Nieuwe betutteling-instrumenten tegen EU-lidstaten: financiële straffen bij schending van EU-principes

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Wenen/Brussel – Van de Oostenrijkse kanselier Kern (SPÖ) komt een nieuw initiatief om ongehoorzame EU-lidstaten te betuttelen. Het heeft tot doel om EU-landen zoals Hongarije of Polen financieel te bestraffen, die zogenaamd de fundamentele principes van de democratie en de rechtsstaat schenden. Volgens Kern mogen zij in het vervolg geen recht meer hebben op volledige EU-subsidies.

Duits - Zuerst

Kern legde zijn overwegingen onlangs uit in het kader van een Europa-politiek kernbetoog. Daarmee staat hij echter niet alleen, want afgelopen week nog presenteerde ook de Europese Commissie een zogenaamd “reflectiedocument” over de “toekomst van de EU-financiën”, dat voorziet in gelijksoortige betutteling-instrumenten.

Het 40 pagina´s tellende document brengt o.a. ter sprake om “de uitbetaling van EU-subsidies afhankelijk te maken van de stand van de rechtsstaat in de individuele lidstaten.” De maatstaf dient daarbij de “EU-justitiebarometer” te zijn, die jaarlijks wordt gepubliceerd en een vergelijking van de onafhankelijkheid van de justitiesystemen mogelijk moet maken.

Günther Oettinger, eurocommissaris voor Begroting en Personeelszaken, is verantwoordelijk voor het “reflectiedocument”, die daarbij zeker kan zijn van de rugdekking door de Duitse regering. Ook deze sprak zich enkele maanden geleden al uit voor een “verplichting om zich te houden aan de fundamentele waarden van de EU betreffende de rechtsstaat.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, Europa, EUSSR, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op Nieuwe betutteling-instrumenten tegen EU-lidstaten: financiële straffen bij schending van EU-principes

 1. bert zegt:

  Waarom stappen die landen niet gewoon uit de EU? Niet zoals Engeland wat nog jaren gaat duren maar gewoon opzeggen en dezelfde dag nog eruit.

  Like

  • tjonge zegt:

   is natuurlijk niet zo simpel, de voormalige oostbloklanden zijn eerstin den beginnen volgepompt met subsidie, nu, zijn die landen helemaal afhankelijk geworden van die subsidie en zou uitstappen direct financiële zelfmoord zijn.
   .
   de uk heeft/had een veel betere financiele basis en dus minder/niet afhankelijk…

   Like

   • tjonge zegt:

    moet zijn; eerst in den beginne….

    Like

   • Nemesis zegt:

    Voor wat betreft Hongarije zijn alle hulpschulden en leningen bij het IMF getilgd. Heeft de <hongaren bloed,zweet, tranen en nog veel meer gekost.
    Ik denk zo, dat de Hongaarse President zou kunnen zeggen: "Krijgen wij geen subsidies meer, dan krijgen jullie ook geen lidmaatschapsbijdrage."

    Like

  • Hans zegt:

   Geen subsidie….Geen bijdrage.

   Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Die Oostblokkers hebben tenminste een ruggegraat, zijn trots op hun land en hun cultuur, exact datgene de verwijfde slapjanussen, zonnekoning-Louis-de-XIV-Juncker aanbiddende Eurofiele West-Europese ego-trippende plucheplakkers ontberen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marian zegt:

  Laat hij maar uitkijken dat de lid staten Brussel niet zat worden en eruit stappen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Ik hoop dat de Visegradlanden zich niets aantrekken van deze dreigende taal uit Brussel. Ik denk dat het op termijn beter is om de EU de rug toe te keren. Wat is er van waar dat de EU ‘democratisch’ is? Het zijn een stel notoire leugenaars! Mooie praatjes en beloftes om landen binnen de EU te krijgen…., maar eenmaal toegetreden wordt het al snel duidelijk waar die EU voor staat. Landen worden gewoon ingelijfd, en uittreden is kostbaar en lastig. Dreigementen zijn bijna aan de orde van de dag, en het verstikkende net sluit zich meer en meer!
  Wat zijn we besodemieterd met z’n allen!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Fred zegt:

  Een prachtige reden voor de “ongehoorzame” EU lidstaten om de EU te verlaten.
  De Visegradlanden het eerst.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Verlaat deze dictatuur……………….nu het nog kan !!

  Geliked door 1 persoon

 7. …………Ze bedoelen zeker de fundamentele islamitische waarden …………….

  Like

 8. fleckie zegt:

  Wat houden die subsidies eigenlijk in: .: ..het vestigen van NOORD- Europese fabrieken in de regio’s ‘, waar veel werkloosheid voorkomt?? soms?

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Een Stalinistische dictatuur is peanuts vergeleken met de EU dictatuur, gefaciliteerd door onze Nederlandse politici.

  Like

 10. Marja zegt:

  De Visegradlanden varen echt hun eigen koers! Ben vandaag met de auto van Hongarije naar Italie gereisd en bij de Hongaarse, Kroatische en Sloveense grens wordt er super goed gecontroleerd. Net als vroeger. We moesten zelfs de caravan openmaken omdat ze wilden controleren of er “mensen” (ik zal het netjes houden) in zaten. Super land Hongarije! Ik heb geen moslim gezien. Ook niet in de grote steden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Deen ontzenuwt de EU-leugens wat betreft ‘rechtse dreiging’

  Like

  • Jan zegt:

   Nog eens. Ik wordt toch kotsbeu van Microsofts zogenaamd klembord waar nooit dat op komt wat je kopieert en dat je altijd alles 2x of vaker moet doen.

   Like

 12. Jan zegt:

  Socialistische studenten zeggen dat zij van deze ideologie houden maar kan niet zeggen waarom (typisch voor volk zonder hersenen)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s