Wat Brussel ook beweert, de EU implodeert nog steeds en dit zijn de redenen waarom het gebeurt

Screenshot_53

(Door: Leo McKinstry – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

De Europese Unie heeft zich altijd gekenmerkt door opperste arrogantie. De leiders combineren een minachting voor democratie en nationaal bewustzijn met een messiaans geloof in hun ideologie van een federale eenheid. Maar nu heeft hun heerszucht nieuwe hoogten bereikt, gebaseerd op de theorie dat hun gekoesterde project na jaren van crisis weer op de rails staat.

Deze hernieuwde zelfingenomen ambitie wordt weerspiegeld in hun toenemende halsstarrigheid naar Groot-Brittannië met betrekking tot de Brexit, wat wordt onderstreept door hun buitensporig hoge eis van meer dan 80 miljard pond als compensatie voor een “echtscheiding”.

De toenemende arrogantie van Brussel berust op twee factoren:

Ten eerste heeft men het idee dat de progressieve, globalistische krachten in Europa de overwinning over het anti-EU-populisme behalen, wat geïllustreerd wordt in de recente overwinning van de Franse presidentsverkiezingen door Emmanuel Macron, iemand uit het politieke midden die zich aan de nieuwe tijd heeft aangepast, ten koste van Marine Le Pen van het Front National. De vermoedelijke overwinning van Angela Merkel in de Duitse verkiezing van september, de koude, plannen uitbroedende architect van het moderne Europa, zal het gevoel van superioriteit van de EU alleen maar versterken.

De andere factor is het eerste bewijs van groei in de economie van de eurozone, na een lange periode van stagnatie en daling. Nadat zij geweigerd hebben om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de ineenstorting na de financiële crash, proberen de EU-bazen nu met de eer te gaan strijken voor de eerste sprankjes van herstel.

“We hebben goed nieuws, dat van alle kanten van de Europese Unie komt”, maakte Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, de vorige maand bekend. Maar zo’n optimisme is niet alleen zelfingenomen, het is misleidend. In werkelijkheid is de EU, die door haar eigen chronische gebreken is geruïneerd, nog steeds op weg naar een totale mislukking.

In plaats van dat zij een bloeiende toekomst schept, leeft de Brusselse elite zich uit in een ‘Danse Macabre’, terwijl het continent wegglijdt in chaos. Alle retoriek over een economisch herstel is sterk overdreven. De meeste structurele problemen, die de laatste crisis hebben veroorzaakt, zijn nog steeds aanwezig. De overheidsfinanciën zijn te zwak en de tekorten te hoog. Vergeleken met de VS en het Verre Oosten is de eurozone volstrekt niet in staat om te concurreren, gebukt als zij gaat onder bureaucratie, zware belastingen en een geldverslindende sociale zekerheid.

In Europa woont slechts 7% van de wereldbevolking, maar tegelijkertijd neemt het 50% van de sociale uitgaven van de wereld voor haar rekening.

De quasi socialistische vijandigheid tegen ondernemingszin verklaart waarom de werkloosheid in Europa, die op dit moment 9,3% bedraagt, zo hoog blijft, meer dan het dubbele van het Verenigd Koninkrijk. Evenzo is het banksysteem niet vernieuwd, in het bijzonder in Italië, waar het aantal onrendabele leningen wordt geschat op £ 270 miljard. Nog de vorige week moesten twee regionale Italiaanse banken door de belastingbetaler worden opgekocht. Even schadelijk is de obsessie van de EU om door middel van politieke integratie de federale superstaat te bouwen.

Dat doel zal zeker instabiliteit en woede onder de bevolking teweeg brengen, omdat het in feite betekent dat de democratie wordt afgedankt, de nationale identiteiten worden vernietigd, de soevereiniteit wordt verwoest en de rol van een niet-gekozen, gecentraliseerde oligarchie wordt vergroot.

Maar verreweg het meest destructieve kenmerk van de EU-regering is de permanente sociale revolutie die door de open grenzen politiek, het vrije verkeer en het dogma van het multiculturalisme wordt veroorzaakt.

Zelfvoldane personen, zoals Macron en Merkel, beweren graag dat de massale immigratie welvaart en voorspoed heeft gebracht, maar de enorme, niet aflatende buitenlandse instroom is een slopershamer in het hart van de Europese samenleving geweest.

