Marcouch al jaren actief voor islamisering van Nederland

Screenshot_117

(Door: H.S.)

Het onderstaande is gebaseerd op een artikel van Syp Wynia in Elsevier Weekblad over het cv van voormalig PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Deze werd op 3 juli door de gemeenteraad van Arnhem voorgedragen als nieuwe burgemeester.

In 2005 deed Marcouch als voorman van de federatie van Marokkaanse moskeeën UMMAO een oproep voor ruimte voor de islam in Amsterdam. Als PvdA-voorzitter van Slotervaart bevorderde hij de bouw van twee moskeeën.

Koran-onderwijs op openbare scholen 

In 2008 pleitte Marcouch voor een ‘superstadsdeel’ Nieuw-West, waar een bloeiende moslimgemeenschap zou moeten ontstaan: ‘De moslimminderheid wordt dan een pluspunt.’

Later pleitte hij voor het opheffen van het hoofddoekenverbod bij de politie, hij probeerde koran-onderwijs op openbare scholen in Slotervaart door te drukken en wilde dat het in het openbaar onderwijs niet alleen gaat over de evolutietheorie, maar ook over het scheppingsverhaal.

Boerka op openbare scholen 

Ook wilde Marcouch islamitische feestdagen op openbare scholen, en hij wilde boerkadraagsters op openbare scholen de ruimte geven, hij verdedigde handenweigeraars onder zogeheten ‘straatcoaches’ in Slotervaart, omdat je orthodoxe moslims diende ‘in te sluiten’.  Marcouch liet ambtenaren, leerkrachten en welzijnswerkers bijscholen in het steunen van jongeren en hun ouders bij hun ‘religieuze vorming’.

Aparte deuren voor mannen en vrouwen in Openbare Bibliotheek 

Marcouch ijverde voor een gebedsruimte voor moslims in de Hogeschool van Amsterdam. Bezwaren daartegen noemde hij ‘seculier vermijdingsgedrag’. Hij vond allerlei manieren om religieuze instellingen met stadsdeelgeld te financieren en om openbare instellingen aan islamitische taken te zetten. Hij pleitte voor aparte deuren voor mannen en vrouwen in het wijkfiliaal van de Openbare Bibliotheek en haalde budget binnen voor islamitische boeken.

Volgeling van antisemitische leider Moslimbroederschap 

Marcouch vindt zijn inspiratie – naar eigen zeggen – bij Said Qutb (oprichter van de Moslimbroederschap) en de antisemitische al-Qaradawi, de huidige leider van de Moslimbroederschap. In 2005 wilde hij al-Qaradawi met een subsidie van 150.000 naar Amsterdam halen.

Bronnen: http://nieuwreligieuspeil.net en www.elsevierweekblad.nl

Door:
H.S.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Amsterdam, cultuurrelativisme, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Marcouch al jaren actief voor islamisering van Nederland

 1. T.Troubadour zegt:

  De vijfde kolonne in Nederland

  Like

 2. dirkroelofs zegt:

  En dan dat geboefte in Den Haag keurt dit allemaal goed?
  Zo’n vent moet onmiddellijk worden uitgezet met zijn middeleeuws achterlijke gedachten kronkels.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  2009 Marcouch wil nieuw moslim stadsdeel

  Na er eerst 15(!) gesticht te hebben heeft Amsterdam sinds kort het plan opgepakt het aantal stadsdelen te verkleinen. Er moeten minder, grotere stadsdelen komen, dat maakt de stad weer bestuurbaar! Het zal wel. Hoe dan ook, de stadsdeelvoorzitter der stadsdeelvoorzitters Marcouch haakt creatief in op dit voornemen en ontvouwde onlangs zijn plannen voor een ‘super-stadseel’ in Amsterdam-West. Het deel van 020-west dat buiten de ring ligt moet een soort van op zichzelf staande gemeente worden zo wil Marcouch. Kenmerk van deze ‘stad op zich’ moet zijn dat de islam er zo lekker dominant aanwezig is: ‘Er kan een bloeiende moslimgemeenschap ontstaan met voldoende sociaal kapitaal’ aldus Marcouch.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/01/marcouch_wil_nieuw_moslim_stad.html

