OIKOFOBIE . . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Weg met ons!", Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op OIKOFOBIE . . .

 1. Bewijs: nieuwspraak en gedachtenpolitie binnen journalistiek een feit
  Stijlboek persbureau AP verbiedt journalisten om bepaalde woorden te gebruiken

  Bert Brussen

  In Nederland zijn we er al een tijdje aan gewend: Volkskrant, NRC en NPO die bepaalde woorden bewust niet gebruiken om zo de gedachten van nieuwsconsumenten te beïnvloeden. Zo mag er niet worden gesproken van ‘slaven’ maar van ‘mensen die tot slaaf zijn gemaakt’, is het geen ‘Bijlmer’ maar ‘Amsterdam Zuid-Oost’, is de huidskleur niet ‘blank’ maar ‘wit’, bestaan er geen ‘allochtonen’ maar ‘streepjes-Nederlanders’ en zijn ‘vluchtelingen’ ‘mensen op de vlucht voor oorlog en geweld’.

  Nieuwspraak dus. Rechtstreeks gekopieerd uit Orwells 1984, maar dat was fictie. Die fictie is al lang ingehaald door de werkelijkheid. Orwell wist toen al dat autoritair links nooit zou sterven en dat totalitarisme onuitroeibaar is.

  PvdA-partijkartelburgemeesters
  Angstaanjagend genoeg is die werkelijkheid precies zoals in het boek beschreven: het gebruik van nieuwspraak om bestaande taal de deconstrueren, en daarmee de werkelijkheid, zodat gedachten van burgers kunnen worden gemanipuleerd. De realiteit kan worden gemanipuleerd.

  Er bestaan geen allochtonen, er bestaan alleen Nederlanders met een andere achtergrond, er bestaat geen ghetto Bijlmer, er bestaat alleen een ander gedeelte van Amsterdam, er waren vroeger geen slaven, er waren mensen die door anderen blanken witten hun schuld slaaf moesten worden genoemd.

  Er zijn geen grootschalige problemen, er zijn slechts incidenten. Islamitische terreur bestaat niet, het is werk van extremistische lone wolfs. Er bestaat geen onveiligheid, onveiligheid is een gevoel. Het gaat fantastisch met Nederland, Nederland loopt voorop met innovaties. Er bestaan geen PvdA-partijkartelburgemeesters, ze worden benoemd door een gekozen gemeenteraad.

  De EU is altijd goed, de EU is een transparante, door het volk gekozen organisatie.

  Dubbeldenken
  In 1984 heet dit ‘dubbeldenken’: het elimineren van tegenstrijdigheden. Tegenstrijdigheden zijn immers ongewenst en zaaien twijfel, twijfel zorgt voor originele gedachten bij het individu. Dat mag natuurlijk niet, er is immer maar één waarheid en één collectief.

  Strijd maakt zwak. Zwak is sterk. Strijd is vrede. DWDD en Pauw zullen u helpen met dubbeldenken. Alles komt goed. Slecht is goed. Er is geen terrorisme, er is een tekort aan stageplaatsen en een teveel aan blowende jongeren.

  2 + 2 = 5
  In de VS is de journalistiek wat nieuwspraak en dubbeldenken betreft al een heel stuk verder dan in Nederland De Correspondent, papieren couranten of de NPO bij elkaar. Associated Press (AP), één van de grootste nieuwsorganisaties ter wereld, heeft een eigen nieuwspraakwoordenboek geïntroduceerd en journalisten van AP worden geacht zich aan dit stijlboek te houden.

  Weldra zal de media schrijven: er bestaat geen conservatieve term als ‘pro life‘, wel ‘anti-abortion‘. Er bestaan geen ‘refugees‘, wel ‘people struggeling to enter Europe‘.

  Er bestaat geen ‘Rusland’, er is alleen ‘de vijand’. En er bestaan al helemaal geen ‘islamisten’ of ‘islamitische terroristen’. Alleen ‘militanten’. Of ‘zelfmoordenaars’.

  Begrepen?

  Geliked door 10 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik mis een symptoom:

  Ziekelijke liefde tot aan afgoderij voor het vreemde.

  Like

 3. Th. Baudet schreef er een goed boek over; maar de staatspropaganda omroep noemt het nooit

  Like

 4. Marlies zegt:

  Ja, Gerard, het is nu een pandemie geworden. Ik vraag me af hoeveel redelijk denkende mensen er eigenlijk nog zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ron zegt:

  Off-topic:
  Femke Halsema burgermeester Amsterdam?
  https://pauwnieuws.nl/news/1049/sterke-geruchten-dat-femke-halsema-burgemeester-van-amsterdam-wordt

  Proest, dan moet ze in.Amsterdam gaan wonen. Het aantal zwarte scholen is alleen maar toegenomen, dus mogen haar kinderen alsnog naar een zwarte school.

  Like

 6. Republikein zegt:

  De wil van Allah en een knap staaltje van oikofobie, en van mij:niemand wens ik ziek of dood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s