Omwonenden kopen villa om komst AZC voor jongeren te dwarsbomen

Screenshot_75

(Door: Pepijn Woudrichem)

Waren het COA en een bestemmingswijziging net voor

Het COA wilde een villa kopen in Den Helder, om daar zestien jonge asielzoekers te huisvesten. De omwonenden waren het daar niet mee eens, dus gingen zij met de pet rond om de benodigde zes ton op tafel te leggen om de villa zelf te kopen, meldt Noord Hollands Dagblad.

Post online

Op 21 juni maakte het COA bekend het pand te willen aankopen en het bestemmingsplan te wijzigen, maar dat gaat nu dus niet meer door. De jongeren tussen de 15 en 18 jaar mogen niet worden uitgezet, ongeacht hun status, omdat zij minderjarig zijn.

Screenshot_83

De desbetreffende villa in Den Helder.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

49 reacties op Omwonenden kopen villa om komst AZC voor jongeren te dwarsbomen

 1. Wachteres zegt:

  Zou dit de ‘elite’ zijn, de groep mensen die wel voor vluchtelingen is, zolang zij maar niet ‘bij hen op de stoep staan’?

  Liked by 8 people

 2. delamontagne zegt:

  Ik vind het een héél goed idee, maar toont tegelijkertijd aan……….de onrechtvaardigheid in de Maatschappij.
  Alleen de beter gesitueerden kunnen dit doen.

  Liked by 1 persoon

 3. Duchesne zegt:

  Dat een gemeente eenn dusdanig pand, ja, ik heb de foto’s gezien, dat geld van de gemeenschap naar zulke luxe woonruimte gaat voor toekomstige verkrachters is een misdaad tegen de eigen bevolking. De luxe die de omwonenden hebben is niet voor iedereen weggelegd, maar ditbenadruktde waanzin van gemeenten en het COA. Als ergens een burgermeester tegen ene mes oploopt vanwege asielzoekers is het karma. Als een gemeenteraad liever de staat dient dan de burger moeten die raadsleden het dorp of de stad worden uitgejaagd, hoe kun je jezelf zo laten verraden en niets doen? Zes ton voor woonruimte voor asieleisers maar wel de eigen burgers met deurwaarders opzadelen als de vuilnisheffing niet is betaald……absurd is niet het juiste woord.

  Liked by 2 people

 4. W.J. Hoogerbrugge zegt:

  Ik vind dat die mensen dat heel goed geplanned hebben,? Dit kon niet beter!! HIer heb je tenminste mensen die hun hoofd gebruiken. Nee is Nee en vol is vol in Nederland en zeker voor jongeren die alleen de zaak maar blijven verkloten? Ondanks dat ze alles hebben en krijgen!!

  Like

 5. Elena zegt:

  De ware oorzaak is, dat hun huizen bij verkoop minder waard zijn als er in de wijk asieleisers wonen.
  Nu kunnen zij de villa te koop zetten en voila komen er “nette” bewoners in.
  Vind het een super oplossing, helaas alleen voor mensen met geld.

  Apen in een villa die zogenaamd minderjarig zijn?…..eerst eens een botscan doen?
  Allemaal liegen ze over hun leeftijd, dat is hen al geleerd op de dag dat ze hun plaggenhut hebben verlaten.
  Minderjarigen mogen immers NIET uitgezet worden, hoogste tijd dat dit Wettelijk WEL toegestaan wordt.
  Nog veel werk te doen in de 2e slaapkamer. Oh wacht….dat landverraders zooitje is toch tegen moties die door de PVV en FvD ingediend worden !

  Liked by 2 people

 6. sonar zegt:

  Wel een goede oplossing, als we met heel NL alle leegstaande huizen opkopen worden we tenminste weer baas in eigen land, en laten we ons land niet vergiftigen met door mensensmokkelaars gebrachte gelukszoekers waarvan 80% binnen 2 jaar in de bijstand zit en onze hele verzorgingsstaat leegvreten totdat er voor ons NL ook niets meer te halen valt.

