De Halimi-moord en Frankrijk´s geestelijke gezondheid

Screenshot_71

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld & Irena Kuruc)

Op 4 april 2017 werd de 66-jarige Jodin Sarah Halimi (kleine foto) door de 27-jarige Kada Traoré vermoord. Hij brak midden in de nacht in haar woning in. Traoré folterde Halimi en gooide haar daarna uit het raam van haar woning op de vierde etage in de wijk Belleville in het noorden van Parijs.

Screenshot_70Getuigen hoorden hoe Traoré, een moslim van Afrikaanse afkomst, “Allahu Akbar!” (“Allah is de grootste!”) brulde terwijl hij zijn misdaad pleegde. Traoré had in het verleden al veel antisemitische uitlatingen tegenover Halimi gebezigd; daarbij noemde hij haar en haar familieleden “vuile Joden”. De autoriteiten probeerden het antisemitische karakter van de moord te bagatelliseren. Ze beweerden dat de moordenaar geestesziek zou zijn, hoewel hij geen dergelijke voorgeschiedenis had. De mainstream media negeerden deze religieus gemotiveerde daad.

Gilles-William Goldnagel, een advocaat, die Halimi´s familie vertegenwoordigt, veroordeelde wat hij “de ´systematische psychiatrisering´ van radicaalislamitische-antisemitische moorden” noemde. In het begin van deze eeuw had de Franse socioloog Shmuel Trigano al een identieke houding van de autoriteiten van het land blootgelegd.

Eind 2000 en begin 2001 was er in Frankrijk sprake van een enorme uitbraak van antisemitisch geweld. Bijna alle daders waren immigranten uit islamitische landen respectievelijk hun nakomelingen. Trigano berichtte dat er zowel door de pers als door de autoriteiten grotendeels niet bericht werd over het antisemitisch geweld. Hij voegde er aan toe dat er overtuigende bewijzen bestonden dat de joodse gemeenschap er door de socialistische regering-Jospin toe werd opgeroepen om niet teveel ruchtbaarheid te geven aan de vermeerderde anti-joodse agressie. Als reden werd aangevoerd dat dit de situatie zou kunnen aanwakkeren. De Franse regering wilde een destijds al illusionaire “sociale vrede” bewaren.

De uitdrukking “sociale vrede” is in zo´n verband een vergoelijkende omschrijving voor het negeren en schoonpoetsen van antisemitische agressie door moslims. Een zojuist uitgevoerde studie over antisemitisme in zeven Europese landen kwam tot de conclusie: “Beschikbare data over daders doen sterk vermoeden dat in West-Europa individuen met een islamitische achtergrond overheersend zijn onder de daders van antisemitisch geweld, anders dan in Rusland, waar het vooral om rechts-extreme daders gaat. Onderzoeken naar opvattingen bevestigen dit beeld in zoverre dat antisemitische opvattingen onder moslims veel sterker verbreid zijn dan in de algemene bevolking van West-Europa.”

Trigano noemde ook een geval van het verbergen van de waarheid over een met ideologie verbonden moord zonder betrekking tot Joden: “In 2002 werd de viceburgemeester van de Zuid-Franse stad Beziers door een moslim vermoord. Het officiële verhaal luidde dat de moordenaar geestelijk gestoord was.” Later beschuldigde de burgemeester van de stad de minister van Binnenlandse zaken, Daniel Vaillant, ervan dat hij deze versie aan het stadsbestuur zou hebben opgedrongen. De burgemeester zei dat Vaillant na de moord naar Beziers kwam en het verhaal van de geestelijk gestoorde als “officiële waarheid” voorlegde. Trigano voegde er aan toe: “Later werd bekend dat de Franse geheime dienst had ontdekt dat de moordenaar contact had met Al-Qaida.

In 2003 werd de joodse diskjockey Sebastien Selam door zijn islamitische jeugdvriend en buurman Adel Amastaibou vermoord. Medische deskundigen bestempelden de moordenaar als geestelijk gestoord. Toen de rechters deze conclusie accepteerden, verhinderde dit een strafrechtelijk proces, waarin gediscussieerd had kunnen worden over het antisemitisme in aanzienlijke delen van de Frans-islamitische gemeenschap.

Richard Prasquier, destijds voorzitter van de overkoepelende organisatie van de Franse joden, CRIF, volgde de zaak. Hij zij dat het schandalig zou zijn dat Amastaibou werd afgeleverd in een psychiatrische inrichting, maar dat hij toestemming had om het terrein in de weekenden te verlaten. Prasquier zei: “De artsen dachten dat het goed zou zijn voor zijn psychische gesteldheid om naar huis terug te keren, hielden echter nooit rekening met de gezondheid en veiligheid van de familie van het slachtoffer, de familie Selam.”

