Vandaag 75 jaar geleden: eerste transport vanuit Westerbork naar Auschwitz-Birkenau . . .

Screenshot_5

(Door: Aukina D.)

Het is vandaag, zaterdag 15-07-2017,  precies 75 jaar geleden dat het eerste transport met mensen vanuit kamp Westerbork naar Auschwitz-Birkenau vertrok. Op 15 en 16 juli 1942 werden de eerste gevangenen, in totaal 2.030 Joden, naar Auschwitz gedeporteerd. Gedurende de Tweede Wereldoorlog reden er 93 treinen vanuit kamp Westerbork richting de kampen in Oost-Europa. Om hier bij stil te staan, worden vandaag en morgen in Kamp Westerbork veel activiteiten georganiseerd zoals de presentatie van het boek De Namen.

Zondag is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Parijs om daar te herdenken dat 75 jaar geleden rond de 13.000 Joden bijeen werden gedreven door de Franse politie in het wielerstadion Vélodrome d’Hiver, voordat zij werden gedeporteerd. De razzia vond plaats in opdracht van de nazi’s. Nog geen honderd van hen hebben de oorlog overleefd. Ook de Franse president Emmanuel Macron zal aanwezig zijn.

Door:
Aukina D.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Genocide, Historie, Holocaust, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vandaag 75 jaar geleden: eerste transport vanuit Westerbork naar Auschwitz-Birkenau . . .

 1. tippelaar zegt:

  Het doorvoerkamp Westerbork gaat weer gebruikt worden. Maar nu voor de afvoer van nietmoslims die uit het land verdreven gaan worden. Ook zal er weer een vernietingskamp worden opgezet voor de afgevoerden. Lees de Heilige Koran en weet dat dit de toekomst van de christenen in Europa is. Moslim bootvluchtelingen gooiden zelfs christenen overboord, inclusief de vrouwen en de kinderen, die daardoor verdronken. Dit is de tolerantie van de moslims voor andersdenkenden. Niet dus. U bent gewaarschuwd. Hé Rutte, even meelezen. aweten we zeker dat je later kan zeggen: Wir haben es nicht Gewusst”.

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Vergeet Peggie en z’n volgelingen niet: Bij de VVD is er sporádisch nog wel eens één, die àf en toe z’n verstand gebruikt, al zijn het er niet veel, maar die wanna-be kosmopolieten van D66….!

   Like

 2. Gert Jan Reitsma zegt:

  Het is nog altijd diep triest, als je DE ONDERGANG van Dr.J.Presser leest, hoe ‘perfect’ alles liep.
  Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waarom er nooit een grondige sabotage geplaagd is op ons voortreffelijke treinennetstelsel. Het is de nazi’s wel heel gemakkelijk gemaakt om onze Nederlandse Joden weg te voeren.De NS vervoert u! Dat hebben de Joden geweten.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Gert Jan Reitsma 15 juli 2017 om 11:36 Die medewerking van de autoriteiten zie je nu ook. De geschiedenis herhaalt zich. De justitie, foute politie (net als in de tweede wereldoorlog) overheden en rechtbanken zijn op de hand van de Islam, terwijl wij ingezetenen flink op onze hielen worden gezeten bij slechts kleinigheden. Laat staan bij wat grotere misstappen. U heeft 3 km te hard gereden mijnheer, dat kost u, inclusief administratiekosten….Flitspalen, internetpolitie, geheime diensten, rechtbanken die met twee maten meten…. Alleen maar om ons te controleren en flink dwars te zitten !

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Heer Reitsma.
   U vraagt zich af waarom er nooit een grondige sabotage is gepleegd op het treinenstelsel in NL. om het transport van Joden te verhinderen.
   Later zal men zich eveneens afvragen waarom, waardoor en waarvoor er nimmer een grondige sabotage heeft plaatsgevonden om het zg.: “Islamiseren”* van diezelfde overheid te verhinderen en te niet te doen.
   Dàt is nou precies hetzelfde.
   Later weten we héél goed wat er had moeten gebeuren… maar we hebben het niet gedaan.

   * Voor dat stelselmatig ondersteunen en bewust bevorderen van die Islamisering door de Nederlandse overheid zijn doorslaggevende bewijzen voorhanden.

   Like

 3. Marian zegt:

  Is het zo erg als de parasieten verdrinken? Duitsland had drijvende Concentratie kampen. Dat waren Koopvaardij schepen, waar de ruimen vol zaten met uitgehongerde joden zonder eten of drinken en dicht opeen gepakt. De moffen schoten vanaf die boot op de geallieerden. En als die terug schoten, ging die boot met al die stakkers ten onder. Maar die moffen waren dan allang verdwenen. Daarom haat ik dat wijf van Merkel zo, van wat ze ons nou flikt.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Waren de Joden in de tweede wereldoorlog het slachtoffer, in de nabij toekomst overkomt niet alleen de Joden dit lot voor de tweede keer, maar is deze rampspoed voor ons allemaal voorbestemd. Nieuwe wijn in oude zakken. Dit keer geen Nazi’s, maar Moslims. Wegvluchten naar het Oostblok zou misschien nog een optie kunnen zijn !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s