Zuid-Afrika: Er dient vaart gezet te worden achter de onteigening van de blanken

Screenshot_72

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De president van Zuid-Afrika roept opnieuw op tot onteigening van de blanken in Zuid-Afrika zonder schadeloosstelling.

Contra magazine

Zuid-Afrika lijkt werkelijk dezelfde desastreuze weg te willen bewandelen die de bananenrepubliek Zimbabwe al heeft gevolgd. Zo zei president Jacob Zuma tijdens de vijfde jaarlijkse nationale politieke conferentie van het regerende African National Congress (ANC) dar daar de onteigening van land zonder compensatie toegestaan zou moeten worden waar dit “noodzakelijk en onvermijdelijk” zou zijn.

 

Dit betreft vooral de blanke boeren, wier families sinds honderden jaren in het vroeger nauwelijks bewoonde zuidelijke deel van Afrika leven en dit grotendeels ongebruikte land vruchtbaar maakten. De meesten van hen zijn Boeren, nakomelingen van de Nederlandse kolonisten, die al in de oorlog tegen de Britten een hoge prijs moesten betalen en de eerste gevangenen in de concentratiekampen waren.

Voor deze stap tot onteigening van de blanke boeren zou het parlement de grondwet echter moeten wijzigen. Want die voorziet erin dat zo´n onteigening alleen maar door middel van financiële compensatie door de staatsbegroting mogelijk is. Maar die is als gevolg van de heersende corruptie en wanbeleid een puinhoop.

Als Zuid-Afrika het voorbeeld van Zimbabwe volgt, dat ooit de graanschuur van zuidelijk Afrika was en nu een van de armste landen in de regio is, dat aangewezen is op de levering van levensmiddelen uit het buitenland, dan zou dit vermoedelijk het definitieve einde van het ooit, ondanks sancties, bloeiende land zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Racisme, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

26 reacties op Zuid-Afrika: Er dient vaart gezet te worden achter de onteigening van de blanken

 1. louis-portugal zegt:

  Misschien moeten die witte zuidafrikanen zich wat meer bij eikaar voegen en een bruggehoofd vormen tegen de zwarten die uit alle delen van Afrika komen, en zeker niet uit Zuid.Afrika, om zich zodoende tegen die indringers te beschermen.

  Geliked door 2 people

 2. Cathja zegt:

  Dan ook geen ontwikkelingshulp naar Zuid-Afrika sturen, in welke vorm dan ook. Laat ze het daar maar uitzoeken als ze zo nodig van de blanken af willen.

  Geliked door 4 people

 3. Flo zegt:

  Verstand komt met de jaren, maar dit soort heeft een iq ter grote van d’r schoenmaat .Rutte sluit de grenzen, specialisten uit Zuid Afrika, gaan maar bij juncker en timmermans wonen .

  Geliked door 1 persoon

 4. Pietersen zegt:

  Dat deze man door en door verrot is hoeft geen betoog. Hoe hij een land moet regeren weet hij ook niet en gaat nu de jacht op de blanken openen om een en ander te verdoezelen. Waarschijnlijk droomt hij net als Mugabe nog jaren aan de macht te blijven.

  Geliked door 4 people

  • fransdewit zegt:

   Ja als je geen Mandela heet of geen zwarte huid dan weten ze je mooi onder de tafel te lullen, dat domme volk maar wel dankzij onbenullen die in onze maatschappij zitten, wonen en verwoorden. Dat zijn de ergste hoor. Geloof me maar de tijd gaat zich herhalen, mensen gaan weer precies de zelfde domme dingen doen.

   Like

 5. Sabeltant zegt:

  Blanken eruit = Afrikanen jatten alles wat los en vast zit.
  Binnen 5 jaar is het land naar de afgrond als alles kaalgevreten is.

  Like

 6. wim zegt:

  Wie minderheid in eigen land van Martin Bosma heeft gelezen kijkt hier helemaal niet van op. Wat wel opvallend is, maar ook weer niet zo opvallend, is het stilzwijgen van de Nederlandse kliek,die het ANC aan de macht heeft geholpen en nu van de prins geen kwaad weet. Alle namen zijn te lezen in het boek van Bosma. Het zal niemand verbazen dat ze ook nog eens sleutelposities innemen in politiek, journalistiek of entertainment.