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Welke autochtoon wil er nu nog BM van een grote stad worden? De grote steden islamiseren bij de wilde profeten af! En bij het minste geringste allahtonenprobleem laat het Zooitje op Het Binnenhof je vallen als een (zwarte)baksteen! Gouda, Den Haag, Utrecht etc etc, je zal het beleven!!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Ik wens ze daar in Arnhem héél véél succes met hun Bedoeïenen-burgemeester.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Het artikel van Syp Wynia heb ik, als het goed is, vandaag zelf nog gelezen: Ik “googlede” enige artikelen op de kwestie-Marcouch met het vage voornemen, er misschien zelf weer eens een bijdrage over te gaan schrijven.
  Het stuk van Wynia was verreweg het meest reële, dat ik in dit kader tegenkwam: Het eindigde met de conclusie, dat er veel te veel tegen pleitte om deze man tot Burgemeester van Arnhem of waar dan ook te benoemen. Tegelijkertijd stond er dan ook weer een bijdrage in van Afshin Ellian, die juist weer eens op de “gevestigde” toer was gegaan, met een aanbeveling aan Wilders om verder niet te “zeuren” maar een “democratisch genomen besluit” te accepteren en liever te proberen, in de Arnhemse Gemeenteraad zèlf stevig vertegenwoordigd te raken -Ergens een goeie raad, maar toch vroeg ik me even af, wat hij de zesde Mei op die manier eigenlijk in Rotterdam deed. Enfin….. Een interview met Marcouch-zelf in VK viel vooral op door twee dingen: Ten eerste, dat er ontzettend breed in werd uitgemeten, dat-ie in de periode 2004-2005 inderdáád nog wel in het salafisme had geloofd – zonder er in “geradicaliseerd” te zijn, trouwens, (zal wel) maar dat hij daar inmiddels anders in was gaan staan “en nu ècht inzag, dat het verboden moest worden.” (zal ook wel) en dat hij echt wou opkomen voor de veiligheid en het welzijn van àlle homo’s! (Ja ja.) Ten tweede viel er vooral op, dat andere netelige kwesties, zoals kopvodden bij de politie, invoering van Arabisch op basisscholen en koranlessen totáál niet werden aangeroerd. Opmerkelijk.
  Weer een ander arikel, over de vraag, welke van de vier tegen-argumenten van Geert tegen de benoeming steekhoudend konden worden genoemd, had als uitkomst, dat dat van “geen PVV’ers bij de politie” inderdaad klopte, “Maar dat er nog niet mee gezegd was, dat aspirant-agenten zouden worden gescreend op hun politieke voorkeur. (Oh nee?) dat de eis van “anderstalige agenten” ècht alleen maar diende voor de veiligheid en dat M. met de moslim-concentratie van Slotervaart héus geen “gesloten islamitische gemeente” op het oog had gehad. (Zal andermaal wel.)
  De hele zaak rammelt aan alle kanten, maar toegegeven wordt er niets, hoor! Néé…..!

  Like

  • Lot zegt:

