Goed nieuws! Het Associatieverdrag met Oekraïne, waar we TEGEN stemden, wordt in september van kracht

Screenshot_49

(Door: Michael van der Galien)

 Leuk voor die corrupte maffiastaat zeg!

Ach, wat geweldig voor de maffiose corruptocraten in Kiev zeg:

Het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne treedt op 1 september volledig in werking. Dat was vertraagd vanwege de nee-stem van vorig jaar in het referendum in Nederland.

Die laatste zin is natuurlijk wel het mooiste van alles: de inwerkingtreding was vertraagd door onze nee-stem. Let wel, die was niet van de baan, zoals we allemaal hoopten toen we naar de stembus togen, welnee, het moest daardoor gewoon allemaal wat langzamer doorgaan. Maar doorgaan zou het.

Lees verder>>>
(h/t E. van B.)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, nieuw fascisme, Oekraïne, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Goed nieuws! Het Associatieverdrag met Oekraïne, waar we TEGEN stemden, wordt in september van kracht

 1. T.Troubadour zegt:

  Hoeveel zouden de leiders van de EUSR weer aan geld hebben gekregen van deze corruptie Oekraine maffiosi?.We zullen het wel nooit weten
  .Wederom een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de zgn.EU

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Dat denk ik nou ook !
   En idem zullen vele Europese politici heel veel geld van islamitische landen ontvangen .
   Wat kan het Pechtold verdommen wat er met Nederland gebeurt als ie straks met twintig , dertig miljoen ergens anders de rest van zijn verdomde bestaan feest kan gaan zitten vieren ?
   Iedere dag vakantie , volop drank en cocaïne !
   Of Rutte ?
   Tegen die tijd is z’n moeder dood en heeft ie aan niemand meer een boodschap , hier .

   Je ziet al hoe het gaat , als er een marineschip of vliegtuigen verkocht gaan worden .
   Grote bouworders , idem .
   Altijd is er smeergeld in het geding !
   Ik weet het , ik heb er een tijdje tussen in gezeten , zijdelings .
   Tien procent van de koopsom was helemaal niet ongebruikelijk .
   Te betalen door de belastingbetalers , natuurlijk .

   Het zou wel heel onnozel zijn om te denken dat het grootste belang te wereld ( voor de moslims dan ) NIET met smeergeld gepaard zou gaan .
   Ze geven immers ook miljarden weg om moskeeën te laten bouwen .
   Een paar miljoen voor onze corrupte politici , is voor hen een fooitje !

   Ik hoop dat ze dat corrupte politieke tuig afschieten vóórdat ze ons land definitief verlaten !

   Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Toch maar mooi voor elkaar dankzij de Haagse maffiose corruptocraten met hun leider Rutte !!

  Like

 3. Japio zegt:

  Verkiezingen, referenda, de stem van het volk, allemaal waardeloos. De zgn gekozen regering heeft in feite een grafhekel en schijt aan de democratie en aan z’n burgers. De dictatuur is bij deze ingetreden in Nederland en dat is precies wat Europa wenst. En komen nu de Hollanders in het geweer tegen die lulhannesen in Den Haag? Nee natuurlijk niet, de meeste zien niet eens in wat er gaande is en slikken alles voor zoete koek. Er zou eens een flinke coup moeten plaatsgrijpen en dat zooitje ongeregeld uit die pluche stoelen moeten flikkeren. Het heeft totaal geen zin meer om te stemmen op of voor wat dan ook. Alles is vantevoren besproken en geregeld. Verkiezingen of referenda zijn er om het volk de illusie te geven iets te hebben in te brengen.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  De Oekraine is naast de MH 17 case en de vele schandalen rond de VVD de druppel die bij vele kiezers eigenlijk tot een besluit had moeten luiden de VVD te kleineren gelijk de PvdA. Maar het gebeurde NIET ! En is het niemand het volgende opgevallen. Waarschijnlijk krijgen we alweer een Rutte kabinet, het derde. En als Rutte geen droombaan in Brussel krijgt maakt hij mogelijk de vier jaar vol en krijgen we daarna een Rutte 4 kabinet. Door voor de verkiezingen een show op te voeren werd hij voor vele argelozen het mannetje. Hij liet (valselijk) zien dat hij ballen had door de Turkse minister te weigeren. Deze truc leverde de VVD extra stemmen op. En wat van de PVV te denken. Vlak voor de verkiezingen had de partij van Wilders 37 virtuele stemmen, en het leek er op dat ze in de lift zaten. Na de verkiezingen bleek de partij van Wilders ineens in elkaar gestort en bleven er maar 20 zetels over. Wat is hier aan de hand ? In ieder geval valse informatie van de MSM media, mogelijke stembusfraude, en natuurlijk de valse beloften van de VVD. En ook Groen Links werd een middelgrote partij, naast de SP. Zijn Nederlanders opeens aanhangers van het Marxisme georden ? Er is iets goed mis in Nederland. Al stemmen er nog zoveel mensen op de gebashte PVV, de partij komt na iedere verkiezingen telkens als verliezer tevoorschijn !