De aantallen tarten alle beschrijvingen. Alleen al in 2015 emigreerden 4,7 miljoen mensen naar de EU, waarvan 1,54 miljoen naar Duitsland gingen en 631.000 naar Groot-Brittannië.

Volgens de eigen cijfers van Brussel waren er in januari 2016 35 miljoen mensen in de EU die buiten haar grondgebied zijn geboren.  Maar liefst 17% van de bevolking van Zweden is in het buitenland geboren, terwijl het aantal van 16,3% voor België niet veel lager is. Maar dit zijn alleen maar de officiële statistieken, die in werkelijkheid veel hoger kunnen uitvallen. De migrantenbevolking van Groot-Brittannië is zeker veel hoger dan de regering bereid is te erkennen.

De weigering op ideologische gronden van de EU om immigratie aan te pakken, wordt zichtbaar gemaakt door de logistieke ondersteuning die zij geeft aan de enorme exodus uit Afrika en het Midden-Oosten over de Middellandse Zee. Sinds januari 2015 zijn 1,47 miljoen migranten via de zee in Europa aangekomen, waarvan 101.210 in de afgelopen zes maanden.

In plaats van dat zij heeft geprobeerd deze overstroming te voorkomen, heeft de EU in feite een gigantische veerbotendienst op touw gezet, die wordt gemaskeerd als een reddingsoperatie met het doel migranten van de Afrikaanse kust naar Europa over te brengen. Het hoeft ons niet te verbazen dat deze aanpak alleen maar het geopend worden van nog meer routes en het zich verzamelen van steeds grotere aantallen mensen in Noord-Afrika heeft aangemoedigd.

In maart van dit jaar waarschuwde Antonio Tajani, de voorzitter van het EU-parlement, dat zonder [tegen]actie de instroom “Bijbelse proporties” zou kunnen aannemen en dat “10, 20 of zelfs 30 miljoen immigranten in de komende tien jaar naar de Europese Unie zullen komen”.

Traditioneel Europa is aan het verdwijnen. Zoals commentator Douglas Murray het stelt: “Aan het einde van de levensduur van de meeste mensen die momenteel leven, zullen de volkeren van Europa de enige plaats in de wereld hebben verloren die wij ons ‘thuis’ kunnen noemen”.

Terwijl de leiders van de EU zichzelf steunen met propaganda die op hun eigen belang gericht is, moet het publiek leven met maatschappelijke ontwrichting en geschonden maatschappelijke infrastructuren, met vreemdelingen die dis-harmoniëren, met vrouwonvriendelijke culturen en met de angst voor een moorddadig jihadisme.

Brussel wil een goede afloop bezingen, maar de doodsklok klinkt voor de Europese beschaving.

Bron:
www.express.co.uk
Auteur: Leo McKinstry

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Ben Heavem”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Marxisme, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Wat Brussel ook beweert, de EU implodeert nog steeds en dit zijn de redenen waarom het gebeurt

 1. Beschouwer zegt:

  De EU zal een pas op de plaats moeten maken en niet proberen de lidstaten een soort provincie van Brussel te maken.

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Kom op zeg ‘Beschouwer’, dat stadium zijn wij al lang en breed voorbij.
   Denkt u nu werkelijk in termen van ‘proberen te maken’?
   Hoe is het mogelijk?
   Nederland is al 50 jaar een ‘provincie’ van Duitsland en inmiddels een provincie van de EU.
   Sorry hoor, maar u loopt 40 jaar achter de feitelijke situatie aan, en met u zeer velen!

   Like

 2. Cognitieve-Dissonant zegt:

  Quote: “In Europa woont slechts 7% van de wereldbevolking, maar tegelijkertijd neemt het 50% van de sociale uitgaven van de wereld voor haar rekening” Unquote
  Dit is niet vreemd als we grote zwermen wereldvreemde parasietmensen naar binnen halen die voor 99% ten lasten van dat sociale systeem komen. Deze mensen zijn gratizzzzzzz voorzien van hele ladingen ziektes die nog veel meer kosten dan alle sociale lasten die men hier komt halen.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/07/Italiaanse-overheid-houdt-ebola-uitbraak-door-migranten-achter-voor-publiek

  Like

 3. tippelaar zegt:

  Nik nieuws, wij weten dit al jaren. Helaas de EU.baantjesgasten doen er niets mee. Ingrijpen gaat niet meer want de EU.patient is al terminaal en niet meer te redden. maar dr. Merkel en dr. Juncker c.s. denken er anders over. Alleen een nieuw team van EU.artsen, kunnen de patient niet redden maar alleen een zachte dood laten sterven. Dit ter voorkoming van nog meer leed. Dr .Merkel en dr. Juncker zullen voor het leven uit het ambt van EU,dokter worden gezet, wegens wanprestatie, kwakzalverij, zakkenvullerij, misbruik van macht en vriendjespolitiek. Na hun berechting zullen zij voor de rest van hun leven naamloos en roemloos verdwijnen achter muren van de spandaugevangenis.

  Like

 4. Japio zegt:

  De EU voortzetten is als het trekken aan een dood paard, totaal zinloos en een verspilling van geld, tijd en energie. Het EU project is een mislukking van meet af aan. Het is een elite hobby en heeft niets te maken met het goed functioneren of de voorspoed van Europese landen en volken. Alles is gebaseerd op het eigen gewin van een handjevol elitaire zelfverrijkers. Torenhoge belastingen voor de rijke noord-Europese landen en het infuus voor de zuid-Europese landen. Alleen dat infuus stroomt lineadirect in de bloedbanen van de elites zoals banken en andere financiële instellingen.

  Like

 5. Claudia M. zegt:

  Ik ben gestopt met lezen bij 80 miljard pond… Stapel-hoorndol-mesjogge!

  NEXIT! Nu!

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Niemand weet, door de valse MSM berichtgeving, hoeveel noord Afrikanen zich nu al in Europa bevinden. Maar nadat ik die video uit Parijs had bekeken, gemaakt door een amateur filmer, werd al snel duidelijk dat zeker twee derde van de inwoners van Parijs bestonden uit Noord Afrikanen.
  Deze scheefgroei, die door de politiek en de MSM media is veroorzaakt en ontkend, is echter de norm voor heel Europa. En die invasie uit Afrika gaat maar door en door. Net zolang tot dat Europa is verworden tot een tweede Afrika. Compleet met Sharia alom, stammenoorlogen, drugs oorlogen, bende oorlogen, en dictatoriale bewinden. De blanke mens zal uitgeroeid worden, net als in zuid Afrika, en Europa zal door niemand daarna nog herinnerd kunnen worden, gelijk Atlantis. Want eenmaal Islam betekent voorgoed Islam. Voorbeelden te over in de wereld !

  Geliked door 1 persoon

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  de doodsklok klinkt (voor wie haar durft te horen)
  boven al ‘t gebral uit hun ivoren toren !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 8. Wachteres zegt:

  http://www.breitbart.com/london/2017/07/17/trumps-paris-migrant-900-cars-burned/

  During Trump’s Paris Visit Migrant Suburbs Saw 900 Cars Burned in Scenes of ‘Intolerable Urban Violence’

  While U.S. President Donald Trump was on a visit to France for the national Bastille Day celebrations in Paris, clashes in the capital’s migrant-dominated suburbs saw 13 security force members wounded and 897 cars burned.

  The Interior Ministry said 368 people were placed in custody for riots and violence on the nights of 13 and 14 July — scenes which have become a regular occurrence in multicultural urban neighbourhoods of Paris at the start of Bastille Day celebrations each year.

  Like

 9. BigLJohn zegt:

  De E.U. in Brussel schalt de loftrompet. Maar hoogmoed komt voor de val. Dat zagen we ook in het Nazi tijdperk; Duitsland overwint op alle fronten was het lemma van de Nazi’ s, maar een ieder weet hoe het afliep voor de Nazi’s. Datzelfde lot is ook de E.U. beschoren !

  Geliked door 1 persoon

 10. Het wordt een drama en het begint als de poen echt op is, het cashgeld uit de roulatie gaat en tenslotte het pinnen ook afgelopen is. Vervolgens zullen hongerige Hollanders hun schaarse grassprietjes tussen de losgewoelde stenen van voormalige winkelcentra verdedigen tegen de Afrikaanse ronddolende stammen, die het trouwens wel makkelijker hebben want ze zijn gewend om maden- en wormenkoekjes te eten dus die zijn dan gewoon weer thuis. Zelf denk ik dat de bom nog dit jaar valt. Dus niks hier blijven, zoals ik gisteren vond, maar aftaaien.

