Recht in eigen hand?

Screenshot_62

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Het toenmalige VVD- duo list en bedrog van het ministerie van Veiligheid en Justitie (Opstelten en Teeven) is lang geleden al de inmiddels bekende en gebruikelijke VVD-weg van liegen en bedriegen ingeslagen en is toen ogenschijnlijk over het punt van ‘geen terugkeer meer mogelijk(!)’ gegaan. Want hoe verklaart u anders dat zowel de huidige staatssecretaris Dijkhof als minister Blok niet de testikels hebben om ‘het recht’ terug recht te zetten? Zij gaan zelfs op de toen ingeslagen, maar volkomen doodlopende, weg verder met alle gevolgen voor u en uw directe omgeving. Vraagt u het de burgemeester van Weert maar eens.

Erfenis met rente

Bij de zogenaamde ‘ASO-asielzoekers’ wordt namelijk nog altijd niet met harde hand opgetreden, laat staan dat zij bij verderfelijk gedrag direct uitgezet zouden worden. Nee, zij gaan naar een  ‘opvoedingskamp’ in Amsterdam en krijgen daarna een tweede kans. Hoezo tweede kans? Als hen bij binnenkomst direct duidelijk gemaakt wordt wat de hier geldende regels zijn waar ze zich aan moeten houden, kun je ze er eenvoudig uitgooien als zij deze aan hun laars lappen. Meteen korte metten maken met dat verachtelijke parasietenvolk! Het getuigt dan ook van een uitermate slap overheidsbeleid met hoe men er hier nog altijd mee omgaat, en van zachte heelmeesters weet u wat zij achterlaten. Hiermee geeft men het totaal verkeerde signaal af aan deze ‘nieuwkomers’, maar dat begrijpt men in Den Haag, uiteraard wederom, niet. Je ziet tenslotte maar weinig van de realiteit als je het grootste deel van de dag met je kop in het Haagse zand staat.

Men gaat er, uiteraard heerlijk wereldvreemd en naïef, weer, nog altijd, van uit dat als iemand uit een geheel andere omgeving komt en daar met een totaal ander geloof en aanverwante, ruim 1400 jaar achtergebleven, barbaarse normen en waarden is opgevoed, zij hier ineens een voorbeeldige Nederlander zullen zijn, gewoon, omdat ze zo dankbaar zijn…

Géén pardon

Met een gewone Nederlander gaat men echter heel anders om in dit ‘prachtige’ vrije land. In Nijmegen is onlangs een bejaarde man door buurtbewoners staande gehouden en overgeleverd aan de politie, omdat hij diverse, overigens ronduit asociaal geparkeerde, auto’s met zijn sleutel beschadigd zou hebben. ‘Dat hadden ze gezien’…. De bejaarde man in kwestie is zowel licht dementerend als behoorlijk doof en was een ommetje aan het maken in zijn buurt. Redelijk normaal voor een man van dik in de 70 zou je denken. Op geen van zijn sleutels was ook maar iets van lak-resten te vinden, maar de oude man is alsnog door de agenten met overdreven hardhandigheid meegevoerd en werkelijk als een hond behandeld. Een urenlang durend verhoor en opsluiting in een cel waren blijkbaar ècht noodzakelijk… Ook heeft de oude man nog aangegeven dat hij zijn hoorapparaat vergeten was (iets vergeten is kenmerkend voor dementerenden), maar politie agent 2.0 houdt daar op geen enkele manier rekening mee. Zo werd de oude man dus, toen hij niet hoorde en dus ook niet begreep wat de agent tegen hem zei, direct en uitermate hardhandig aangepakt en met geweld tegen de muur geduwd. De oude man is zich echter van geen kwaad bewust en tevens ontbreekt elk bewijs op de sleutels. Een vreemd gegeven als hij ‘zogenaamd’ op heterdaad betrapt is. Toch moet de oude man zich ergens in september gaan verantwoorden voor de politierechter…

Ja mensen, dat is het hedendaagse politie- en justitiebeleid. Als heel bewuste ‘draaideur crimineel’ en/of ‘ASO-asielzoeker’ komt men er dan een stuk beter vanaf. Dat is erfenis van het telkens opnieuw falende politie- en justitieapparaat in samenhang met de mondiale afspraken betreffende het ‘vreemde´(lingen) beleid. Bewezen op onze samenleving. Parasiterende gewelddadige hufters mag men níet aanpakken, maar gemakkelijke en weerloze slachtoffers pakt men extra hard aan.