  Geliked door 2 people

 7. JooJootje zegt:

  Waar heb ik dat eerder gezien??,o ja Zimbabwe. 🙂
  Blanke boeren werden van hun land verdreven de oogst werd gestolen en het volgende jaar brak er hongersnood uit,want ja het is hard werken de gewassen groeien niet vanzelf.
  Maar dat snappen die negers niet.

  Geliked door 1 persoon

 8. tippelaar zegt:

  Ik hoop dat de zwarte zuidafrikaanders de hongerdood sterven want zij vernietigen eigenhandig hun voedselproduktie potentieel. De witmens komt echt niet meer terug om ze te eten te geven. Als de witmens terug komt komt hij met een atoombom om alle zwarten uit te roeien.

  Like

 9. Marcel zegt:

  Zuid Afrika.

  Het was eens …
  Het rijkste land van het hele continent.

  Daar moesten wij zo nodig een regimechange afdwingen want apartheid dat vonden wij maar slecht.

  Grappig daarbij is dat wij in het op 1 na rijkste land van dat continent de regimechange wat meer vaart wisten te geven. Want die Khadaffy, die behandelde predikers van de jihad ongeveer net zoals lui die we hier behandelen als ze een waxinelichtje naar de gouden koets gooien. Dan zit je maar zo een paar jaar in de bak voordat het überhaupt tot een proces komt, en dat kan natuurlijk niet.

  Gelukkig hebben wij het op 1 na rijkste land van dat continent bevrijd van een dictator, en zie eens wat een paradijs het geworden is.
  In het rijkste land van het continent gaat het wat langzamer. Maar ook daar zijn ze op de goede weg omdat wij ons er mee bemoeid hebben, en het regime daarom veranderd is.

  [/sarcasme modus uit]

  Geliked door 1 persoon

 10. Marian zegt:

  Het lijkt wel of die zwarten alleen maal de boel kunnen afbreken, wat de blanken hebben opgebouwd. En als alles vernield is komen ze naar Europa om uitrusten. Als ze uitgerust zijn gaan ze hier de boel naar de kloten helpen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Teun zegt:

  Blanken horen in het klimaat op het noordelijk halfrond. En zwarten in Afrika. Uiteraard gaat dat niet op deze manier.

  Geliked door 1 persoon

 12. jantjeuitnl zegt:

  En dat te bedenken dat toen de blanken op de kaap aankwamen er helemaal geen Zulu’s in Zuid-Afrika woonden. Het zal me niet verbazen dat de Zulu’s binnenkort zich ook nog tot de islam bekeren, want soort zoekt soort.

  Like

 13. Anna zegt:

  HET VOLGENDE KRUITVAT!!!!

  We hebben het midden oosten wat een grote puinzooi is : teveel idioterie om op te noemen….

  We hebben Europa wat verkwanseld wordt aan de islam….. en geleid wordt door een dronken zatlap / alcoholist als Juncker…. en uiteen dreigt gevallen omdat men elkaar volkomen wantrouwt……

  We krijgen zuid Afrika waar men weldenkenden gaat vermoorden om hun grond (waar de zwarten verder niets mee kunnen ) in bezit te gaan nemen…

  We krijgen nog Noord Korea waar Kim op zijn plaats gezet zal worden.

  We hebben al Qatar die door zijn mede islamitische landen op zijn. Nummer gezet moet worden….

  We krijgen nog Turkije waar Erdogan expansie wil en w.s. Wel zal krijgen met zijn Ottomaanse rijk…aspiraties

  We krijgen nog Marroko waar de rif bewoners het autoritaire gezag van de koning niet langer pikt.

  We krijgen nog…..ER ZULLEN VAST NOG MEER BRANDHAARDEN ZIJN…..
  Is uw huis op orde?????

  Like

 14. Republikein zegt:

  Jakobus wil het Zoeloerijk in ere herstellen.
  De oorlog tegen de Boeren verloren, gaat niet in je kouwe kleren zitten.
  Kinnesinne.

  Like

 15. Beschouwer zegt:

  Dan wordt het daar net als in Zimbabwe. Zwarten kunnen niet zo goed boeren als de blanken. Voor de blanken die van hun land getrapt worden het volgende maak alles kapot wat je niet mee kunt nemen en vergiftig je land met troep. Verschroeide aarde dus.

  Like

 16. Harry zegt:

  En waar moeten die voormalige Nederlanders en Engelsen dan heen als ze daar verdreven worden ?
  Ze mogen vast niet naar hier komen .
  Hier staat de deur alleen nog open voor moslims en zwarte horreborren .