   Friezen zijn de meest vervolgde minderheid in Europa. Geen onderwijs in eigen taal, geen tv zender in eigen taal eerste 20 jaar moest in nederlands, vernederlandste namen, straatnamen, stadnamen en countynamen, etc. Wij zijn als voorbeeld genomen 1850 voor de koerden in 1910 die hebben echter drie tv zenders in hun eigen taal én onderwijs in eigen taal.
   De koerden krijgen asiel in ons land en dan denk ik, welkom in het land van de verdrukten, jij hebt meer rechten dan ik, jij zal nooit opkomen voor mij, je nooit verdiepen in mij en niet om je heen kijken. En in dit land zul je zeker geen eigen onderwijs krijgen zoals in je eigen land, je zegt rechten te willen, door te emigreren raak je dat allemaal kwijt. In Nederland heb jij recht op 6 uur onderwijs in eigen taal tegen dubbel geld wat je voor deze uren krijgt. Vaak zijn het meer uren daardoor. Wij hebben slechts recht op 2 uur onderwijs in eigen taal op de lagere school, zo weinig dat het niet te organiseren valt en wij dus géén onderwijs krijgen in eigen taal, maar in de taal die in 1850 is opgedrongen, door de nederdietsers die vanuit duitsland dit land zijn binnengedrongen.
   Het is vreemd en angstaanjagend dat nederdietsers die denken dat zij landers zijn in dit land en verschillende rechten toekennen aan mensen en groepen, het is ook angstaanjagend dat zij onze rechten ontkennen en misdunkend en laagdunkend mij behandelen door mijn accent, de recht die ZIJ ONS ontnomen hebben, en dan heel makkelijk deze rechten aan groepen buiten Europa geven.
   ??? die zijn geschift, hand naar het hoofd.(als je zo met eigen rechten omgaat, weet je wat jezelf te wachten staat, weg met ons…ea)
   Voor De oorspronkelijke inwoners geen respect voor hebben. Dat zij angstaanjagend koude ijsfabrieken zijn, komend uit nazi duitsland, uit nijmegen, de laatste groep, de nsb- gemeenteraad, de stad die niet gebombardeerd werd wonderwel, en overgeplaatst naar Den Haag om de eerste niet democratische regering te worden na de tweede wereldoorlog. En daar bleven hangen om hun ideologie (inter)nationale socialisme, wat het altijd geweest is als ideologie, te verspreiden en hun kinderen in de jaren 60 de d666 die dat uiteindelijk grootschalig na indoctrinatie kunnen uitvoeren én naar het buitenland brengen. Voornamelijk naar zweden, die ons vertrouwden omdat wij onderdeel uitmaakten van het netwerk rondom de noordelijke zeeen, niet beseffende dat het gespuis uit frankfurt keulen het gemixte volk dat zichzelf haat, maar toch kinderen krijgt en dat ook dat af en toe niet wil weten, naar hier de rijnrivier aflopend hiernaartoe zijn gekomen. Zoals een politica zei van een gemeenteraad, als je het hier niet naar je zin hebt, dan ga je maar terug naar duitsland, over zichzelf pratend.

   Like

   • Lot zegt:

    Die extra 2 lesuren zijn onderdeel van het curriculum, geen extra geld én geen extra budget om mensen daarvoor extern aan te trekken en bijvoorbeeld in een roulatiesysteem te zetten. Onduidelijkheid express als onderdrukkingsmiddel. De leraar gaat toch geen geld inleveren om iemand van buitenaf in te huren? En waar komen die 2 uren vandaan. Stond netjes in de krant, maar is het wel waar? Ik had het gevraagd op de lagere school in jaren 70 en 80 en de directeur wist van niets over het bestaan van rechten, of extra geld, of extra inhuren.
    Nu zijn er wel wat hbo opgeleiden in de friese taal tegenwoordig, zou het nog in te zetten zijn, nog ingezet worden? Het gaat toch om dezelfde rechten.

    Like

 7. Cathja zegt:

  Een mannetje wat buitengewoon sluw te werk gaat, en die zéker geen burgemeester zou mogen worden! Zogenaamd zoekt hij verbinding tussen diverse bevolkingsgroepen, maar wat hem betreft mogen PVV-ers bijvoorbeeld niet bij de politie werken. In feite maakt hij zich uitsluitend sterk om de islam in al zijn facetten in ons land te planten.
  Zijn politici in Arnhem doof en blind voor de streken van deze moslim? Je moet toch op z’n minst achterdochtig worden als je merkt wat hij er voor zijn geloofsgenoten allemaal door wil drukken?

