Winnaars en verliezers van de G20-top in Hamburg

Screenshot_39

Twee winnaars van de top: Poetin en Trump.

(Door: Dieter Farwick – Vertaling: E.J. Bron)

De bedoeling van bondskanselier Merkel was duidelijk: Met het oog op de Duitse parlementsverkiezingen op 24 september wilde zij zichzelf in de “open” en “vrije Hanzestad Hamburg” als “wereldkanselier” presenteren, die oplossingen heeft voor alle dringende problemen van deze wereld. De realiteit is anders.

PI News (2)

De magere resultaten van de top werden voor de ogen van de wereld overschaduwd door op burgeroorlog lijkende toestanden – vooral in het beruchte Schanzenviertel, een trekpleister voor toeristen uit de hele wereld. Wie verbaasd is over deze brute aanvallen en plunderingen, kent de “scene” niet die zich in het liberale Hamburg in de afgelopen decennia gesetteld en gevestigd heeft – zie de “populaire” chaosdagen in het Schanzenviertel.

Ogenschijnlijk vond er geen nuchtere risicoanalyse plaats – noch door de politiek noch door de politie, zoals het beschamende resultaat laat zien. “Expect the unexpected” is de bekende eis voor dergelijke situaties.

“Wensdenken” en “zelfoverschatting” (Thilo Sarrazin) zijn de belangrijkste oorzaken van de dramatische verkeerde inschattingen van de politiek en de politie. Het bijeenschrapen van 20.000 politieagenten uit het hele land is nog geen operatieconcept. De burgemeester van de Hanzestad, Olaf Scholz (SPD), zag de veiligheidsproblemen zoals het vieren van de jaarlijkse verjaardag van de haven. Zijn politie werd door de brutaliteit van het “Zwarte Blok” in zijn geheel en diens inzet op daken (!) verrast, wat leidde tot urenlange vertragingen van de politieacties in de straten. Terwijl veel van de militanten al jarenlang in Hamburg wonen.

Ze zouden bekend hebben kunnen zijn bij de veiligheidsautoriteiten – als men het gewild zou hebben.

Behalve de militanten zijn er echter nog andere winnaars:

 • Bovenaan staat de Russische president Vladimir Poetin, die zich zelfbewust beweegt in de kringen van de machtigen en gescoord heeft.
 • Als winnaar “voelt” zich ook Donald Trump, die geen duimbreed is afgeweken van zijn vastleggingen en beslissingen – tot vreugde van zijn aanhangers in de VS. Mocht het hem gelukt zijn om met Poetin een wapenstilstand in Syrië af te spreken, dan zou dit een groot succes zijn – evenals het feit dat omstreden eisen van de VS hun weg in het afsluitende communiqué gevonden hebben.
 • Een opmerkelijk punt maakte de Turkse president Erdoğan, toen hij vlak voor het einde verkondigde dat zijn land zou onderzoeken of het uit het klimaatakkoord van Parijs zou moeten stappen.

De grote verliezers van de top zijn Angela Merkel, Hamburg en zijn bewoners en winkeliers, wier zaken verwoest en geplunderd werden, evenals de werknemers in Hamburg, die op vrijdag niet naar hun werk konden komen, evenals Duitsland, wiens naam wereldwijd werd beschadigd.

De geleden materiële schade zal bij een eindafrekening immens zijn. We zullen zien. Groter zal de culturele en niet-materiële schade voor Duitsland zijn, die door de eenzame beslissing van mevrouw Merkel om op 4 september de deuren wagenwijd open te zetten voor “vluchtelingen” en illegale massa-immigratie al duurzaam geleden heeft.

Als de top een sollicitatie voor het vierde kanselierschap zou zijn, dan zou Merkel wegens haar persoonlijke falen en het door haar veroorzaakte falen van de staat op 24 september met pensioen gestuurd moeten worden.

