beslist met dat gewichtige werk langs de deur.

  60 Jaar geleden was er ook een soort Aanschafplicht Bijbel. Ze kwamen langs de deur om de bijbel te verkopen die was gestoken in zo’n inschuifdoos. Als je gekocht had kreeg je een gristenster op de deurpost geplakt. Als je niet kocht werd je door iedereen ontvriend en mocht je achter in de kerk een staanplaats zoeken tussen de zuipers en de zondaars. Je werd nog net niet op de mestkar door het dorp getrokken terwijl je vrouw voor hoer werd uitgemaakt en er tegen je dochter, en tegen jou omdat je zo knap was, gesist werd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   In wat voor verwrongen samenleving woonde je dan?

   Geliked door 1 persoon

   • @Theresa Geissler
    Dat was in de jaren ’50 en het betreft dan een overwegend katholieke dorpsgemeenschap. De haat tegen alles wat rood, gristen of jood was werd gedeeltelijk van de kansel afgeschuimbekt en voor een ander deel tijdens de godsdienstlessen op school geventileerd. Pater Pieleke noemden we de godsdienstwaanzinnige die ons bij even niet opletten met dat touw om z’n vette Franciscanerpens op de flikker sloeg. Want het was natuurlijk ongepast als je wegdromend naar de klok zocht om te zien hoe lang je nog gemarteld werd, terwijl hij als een soort Adolf het addergebroed van joden stond te beschuldigen dat ze het Kindeke Jesus hadden vermoord en hij jankte ongeveer als een volleerde Timmerfranz toen hij vertelde over het vreselijke verdriet van die arme moeder, de Heilige Maagd. Ja, wij hadden vroeger ook al een soort Kinderkoranbijbel. Er was eigenlijk niks verwrongens aan als je maar gewoon met het toneelstuk in je participatiesamenleving mee speelde. Herhaalt de geschiedenis zich niet mooi in andere tonen?

    Geliked door 2 people

   • BM Fidel zegt:

    De ervaringen van Breinbrouwsels kan ik bevestigen, behalve dat het in mijn geval niet om Fransiscanen ging maar fraters. Geslagen werd er niet meer vanwege de oog om oog, tand om tand reacties van enkele boze ouders. Hun correctie methodes waren verfijnder: 1 in de hoek staan. 2 op je knieën zitten. 3 idem met je handen omhoog. 4 idem met twee bakstenen erop. Ook de gruwelverhalen uit Afrika staan me nog levendig voor de geest.
    Het openbare leven werd beheerst door zwartjurken en zwarte kopvodden: scholen, sportclubs, arbeidersverenigingen, feestcommissies, gemeenteraden – ALLES was geïnfecteerd met de zwarte pest.
    Geen wonder dus dat de sixties voor mij als een bevrijding kwam. De zon werd zonniger, de lucht werd luchtiger, de mensen menselijker. Tot opnieuw kopvodden en mannen in jurken de boel kwamen verzieken.

    Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Nou dat wil ik onze 2 honden niet aandoen, zulk een troep in de mand.
   Ik laat ze liever in het bos rennen of oefeningen doen.
   Één is al erg ver gevorderd, kan al op de schommel.
   Wil ze later met ,t honden-wieler-concours mee laten doen.
   Voorlopig nog even oefenen op de schomme………..

   Geliked door 2 people

 9. delamontagne zegt:

  Het kleine Khomeiny kinderboek:”Voor-het-slapen-gaan”, was er natuurlijk al.

  Dus deze “kinder-koran” er nog bij, kan een goede bijdrage leveren aan de opvoeding van de jeudige muslimmer.

  Geliked door 1 persoon

 10. tjonge zegt:

  waarom KINDER koran, laat ze aub de ECHTE koran met zijn haat verzen jegens joden/christelijken en ongelovige varkens lezen, komt het misschien wel goed in nederland….

  Like

 11. Kraftavilqa zegt:

  ,,Veel moslimgezinnen zitten te springen om een andere en vrijere benadering die aansluit bij de veelkleurige Nederlandse samenleving en onze vrije stijl van onderwijs” Ik nie begrijp nie de kinderen in die hezinnen kunnen toch geen Mederlands of welke taal dan ook lezen dus hoe Parthenon denkt met deze uitgave bij dir groep in een behoefte te voorzien blijft een raadsel.

  Like

 12. Pietersen zegt:

  Uit een kruisbestuiving tussen katholiek en hervormd is uiteindelijk deze figuur voortgekomen die de islam aanhangt. De man zal wel een heel groot issue hebben met ‘geloven’ maar weet het zelf nog niet.
  https://www.nieuwwij.nl/interview/abdulwahid-van-bommel-de-koran-heeft-geen-kans-gekregen-in-nederland/

  Like

 13. kampersrene zegt:

  In voorbereiding Koran voor pedofielen
  In voorbereiding Koran voor liefhebbers dierensex
  In voorbereiding Koran voor martelaren …enz….

  Like

 14. Johan zegt:

  Aha daar is die dan de taqiya koran

  Geliked door 1 persoon

 15. boorzalf zegt:

  Uitleg voor de kinderen, of filosoferen met kinderen, zoiets?????

  Like

 16. tippelaar zegt:

  Het ergste vind ik nog dat de uitgave van de kinderkoran gesubsidieerd gaat worden door de nl.belastingbetaler, dus is dat gore boek voor een habbekrats te koop. Zonder nl.subsidie worden er heel wat minder van verkocht dat staat vast. Zo, geachte belastingbetaler, financiert u dus uw eigen ondergang met dank aan het linkse geteisem dat dit alles mogelijk maakt. Maar over die subsidie blijven alle betrokkenen muisstil want dat behoeft u niet te weten, u zou maar boos worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Is er al een WOB verzoek gedaan m.b.t. de hoogte van de subsidie? Sinds men de islam nog steeds een “geloof” noemt, lijkt het mij onvoorstelbaar dat daar subsidie voor gegeven kan worden. Men heeft toch ook geen subsidie gegeven voor de torah of de bijbel.

   Like

 17. Marian zegt:

  Waarom mag een kind niet meer even onbezorgd kind zijn, oud kun je nog lang genoeg zijn

  Geliked door 2 people

 18. Charles Martel zegt:

  Een kinderkoran? Kwestie van ze tijdig voor te bereiden op wat hen te wachten staat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s