  Geliked door 1 persoon

 5. eurorist zegt:

  Weet jullie wel wat omgekeerde vrachtultus is? Nee? Het is wanneer inboorlingen denken dat witte mensen hun vliegtuigen ook van koeschijt en bamboestengels maken, maar dat zij (de witte mensen) beter huichelen. Het is presies wat de ondemocratische Russen altijd (voor, gedurende en naar communisme) aan de westerse democratie hebben gedacht: het is ook van koeschijt en bamboestengels gemaakt, maar de westerlingen huichelen beter en maken het alsof het echt is.
  Het lijkt alsof de Russen per slot van rekening gelijk hebben. 🙂

  Like

 6. Ron zegt:

  Off-topic
  Het EU parlement heeft gestemd over een voorstel om het tonen van hyperlinks naar allerlei content te gaan belasten. De link-tax.
  Ofwel, alleen al een linkje op je website of in commentaar op je website kost je geld aan de eigenaar van de site waar het linkje naartoe verwijst.

  Mind the ‘value gap’: how the EU Commission is working to reframe its Link Tax and other copyright reforms | OpenMedia
  https://openmedia.org/en/mind-value-gap-how-eu-commission-working-reframe-its-link-tax-and-other-copyright-reforms

  De volledige tekst van het voorstel van de EU commissie over de link-tax:
  EUR-Lex – 52016PC0593 – EN – EUR-Lex http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:52016PC0593

  Verdere uitleg te vinden op een website van een helaas op belangrijke punten links EU-parlementslid:
  Julia Reda – Oettinger’s copyright reform proposal is unfit for the digital age
  https://juliareda.eu/2016/09/copyright-proposal-unfit-for-digital-age/

  Petitie richting Europarlementsleden voor zover het nog niet te laat is.
  https://act1.openmedia.org/SaveTheLink

  Like

  • Ron zegt:

   We hoped MEPs would side with citizens. But what we got instead was truly shameful.

   Both parliamentary committees voted to endorse the Link Tax AND censorship machinery — ignoring tens of thousands of EU citizens and caving to pressure from industry lobbyists.[1]

   The details are particularly unsettling. The Link Tax in the latest version now applies to ‘offline’ publications and journals – something academics are not even asking for! It would make open access publishing virtually impossible.[2]

   This all amounts to a chilling effect on the spread of research, news and knowledge.

   Those MEPs who voted for the Link Tax may believe that they have got away with it — We need to show they will face consequences and accountability.

   Share the tweet:
   http://qb.salsalabs.com/dia/track.jsp?v=2&c=B1IYnDG9gsAe06vj4S6rWVfik9%2FjtoCt

   Share on facebook:
   http://qb.salsalabs.com/dia/track.jsp?v=2&c=Ro4XanmqZWuQK2RgEkxoZlfik9%2FjtoCt

   Remember, although the recent votes were a setback, there’s still every chance we will win this fight: the most important group of MEPs have yet to vote on the Link Tax and Internet Censorship, so if enough of us speak out we can make sure they side with citizens instead of powerful industry insiders.

   Let’s show these MEPs that they have to do the right thing.