Daartoe zal het echter nauwelijks komen, omdat zij alle denkbare personele alternatieven n haar dan 12 jaren in functie verraderlijk vermoord heeft.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Dieter Farwick
(De auteur is brigadegeneraal buiten dienst en publicist)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Winnaars en verliezers van de G20-top in Hamburg

 1. delamontagne zegt:

  De Paus bemoeide zich ookmet de G20, HAMBURG…………

  De Paus, gestoord als hij is, zei o.a.:”Het grootste gevaar betreffende de IMMIGRATIE van de armen, de ZWAKKEN, de uitgestotenen en de mensen in de marge, zijn zij die de invasie van migranten vrezen…..
  “Ik maak me zorgen over de G20.
  Het raakt de migranten in landen over de halve wereld en het wordt steeds erger.
  https://www.reuters.com/article/us-g20-germany-pope-idUSKBN19T09W

  Like

  • Cathja zegt:

   @ delamontagne op 10/7 om 20:14

   Nou, als je ‘die ZWAKKEN’ tekeer ziet gaan, al rovend en vernielend, verkrachtend en brand stichtend, dan zit die paus er vreselijk naast met zijn ‘mensen in de marge’ en ‘uitgestotenen’…! Die paus is inderdaad gestoord om zoiets te zeggen.
   Laat hij eens oog hebben voor de enorme aantallen daklozen binnen Europa. Die aantallen nemen dagelijks toe. Laat hij eens opkomen voor de Europeanen, die ongevraagd bedólven worden onder de aanwezigheid van criminelen, die hier niets te zoeken hebben, maar ons en onze manier van leven geweld willen aandoen.

   Laat die paus alsjeblieft terugkeren naar Argentinië. Ik kan die kerel niet meer luchten of zien!

   Geliked door 1 persoon

 2. Met Engelse ondertiteling:

  Like

 3. T.Troubadour zegt:

  De Paus een rasechte globalist

  Geliked door 2 people

 4. Mary zegt:

  De aanhangers van Trump, waarvan er sinds de verkiezingen alleen maar velen en velen meer bij zijn gekomen en de aanhangers van Poetin hebben ook alle redenen om hun leiders te respecteren en te juichen!! net zoals de bevolking van de Oost Europese landen in grote tegenstelling tot een Merkel, Macron, Rutte die niets anders dan volksverraders zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oeps48 zegt:

  De G20 van Hamburg heeft niet veel gebracht. De resultaten bleven ver beneden de verwachtingen. Poetin en Trump zijn de grote winnaars, maar mogen het niet zijn. Merkel is de grote verliezer. Europa is verzwakt huiswaarts gekeerd. Rutte en c.s. waren aanwezig, maar worden vooral doodgezwegen. Linkse relschoppers hebben hun stempel op de conferentie gedrukt en hun laatste goodwill verspeeld. Hamburg is het kind van de rekening wegens verwaarlozing van de veiligheidsrisico’s. Krijgt de G20 volgend jaar nog een vervolg, of is de formule op weg naar het sterfhuis ???

  Satan heeft een nederlaag geleden. Gods wegen blijken weer eens ondoorgrondelijk.te zijn.

  Like

 6. GT zegt:

  Zou het straks niet zo kunnen lopen dat Poetin Europa zal zuiveren van de Islam, heb je andere opties?

  Geliked door 2 people

 7. Geronimo zegt:

  Tja, wat Erdogan betreft, het moge duidelijk zijn wat zijn beweegredenen zijn om de klimaatfarce van Parijs niet te zullen honoreren: geld, want, zo staat het bij het linkse weekblad Knack te lezen:

  “Ik heb (de Franse president) Emmanuel Macron en (de Duitse bondskanselier) Angela Merkel meegedeeld dat we dit klimaatakkoord niet door het parlement zullen laten goedkeuren, zolang de beloftes aan ons niet vervuld zijn’, aldus Recep Tayyip Erdogan.

