Feministisch experiment gefaald: vrouwen komen niet door de keuring van het Korps Mariniers

Screenshot_60

Er is nog geen enkele GI Jane gevonden.

(Door: Michael van der Galien)

Mannen en vrouwen zijn gelijk! Wat een man kan, kan een vrouw ook doen!

Ooit stond het principe van gelijkwaardigheid centraal in onze samenleving. Dit betekende dat erkend werd dat iedereen anders was — verschillende talenten, verschillen qua intelligentie, verschillen qua kracht, en jawel, verschillen tussen mannen en vrouwen — maar dat iedereen desalniettemin respect en waardering verdiende. Iedereen was net zoveel waard, hoewel er zeker verschillen waren tussen verschillende mensen.

Dat principe van gelijkwaardigheid is onder aanvoering van socialisten en feministen vervangen door het principe van gelijkheid. Er wordt ons nu dagelijks verteld dat we niet alleen even veel waard zijn, maar dat we zelfs precies hetzelfde zijn. De ‘verschillen’ waar we het over hebben komen puur voort uit de cultuur.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Feministes, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, Nederland. Bookmark de permalink .

28 reacties op Feministisch experiment gefaald: vrouwen komen niet door de keuring van het Korps Mariniers

 1. Stef zegt:

  Moeten we dan straks onze gebaarde vrienden in soepjurken toch gelijk gaan geven?

  Like

 2. Dit verbaast mij totaal niet. Begin 1964 werden wij met 60 man gekeurd. Van de 60 werden er maar 9 goedgekeurd voor de Marine (waaronder ondergetekende). En van die 9 was er maar 1 geschikt om bij het Korps Mariniers te dienen.

  Geliked door 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Zelfs mijn broertje is 2x gezakt om bij de lucht mobile brigade te komen (rode baretten).
  Je moet dan met een bepakking van 40 Kg een bepaalde afstand afleggen.
  Hij viel achterover en kwam nooit meer over eind in ze uppie.
  Is toch best wel een grote kerel van 1.85 met een goed gewicht, maar toch gezakt.

  Like

  • Trucker zegt:

   de lengte zegt niks ik ken jongens die bij de eerste lichting special forces gezeten hebben in Vlaanderen en de kleinste was minder als 1m70, je zou eens moeten kijken bij de SAS in GB, daar zie je niet de reuzen die je bij de US SF ziet.
   Het maakt ook een enorm verschil uit hoe ze in de US hun troops trainen en daar is kracht van belang, in Vlaanderen hebben ze eerder een “mix” gemaakt tussen de twee waar uithouding (zoals het SAS) belangrijker is dan breedgeschouderde 90kg wegende troops.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Goed, goed, dat is dan een feit. Een biologisch feit.
  Een paar vrouwen hebben het mogen proberen en kwamen niet door de keuring. So be it.
  Maar daar gaat het uiteindelijk ook niet om. Het gaat er, zoals bij alles trouwens, om, dat het biologische gegeven niet gebruikt gaat worden om allerlei stokpaardjes aan op te hangen, die de moeizaam verworven gelijkberechtiging in principe weer terug kunnen draaien omdat “Mannen en vrouwen nu eenmaal gelijkwaardig zijn, MAAR niet gelijk. Dat gevaar schuilt ‘m dan in het woordje MAAR.
  Of je moet de twee begrippen in een andere volgorde zetten: dan krijg je “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, MAAR wel gelijkwaardig. Dat helpt er aan mee om het accent op dat ‘gelijkwaardig’ te blijven leggen, wat echt noodzakelijk is.
  Tenslotte bestaat het maatschappelijk leven nog uit oneindig veel méér facetten dan dienst kunnen nemen bij het zwaarste onderdeel van de Krijgsmacht.

  Geliked door 1 persoon

 5. Leo zegt:

  Feministen hebben altijd een niets zinnigs zeggende grote bek..

  Het ultieme vervelende van feministen is dan ook dat ze altijd de verkeerde scheur opentrekken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Marian zegt:

  Gelukkig, blij toe. Ik vind het geen beroep voor vrouwen zolang er mannen zijn die dit graag willen. Dat achterlijke feministische gedoe.

  Geliked door 1 persoon

  • kopjethee zegt:

   Juist ! Je hebt helemaal gelijk, sommige WIJVEN menen dat ze thuishoren in bepaalde beroepen, slaat nergens op. Zooo overdreven !

   Like

 7. Tistochwat zegt:

  Mannen kunnen in principe sterker, sneller, en krachtiger worden dan vrouwen

  Zo is dat! Een vrouw van 1.60 die 45 kg weegt, kan minder tillen dan een gespierde man van 1.95, om maar eens een voorbeeld te noemen.
  Ik heb de schurft aan dat gelul over ‘gelijk’ zijn. Dat kán fysiek gezien niet eens!

  Like

  • BertG. zegt:

   Vrouwen wegen geen 45 kilo, dan ben je ziek, volgens mij.

   Like

   • hendrikush zegt:

    Meisjes misschien?

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik ben ooit, heel lang geleden, getrouwd geweest met iemand van 1.58.
    Maar die zat qua gewicht hier al ver boven met een maatje 36.

    En wat kinderen van 14-16 jaar wegen? Geen flauw idee.