  Ik hoop dat zijn benoeming ongedaan gemaakt wordt. Ook vanuit de moslimgemeenschap is er kritiek op hem geweest, en dat zou veelzeggend moeten zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is helemáál niet veelzeggend: Die kritiek is er juist weer omdat díe juist denken, dat-ie voor een moslim te vrijzinnig is!
   Maar die primitievelingen hebben zijn wolf-in-schaapsvacht- aanpak niet door, net als verschillenden dat van Aboutaleb niet doorhebben: In hun ogen gaan dergelijke figuren ze niet ver genoeg, juist omdát ze zich wel moslim noemen.
   Dus dat is zéker geen criterium.

   Like

  • BertG. zegt:

   “Ook vanuit de moslimgemeenschap is er kritiek op hem geweest, en dat zou veelzeggend moeten zijn.”

   Dat hoort bij het spelletje, eigenlijk zijn ze dol blij met die kerel.
   Hij weet het tenminste stiekem te verkopen,en die stomme kufars hebben niks door.
   Ze hadden geen betere kunnen bedenken.
   Een abu laadklep 2.0

   Like

 8. alweer een dorpsgek benoemd tot burgemeester

  Like

 9. Elisah zegt:

  Hebben die figuren die hem voorgedragen hebben hun huiswerk niet gedaan?

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Marchouch wilde méér Arabissch in Amsterdam West, dat zal nu dus wel Arnhem worden.
  Nederlanders ……..even aanpassen.

  Geliked door 2 people

 11. Ron zegt:

  ***Marcouch vindt zijn inspiratie – naar eigen zeggen – bij Said Qutb ***

  Die Said Qutb was ook de inspirator van Osama Bin Laden. Geweldig ideologisch gezelschap voor die Marcouch.

  Hij wordt op deze manier net zo’n figuur als die burgermeester Kahn van Londen die bij de recente moslim-aanslagen vertelde dat terreur nu eenmaal hoort bij het leven in een grote stad.

  Like

 12. Wiliaan zegt:

  Dat hebben we te danken aan die idioten in de PvdA die Nederland uitleveren aan de islam.
  En nog snappen de domme PvdA politici niet waarom ze zoveel zetels verlorenen hebben.
  (En helaas niet totaal weg gevaagd). Ze hebben verraad gepleegd tegen over de oude PvdA aanhang.

  Geliked door 1 persoon

 13. wim zegt:

  Maar waarom blijft het zo stil in Arnhem? In Zutphen zorgde een petitie ervoor dat Loek Hermans zich terug trok voor benoeming als interim burgemeester. Niet dat Marcouch zich terug zou trekken al stemde heel Arnhem tegen, maar het signaal zou zorgen voor duidelijkheid. Die duidelijkheid hebben we wel van de Tweede Kamer. Allemaal voor behalve PVV en FvD.

  Like

 14. Peacepipe zegt:

  Er lekt altijd van alles uit in de politiek! Dan moet er toch ook achter te komen zijn wie die 20 andere sollicitanten waren? Welke eigenschappen kwamen zij te kort voor deze functie? Een goede onderzoeksjournalist moet dit toch boven tafel kunnen halen!

  Like

 15. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  Smerige woestijn-rat

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Scheiding van kerk en staat? Alweer iemand met een denkbeeldig vriendje laten besturen? En alweer een stad, waar een moslim gaat bepalen, wie er mag komen demonstreren en wie niet. Denk aan Pegida / Rotterdam. Een scooterdief als hoofd van de politie?
  Ik wil mijn land weer terug.

  Like

 17. Republikein zegt:

  Wat motten we met al die opvreters en uitbeners.
  Voorman uitbener gevraagd, goeie secondaire arbeidsvoorwaarden.