Johan de Witt

Het huis waar de glibberige Zalm nu een kabinetsformatie probeert te vormen, behoorde ooit tot Johan de Witt. Bij deze man ziet u vergelijkbare zaken terugkeren als die er momenteel gaande zijn in Nederland (en Europa). Zowel de politie als het leger waren toentertijd tot op het bot uitgekleed en de bevolking werd, net als nu, al jarenlang aan haar lot overgelaten. De Witt is uiteindelijk door een woedende bevolking gelyncht. Een oud spreekwoord zegt: als een systeem faalt, staat er een nieuwe macht op. Ofwel, als de overheid, politie en justitie u (en dat gebeurt vanuit Den Haag heel bewust!) in de steek laten, is de enige manier om uzelf te beschermen het recht in eigen hand te nemen. Puur uit zelfbescherming en zelfbehoud. Ik waarschuw hier slechts (alweer!) met nadruk voor, want dit is met het huidige beleid aanstaande, en ze zijn in Den Haag, al vele malen bewezen, niet capabel genoeg om lering te trekken uit de geschiedenis.

Overeenkomst tussen Bonifatius en de islam

In Dokkum staat een standbeeld voor Bonifatius. Een vanaf zijn 7e jaar door het christendom gehersenspoelde Engelsman die uit naam van Rome Europa kwam bekeren tot het christendom. Zijn tocht begon in Duitsland, waar hij de Wodan-boom (Wodan was de oppergod van de Germanen) omhakte. Een eerste gewelddadige en vernederende aanslag op wat men toen als heidens geloof zag, want alleen het christendom gold en christenen zouden het worden! Zijn gevolg, bestaande uit geestelijken en gewapende militairen, beschermde hem en dwong zo ‘de heidenen’ hun oude geloof af te zweren en zich te laten dopen tot christenen. Toen wraak van de goden uitbleef, zag men dat als een teken. Veel ‘heidenen’ hebben zich toen laten dopen en hebben zich inderdaad tot het christendom bekeerd. Bonifatius zag dat ook als een teken… en wel dat hij zijn door ‘god’ verblinde, anders gelovende mensen vernederende, gang kon blijven gaan. Ditzelfde heeft hij tot twee keer toe ook in Friesland geprobeerd. De tweede keer zelfs met zoveel geweld en minachting voor de daar levende cultuur en haar geloof, dat de toenmalige bevolking hevig geschokt en zwaar beledigd was. Alle ‘heidense’ beelden en afgoden werden door Bonifatius en zijn leger omgegooid en kapotgeslagen. Kort daarop echter is hij met zijn gevolg/leger bij het aanbreken van de dag door een horde Friezen aangevallen en afgeslacht, als wraak voor deze denigrerende vorm van onderdrukking door het christendom. Ik zie hierin grote gelijkenissen met de huidige islam. Ook zij komen ons met geweld en bedreiging ‘overtuigen’ van hun gehersenspoelde ‘gelijk’. Met dàt verschil dat we voor de islam nóóit een standbeeld zullen oprichten.

Aandoenlijk of meelijwekkend?

Gisteravond zaten Andries Knevel en Johan Derksen in het programma van Jinek. Knevel wist namelijk de reden te vertellen van het feit dat er (in tegenstelling tot Yerseke dan…) steeds meer mensen het christendom en de kerk verlaten. Dat ligt volgens Knevel aan ‘de welvaart’ en aan ‘de wetenschap’. Daardoor heeft men ‘god niet meer nodig’.

Het was aandoenlijk om te zien hoe onzeker de man is als het over de wetenschap (bewezen feiten dus!) gaat. Even hilarisch was het nuchtere commentaar van Johan Derksen overigens waardoor Knevel zich nogmaals zeer aandoenlijk probeerde te verdedigen. Door diezelfde wetenschap (die het gehele christendom-sprookje met keiharde feiten om de oren slaat) is hij zelfs namelijk nòg geloviger geworden, zegt hij. Persoonlijk denk ik dat Knevel, nu hij ouder wordt en de dood ziet naderen, bang is geworden en weer uitbundig is gaan bidden voor zijn ziel. Een verschijnsel dat veelvuldig voorkomt bij mensen op leeftijd die, door vroegere indoctrinatie ingegeven, ineens angstig worden als ze de door een geestelijk opgelegde onzin niet naleven en dus mogelijk niet in de hemel gaan komen. Ook daar trek ik een vergelijking met de gewelddadige kant van de islam. Voornamelijk hersenloze en nu volgzame ‘vrome’ sukkeltjes die ineens het licht hebben gezien en op het laatste moment toch nog naar het paradijs willen en daar alles voor over hebben. Gelovigen, zij die ‘vrijwillig’ voor onderdrukking kiezen. Zielige mensen vind ik het, allemaal!

