Vrijheid van reizen belangrijker dan grensbewaking: Voorzitter van het Europees Parlement, Tajani, bekritiseert Oostenrijk

Screenshot_71

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU heeft opnieuw bewezen dat zij de grenzeloze vrijheid van reizen (“Schengen”) belangrijker vindt dan de veiligheid van de Europese burgers. De voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, heeft prompt de aankondiging van Oostenrijk bekritiseerd om in het geval van een nieuwe “vluchtelingen”bestorming zijn grenzen desnoods met militaire maatregelen te willen beschermen.

Duits - Zuerst

Letterlijk zei Tajani: “Dat is niet de manier om iets aan de vluchtelingenproblematiek te doen. Het sturen van militairen naar de grens op de Brenner-pas is onacceptabel.”

Volgens Tajani moet de EU de Afrikaanse landen van herkomst van de migranten beter ondersteunen. “Wij hebben voorgesteld dat € 6,4 miljard, die dit jaar niet werden uitgegeven, voor dit doel gebruikt zullen worden”, aldus Tajani.

Ook de staatssecretaris van Defensie van Italië, Domenico Rossi, is kritisch tegenover Oostenrijk. “Het leger op de Brenner is geen concrete oplossing voor het migratiefenomeen, dat niet alleen Italië, maar heel Europa betreft. Oostenrijk´s gedrag is tegenstrijdig aan de toenemende integratie tussen Italië en Oostenrijk in het Europese kader”, zei Rossi.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Europa, Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Islamofilie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Vrijheid van reizen belangrijker dan grensbewaking: Voorzitter van het Europees Parlement, Tajani, bekritiseert Oostenrijk

 1. ronald en cher zegt:

  Grenzen verdedigen en het gespuis niet binnenlaten, probeer ze er ooit maar eens uit te krijgen !

  Like

 2. Marlies zegt:

  Integratie tussen Italië en Oostenrijk in het Europese kader??? Nee, nitwit, niemand wil integratie in het Europese kader. Laat Italië Zuid-Tirol maar snel teruggeven aan Oostenrijk, waar het hoort.

  Like

 3. Eduard uit Breda zegt:

  Mag ik Oostenrijk groot gelijk geven
  Stop de islamisering van Europa nu
  Bijna heel Afrika wil wel naar Europa hand ophouden en slapend rijk worden het paradijs op aarde ligt immers in Europa
  Gewoon allemaal die gelukszoekers terug sturen is de enige oplossing van het probleem wij hebben ze helemaal niet nodig

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Oostenrijk heeft groot gelijk dat ze hun grenzen bewaken! De veiligheid van de bevolking is in het geding. Zolang Frontex de grenzen op zee niet bewaakt, hoeven de lidstaten zich ook niet aan het Verdrag van Schengen te houden.

  Like

 5. Mary zegt:

  Gewoon nog meer soldaten naar de grens sturen en die EU aan je laars lappen zou ik zeggen dat kunnen de Oost “Europese” landen ook goed hun eigen goed en volk verdedigen tegen de Islamisering die de EU eist.

  Like

 6. Pietersen zegt:

  Misdadige retoriek van de EU. Hebben nog nooit gehoord van oorzaak en gevolg, maar blijven volharden in politieke correctheid die volkomen misplaatst is.

  Like

 7. Fred zegt:

  En dààrom wil die EU zo graag een EU leger.
  Dan kunnen de “soevereine” landen dit niet meer uithalen.
  Ik troost me maar met de gedachte dat dit een van de laatste stuiptrekkingen van een door en door corrupt systeem is.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  Je hoeft de grenzen alleen te sluiten voor lieden die je NIET in je land wil hebben.
  Het vrije verkeer geldt dan voor ALLE mensen die je wél wil toelaten.
  Hoe moeilijk is het om te kijken of iemand een positieve bijdrage zal leveren aan je land of dat het een parasiet is?

  Like

 9. Henk der Niederlànder zegt:

  Wat de nitwits uit Brussel maar pertinent willen begrijpen is dat de Oostenrijkse regering er borg voor moet staan dat de Oostenrijkse regering ook daar is om de Oostenrijkse integriteit te waarborgen.

  Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  “Dat is niet de manier om iets aan de vluchtelingenproblematiek te doen.”De lul heeft in zoverre gelijk dat de enige juiste aanpak natuurlijk is om de Middellandse Zee af te sluiten stuur de invasiebootjes naar de kabeljauwkelder eer ze de Italiaanse, Griekse of Spaanse kust bereiken. Zou men deze volstrekt logische en voor de hand liggende aanpak toepassen dan had Oostenrijk geen maatregelen t.a.v. de Brennerpas hoeven te nemen en kwam het onzinnige schengen-gedoe biet in ’t gedrang. Was de lul ook weer blij en hoefde die €6,4 milliard waar de lul het over heeft niet vruchteloos verspild te worden aan afrikaantjes maar kon dit forsebedrag bv. besteed worden aan de hoognodige afsluiting van de Middellandse Zee. Maar helaas jezelf verdedigen in geval van oorlog is niet progressief dus we zullen het niet zien gebeuren de totaal vermijdbare spanningen tussen brussel en de stoute landen zullen eerst in een uiterst rommelige en gruwelijke burgeroorlog moeten uitmonden voordat e,e,a, in brussel doordringt (alhoewel; ze weten ’t wel de schoften niet voor niets gaan ze die nieuwe versterkte veste bouwen voor nou vooral voor zichzelf, ik noem ’t maar de nieuwe dictator-residentie). Met een beetje pech zijn alsdan in de VS de rooien weer aan de macht en komen ze net als toen in Joegoslavië heel progressief degenen die zìch tegen de pislamieters te weer stellen bombarderen, hetgeen zoals bekend geleid heeft tot het onstaan van de pislamitisch-extremistische schurkenstaat kosovo op Europees grondgebied heel progressief, dat wel.Men gedenke de woorden van Slobodan Milosevic: The serbs got attacked by Clinton when they tried to deport illegal alien moslems.”
  “And when they behead your own people in the wars, which are to come, then you will know what this was all about.”

  Like

 11. Ron Soeverein Mens zegt:

  Ik hoop dat Oostenrijk voet bij stuk houdt want anders krijgen we aan de Brenner dezelfde situaties met betrekking tot het vrachtverkeer als in Calais. Geen chauffeur is dan meer veilig

  Like

 12. Arthur Schop zegt:

  Euroverraders aan de macht met dubbele agenda.

  Like

 13. Marc zegt:

  “..het migratiefenomeen, dat niet alleen Italië, maar heel Europa betreft.”
  Maar toch sluiten ook Spanje en Frankrijk hun grenzen, net zoals Oostenrijk dat wil. Zo bezien is dit migratiefenomeen bij uitstek een Italiaans probleem: laten zij hun grenzen eens bewaken!

  Like

 14. Nemesis zegt:

  Het verdrag van Schengen was/is een verdrag tussen de aangesloten EU landen en dient ook alleen voor de inwoners van een dezer landen en dus niet voor de hele rest van de wereld.
  Ook als we weer grensbewaking hebben zoals voor Schengen is vrij reizen niet in het geding.
  Het enige is, dat we af en toe wat oponthoud aan de grens hebben. En wee eens eerlijk hoe veel van de mensen die dit schreeuwen gaan die per jaar over de grens?
  Ga je nu op vakantie bijvoorbeeld met het vliegtuig of mee op een cruise, zul je altijd en ouderwets gecontroleerd worden.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Vandaar dat het mis gaat in Europa met dat soort onbenullen als Antonio Tajani !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s