Wanneer verdwijnt die rode waas bij opinieschrijvers als ze Geert Wilders in het vizier krijgen?

Screenshot_16

(Door: “Weethetwel”)

Het moet gezegd: er is een aantal Nederlandse schrijvers en columnisten bij wie het eindelijk begint te dagen dat de islamisering van Nederland beslist geen verrijking is. Het heeft wel lang geduurd, maar wat betekent een paar jaar in een geschiedenis van duizenden jaren. Ik noem een aantal: Nausica Marbe (zij durft steeds meer), Theodor Holman (dat die nog mag blijven bij het Parool),  Afshin Ellian (is nog wat bang voor zijn baantje) en zelfs Rob Hoogland ziet af en toe een lichtje (al blijft hij grenzeloos naïef). En zo zijn er nog wel een paar. Als je hun brave schrijfsels van pakweg 5 jaar geleden vergelijkt met de huidige, dan hebben ze een stevige ontwikkeling doorgemaakt.

Heel waarschijnlijk is het ook dat deze ontwikkeling voor een groot deel te danken (!) is aan het verschijnsel Geert Wilders, als opvolger van de vermoorde Pim Fortuyn , want de maatschappelijke discussie loopt in Nederland duidelijk voor op de rest van Europa. Kijk maar naar het armetierige Duitsland.  Maar wat is het toch moeilijk om toe te geven dat Geert Wilders het bij het rechte eind heeft.  En juist dat laatste is nodig om weer een stapje verder te komen. Het signaleren van het probleem is één, maar het oplossen ervan is net zo belangrijk.

De meeste van deze schrijvers hebben één ding met elkaar gemeen: als ze de naam van Geert Wilders horen, verschijnt er een rode waas voor hun ogen. Dan gaat het verstand op nul en vallen ze terug op een primitief niveau van functioneren. Vraag ze niet waarom, want dan kunnen ze alleen maar grommen.

Neem nu de benoeming van Marcouch tot burgemeester van Arnhem.  Wat waren de rapen weer gaar, omdat Wilders daar ging protesteren. Ineens was Marcouch een fantastische democratische Marokkaan, ondanks de hele waslijst van activiteiten waarbij hij de Nederlandse grondwet gewoon aan zijn laars lapte (scheiding kerk en staat opheffen, aanhanger Moslimbroederschap, géén PVVérs bij de politie maar wél hoofddoeken , sharia invoeren). Dat hij daarvoor nooit aangepakt en veroordeeld is, ligt aan de vérgaande onwil en incompetentie van de Nederlandse bestuurders en politici, met in hun kielzog de verraderlijke rechterlijke macht. Wilders had méér dan gelijk om te protesteren.

Het wordt hoog tijd dat ons corps vaderlandse opinieschrijvers zich ook eens zorgen gaat maken over de oplossingen. Zeker nu enkelen van hen schoorvoetend toegeven dat die islamisering niet die grote verrijking is van onze samenleving. Islamisering toch maar door laten gaan? Net doen of je neus bloedt? Niet na willen denken over een oplossing? Steeds maar die rode waas als ze Wilders horen, of eindelijk eens serieus kijken naar welke verstandige dingen hij te zeggen heeft. Doe die moeite nu eens een keer.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", cultuurrelativisme, demoniseren, establishment, Geert Wilders, gezond realisme, Hypocrisie, Islamisering, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Wanneer verdwijnt die rode waas bij opinieschrijvers als ze Geert Wilders in het vizier krijgen?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Bravo! Spijker op de kop, niets aan toe te voegen!
  Of misschien nog deze kleine ingeving: Zouden die schrijvers wat dat betrof misschien nóg eerder over de drempel geholpen worden als Wilders dezelfde dingen die hij nú zegt, nog een béétje meer zou weten te brengen op de manier van – ja, daar ga ik weer- Paul Weston?
  In GB weliswaar niet, maar zoals U zelf ook al terecht opmerkt: Nederland loopt inderdaad voorop in de maatschappelijke discussie t.o.v. de rest van Europa.
  Dus wie weet, wat zo’n kleinigheid daar nog aan zou kunnen bijdragen…..
  Ik zei het al meermalen: Als ik, verdorie, Britse was, zou ik het wel weten!