De mensen lopen de kerk uit omdat ze niet meer in die onnavolgbare sprookjes geloven en zèlf zijn gaan nadenken, meneer Knevel. Daar heeft de welvaart niets mee te maken, maar de wetenschap inderdaad wel degelijk. Met mensen dom en kort houden kun je een ‘geloof’ blijven handhaven, maar als mensen de vrijheid hebben om zelf na te denken, wordt alles anders. Iets wat doorgaans niet echt lekker valt bij de gemiddelde geestelijken, want dan verliezen zij de grip op de mensen en daarmee de overheersing over een cultuur. Uiterst beangstigend voor hen.

Er zijn op internet zelf mensen die beweren dat de enige remedie tegen de islam het christendom is. Tuurlijk! Daarom laten zij in Yerseke nu een kerk bouwen die groter is dan gemiddelde moskee… Voor mij geeft dat aan hoe bedreigend de islam voor hen is en hoe onzeker ze zelf in hun geloof zijn. Volgens de woordvoerder van Yerseke, een SGP-man met een holle, verdwaasde blik in de ogen, werd er echter een nieuwe, ruim vijftig meter hoge kerk gebouwd om het ‘sterk toenemende aantal’ streng gereformeerde christenen te kunnen onderbrengen… Een kleine glimlach kan ik helaas niet onderdrukken. Het lijken wel Amerikanen. Hoe onzekerder ze worden, des te harder gaan ze zichzelf overschreeuwen. Gelovigen: het is niet aandoenlijk… Het is, net als het hedendaagse Haagse regentschap, ronduit meelijwekkend!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, atheïsme, Christendom, Hypocrisie, Islam. Bookmark de permalink .

64 reacties op Recht in eigen hand?

 1. BertG. zegt:

  “Er zijn op internet zelf mensen die beweren dat de enige remedie tegen de islam het christendom is.”

  Dat doen ze overigens hier ook op deze site.

  Geliked door 1 persoon

  • Luchtpint zegt:

   Logisch volgens de denktrant van christenen uit categorie 1 en 2 :

   https://ejbron.wordpress.com/2017/06/28/christenen-wat-bezielt-u/

   “Je hebt namelijk christenen – vaak neoconservatief – die zeggen dat je maar beter een godsdienst kan hebben dan helemaal geen. Hun prioriteit ligt gewoonlijk bij het verketteren en als amoreel aanmerken van seculieren / atheïsten. Ruim opgevat kan voor hen elke godsdienst als een “geldig geloof” worden aangemerkt. Verder dan dat gaan hun bedenkingen niet. Zolang het voor hen maar een echt “geloof” is met een “sacraal” karakter en geen geseculariseerde opvatting.

   Daarnaast heb je christenen – vaak neoconservatief – die zeggen dat je maar beter een godsdienst kan hebben, maar dat moet dan bij voorkeur een monotheïstische religie zijn. De spoeling hier is dus vrij dun. Religies die in het verleden liggen of nieuwe religies (d.w.z. die religies die volgen op Jodendom – christendom – islam) zijn voor hen gewoonlijk bullshit religies zonder waarde en ook atheïsme / secularisme kan in hun ogen geen genade hebben. Monotheïstische religies zijn voor hen sacraal, daar valt niet aan te tornen door bv. het bestaan van polytheïstische religies als bv. Hindoeisme, Boeddhisme of syncretische religies van latere datum.

   In die zin is het voor de voorgenoemde categorieën bijna “de logica zelve” dat die christenen graag multicul bruggetjes bouwen naar de Islam, omdat de nadruk voor hen onmogelijk kan liggen bij het gelijkschakelen van alle levensbeschouwingen, dat gaat namelijk tegen dat kernidee in !”

   Ik kan de mensen er niet genoeg aan doen herinneren hier.

