Juncker: De deur voor Turkije staat open

Screenshot_33

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wil graag de deur open blijven houden voor de EU-toetreding van Turkije. De bevolkingen van de EU-landen wijzen echter zo´n toetreding overwegend af en ook in Turkije zelf is sprake van veel critici.

Contra magazine

De Brusselse elites houden blijkbaar nog steeds vast aan de EU-toetreding van Turkije, ook al verwijdert het land zich in het kader van de re-islamisering steeds verder van de “Europese waarden”. In een gastbijdrage ter gelegenheid van de verjaardag van de putsch-poging schrijft Juncker in de “Bild am Sonntag”: “Een jaar na de putsch-poging blijft Europa´s hand uitgestrekt.”

Europa zou juist ook in moeilijke tijden aan de zijde van Turkije staan: “Als Europese Unie hebben wij er veel belang bij dat ons buurland democratisch, stabiel en economisch succesvol is. De Turkse bevolking staat in het middelpunt van al ons handelen. Ik zou graag willen dat Turkije dichterbij Europa komt in plaats van zich van ons te verwijderen.” Hij zou met de Turkse president Erdoğan “een open en inmiddels sportieve uitwisseling” onderhouden, schrijft Juncker. “Bij ons laatste gesprek in mei had ik de indruk dat hij de nabijheid van Europa zoekt in plaats van zich af te wenden.”

Een Europees perspectief zou voor Turkije echter aan voorwaarden zijn verbonden, aldus Juncker: “Wie wil toetreden tot de Europese Unie sluit zich aan bij een unie van waarden. Met zo´n unie van de mensenrechten, de persvrijheid en de rechtsstaat is het bijvoorbeeld op geen enkele manier verenigbaar wanneer journalisten, zoals de correspondent van de ´Welt´ Deniz Yücel, maandenlang zonder aanklacht in eenzame opsluiting zitten.” Europa zou kleur bekennen, schrijft Juncker. “Nu verwacht ik dat ook Turkije duidelijk Europese kleur bekent en fundamentele Europese waarden nadrukkelijk ter harte neemt.”

Blijkbaar komt een EU-toetreding voor steeds minder Turken echter in aanmerking. Uit peilingen in de afgelopen maanden blijkt dat er in Turkije in toenemende mate een EU-kritische houding ontstaat – vooral onder aanhangers van de AKP en MHP. Ook in de EU-landen zelf wordt een toetreding van Turkije merendeels afgewezen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, cultuurrelativisme, Elite, Europa, Europese Commissie, EUSSR, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op Juncker: De deur voor Turkije staat open

 1. tippelaar zegt:

  Het wordt tijd dat we voor Juncker niet alleen zijn deur dicht doen maar ook zijn deksel sluiten.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   De ZIEKTE van KORSAKOV komt toch al eens voor bij… ‘drankmisbruikers?

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Turkije zal nooit lid worden van de EU.
    Dat “deur open houden” en “uitgestrekte hand van de EU” is allemaal komedie.
    De Turken zullen nooit willen want dan zou de EU zich moeten gaan bemoeien met de
    onderdrukking van de mensenrechten door dictator Erdogan.
    De methode die uitgedacht en gevolgd wordt is, de EU stort elk jaar honderden miljoenen in de kas van Erdogan om de economie te ondersteunen, Turkije zogenaamd bij de NAVO te houden en Erdogan in het zadel te houden.

    Wat ’n zooitje.
    En wij maar betalen…

    Geliked door 1 persoon

 2. Marian zegt:

  Turkije voldoet nergens aan. Het wil evt, de doodstraf zelfs invoeren. Wat zit die lapzwans nu weer te raaskallen.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Niks mis met die deur; zolang het maar de achterdeur is.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dat dreigen met de officiële invoering van de doodstraf is ook komedie.
   Zolang als de EU betaald wordt de doodstraf niet ingevoerd.
   Als de EU ophoudt met betalen wordt dezelfde dag nog de doodstraf ingevoerd.
   Overigens sterven er elke dag tientallen mensen in Turkse gevangenissen, waar geen ruchtbaarheid aan wordt gegeven.

   Ook ’n vorm van doodstraf…

   Like

   • Marlies zegt:

    Vergeet de “bijdrage” van de U.S. niet: bijna 4 miljard dollar voor o.a. Defensie tegen de agressie van Rusland!!! , het bewaken van de grenzen!!! en meer dergelijke onzin. Wil je dat Turkije doet wat jij wilt, dan is dat zeer eenvoudig: geen enkele financiële bijdrage meer, geen betalingsverkeer meer naar Turkije, zodat Turken geen geld meer kunnen overboeken naar “hun” vaderland én de EU grenzen hermetisch sluiten. Isolatie dus. Maar ja, dan verdienen de NWO’ers niets meer hè, dus moet het plebs blijven betalen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Beschouwer zegt:

  Juncker blijft een achterbakse retelikker van Erdogan. Wat een huichelaar.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Juncker, holle wijnvaten klinken het hardst, zo’n man denkt dat hij de hele EU in z’n eentje runt.
  Hij zou beter naar ons moeten luisteren dan naar de dictator Erdogan.

  Like

 5. Hendrik zegt:

  Juncker is blind.