  Liked by 1 persoon

 7. Doornroosje zegt:

  Wachteres , dat zou zo maar eens kunnen. We weten het van die zogenaamde “BNers” Met tranen in de ogen roepen voor TV, kom maar. Maar niet bij mij op de stoep.
  Ik hoef niet bij mijn buren rond te gaan met de pet. Krijg nog geen 60 Euro voor elkaar. En die hebben ook liever geen “vluchtelingen ” in de buurt.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Ze hadden die luidruchtige mohammedaanse primaten op kosten van de belastingbetaler dus willen onderbrengen in een ‘villawijk’.
  Waarom niet gewoon ergens in een hok? Daar waar ze vandaan komen, zitten ze in hutten die gebouwd zijn van kamelenstront of iets dergelijks. Hier schijnen de heren in dure panden en zelfs in kastelen te moeten worden gehuisvest. Waarom? In een mum van tijd is de boel compleet uitgewoond.

  @ Wachteres 13 juli 2017 om 12:41

  Dat zou zo maar kunnen. Hoe krijgen ze anders dat hoge bedrag bij elkaar?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Dat hoge bedrag ?, dat is voor die mensen met “preferente”aandelen een zacht eitje.
   Enkele dividentjes er tegenaan en de boel is gefikst=gekocht.
   Het wordt iets anders als ze een paar stuivers zouden kunnen opbrengen voor dat process van die Mevr “Chochan”.
   De “laatste-der-Mohikanen”= de AUTOCHTONE ouderen die in de z.g.n. “prachtwijken” [ hoe verzinnen ze het…..! ] , zijn blijven wonen, kunnen dat uiteraard niet.

   Like

 9. Cathja zegt:

  Waarom ‘mogen’ zij niet uitgezet worden (ze kwamen toch ook helemaal naar Nederland, zonder begeleiding?), en zijn zij wel tussen de 15 en 18 jaar? Als de situatie in hun land van herkomst veilig genoeg is, moeten ook zij uitgezet worden. Als ze hier blijven plakken, dan kun je er vergif op innemen dat binnenkort de hele familie boven water komt.
  Waarom kwamen die trouwens niet tegelijk met die jongeren mee? Was de reis niet comfortabel genoeg, of zijn de kansen op een verblijfsvergunning groter als de ‘kinderen’ vooruit gestuurd worden?

  Liked by 1 persoon

 10. kampersrene zegt:

  AZC ….staat dat voor ” Asiel Zoekende Criminelen ” of ben ik weer verkeerd !

  Liked by 4 people

 11. tippelaar zegt:

  In mijn buurt haal je nog 60 euro op laat staan zes ton

  Like

 12. Lot zegt:

  Waar staat dat van de minderjarigen niet uitgezet kunnen worden, welke wet of verdrag en hoe kunnen we dit wijzigen. We kunnen toch niet de kinderen van de rest van de wereld opvoeden?

  Like

 13. john zegt:

  Mij om het even wie dit gebouw kocht als er maar geen krapuul naast mijn deur komt wonen .Aan ” Wachteres” wil ik zeggen dat ik haar reacties en teksten tot nu zeer graag lees. Maar deze keer zullen wij het niet eens geraken want het kan mij geen moer schelen hoe die soort hier buiten gehouden worden.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ john 13 juli 2017 om 13:44

   het kan mij geen moer schelen hoe die soort hier buiten gehouden worden.

   Dan wordt ‘die soort’ wel ondergebracht in een buurt waar men géén geld heeft om een huis op te kopen dat is voorbestemd voor asielparasieten.

   Liked by 4 people

  • tjonge zegt:

   john, die villawijkers stemmen straks weer vrolijk d66, gl of whatever !
   dus ze , want vluchtelingen prima behalve in hun buurt !
   dus komen ze fijn in de arbeidsbuurten DAAR hebben ze geen 6 ton om het op te lossen !

   Liked by 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Dat is het probleem, @john. Ze worden niet buiten gehouden, maar, zoals @Tistocjwat al zegt, ondergebracht in minder gefortuneerde wijken, waar de mensen dat maar hebben te slikken.