   Like

 7. Johan zegt:

  “” Het is zinloos om deel te nemen aan het democratisch proces, wanneer het niet toegestaan wordt belangrijke probleempunten te bespreken zonder onderworpen te worden aan politieke en sociale vervolging.
  Het wordt tijd om te onderkennen, dat wij onszelf voor de gek houden als we geloven, dat het ook maar enigszins mogelijk is om het systeem democratisch te veranderen.””

  Dit zijn de woorden van Breivik, die na het schrijven van zijn manifest overging tot zijn fatale daad om een aanslag te plegen met vele doden als gevolg.

  Dat geeft toch wel te denken.

  Like

 8. fleckie zegt:

  ……….’ VS …en ..EU …SPELEN DUBIEUZE.. .ROL…ONTWRICHTING …..OEKRAINE’………………
  Procesnieuws, nr.112,/ juli 2017.( Stichting ..TRIBUNAAL voor de VREDE( ADVOCATEN etc. tegen… KERNWAPENS! )! postbus 92066, 1090 AB, A’dam,..website:www.tribunaalvoordevrede.nl.tel.020-6681868( ma- do 14-17 Uur)…… Onlangs verscheen in het Fries Dagblad (29 April) een opiniestuk van drs. Marie-Therese ter Haar,en prof.
  dr.Karel van Wolferen over de dubieuze rol die de..VS..en..de..EU…spelen bij de ontwrichting van OEKRAINE. Marie-Therese is de oprichterbv.d.Rusland & Oost – Europa Academie te Arnhem en Karel is oud- correspondent van NRC Handelsblad .Hij is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.Hier Volga een weer gave van hun belangrijke boodschap aan het Westen. ..Op basis van de politieke standpunten van ..de..belangrijkste ..politieke..partijen..in..Westerse landen en de verslaggeving over OEKRAINE door Westerse journalisten nemen wij al Snel aan dat alleen RUSLAND verantwoordelijk is voor de ellende in het oosten van OEKRAINE.De auteurs betogen dat het ..WESTEN ..en..dan..vooral …AMERIKA ……..
  een belangrijke rol hebben gospels in de …ontwrichting …van dit land…………….HET..WESTEN..DESTABILISEERD…OEKRAINE……………Die destabilisatie is niet van recente datum,maar speelt al vanadium de jaren 90, na..de..val..van..het..communism…Sindsdien…zijn..de…AMERIKANEN…..
  …bezig hun invloed..in…OEKRAINE…op..ECONOMISCH ,..MILITAIR,..en…POLITIEK…gebied..uit..te..breiden….NGO’s worden hiervoor als vehikel gebruikt.
  Via zogenaamde ..liefdadigheidsinstellingen worden …MILJARDEN…DOLLARS …doorgesluisd naar de pro Westerse oppositie om in OEKRAINE een ‘regime change’ te realiseren. In 2004 en 2014 waren er Grote demonstraties op het Maidanplein in KIEV.In hun wan hoop .over de corruptie ..in hun land ..hadden veel Oekrainers hun hoop gevestigd op het Westen. Alleen via een pro-Westerse KOERS..,zo dachten ze was er een beter leven voor hen in het vooruitzicht .Bij de demonstraties van 2014 waren Europarlementariers aanwezig die de protesterende Oekrainers aanspoorden ….Van…AMERIKAANSE…ZIJDE…waren zelfs ..prominent een..aanwezig..waarom der..senator…JOHN..McCAIN, staatssecretaris .voor..Europese zaken..Victoria Nuland, EN ..Vice President ..JOE..BIDEN. ………WERKELIJKE …SITUATIE…NOG…NIET…..DOORGEDRONGEN….
  ..Uiteindelijk Kwam de door de AMERIKANEN gewenste ‘Regime change’ .Janoekovitsj, de pro- RUSSISCHE president vluchtte het land uit en werd opgevolgd door Porosjenko ,een pro- Westerse president. Het is nog steeds niet ..mainstream ..doorgedrongen..dat wat wij in het Westen een revolutie noemen, in frites een staatsgreep was waarbij bendes ..die..uit ..kringen ..van..OUDERE …NAZIAANHANGERS …zijn voortgekomen een sleutelrol speelden….de sluipschutters ..vermoordden ..zowel ..demonstranten ..als..controlerende politieagenten op het Maidanplein. ..Waarna….ze..hun..slag..konden..slaan. ..Uit..een..berichten..uitgewerkt..telefoongesprek..tussen..Victoria Nuland..en de..AMERIKAANSE .
  AMBASSADE…in ..KIEV…blijkt dat de…topfiguren…van het nieuwe regime al..door..de…VS…wa-