In 2006 werd de jonge Jood Ilan Halimi ontvoerd en 24 dagen lang gefolterd, voordat hij werd vermoord. Zijn ontvoerders, aangevoerd door Youssouf Fofana, noemden zichzelf de “Barbaren-bende”. Toen in 2009 zijn proces begon, riep Fofana “Allahu Akbar!”. Als identiteit gaf hij “Arabisch-Afrikaanse opstand van het barbaars-salafistische leger” aan.

In 2012 vermoordde Mohammed Merah, een Franse moslim van Algerijnse komaf, voor hun school “Otzar Hatorah” in Toulouse, een joodse leraar en drie kinderen. Even daarvoor in dezelfde maand had hij drie Franse soldaten vermoord. Later publiceerde zijn broer Abdelghani Merah een boek, waarin hij beschreef dat hun ouders hen tot fanatieke antisemieten hadden opgevoed. Hij schreef dat zijn zuster Souad en zijn broer Abdelkader eveneens extreme antisemieten zouden zijn. Toen Mohammed Merah in een vuurgevecht met de Franse politie werd gedood, bestond er geen concrete reden hem geestesziek te verklaren.

In 2015 vermoordde de Afrikaanse moslim Amedy Coulibaly in de Parijse supermarkt “Hyper Cacher” vier Joden. Hij werd later door veiligheidstroepen gedood.

Eén ding is echter veranderd: anders dan in het begin van deze eeuw zwijgen de Joden niet meer. In de wijk Belleville vond een demonstratie tegen het zwijgen van de media plaats. Een serie intellectuelen, enkelen van hen niet-Joden, publiceerden een verklaring over het antisemitische karakter van de moord op Halimi.

De president van het CRIF, Francis Kalifat, publiceerde een Op-Ed in “Le Figaro”, waarin hij schreef: “Er zijn bewijzen voor dat dit een schoolvoorbeeld is voor een antisemitische moord. Deze afschuwelijke misdaad werd niet erkend als hetgeen hij is.” Hij voegde er aan toe dat Halimi “om de enige absolute reden was vermoord dat ze Jodin was.” Kalifat schreef ook dat hij druk op de autoriteiten zou blijven uitoefenen, totdat de waarheid aan het licht komt.

Screenshot_69

Frankrijk is het land met het getalsmatig en percentueel grootste aantal moslims in West-Europa. Een veel geciteerde Pew-studie uit het jaar 2010 schat dat Frankrijk 4,7 miljoen moslims heeft. Bij een bevolkingsaandeel van 7,5% betekent dit dat het land de grootste moslimbevolking in West-Europa heeft. Veel Franse Joden erkennen dat de belangrijkste antisemitische problemen die zij in Frankrijk tegenkomen voortkomen uit een combinatie van haat en agressie van de kant van een groot deel van de islamitische aanwezigheid met de ontbrekende wil van de autoriteiten om de waarheid onder ogen te zien. Zodoende gaat het voor het Franse veelmeer om structurele dan om toevallige problemen.

Er zijn in het land 751 gebieden die door de Fransen “gevoelige stedelijke zones” worden genoemd. Een deel daarvan zou beter “No-Go-Areas” genoemd kunnen worden. Trigano zei destijds dat antisemitisme een barometer is om de perversiteit van de Franse samenleving te meten. De nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd om veel in Frankrijk te veranderen. Wat hij zegt, klinkt ambitieus. Met het oog op de moord op Halimi en hetgeen daarna kwam, zou Macron ook wel eens de nodige zorgen over de geestelijke gezondheid van Frankrijk kunnen hebben.

Bron:
https://heplev.wordpress.com/2017/07/17/der-halimi-mord-und-frankreichs-geistige-gesundheit/
Auteurs: Dr. Manfred Gerstenfeld & Irena Kuruc

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op De Halimi-moord en Frankrijk´s geestelijke gezondheid

 1. kampersrene zegt:

  Bij het lezen van dergelijke berichten moet ik steeds denken aan die spandoeken van de
  Gutmenschen ” Ze Zijn Niet Gevaarlijk , Ze Zijn In Gevaar en het zijn mensen zoals U en Ik. De Paus doet er nog een schepje bovenop , die spreekt van broeders en wast hun voeten . Volgens die Heimelijke, heu Heilige kerkvader moeten de grenzen wijd open blijven . Het zijn geen mensen zoals wij . Het is een import van laagsoortig krapuul . De mensen zoals wij zijn in hun land gebleven. Wij weten dat , waarom kan de politiek het niet zien of wil zien ….daar bestaat geen redelijk antwoord op . Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen !

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Frankrijk is gezond , maar het zijn de leiders die ziek zijn

  Like

 3. ildiko zegt:

  DE PAUS NOEMDE HET CONTACT MET JEZUS GEVAARLIJK EN ONWENSELIJK !!!!AAN WELKE KANT STAAT ONZE PAUS, ZEKER AAN DE KANT VAN LIBERAAL ILLUMINATIES ?

  Like

  • kruisridder zegt:

   De Paus is de Antichrist. Hij pleit voor het openen van de poorten van de hel ( de grenzen van de EU aan de Middellandse Zee) voor het doorlaten van zijn ontelbare demonen (islamisten). Hij is een Jezuiet.

   Like

 4. Beschouwer zegt:

  Er zullen vanuit moslimhoek meer en meer moorden plaatsvinden op Joden. Het linkse huichelvolk keurt het stiekem goed want binnen links is er veel antisemitisme (zie de BDS-achterbaksen). Lees het BDS-lijstje van p[rodukten die je blijkbaar van deze klerelijders moet boycotten omdat het uit Israel komt en beschouw dit lijst als een boodschappenlijstje. Ga deze produkten dus juist wel kopen om Israel en daarmee de Joden te steunen.

  Like

 5. renato zegt:

  De blanke boeren in Rhodesia en Suid Afrika zijn en worden sytematisch afgeslacht. Zij zorgden vele jaren voor een substantieel deel van de welvaart. Met ijzeren discipline werd het land ontgonnen en bewerkt Ook ten behoeve van de swartmens, die meeparticipeerden in de landbouw- en veeteelteconomie. De eens zo vruchtbare akkers zijn nu overwoekerd en onbruikbaar geworden. Nu zijn het de vrouwen, al dan niet bezwangerd, die krom staan om hun gewassen te verbouwen en de mannen zitten lui tegen de bomen aan, drinken hun pombebier en zorgen empassant voor de voortplanting. De explosieve zwarte bevolkingsgroei is te danken aan 60 jaar lange ontwikkelingshulp en de bestrijding van allerlei levensbedreigende ziektes. De psychisch getormenteerd voormalige kindsoldaten en andersoortig tuig maken in Europa hun opwachting en nemen empassant nog een handjevol virussen en bacteriën mee. En vooral hun geslachtsdeel…. De Congolese VN diplomaat Serge Borte Bokwango heeft Europa in 2015 al gewaarschuwd dat Afrikaanse ratten en uitschot het oude continent zullen overspoelen. De geheime diensten zijn er van op de hoogte en de politici doen niets en vegen deze kwestie onder het tapijt. De tandem Macron-Merkel doet er nog een schepje bovenop. Houdt uw dochters in de gaten, want de enige kogels die de politie straks nog gaat bezitten zijn die van hun flipperkasten in de kantines van hun steeds schaarser wordende bureau’s. De verkoop van handvuurwapens zal exponentieel groeien omdat er geen vertrouwen meer is in de trias politica.

  Geliked door 1 persoon

 6. Anna zegt:

  Veel Franse Joden maken dan ook Alya naar Israël.
  Vorige week is er weer een vliegtuig met 200 Franse Joden aangekomen…..
  Ze hebben nu een escape in 1938 niet……
  Helaas moeten ze deze escape gaan gebruiken…. want de haat zal steeds meer toenemen…
  En als de Joden zijn verjaagd of zo u wilt vermoord,,,, in ieder geval weg uit Frankrijk….. dan zijn de Christenen aan de beurt..
  Want de islam is de laatste geopenbaarde wil van Allah en er komt pas vrede als de hele wereld onder deze islamitische vrede leeft……

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Moordenaar Halimi niet het gerecht

  Anti-Semite accused of beating French Jewish woman to death will not face trial

  In a statement carried by the Jewish publication Alliance, the BNVCA — a Paris-based group that works with victims of antisemitic attacks — said that the investigating magistrate in the Halimi case had concluded that the murderer, Kobili Traore, was heavily intoxicated on marijuana when he committed the killing, and mentally unfit to stand trial.

  https://libertyunyielding.com/2019/05/27/anti-semite-accused-of-beating-french-jewish-woman-to-death-will-not-face-trial/

  Like

 8. Jan zegt:

  Rot Frankrijk, Joden vogelvrij

  Jewish woman’s killer not criminally liable because he was high on marijuana, French judge rules

  ….
  He could be hospitalized for treatment of his psychotic lapses or made to attend a drug rehabilitation program, or he could be released.
  ….

  https://www.jta.org/quick-reads/jewish-womans-killer-not-criminally-liable-because-he-was-high-on-marijuana-french-judge-rules

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s