  Zwart schminken is ook al geen optie meer om als zodanig het land te betreden , want Sylvana ligt voor de deur op de loer , samen met die andere originele roetmop , Quinsy .

  Like

 17. Jade zegt:

  Laat Frontex doorvaren naar Zuid Afrika…
  Dan kunnen ze de blanken daar evacueren,
  en dan doen ze eindelijk eens wat nuttigs.

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Dat zal niet gebeuren Jade!!
   Europa en in navolging daarvan Nederland heeft de blanke zuid Afrikaan al tientallen jaren in de sreek gelaten.
   Je kunt zeggen vanaf het moment dat men in ZA die zwarte marxist los hebben gelaten.
   Het gevolg is inderdaad dat ZA over niet al te lange tijd Zimbabwe zal volgen.
   Een voordeel is er dan wel weer dat de Anne Fleurtjes en zwarte apen als SS weer een nieuw item gevonden hebben om wekelijks hun gezeik te laten horen.

   Like

 18. Tiny van linden zegt:

  Ik komt er al 17 jaar gemiddeld 2 x per jaar. Ik zie heel veel luie zwarte Afrikaners niet allemaal hoor. Maar de meeste die bij de boeren werken liggen het hele weekend dronken onder een boom zodat ze op maandag niet op hun werk verschijnen. Moeten die dan voor de zwarte gemeenschap gaan zorgen. Het is een trieste zaak. Laten ze eerst maar eens van de Zoema af zien te komen.

  Like

 19. Qvic zegt:

  Toen Afrika gekolonialiseerd was door de Europese landen heerste er een welvaart voor iedereen. Zo kregen de desbetreffende landen een infrastructuur en een economie. Na mate de jaren volgde en de plaatselijke bevolkingen steeds meer winsten en rechten van de kolonisten gingen opeisen, tot er een ware burgeroorlog ontstonden en de kolonisten merendeels het land ontvluchten. Ging de economie pijlsnel naar beneden. Mensen die in Afrika gewerkt en/of gewoond hebben zeggen allemaal dat ze niet met zwarte overweg kunnen in de zin van het woord. Zwarte stelen alles wat los en vast zit, ze zijn lui, maar eisen wel het zelfde als diegene die wel willen werken. Zwarte leven met de dag, zij maken geen lange termijnplanning. Niet voor niets bestaat er in Zuid-Afrika een dagloon, als je ze voor meerdere dagen uit zou betalen, zie je ze de volgende dagen niet meer. Als je de geschiedenis bestudeerd dan hebben de Afrikanen zelf nooit iets ondernomen om hun landen zelf op te bouwen. Als de blanke man nooit de Afrikaanse landen zou hebben gekolonialiseerd, dan leefde alle afrikanen nog in een stammenverband in de oerwouden met hun speer om hun dagelijkse voedsel te verzamelen. Maar daar hoor je hier geen enkele liberale linkse over praten, die zijn zo overtuigd van hun vertekend wereldbeeld van de geschiedenis. Dat zij alle schuld bij de blanke man neerleggen. Maar vergeten zelf dat zij ook blank zijn, het is eigenlijk dus zelf haat. Dit Stockholm syndroom komt veelvuldig voor bij verwende kinderen, die op latere lijftijd dit soort onzin verkondigen, omdat zij denken dat iedereen gelijk is en dat alles maakbaar is in de wereld.

  Like

 20. Alex Delarge zegt:

  Een uitstekend idee van die president. Die blanke boeren moeten per direct weg zodat er niets meer verbouwd wordt in Zuid-Afrika. Binnen een paar jaar crepeert de zwarte bevolking vanzelf omdat er niets meer te eten is. Die blanke boeren kunnen zo opnieuw beginnen in Australie, New Zeeland of Canada.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Nee, de Afrikaanse bevolking zal niet creperen, omdat ze niets meer te eten hebben. Op dat probleem hebben ze allang een oplossing gevonden: ze immigreren gewoon naar Europa.

   Like

 21. Mirjam zegt:

  Het lijkt wel Bill Cosby…

  Like

 22. Ron zegt:

  Diverse oost-europese landen willen die blanke boeren graag hebben.

  Hungary, Bulgaria and Georgia Battle to Save White South Africans from Oppression – American Renaissance
  https://www.amren.com/news/2016/04/hungary-bulgaria-and-georgia-battle-to-save-white-south-africans-from-oppression/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s