Martin Schulz in het Hamburger Schanzenviertel: ”Martin, smeer ´m, jij boer!”

Screenshot_16

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer een week na de onlusten bij de G20-top bracht de topkandidaat van de SPD een bezoek aan het Schanzenviertel in Hamburg om een idee te krijgen van de situatie in de wijk, maar niet overal werd Martin Schulz vriendelijk ontvangen. Het bezoek van Schulz herinnerde op een bepaalde manier aan de bezoeken van politici na hoogwatercatastrofes; hun deelneming en grote bedroefdheid huichelen, een paar foto´s voor het stemvolk, en als er geen verkiezingscampagne zou zijn, zou Schulz ook niet zijn gekomen.

politikstube

[…] Voordat Schulz arriveert, horen de journalisten de politieagenten uit die er staan. Een van hen maakt van zijn scepsis geen geheim. “Dit is kanselierscampagne”, zegt hij. “Maar als hij denkt dat het nuttig voor hem is . . . dat geloof ik sowieso niet.”

Enkele mensen blijven staan om te kijken wat er aan de hand is. “Martin, smeer´m, jij boer!”, roept een jonge man. Verschillende anderen drukken zichzelf iets minder vriendelijk uit. “Martin, sodemieter op!”. Schulz doet net alsof hij hiervan niet onder de indruk is. “Wanneer mensen, die twijfelen aan de democratie, roepen ´Sodemieter op´, dan voel ik me bevestigd.”

Vanuit een wijnhandel roept een man dat het niet goed is dat Schulz is gekomen. “Burgemeester Scholz zou moeten aftreden!”, eist hij. Terwijl Schulz doorloopt, vertelt de wijnhandelaar aan een paar journalisten dat burgemeester Olaf Scholz de G20-top naar Hamburg gehaald zou hebben, hoewel van het begin af aan duidelijk geweest zou zijn wat er dan gebeurt. “We hebben het hem duizend keer gezegd.” Maar Scholz zou beweerd hebben dat alles heel eenvoudig zou worden. Anders dan andere winkels heeft deze de rellen heelhuids doorstaan. “We hebben alles vastgezet en dichtgetimmerd. En de wacht gehouden.”

Schulz´ tweede station is een apotheek. “Misschien heeft hij hoofdpijnpillen nodig. Dat is geen wonder als je naar de resultaten in de peilingen kijkt”, grapt een buurtbewoner. Als Schulz de apotheek weer verlaat, geeft hij een statement af, zoals politici dat altijd doen. Hij prijst niet alleen de politieagenten, maar ook de gedupeerde buurtbewoners voor hun gedifferentieerde omgang met de gebeurtenissen op de G20-dagen. “Ik zou willen dat er zo´n rationele, wel degelijk emotionele, maar op toenadering en dialoog gerichte vorm van verwerking in heel het land zou plaatsvinden. Dan zouden we, denk ik, allen beter af zijn.” Hij zei het niet, maar daarbij denkt hij zonder twijfel aan de aanvallen uit de CDU en de CSU. Enkele politici van de CDU, onder wie ook de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, hebben de SPD min of meer duidelijk beschuldigd van affiniteit met het links-extremisme – en daarmee in zekere zin de sociaaldemocraten de schuld aan de onlusten in de schoenen geschoven.

Schulz bedankt de politieagenten en prijst de “zeer waardige en gedifferentieerde” regeringsverklaring, die de burgemeester die dag daarvoor had afgegeven. Daarmee zou Scholz hebben bijgedragen aan het zakelijk maken van het debat. […] (Bron: n-tv.de)

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Links fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Martin Schulz in het Hamburger Schanzenviertel: ”Martin, smeer ´m, jij boer!”

 1. Mirjam zegt:

  Té leuk voor woorden. Watch and see, Go Geert, we have a deal:

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Schulz is een weerzinwekkende rat, ’n uiterst gevaarlijk individu dat zo snel mogelijk berecht en geëlimineerd moet worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Hij mag blij zijn dat hij geen pak slaag heeft gekregen. En nóg praten over “democratie” en het geijkte recital over politie etc. Totaal gewetenloos, zoals Merkel, Juncker, Rutte c.s. Psychopaten, allemaal. Onmiddellijke opname gewenst.

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Een Zweed vertelt de waarheid over Zweden:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s