  ren …..aangewezen…………….MINSK……………In het Oosten van OEKRAINE ontbrandde een strijd
  tussen bevolkingsgroepen ..die..zich..niet..met..het..resultaat..van..de..staatsgreep..konden..verenigen( separatisten) en de pro-Kievaanhangers ,gesteund door het Westen .Het leger van..de..nieuwe..Oekrainse president
  Porosjenko..voert ..zware..bombardementen ..uit..in..de..gebieden ..van..deze..separatisten,die op
  sympathie..en .enige steun ..uit..RUSLAND..konden rekenen….Tot voor kort zagen wij ..in. het….Westen..maar heel weinig in onze medianover de bombardementen die KIEV?.uitvoerde..in OOST-OEKRAINE, en de grote vluchtelingen-stromen die dat tot gevolgen had………..OEKRAINE,
  RUSLAND! DUITSLAND en FRANKRIJK sloten in februari 2015 in ,.MINSK…een verdrag dat bekendstaat als MINSK ll……HIERIN werd…een..staakt…het ..vuren..vastgelegd en..een..speciale autonome ..status ..gegarandeerd voor de Oost-Oekrainse regio’ …DONETSK ..en…LOEGANSK.
  Hellas wordt het Minsk ll-Akko or die..maar mondjesmaat..nageleefd .De gevechten zijn sinds februari 2017 weer opgelaaid en de autonomie van bride regio’ is tot nu toe nog steeds niet gerealiseerd…………….REALITEITSZIN..IS..VER..TE..ZOEKEN……………Veel mensen denken nog
  steeds dat er in Kiev in 2014 sparked was van een revolutie .Maar het was in werkelijkheid een staatsgreep,..een ordinaries coup die met hulp van de VS..en de EU..tot stand Kwam. De Schuld van de doden ..die..vielen..tijdens..de..demonstraties..op..het..Maidanplein..werden in de schoenen geschoven van..de ..verder even…pro-RUSSISCHE president. Janoekovitsj.Imiddels zijn er echter veel aanwijzigingen dat ..de..scherpschuttersv..JUIST..DIENDEN….om..een..staats-
  green tegen de..zittende..president..te..versnellen………..Met hulp van propaganda ..die..door..pr-
  bureaus werden geproduceerd ..en..televisiebeelden ..van..AMERIKAANSE ..MEDIA…,ontstond
  er in de Westerse media een verkeerde voor STELLING van zaken over OEKRAINE..en..de..RUSSISCHE..beweegredenen.Hierdoor is de discussie over dit onderwerp zo ver van de realiteit verwijderd great dat relevant Buitenlands beleid en diplomatie na genoeg..on mogelijk ..zijn geworden………..De huidige geopoltieke problemen in de regio en de ontwrichting in OEKRAINE zijn in hoge mate veroorzaakt door de houding van de…EU…en vooral..van de…VS.
  Net als eerder in Iraq en Libie is OEKRAINE een voorbeeld van..AMERIKA probeert om onder het mom van ..democratize en mensenrechten..te intervenieren..en,.controle te krijgen..op…..PLAATSELIJK ..ECONOMISCH,..POLITIEK..EN…MILITAIR…BELEID………..Wat opvalt ..is..dat..Nederland ..wel..een..licht..kritische..houding..toonde t.a.v. het Amerikaanse handelen in Iraq en Libie. Maar nu een zwakkere vorm van van hetzelfde fenomeen zich in OEKRAINE afspeelt komt het niet ter sprake in de polities..en…DE..MEDIA…………………
  BRUG…TUSSEN…OOST…EN…WEST……………De VS-..met..de..EU…in zijn kielzog…is ..bezig met..GEVAARLIJKE GEOPOLITIEKE ONTWRICHTING….Laten wij hopen dat het nog niet te laat is en dat het tij keert. Dat betekent dat we niet langer tegen elke prijs een..zeer..corrupt regime in het zadel willen houden en in de invloedsfeer van de ..EU .. willen brengen.Naast alle ellende ..in..OEKRAINE..zelf, werkt onze bemoeienis in het land ..als..een..splijtzwam in de relaties tussen RUSLAND ..en..het…WESTEN…..Geef..OEKRAINE..een brugfunctie tussen het Westen ..enRusland..en..de..vrijheid ..om..zowel ..met..Het..Westen..als..met RUSLAND goede..banden..op..te..bouwen.Er zou dan op den during minder verdeeldheid zijn tussen..de..OEKRAINE zelf ..en..de..wereld..zou..er..wellicht ..een..stukje..minder..gespannen..door..worden.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 9. fleckie zegt:

  ‘INTERNATIONAAL..ACTIEKAMP..BIJ..DUITSE….KERNWAPENBASIS…BUCHEL’……Procesnieuws no.112, juli 2017………..De Duitse vredesbeweging organiseert 20 weken lang een vrede stamp tegen 20 atoombommen bij de vliegbasis ..BUCHEL…van daaruit worden actiies georganiseerd tegen de aanwezigheid ..en..de..modernisering van atoomwapens..op..die..basis..en..in,.andere..landen..w.o……NEDERLAND…………….Samen kunnen we de geplande kernbommen stoppen! ……………Steun de Duitse campagne om de ..geplaatste..VS.-KERNWAPENS…terug te student…EN…de active tegen de ..nieuwe B61-12..kernbommen die voor 2020 gepland staat in de VS en zouden geplaatste worden in VIJF EUROPESE..LANDEN: ITALIE,BELGIE,..NEDERLAND, TURKIJE..en..DUITSLAND…………………..
  Wij nodigen antikern-, milieu- en vredesactivisten..van,.EUROPA ..en..de..VS..uit op,ons kamp bij de hoofdingang v.d.militaire basis in BUCHEL ? Het internationale actiekamp duurt van 26 maart t/m 9 Augustus.( Herdenkingsdag Nagasaki.) De twintig weken vertegenwoordigen de twintig B61
  Waterstofbommen ..in BUCHEL.Ons vredeskamp houdt in : netwerken,nachtwake en geweld looks burgerverzet………..Het internationaal, actiekamp wordt samen met het antikernverzet in de VS..georganiseerd: acht tot toen mensen uit de VS nemen feel aan deze weken en meer dan driehonderd mensen hebben in tussen de Solidariteitsverklaring ondertekend. ……….meer..informatie…( in ’t engels en Duits op:www.buechel-atombombenfrei.de. <<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   VOORWOORD’, door Willemijn van der Werf, , Procesnieuws no.112/ juli 2017…..’…..op 19 juni vond in Utrecht bij het Hof van Discipline het Homer Beroep plaats over de SCHRAPPING van MEINDERT STELLING van het tableau van advocaten.Eigenlijk liep het zo als verwacht.Het college ..straalde.. een complete onwelwillendheid uit. Daar bij toonde het een duidelijke vooringenomenheid, zowel ..door..lichaamshouding..als..door woorden. Hoewel door deze houding een wraking onvermijdelijk zou moeten zijn kon dat niet door een wrakingsverbod bij een eerdere uitspraak.De volle tribune protesteerde duidelijk,maar hield zich , zij het met moeite ,rustig. MEINDERT Hield een gloedvol betoog over de verbinding van zijn zaak met de misdadige uitspraak van de Hoge RAAD …over de inzetbaarheid..van kernwapens. De RAAD vond dat in bijzondere gevallen een aanval..met..zelfs..de…zwaarste ..kernwapens ..op..een..open..stad..toegestaan..zou..zijn. Als je dit goed lest,geloof je je open niet. In Volkel Staan kernwapens klaar om vervoerd te worden door bommenwerpers,die ze op steden zouden mogen werpen. Dat betekent dat hier sprake is van een criminele voorbereiding van een genocide.Als wij dat volgens internationaal recht zouden mogen, zou dat dus