    Like

  • Marian zegt:

   Ook hebben vrouwen last van hun schommelende hormonen, hier zullen sommige nu wel weer kwaad om worden. Maar vrouwen zijn er nou eenmaal opgebouwd om kinderen te krijgen, dat is een natuurlijk iets.

   Like

   • kopjethee zegt:

    je hebt weer helemaal gelijk, ik wou er nog iets over schrijven zo, en nu lees ik weer van jou, wat ik net wou gaan zeggen…..Wij zijn daar niet opgebouwd, en dan nog iets : door dat feministisch -gedoe, zijn de vrouwen destijds steeds meer, mee gaan werken, steeds meer ! Was het vroeger zo, dat je 20 uren mee werkte, en daarnaast er voor de kinderen was, inmiddels is het al zo, dat je ( door de overheid `gestuurd ` ) 40 uren meewerkt, en je kinderen naar de CRASH brengt. Vervolgens heb je veel minder binding met je kinderen, die daardoor veel meer risico lopen het verkeerde pad op te gaan. En zoo ging het dus fout. En toen ging het nog fouter, want nu zijn de `migranten ` onderweg hier naar toe, want de vrouw had geen tijd meer om 3 of 4 kinderen te krijgen en dat moet dus `ingehaald ` worden door miljoenen beesten DIE HIER NIET THUIS HOREN….

    Like

 8. Petra DeBoer zegt:

  Man en vrouw behoren zeker gelijkwaardig te zijn maar gelijk zijn ze niet. Mannen kunnen bepaalde dingen nu eenmaal beter dan vrouwen en omgekeerd kunnen vrouwen weer bepaalde zaken beter dan mannen. Dat ze er achter komen dat vrouwen fysiek niet geschikt zijn voor het korps mariniers hadden ze kunnen weten als je kijkt naar de uitval van vrouwen tijdens hun opleiding bij andere onderdelen van defensie.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik vind het schokkend dat die vrouwen zo maar worden weggestuurd omdat ze niet gelijk zijn aan de mannen.
   Natuurlijk hadden ze dat kunnen weten, maar nooit geschoten is altijd raak waarschijnlijk.
   A pros pos, ze hadden ze toch in de keuken of als verpleegster te werk kunnen stellen en dan breeduit op de boezem: “Je Suis La Mariniëre…!”

   Like

   • Trucker zegt:

    “…nooit geschoten is altijd raak waarschijnlijk….”

    euh net andersom hé Paulzwuest 😉

    ‘niet geschoten is altijd mis’ gaat het (Nederlandse) gezegde, in Vlaanderen wordt dat bijna nooit gebruikt en heb daar dus geen gelijke van of het zou dit kunnen zijn:
    ‘wie niet doe kan niks mis doen’.

    Geliked door 1 persoon

 9. Trucker zegt:

  Ik herinner me nog het moment waarop vrouwen toegelaten werden bij de politie, eensklaps werden de toelatingsvoorwaarden (fysieke aspect) naar beneden genivelleerd.
  Wat de speciale eenheden (politie) betreft daar worden vrouwen niet toegelaten tot de interventie teams die optreden daar waar politie niet meer afdoende is (middel van binnengaan, gijzeling en terrorisme om de belangrijkste opdrachten te noemen
  Reden is dat vrouwen fysiek nog steeds de mindere zijn van mannen (wat de feministas ook mogen beweren) en in de situaties dat deze eenheden optreden zeer vaak kracht (door de gebruikte technieken) of snelheid,uiterst belangrijk zijn, (voorbeeldje het gewicht van de “deuropeners” daar kan geen poppemieke een slot met vernielen want ze missen de noodzakelijke kracht punt andere lijn. 🙂
  Vrouwen worden wel gebruikt door de eenheden voor wat betreft het schaduwen (“achtervolgen”) van verdachte elementen zo iets zijn ze vaak heel goed en o ja vuurwapen kennis er zijn er daar dan wel bij die geen problemen met het “lange afstandsschot” hebben en worden dan bij de federale politie ingezet bij bewakingsopdrachten en dergelijke.
  In de vorige eeuw kon ik nog practical shooting doen (is ondertussen reeds lang verboden) en in enkele clubs waren toen al vrouwelijke schutters die ik met bewondering kon naar kijken en ik dacht diegene die bij hun thuis inbreekt wacht een onwelkome verrassing.
  Bij de militairen worden geen vrouwen toegelaten zo simpel is het, enerzijds uit praktische overwegingen en ook hier terug het element kracht, de special force eenheden hebben bepakking vaak over de 50kg, vrouwen lopen daar geen 20km mee en dan zijn we klaar.
  Voetnoot, hier op de gemeente waar ik woon een vrouwelijke agente een poppemieke heet ik dat en ik moet breed grijnzen als ik mij haar voorstel op de schietstand als ze haar verplichte rondje mag vuren weet zeker dat ze bij elk schot met haar ogen knippert 🙂 🙂 🙂 🙂

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja Trucker.
   In de jaren 60 vorige eeuw kon je in Vlaanderen en Wallonië alles kopen wat je leuk en aardig vond en/of dacht nodig te hebben.
   Zowel bij de Amerikaanse dumps als natuurlijk de wapenhandel.
   Moet je nu eens zien wat daar van is overgebleven….
   Helemaal niks, niënte!

   Stelletje smeerlappen die kutoverheid.

   Like

 10. Stef zegt:

  Laten we het eens voorleggen aan de imam!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s