   Het wordt de hoogste tijd dat de ‘grachtengordel’, die over het algemeen zo voor ‘die arme vluchtelingen’ is, dan ook de verantwoordelijkheid op zich neemt, in plaats van, wat ook gebeurt!, de gemeente af te kopen.

   Nog beter is natuurlijk dat echte vluchtelingen in hun eigen moslimgebied geholpen worden.

   Christelijke vluxhtelingen kunnen dan hier komen.

   Like

 14. kruisridder zegt:

  Het kan ook de stad Den Helder in zijn geheel zijn op Links Den Helder na….

  Like

 15. Charles zegt:

  Zet ze maar in de wijk van Rutte/Pinokkio

  Liked by 2 people

 16. Ron zegt:

  Zes ton hoest je niet zomaar even op, dus even met de pet rondgaan is er voor jan met de pet meestal niet bij als het om dit soort bedragen gaat. Zelfs al verdeel je het over 100 personen dan is 6000 euro per persoon een enorm bedrag.
  Wie kan dit soort bedragen zomaar uit zijn of haar mouw schudden?
  Dat kunnen alleen maar rijkelui geweest zijn.

  Liked by 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Daar zal ook wel een bankpipo tussen gezeten hebben, die kan wel dealen in ingewikkelde constructies, zodat er een of andere hypotheek op staat waar men dan maandelijks een x-bedrag gezamelijk voor op kan hoesten.

   Like

 17. Marian zegt:

  Nee, Mark Rutte hoefde het ook niet vlak bij zijn huis. Vraag eens aan mensen die er naast wonen om een avondje te komen debatteren. Of ze durven niet vanwege represailles, of ze worden niet uitgenodigd. Dit zijn de dingen die zij liever niet aan de grote klok hangen, anders kan het niet meer onder de pet gehouden worden.

  Liked by 1 persoon

 18. Karen zegt:

  Ik denk dat op een paar ‘je bent welkom in mijn land’ types na en natuurlijk al ‘onze’ BN’ers iedereen dit zou doen als ze het geld ervoor hadden.Je moet er toch niet aan denken zo’n horde jongens (waarschijnlijk ook een aantal mannen die voor minderjarige doorgaan) in je straat te krijgen. Wel heel spijtig is dat het nu waarschijnlijk weer de gewone man is die de klos wordt omdat die geen geld heeft deze ellende in hun straat te voorkomen.

  Liked by 1 persoon

 19. Teun zegt:

  Moeten we ovetal doen. En op. Plekken waar een jihad commando centrum (maffia haathut) dreigd te worden gebouwd, “ontheiligen” op wat voor manier dan ook. Bin kanelen gebler (gebeds oproepen) keiharde muziek draaien, wat voor muziek dan ook.

  Like

 20. Thomasson zegt:

  Mijn eerste reactie was van: is dat niet verschrikkelijk dat Nederlandse burgers moeten hun portemonnee wijd opentrekken of hun bankrekening plunderen om zichzelf te beschermen tegen (in dat geval) geïmporteerde jonge verkrachters, moordenaars en terroristen in spe!. Gevaarlijk gespuis die in opdracht van de COA in hun buurt zouden komen wonen. Achteraf gezien vind ik dit nieuws …Een echte ouderwetse “Sonja Goed Nieuwsshow”. Nu worden ook rijke mensen slachtoffers van de multiculturele samenleving. Zij krijgen brood uit eigen deeg. Het was tot nu toe zo gewoon dat de autochtone minderbedeelden mochten de prijs betalen voor de PC beleid omtrent de multiculturele samenleving. Ze worden (nog steeds) door de hele lijn als tweederangs burgers behandeld. Als de ‘Űbermenschen uit de Derde Wereld’ ze fysiek aanvallen mogen zij geen aangifte bij de politie doen. Niemand vindt het erg als de slachtoffers uit hun sociale stulpje worden door de dienaars van Allah of de voormalige bewoners van de jungle weg geterroriseerd. Ach! Het is zo normaal dat kinderen aan de andere kant van de stad of helemaal buiten de stad naar school moeten, omdat de school in de buurt is niet veilig voor blanke- en niet moslims kinderen. Tot nu toe kon de politiek-correcte gegoede burgerij zich verstoppen achter nette buxus heggen en mooie tuinen in een veilige buurt of dorp; waar mensen van hun standing wonen. Men gedraagt zich net als prins Prospero uit het verhaal “De Masker van de Rode Dood” (Edgar Allen Poe). Helaas, zoals in het verhaal van Poe, vindt de Pest ook hier een weg naar binnen te sluipen. Dit keer met behulp van de COA en de regering; vreemd genoeg beide de beste vrienden van de gegoede burgerij.