  Geliked door 1 persoon

 11. Beschouwer zegt:

  De EU is ontworpen om de Noordeuropese middenklasse te doen bloeden voor allerlei hobbies van de elite en dat is heel errug duur voor die Noordeuropese middenklasse. Die moet (volgens deze neocommunisten van de EU) een groot deel van de welvaart afstaan aan allerlei meevreters die geen ene cent belasting hebben betaald aan de welvaart hier.. Neocommunistische slavernij

  DE ELITAIRE SLUWE BESTUURDERS MAKEN GELD UIT NIKS EN GEBRUIKEN HET ALS VERDEEL EN HEERS INSTRUMENT

  Het sluwe neo communisme en dan nu met een klimaatsprookjes sausje

  Bah bah bah !!!

  Geliked door 2 people

 12. Bob Fleumer zegt:

  Het heeft weinig zin de jongens en meisjes in Brussel te verwijten wat ze doen, met zulke salarissen doe je alles wat de baas zegt. De echte verantwoording ligt bij de nationale regeringen die dit alles hebben toegelaten en nooit “tot hier en niet verder” hebben gezegd. Lachende Rutte en zijn ploegje medestanders zijn verantwoordelijk voor de situatie waarin we nu verkeren. Er kan op elk moment NEE worden gezegd en als we de boete dan niet betalen zakt de EU als een pudding in elkaar.Dus Rutte kom op man doe eens niets voor het land!

  Like

  • Wachteres zegt:

   En wat denk je van het ‘klootjesvolk’, dat blijkbaar weigert ‘NEE’ te zeggen tegen de eigen regering en tegen de EU?

   Als de gevestigde partijen geen stem meer kregen, hadden ze ook niets om in te brengen.

   Like

 13. Onno zegt:

  Jullie vragen er per saldo zelf om, niet dan!?

  Doen wat dringend nodig is (tapijtbreed een moderne psychopatentest invoeren en de aldus door de mand gevallen psychopaten uitnemen, zoals nu -contraproductief en schadelijk voor “het algemeen”- degenen die de machinaties van deze lege hulzen door beginnen te krijgen op krankzinnige wijze worden kaltgestellt), ho maar!

  Met een beetje eigen gedachtengangen of -kronkels en “waarheden als een koe” op een site slingeren, gaan we er echt niet komen!

  Like

 14. Taljaard zegt:

  Na de implosie van het Oostblok, toen het falen van het socialisme/marxisme voor iedereen duidelijk was, gruwden de West Europese socialisten en marxisten van de feestelijke manifestaties, waarbij Oost Duitsers, Polen, Tsjechen en Hongaren hun hervonden nationale zelfbewustzijn etaleerden. Want, zo vroegen zij zich in talloze zure artikelen en commentaren af, hoe was het toch in vredesnaam mogelijk, dat deze mensen, zelfs na bijna 50 jaar socialisme, tot de ”vuilnisbakken van de geschiedenis” terugkeerden. En daarbij het in de ogen van deze West Europese politici en opiniemakers verfoeilijke en achterhaalde nationalisme waagden te omarmen.
  Nog erger vonden zij de sympathie daarvoor in brede lagen van de West Europese autochtone bevolking.

  Aan de hand daarvan kwam men tot de conclusie dat de West Europese arbeidersklasse was ”verburgerlijkt” en dat er daarom niets meer mee was te beginnen om hun socialistische heilstaat te kunnen verwezenlijken. Dat was de reden waarom er in de jaren `90 werd overgegaan tot het massaal importeren van ”onbedorven en pure zonnekinderen”, die nog niet ”waren gecorrumpeerd door de kapitalistische consumptiemaatschappij.” Een nieuw proletariaat, wat ook een versterking van hun electoraat zou vertegenwoordigen.

  Tegelijkertijd werd er toen serieus vaart gezet achter hun project voor het verwezenlijken van hun federale Europese superstaat. Het verdrag van Maastricht in 1993 was daar de voornaamste grondvoorwaarde voor.

  Waar deze utopie, deze demografische manipulatie en dit paternalistische en elitaire denken in de praktijk op is uitgedraaid mogen wij tegenwoordig mee maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s