  Like

 18. Is het wel een democratisch genomen besluit als er gehandjeklapt wordt, de ene hand de andere wast, betrokken democraten met elkaar onder de deken liggen? Als de VVD net als toen in Nijmegen in het fietsenhok door de PvdA voor een stemmetje werd gepijpt? Heeft dat allemaal nog iets te maken met de vorm van democratie die wij moeten denken dat we die hebben? Ik weet niet wie er voor of tegen hebben gestemd en ik wil het ook niet meer weten. Mijn ervaringen als kiezer in de laatste decennia zijn van dien aard dat ik voor de uitkomsten geen stuiver meer geef, of ze nu uit een stemhokje of een achterkamertje komen. Ik zeg u: arresteer de hele zooi en zet ze op het schavot. En, beste Errenummers, als je dat niet doet heb je het aan jezelf te danken en dat zal dan weer bevestigen wat wij in Nimwege altied zegge: Uut Errenum kumt nog ginne goeien hond fandoan en veul plezier met je tekkel.

  Like

 19. Islam is erger dan de NSB van voor de tweede Wereldoorlog ,alleen de meeste opiniemakers begrijpen het tot op den dag van vandaag niet hoe ziek deze islamitische afgodenreligie is ,die wereldwijd haar invloed op de samenleving probeert uit te oefenen ,met alle afschuwelijke gevolgen van dien! Nee vooral het geloof in de Levende God van Israël moet het ontgelden.Het faciliteren van deze afgrijselijke islamitische religie hebben we te danken aan vrijwel alle politieke partijen ,een enkele uitzondering daar gelaten !!Wie niet zien of horen wil ,moet voelen wat voor beestenboel we hebben toegelaten in Europa! Nu maar hopen dat mijnheer Erdogan de leider van het kalifaat wordt ,misschien kan Samson of Lodewijk Ascher een bemiddelende rol hierin spelen,omdat deze twee dwaze PvdA’ers goed zijn in het faciliteren in alles wat niet deugt!!!Shalom van Léon van Duren

  Like

  • BertG. zegt:

   Als die god van Israël een levende is, waarom horen we er dan nooit wat van.
   Als ie leeft, kan ie ook ze bek open trekken, of is dat weer iets wat tussen jou oren zit.
   En een slakom van BertG.

   Geliked door 1 persoon

 20. Ergens hadden we ooit bedacht dat het beter samenleven was als iedereen z’n sprookjes en z’n perversies achter de voordeur zou botvieren en dan bij voorkeur in de slaapkamer of op de plee. Daarom was het ooit de bedoeling om welke kerk dan ook uit de Staat te halen. Elke kerk, dus ook de linkse, de rechtse, de feministische, die van de homo’s, de dierenaanbidders, de windmolens, aardse opwarmingen, CO2-handel, de zieligheidsreligie en noem maar op. Maar nee, want dan zouden we maar 90 ambtenaren met 1 voorman of voorvrouw [ik kies Ancilla] nodig hebben om dit hele land te besturen. Geen gelul meer over kinderkorannen [o ja, ze hadden toen onmiddellijk voor dit soort dingen de doodstraf in moeten voeren] schreeuwende lui van een toren of pliesies knuppelen in Hamburg. Geen verkiezingen meer en de volledige macht naar Willem, mijn Koning! Wat een rust zou dat geven. Die democratie is nog erger dan gebukt te gaan onder het juk van 1 dictator, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

  Like

  • Ron zegt:

   Maar die ene islamitische of marxistische dictator is toch precies wat die mossels of linkse horden willen? 😀

   Geliked door 1 persoon

   • Dat zijn precies die lui die er dol op zijn dat de Staat zich door welke kerk dan ook, religieus danwel ideologisch [waar volgens mij geen verschil in zit] laat fellationeren. Zonder de scheiding van kerk en staat, of beter nog, een verbod op het bevuilen van De Staat door godsdiensten, religies, fanfarekorpsen en graaierscubjes onder de vlag van politieke partijen hadden we hier geen geouwehoer met invasietroepen, zielige negers met vliegen op de neus en we hadden zelfs geen werk voor Sint Ploumen.

    Like

 21. ildiko zegt:

  Dat hebben wij te danken aan alle Nederlanders die op PvdA jaar in haar uit hebben gestemd en aan alle Nederlanders die durven niet hun mond opendoen, ze durven niks te ondernemen, te protesteren, ze durven totaal niks, alleen maar zeuren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s