  Als Turkije het statuut van ontwikkelingsland krijgt, zou dat inhouden dat het land geld kan ontvangen uit het groen klimaatfonds, waarop de meest kwetsbare landen een beroep kunnen doen wanneer ze met de gevolgen van de klimaatverandering geconfronteerd worden. Maar als Turkije als een industrieland bestempeld wordt, zal het daarentegen zelf moeten bijdragen aan dat fonds.

  Trump achterna
  Milieuactivisten hadden al gewaarschuwd dat de Amerikaanse president Donald Trump, die het verdrag eerder al opzegde, mogelijk pogingen zou ondernemen om Turkije en Saoedi-Arabië aan zijn kant te krijgen. Trump en Erdogan hebben elkaar in de marge van de G20-top ook gesproken, al is het niet duidelijk waarover het onderhoud ging.”

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/erdogan-dreigt-ermee-uit-klimaatakkoord-te-stappen/article-normal-875809.html?utm_source=Newsletter-09/07/2017&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&&M_BT=11465567669179

  Hieruit blijkt meteen het grote gelijk van TRUMP om zijn land uit dat Parijse financiële moeras terug te trekken, omdat dit de VS in de loop der jaren vele biljoenen nutteloze dollars zou kosten ten bate van de immer parasiterende en hopeloos corrupte derde-wereldlanden, compleet weggegooid geld dus, nu ook duidelijk is dat het Erdogan enkel en alleen te doen was om centen te ontvangen, en niets anders. Nu ineens blijkt dat Turkije tot de afdokkende landen zou behoren, is meteen ook de Turkse uitstap uit dat klimaatonding meer dan waarschijnlijk. Zo ver gaat hun zogezegde klimaatbekommernis, deze onbeschofte bandieten in maatpak.

  Opmerkelijk daarbij is eveneens hoe links ook nu weer de oorzaak voor deze, voor hen uiteraard nadelige, evolutie al op voorhand probeerde bij TRUMP te leggen, want (even linkse) milieuactivisten hadden eerder al gewaarschuwd, zo bericht Knack, dat TRUMP zou proberen om Turkije en Saoudie-Arabië op zijn hand te krijgen. Dat de enige oorzaak voor de plotse Turkse afwijzing/koerswijziging, zoals nu blijkt, enkel en alleen afhangt van het feit of het beschouwd wordt als een ontwikkelings land en geld krijgt uit het groen klimaatfonds, of als een industrieland, waardoor het mee dit fonds zou moeten spekken, daar komen zij uiteraard niet aan toe, want dan zouden zij meteen ook de echte doelstelling van de Parijse klimaatoplichting hebben moeten toegeven: pure geldstroom creeëren vanuit de rijke landen naar de derde-wereldlanden onder de mom van klimaatbekommernis.

  Van klimaat-oplichting gesproken ! Duidelijk is dat dit klimaatakkoord een ordinaire, eerder vulgaire, linkse list is om de rijke landen te verarmen ten voordele van de arme, immer handophoudende en grotendeels corrupte leiders/profiteurs. Een soort communistische herverdeling van rijkdommen dus, de grote dada van mondiaal links, waaronder uiteraard de vroegere DDR-feeks, huidige Führer van Duitsland, die zich al meer en meer als heerseres over de wereld meent te mogen profileren, of is het zoals zo dikwijls op deze wereld: hoogmoed komt voor de val?

  Like

 8. tippelaar zegt:

  Gelukkig hebben we ook nog de nieuwe franse president Macron. Die legt een bom onder het fundament van de EU door zijn idee om alle schulden van de EU.landen op een hoop te leggen en te beweren dat het de schulden van iedereen zijn. Dat wordt nooit geaccepteerd door de andere EU.landen. Gelukkig maar misschien dat het vluchtelingenvraagstuk dan ook een opening biedt tot afbraak van de EU. Ik hoop het mee te maken.

  Like

 9. Seculiere zegt:

  Minder USA in het Midden-Oosten = minder islam, volgens onderstaand filmpje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s