  Like

 21. Elisah zegt:

  Horen minderjarigen niet terug naar hun ouders gebracht te worden?
  De ouders hebben toch de plicht om hun kinderen oa te verzorgen en op te voeden, ze zijn verantwoordelijk voor het geestelijk en lichamelijk welzijn en de veiligheid van hun kind.
  Wat doen deze kinderen dan hier in villa’s, waar het coa tonnen voor uit de mouw weet te schudden?

  Liked by 1 persoon

 22. anna zegt:

  ik heb geen geld dus zit midden in die zandbakfiguren met alle gevolgen van dien …. teveel om op te noemen …..

  Liked by 1 persoon

 23. Golden Girl zegt:

  als ze iemand zoeken om de villa tegen krakers ofzo te beschermen bied ik me aan, ik wil ook wel eens rust hebben, ja als je geld hebt kun je makkelijk die villa kopen, of ze nou de elite zijn of niet ik wil ze ook niet naast me, we houden in onze straat ons hart vast als er iemand gaat verhuizen

  Like

 24. Mary zegt:

  Ook dit is al eens voorgekomen in het zuiden des lands waar men een stuk grond gezamenlijk kocht om zo’n uitvreters centrum te voorkomen, laten ze maar fijn in de paleizen van de Bildersbergers gaan wonen en of het stadhuis van al die PvdA, D66 en Groen Links en VVD idioten die alles doen om ze te huisvesten en beschermen. Dan ken ik ook aardig wat mensen met een goede baan en wat je zou noemen een vila die al vanaf het begin PVV gestemd hebben en niet omdat ze er nu ineens slachtoffer van dreigen te worden maar het roerend eens waren met de stellingen van Wilders.

  Like

 25. Mirjam zegt:

  Als de gewone man zich opwindt over het feit dat er asielzoekers in zijn wijk over bemand zijn in aantal, dan komt het op het nieuws of bij Jinek, want dat is racisme, xenofobie, vreemdelingenhaat etc. Maar nu, in dit geval, als de rijken hun portemonnee trekken om dit ‘probleem’ op te lossen, dan hoor je niets en wordt het stilgezwegen.

  Liked by 2 people

 26. Claudia M. zegt:

  Gaaf land hè. Rutte…

  Trouwens…, staat er nog niet een of andere kazerne bij u in de buurt leeg? Het wordt nu toch wel tijd ook deze maar eens om te bouwen tot appartement voor uw “vluchtelingen”. Kom op, gedeelde smart is halve smart, zeg maar…

  Liked by 2 people

 27. frans zegt:

  Toch heerlijk voor die kinderen. Een huis wat schoon gemaakt wordt, eten wordt verzorgd want dat kan je allemaal niet zelf als minderjarige. Grote kans dat ze niet onderzocht mogen worden op leeftijd want ze blijken wel eens midden 20 te zijn. Je zit daar je maakt selfies met de nieuwste telefoon en stuur die naar huis. Dit heeft echt een aantrekkende kracht, zeker niet als je verteld dat je dit allemaal plus zakgeld krijgt. En een bedje en stromend water is toch beter als een tapijtje en hoe werkte die wc ook al weer. Nederlands leren verplichten, dat hebben ze in Denemarken inmiddels goed begrepen en ander niets! Dan gaan er een hoop weg.

  Liked by 1 persoon

 28. Tistochwat zegt:

  Het is natuurlijk onrechtvaardig dat rijke stinkers zich kunnen ‘uitkopen’ en het is een schande dat die lui mensen die in een minder rijke buurt wonen, hierdoor met mohammedanen opschepen, maar als dat pand zou zijn aangekocht met ons belastinggeld, had ik me ook vreselijk geërgerd!