  Geliked door 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Wat Watson’s stijl betreft ben ik het helemaal met je eens. Alleen, Wilders is Wilders – al jaren – en ik denk niet dat zijn stijl gaat veranderen. Jammer!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Wèston, Marlies, Paul Weston.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Theresa.
    Nee, ik ben het niet helemaal met je opmerking eens wat betreft “spijker op de kop, en niets aan toe te voegen…”
    Weethetwel, hij/zij somt ’n aantal column-schrijvers op waaronder die Afshin Ellian (hij is nog ’n beetje bang voor zijn baantje…).
    Ik vraag me verbaasd af wat die ‘Weethetwel’ bezielt om die nagemaakte moslim in dat rijtje van schrijvers, die langzaam maar zeker het licht hebben gezien, op te nemen…
    Die verdomde moslim heeft namelijk vorige week een column in Elsevier gewijd over de benoeming van Marcouch tot burgemeester van Apeldoorn waarin hij diezelfde Marcouche helemaal de hemel in schreef…
    Eigenlijk was de hemel niet goed genoeg voor Marcouch.
    Marcouche was (volgens Ellian dan…) een moslim van de goede soort want hij streed zo dapper en onvervaard tegen het Salafisme.
    En nou komt het…
    Die Wilders was maar ’n kinderachtig mannetje die zichzelf voor schut zette door tegen de benoeming van Marcouche te demonstreren…
    Dat waren de hoofdpunten van het nieuws.
    Nou kennen we die Ellian, dus daar hoeven we geen woorden aan te verspillen.
    (De slijmerd…)
    Ik stel vast dat die ‘Weethetwel’ geen èchte research heeft gedaan.

    Dit waren de woorden die ik er nog even aan wilde toevoegen…

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Marlies.
    Lijkt mij ook sterk.
    Dokter Watson moet al jaren dood zijn… als hij ooit zou hebben bestaan.

    Geliked door 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Sorry Theresa. Hoe ik daar nu bij kom… De enige mij bekende Watson is de secondant van Sherlock.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Paulzweste, 19.58u: Dat klopt. Dat stuk heb ik zelf ook gelezen.
    Een beetje te veel in beslag genomen door de rest om daar behoorlijk acht op te slaan, denk ik: Ellian is inderdaad nu en dan nog een zwakke schakel.
    Zal z’n afkomst wel zijn, want hij stamt van huis uit NIET uit een zuiver islamitisch nest.
    Maar een oriëntaalse cultuur doet ook vaak het nodige, helaas.

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ieder vogeltje fluit zo als hij gebekt is, dus Geert.

   Geliked door 1 persoon

  • weethetwel zegt:

   Paul zueste (19.59u), jij slaat ook de spijker op de kop zeg. Afshin Ellian kan best zinnige dingen zeggen maar verleden week ging hij weer even helemaal door het lint toen Geert Wilders in Arnhem ging demonstreren. Hij kreeg een rood waas voor zijn ogen en kon alleen nog maar grommen. Marcouch was ineens de democratie zelve, alleen maar omdat Geert Wilders vond van niet. De research die gepleegd moet worden is de vraag waarom dit soort intelligente mensen kennelijk niet zo ver komen in hun ontwikkeling dat ze een keer kennis gaan nemen van de argumenten van Geert Wilders. Dan heb je kans dat ze een keer wat verder komen in het leven dan achter de grote linkse trom aan te lopen en af en toe te constateren dat er toch iets niet klopt en al helemaal niet na te hoeven denken over wat daar dan aan gedaan zou kunnen worden.
   Weethetwel

   Geliked door 1 persoon

   • Zo moeilijk is het niet te verklaren waarom Afshin Ellian als aanvankelijke linkse jongen moeite heeft met de onthullingen van Geert Wilders. Daardoor krijgt hij immers in zijn gezicht waaraan hij eind jaren 70 in Iran zelf heeft bijgedragen: De opkomst van Ruhollah Khomeini en de herislamisering van Iran. Dat laatste zal hij niet gewild hebben maar het waren toch echt linkse hand en spandiensten die de islamisering van Iran mogelijk maakten. Precies hetzelfde zien wij nu ook in Europa gebeuren. Ik hoop maar dat Ellian niet enkel geleerd heeft van wat daar gebeurde en waardoor hij naar het Westen moest maar dat hij ook bereid is precies hetzelfde hier te voorkomen. Sparen van kool en geit helpt daar mijns inziens niet bij. Ondanks dàt valt er zeker wat van Ellian op te steken.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Sjun Demartelaere:
    “Daardoor krijgt hij immers in zijn gezicht waaraan hij eind jaren 70 in Iran zelf heeft bijgedragen: De opkomst van Ruhollah Khomeini en de herislamisering van Iran.”