  Like

 6. Steven zegt:

  Die zuiplap moeten ze opsluiten. Die vent is totaal de weg kwijt!

  Like

 7. erik crombez zegt:

  Heel simpel – Islam hoort niet thuis in Europa , die ideologie staat haaks op al onze maatschappelijke waarden en normen . De conventie van Caïro erkent onze basis mensenrechten niet omdat ze flagrant in tegenspraak zijn met onze mensenrechten verdragen . Dus is het niet enkel Turkije dat hier nooit zal bij horen , maar ook elke Islamiet in Europa die er nooit zal bij horen . Indien dit ons toch om welke reden dan toch wordt opgedrongen zal dit vroeg of laat eindigen in een bloedbad ;

  Geliked door 1 persoon

 8. Pieter zegt:

  Drank maakt meer kapot dan ons lief is

  Like

 9. bert zegt:

  Een democratisch Turkije met een dictator als Erdogan aan de top. neem nog een borreltje meneer Juncker en verhuis naar het land van uw dromen. Stupit idiot.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Zoals Trucker al aangaf hebben ze de deur zelf al gesloten, “ze willen ons niet”!
  Wat moeten we met die leipen.
  De Turkse president Erdogan heeft bij een herdenking van de couppoging, precies een jaar geleden, gezegd dat hij putschisten en terreurorganisaties die de staat willen ondermijnen “de kop zal afhakken”. Erdogan waarschuwde de menigte in Istanbul dat er meer pogingen zullen volgen om hem af te zetten. Hij voegde eraan toe dat hij zal instemmen met herinvoering van de doodstraf als het parlement daarom vraagt.

  Like

 11. Fred zegt:

  Hij had zeker een borreltje te veel op toen hij dit uitkraamde.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Wanneer gaat die zuipschuit is eindelijk aan z’n verslaving onderdoor ??
  Dat achterlijke EU-fossiel !

  Like

 13. Cathja zegt:

  Bepaalt Juncker wie er mag toetreden, of worden deze zaken met instemming van alle lidstaten geregeld? Ik kan me niet voorstellen dat de EU -die beweert democratisch te zijn- een land als Turkije wil toevoegen. Democratie is voor Erdogan een westers, dus fout woord.
  Wij moeten de deur voor de neus van Erdogan dicht gooien. We mogen als Europeanen best eens onze tanden laten zien!

  Like

 14. Pietersen zegt:

  Die Juncker is toch zo’n goed mens, hij is lid van de EVP, de grootste christelijke meerderheid in het EU-parlement.
  Zo zien we maar weer: het geloof brengt alleen maar ellende zolang gelovigen menen de waarheid in pacht te hebben.
  Wanneer wordt het geloof eindelijk eens verbannen uit het openbare leven.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bas zegt:

  Ouote: Juncker: De deur voor Turkije staat open.
  M.a.w. ; Hoe krijg ik Erdogan aan de praat-tafel om de NAVO atoomkoppen uit Incirlik ,Turkije, voordat het te laat is, terug te halen.

  Like

 16. Ivanneau zegt:

  Alle commentaren ten spijt inclusief de op- en aanmerkingen op Juncker zijn doorlopende ‘kennelijke staat’ heeft hij schijt aan alles en iedereen. Het EU parlement is een gotspe en de lidstaten doen en kunnen niet anders dan ja en amen knikken. Turkije gaat absoluut lid worden en Erdogan gaat volledig de lakens uitdelen. De reden waarom ik dit denk? Geen enkel land, behalve (een deel van) Engeland, is bereid om voor zijn vrijheid te vechten. Daarbij is de afkeer van het Christendom bij grote delen van de bevolking zo groot dat zij in de islam een bondgenoot zien om eindelijk de christenen uit te kunnen roeien. De enige manier om hieraan te ontsnappen is vluchten. De vraag is alleen: waarheen?

  Like

  • Bas zegt:

   Quote: Turkije gaat absoluut lid worden en Erdogan gaat volledig de lakens uitdelen.

   Turkije werd sowieso al EU aspirant lid, toen het lid werd van de NAVO. Turkije is, onder leiding van Erdogan, hard op weg om zich binnen Europa nadrukkelijk op de kaart te zetten. Er komt kennelijk een Turkse monopolisering op ons af. De Europese wetgeving kent geen mogelijkheid om deze maatschappelijke (religieuze) interventie tegen te gaan. Wie weet kan Frans Timmermans, deze EU wetgeving nog op tijd dicht timmeren.

   Like

  • Er komen hier enorm veel Nederlanders, Duitsers etc
   Groeten uit een warm west canada

   Like

   • Nemesis zegt:

    Als je vakantie bedoeldt, dan klopt dat wel.Als je emigreren bedoeldt liggen de zaken toch even wat anders. Uitzonderingen worden alleen gemaakt voor (uitgekozen) azieligers.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Onzin.
   Turkije zal nooit lid van die vervloekte EU worden.

   Like

 17. kampersrene zegt:

  Sla die deur zo hard mogelijk dicht zodat die pittafreter met zijn smoel eraan plakt , als ze dat niet gaan doen , dan kunnen we in de toekomst spreken van De Verrenigde Naties Van Turkije

  Like

 18. Jan zegt:

  De slag bij Beersheba tegen de Turken 1917

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s