  Like

 29. Triest dat mensen hun spaargeld moeten inzetten om de gevolgen van een falende, vijandige en tegenwerkende overheid te keren. Kun je nagaan hoe sneu het leven is voor degenen die daar het geld niet voor hebben. Ook deze anekdote verheldert veel over de kloof tussen burgers die de rekeningen van doorgeschoten idealisme doorgeschoven krijgen en bestuurders die met een pennenstreek besluiten een aanslag te doen op de leefbaarheid in een wijk en de overlevingskansen van middenstanders in de buurt. Kennelijk is de maat vol, wordt de draagkracht van bevolking overvraagd en moet er maar eens wat verschrikkelijk mis gaan voordat deze kostspelige machinerie gestopt wordt. Nu was er nog geld om zaken af te kopen. Wat gebeurt er a er geen geld maar wel zeer hoge nood is?
  .
  Re-vol-te. Vervang politici voordat zij de bevolking vervangen.

  Liked by 1 persoon

 30. Cathja zegt:

  Als ik het geld er voor had en ik woonde in die wijk, zou ik het niet in de aankoop van die villa steken, maar ik begrijp héél goed dat deze mensen hun buurt netjes willen houden. Dat wil toch iedereen? Het is bekend dat mensen uit vreemde culturen zich niet kunnen en willen aanpassen, en dat betekent onverkort overlast. Of je nou in een villawijk woont, óf in een Vinexwijk, als je met je buurtgenoten ervoor zorgt dat de boel netjes is en blijft, wil je GEEN ASIELZOEKERS in je buurt hebben. Het is dacht ik bij iedereen voldoende bekend wat daar de gevolgen van zijn! Dat heeft niet altijd te maken met rijk of minder welgesteld. Die asielzoekers hóren niet in woonwijken gehuisvest te worden.

  Like

 31. Witte raaf zegt:

  Tipisch gevalletje :Welcome welcome but not in my backyard!!

  Trouwens van de zotte dat er zes ton word uitgetrokken door het COA voor de aankoop van een pand, word weer betaald door de toch al uitgeknepen belastingbetaler!

  Like

 32. Wachteres zegt:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/14/bewoners-die-een-villa-voor-asielzoekers-opkochten-11994386-a1566635

  Hier geen asielzoekers, die villa kopen we zelf

  Duidelijke reacties van de nbuurtbewoners:

  “Twee vrouwen op straat zijn blij dat de kinderen er niet komen. „Toen ik het in de krant las dacht ik: yes!”, zegt een van hen. Ze heeft gehoord dat er Afghanen in de woning zouden komen. „Bezopen in deze buurt”, vindt ze. De andere vrouw: „Wat moeten die jongeren hier doen? Zet ze in een tent op het strand!”

  Like

 33. fleckie zegt:

  En wat denkt men over de woningcooperaties, die verplicht zijn een bepaald percentage asylzoekers te..’huisvesten’, …..( tussen,,de,,’ minderbedeelden’?)…. met het risico totale verloedering van Woningen , en buurt: want door te verwachten ‘overlast’ probeert men natuurlijk te ‘verkassen’

  Like

 34. Mirjam zegt:

  Dit is niet een sluitende oplossing, want als de gemeente dit pand alsnog wil hebben en gebruiken dan kunnen ze het ‘onteigenen ten algemene nutte’. Ze hebben het recht om de grond en al onroerend goed op deze grond te onteigenen via de Onteigeningswet uit 1851. De oorspronkelijke eigenaar kan zich ertegen teweer stellen, maar dit haalt niets uit. Schadevergoeding kan worden aangeboden, maar alleen op basis van een gemeentelijk vastgesteld bedrag en bod.
  Dus als de staat vindt dat ze het pand nodig hebben ‘ter algemeen nut’, dan kunnen ze het gewoon ‘invorderen’. En dus kan dit, het kopen van het gebouw door de omringende bewoners ‘ter voorkoming van’, slechts een tijdelijke oplossing blijken te zijn.

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0001842/2017-03-01

  Like

 35. Pingback: Asielvilla alweer verkocht | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s