    Het enige dat je hoeft te doen, Sjun, is Wikipedia te raadplegen. Dan weet je hoe oud Ellian was aan het eind van de jaren ’70 (14). Dan weet je ook dat hij actief geweest is in ANTI Khomeini bewegingen. Dan weet je ook dat je uit je nek kletst.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • Pieter G zegt:

    In Elsevier was er naast het stukje van Afshin Ellian nog wat commentaar van Syp Wynia over Marcouch waarin hij opsomde waarom de man ongeschikt is als burgemeester.
    http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/07/waarom-ahmed-marcouch-ongeschikt-is-als-burgemeester-520882/
    Goed en duidelijk. Als je alle feiten zo op een rijtje ziet kan hier toch niemand erg vrolijk van worden. Maar goed, de PVV is tegen, wat genoeg is om er voor te zijn voor de zich volksvertegenwoordigers noemde wezens. Wie ze precies vertegenwoordigen blijft een mysterie. Alles en iedereen behalve dit volk komt volgens mij nog het meest in de richting….

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Precies Pieter.
    Syp is eigenlijk nòg de enige overgebleven rechts georiënteerde commentator bij Elsevier.
    Elsevier is van af de gouden tijd toen Pim Fortuyn er zulke schitterende columns voor schreef, verwaterd tot een wegkijkend NPO-achtig weekblad, dat nog slechts ’n schim is van het vroeger zo strijdbare en objectieve medium.
    Afshan Ellian past precies in het onnozele Elsevier-plaatje.
    Hij slijmt bij het koningshuis, deelt links en rechts waarschuwingen over de islam uit, maar als de islam echt wordt aangevallen wordt degene die het waagt en toevallig Wilders heet of verbonden is met de PVV afgemaakt.
    Dàt is de echte situatie en die zal zo blijven zolang als er ’n hoofdredacteur rondloopt die werd aangesteld door een links-georiënteerde eigenaar.

    Geliked door 1 persoon

 2. leefbarbaar zegt:

  De columnisten worden er voor betaald. Dus dit gaat niet stoppen. Daarnaast zijn vele ook nog lid van een foute partij.
  Gewoon nooit meer hun rotzooi lezen.

  Geliked door 2 people

 3. Charles Martel zegt:

  Hebt u Afshin Ellian vijf jaar geleden gelezen? Toen sloeg hij spijkers met koppen, want zoals de meeste toen dacht hij niet dat hier de vrijheid van meningsuiting van alle kanten beknot wordta, Zie de recente (her)invoering van het Duitse Ermächtigiungsagesetz

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Charles.
   5 Jaar geleden spijkers met koppen geslagen…?
   Nou dan moet die Ashan Ellian toch wel een enorme verandering hebben ondergaan…
   Ik heb die doffe klappen waarmee die moslim die objectieve rechtse spijkers in het hoofd van de lezer zou hebben gedreven nooit gehoord.
   Hij zal er wel te lui voor zijn geweest, want het is bekend dat al die arabieren ’n rothekel hebben aan werken met gereedschap.
   Behalve als ze de trekker van ’n geweer kunnen over halen of iemand met ’n mes te lijf gaan…

   Dat dan weer wel natuurlijk…

   Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Achteraf heeft het meer dan 50 jaar geduurd dat bij het Klootjesvolk de ogen/oren opengingen om te constateren dat De Verrijking een feit is. Welkom in de Wereld van 1000 en 1 nacht! Die ene nacht kan zomaar 1000 jaar of nog langer duren!

  Geliked door 1 persoon

 5. Peter Rissing zegt:

  Beter had ik het niet kunnen formuleren

  Like

 6. Wim zegt:

  Ze zullen Wilders nooit in het gelijk stellen niet om de inhoud van wat hij zegt maar de toon als de
  drager van het woord hen niet bevalt. De anti autoritaire opvoeding blijft hun hersens steeds in de kramp gaan als de toon van het woord hun niet bevalt.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  De weg is soms lang en niet zonder pijnlijke ervaringen als ge van een goedgelovige puber volwassen wordt

  Like

 8. bouwmja zegt:

  Nog steeds lees ik nergens dat dé oplossing ligt in de onmiddellijke arrestatie, berechting en veroordeling tot een celstraf van minimaal 35 jaar wegens diepgaand landverraad door alle West-Europese regerende politici, alsmede die tycoons die de ‘globalisering’ bevorderen, waaronder Peter Sutherland en George Soros!

  Like

 9. Mary zegt:

  En toch verkondigd Wilders de enige oplossing en de waarheid al sinds jaren, en precies dat is waarom iedereen die maar een beetje belang heeft bij het linkse front direct onrealistische onzin begint uit te kramen, het grappige van Ellian was dat hij zeker een paar jaar geleden enorm anti Wilders schreef en vervolgens met dezelfde stellingen als Wilders kwam zodat men zich in de commentaren terecht af vroeg wat hij in Godsnaam tegen Wilders en vooral ook tegen de Wilders stemmers, die hij waagde om in een artikel te kleineren op een wel heel goedkope manier, had.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s