eventueel ook voor Noord-Korea of Iran toegestaan zijn als ze ons zouden willen aan Allen. De denken van advocaten die duidelijk lite merken ..dat..hij de zitting..te..lang..vond ..duren, beweerde dat de zaak van MEINDERT niets met kernwapens te maken zou hebben. ……….De uitspraak..laat..zich..raden……………Het is bizar dat op dit ogenblik in New York bij de VN (Ver.Naties) gesproken wordt over de afschaffing van kernwapens. Zowel door de Algemene Vergadering van de VN als door het Europese Parlement zijn in oktober 1996 ,21 jaar geleden, resolutie aangenomen om te komen tot een Kernwapenverdrag.Dit ver drag moet het ONTWIKKELING,produceren,beproeven,plaatsen,opslaan,overdragen,gebruiken van..of..dreigen ..met kernwapens verbieden. Een-en-twintig jaar geleden !. ..Nu wil de VN weer over een verbod gaan praten.Er is door kernwapenstaten al geprobeerd deze gesprekken te frustreren. Maar ..de..onderhandelingen..gaan..gewoon..door. Nederland wordt daar vertegenwoordigd door Buitenlandse Zaken .Maar ook PAX is in New York aanwezig en zal zich zeer laten horen. ……….Ondertussen wordt geprobeerd een ..EUROPEES ..LEGER..op te zetten. De wapenhandel zal zich in de handen wrijven. Er is blijkbaar nog niet genoeg wapentuig in de wereld.Afgelopen 7 juni is er door de Europese Commissie een voor stel gelanceerd om wapenbedrijven…1,5 …MILJARD..
   Euro te geven voor de ONTWIKKELING van nieuwe militaire technologie. Het geld zou moeten worden weggehaald bij andere belangrijke EU budgetposten,zoals voor duurzame energie en bescherming van het milieu. Er wordt nu over vergadetd in..Brussel..en de ministers gaan er een besluit over nemen. ……….Er zijn steeds grotere en kleinere ongelukken bij kerncentrales,en centrales die al afgeschreven zijn blijven doorwerken met alle risico’ van dien. ..Nu het zo dichtbij komt,zo als met de centrales in Belgie komen de regio’ s in beweging.Hopenlijk hebben de protesten succes en gaat men over tot sluiting……..De Wereld wordt er niet veiliger op . Overal ontstaan brand –
   haarden en probeert men de branden te blussen met wapens. ..Wanneer komt men eens tot het besef ….. dat wapens..niets..oplossen..en dat brood meer oplost dan Bommen……
   Hetbestuur van TRIBUNAAL is erg klein geworden.We vragen dan ook during end om versterking. Gelukkig draait de redactie nu prima. Er is veel te doen op het gebied van kernwapens en..ander..wapentuig ..en..waar..de..officiele kanalen er het zwijgen toe doen, vinden wij het noodzakelijk om er zoveel mogelijk te publiceren.>>>>>>>>>>>>>>
   Stichting TRIBUNAAL voor de Vrede, Website: http://www.tribunaalvoordevrede.nl …bezoekadres : Minahassastraat 1, A’dam.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 10. fleckie zegt:

  Op ej.bron,onder ‘videobeelden’ uit de OEKRAINE dd..23.1.2015, info.betr.OEKRAINERS.

  Like

 11. fleckie zegt:

  …..’VERSLAG uit MARIUPOL’ .., …NW.ISR.WEEKBLAD, 21.7.2017. …..BINYOMIN JACOBS…….
  Het nieuws werd deze week beheerst door de herdenking v.d.MH17- ramp. En nog altijd is het niet pluis in OOST-OEKRAINE . Opperrabbijn Jacobs helpt Joden uit het rampgebied te vertrekken naar ISRAEL. ……………Aaron Mendel Cohen is 36 jaar , getrouwd en vader van drie kinderen. …Beroep: rabbijn . In het Oost-Oekraiense Mariupol .Hij heeft een vreemde opdracht:zijn Joodse gemeente afbreken. Mariupol is een stad waar het geschut van RUSSISCH gezinde separatisten aan de ene kant , en soldaten van het Oekraiense leger aan de andere , bij voort during te horen is. Sinds het begin van de oorlog tussen RUSLAND en OEKRAINE in 2014 zijn meer dan 400 van Cohens gemeenteleden naar Israel vertrokken. …..Uit de gehele regio zijn het er enige duizenden. Hij is ervan doordrongen dat hij dadelijk,dankzij zijn eigen inzet, zijn rabbinale positie kwijt is. …..Vorig jaar ,vertelde rabbijn Mendel dat de bevolking van Mariupol ‘ de RUSSISCHE bevrijders’ stond op te wachten. Tevergeefs,want Mariupol werd niet geannexeerd .Nu, een jaar later, is de publieke opinie veranderd: meer pro-OEKRAINE en anti-RUSLAND. ……….Los van de grote verschillen tussen Oost- en West-OEKRAINE ,die al erg ingewikkeld zijn, zit het land in een..zware..ECONOMISCHE .CRISIS…. de aanhoudende oorlog versluiert mogelijkerwijs ..een..diepgeworteld..antisemitisme.Tijdens dit zoveelste bezoek aan OEKRAINE wordt ik wederom niet nagekeken of uitgescholden, maar iedere Oekrainer kent de uitdrukking ‘als er geen water uit de kraan komt, hebben de Joden het opgedronken’. En de tegenstanders van de huidige president verkondigen zo luid ze kunnen dat hij een Joodse grootvader had. .Ook de tweeduizend massagraven uit de TWEEDE Wereldoorlog,waarin heel veel Joden liggen,spreken boekdelen. De meeste hebben geen markering ,en is..er..een verwijzing,dan valt daarop vooral te lezen dat de fascisten de moordenaars waren.Geen woord over vlijtige OEKRAINERS die de nazi’s veel werk hebben bespaard. Het bekendste massagraf is BABI YAR, even buiten KIEV, maar er zijn veel en veel meer.. Zoals in…ZAPAROCHE. De 20.000 Joden die daar werden opgeroepen om naar de synagoge te gaan, kwamen allen, met hun gebedsriemen en gebedsmantels . Wat rest is een massagraf met een imposant monument. ……………GETUIGENIS……………Even buiten Mariupol , in Agrobaza ,is ook een massagraf . Maria Verskun (87) heeft het als meisje van eind oktober 1941 zien en horen gebeuren. De Joden van Mariupol werden ..opgeroepen..om daar met medeneming van hun kostbaarheden naar toe te gaan. Ze kwamen,waarschijnlijk vol goede moed..Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het immers het Duitse leger dat OEKRAINE kwam bevrijden van het communisme en dat de Joden beschermde tegen..POGROMS. Het massagraf is pas kortgeleden in kaart gebracht. .Het is 10 meter breed, en 11 kilometer lang.,’rustplaats ‘ voor…70.000… slachtoffers ,onder wie …16.000. JODEN. Maria heeft sinds .1941 gezwegen, ze kon er nooit over spreken. .Nu vertelt zij dat ze het gekerm nooit uit haar hoofd heeft kunnen krijgen, kogels voor de volwassenen en een GIFTIG ..ZALFJE..op..de..lippen van de kleine kinderen, Ze huilt , ze beeft , en kreunt. . ………..Na haar unieke getuigenis ,die ze met ons deelde in haar armoedige huisje, gaan we naar het massagraf. …HIER moesten de Joden hun kleren neerleggen, vertelt ze hevig geemotioneerd.En daar werden ze doodgeschoten.Onder begeleiding van soldaten met honden kwamen ze aangelopen .Een meisje van ongeveer een jaar is later tussen de bosjes gevonden en bij een tante van Maria grootgebracht. Niemand weet wie haar ouders waren. ……….De Joodse gemeenschap van Mariupol gaat nu met financiele steun van CHRISTENEN voor ISRAEL en medewerking van de locale autoriteiten een markering aanbrengen . Er komt een gedenkwand en daarop zo’n duizend JOODSE NAMEN, want van de overige slachtoffers zijn zelfs de namen vermoord. …De overgebleven Joden vertrekken nu: RICHTING..ISRAEL<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s