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Ik zal niet beweren dat het de enige remedie tegen de islam is, maar als tegenhanger ervan had het best wel goed geweest.
   Maar met de afvalligheid in de kerken, kwam de achterlijkheid van de islam er voor in de plaats.
   Waren de Christenen nog maar zo strijdvaardig als vroeger en keerden zij zich tegen die moslims.
   Zo had je vroeger b.v. de “Bewapende” nonnen.
   Die streden voor het ware [“geleuf ].
   Maar dat mocht niet meer van een van de vorige Pausen.
   En dan heb je nu zo’n lapzwans Francis als Paus, die met de moslims heult.
   VROEGER WAS ALLES BETER………

   Like

   • H J zegt:

    Francis heult met iedereen als het hem uitkomt om op de troon te kunnen zitten van het globalistische geloof (eenheidsworst). En dan wat? Kijk mij eens zitten op een gouden troon in de golden dome op de tempelberg. Pedofiele loser.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   @delamontagne
   Toen kleiduifschieten niet meer toegelaten was, schakelden ze van “geleuf” over naar GLEUF.

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    @Luchtpint
    Triest als je met dit soort plaatjes,je punt wil maken.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik maak punten, zo veel te beter. Nu nog slachtoffers vinden om ze er op te spietsen.
    M.a.w. Geeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuwwwwwwww !

    Like

 2. J.C. zegt:

  Geachte Drs. Schilder, wij zullen voor u bidden opdat uw ziel niet verloren zal gaan!.

  Like

  • BertG. zegt:

   Kan je er ook 1 voor mij tegen aan gooien, want ik ben helemaal hopeloos.

   Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Zou het misschien kunnen , J.C. , dat de heer Schilder helemaal niet op dat soort onzin zit te wachten ?
   Dit is niet de eerste keer dat ie daarop aangevallen wordt .
   Bidden is christelijk voodoo , er wordt iets gedaan in het geheim wat je later op een of andere manier moet treffen .
   Als iemand voor mij zou bidden zou ik hem helemaal stijf vloeken !
   Ik moet niks van ongeacht welke religie of ideologie hebben .
   Waarom zou dat niet mogen ?

   Wat u toepast is een soort psychische terreur , bij de islam in de leer geweest ?
   Dat is de ergste vorm van éénrichtingsverkeer .
   Christenen zijn amper een haar minder erg .
   Refo-terreur noemen ze dat in mijn omgeving .

   Sodemieter nou toch eens op met die verdomde bekeringsdrang !
   Doe normaal .
   Achter de voordeur !

   Geliked door 3 people

   • J.C. zegt:

    Beste harry, ook voor jou zullen we bidden, je hebt het hard nodig zo te lezen.

    Like

   • J.C. zegt:

    @Harry: Verder kan ik jou helemaal niet bekeren en dat is ook niet de bedoeling of mijn taak, dat moet je echt zelf doen hoor, het zal jouw beslissing moeten zijn!!

    Like

   • Harry zegt:

    Zie je nou wel dat jullie christenen een bord voor je kop hebben , J. C. ?
    Ik vertel je dat ik IETS NIET WIL , proberen jullie het tóch !

    MIJN BESLISSING IS DAT IK NIET CHRISTELIJK WIL WEZEN OF WORDEN !

    Is dat nou onmogelijk te snappen ?

    Like

   • BertG. zegt:

    Harry, ik kan er enkel nog maar om lachen, om zoveel onzin.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Harry,

    Voodoo is al christelijk. Er zijn alleen heidense Afrikaanse elementen aan toegevoegd. Als je zegt: christelijke voodoo, dan zeg je eigenlijk dat het christelijk ² is !

    loooooooooooooooooooooooool

    😀

    Like

 3. Wim zegt:

  De moord en afschuwelijke lynchpartij op Johan de Witt zien als uiting van het rechtvaardigheidsgevoel van het getergde volk is wel erg idyllisch. Recent onderzoek laat zien, dat het volk – zoals gewoonlijk – weer eens grof gemanipuleerd werd. De moord was een door vooraanstaande figuren uit de omgeving van prins Willem III zorgvuldig voorbereid complot.
  http://historiek.net/moord-op-gebroeders-de-witt-zorgvuldig-voorbereid/21743/

  Geliked door 2 people

 4. Gert Jan Reitsma zegt:

  Geachte Doctorandus Schilder, het wekt de indruk dat uw gescheld op het christendom uw hart oplucht. Als dat zo is, doe het dan gewoon. Of uw titel (drs) alleen maar een pseudoniem is, weet ik niet. U maakt mij aan het glimlachen als ik lees dat u wetenschap omschrijft als bewezen feiten. Dan loopt u ook 40 jaar achter. Volg eens een cursus bij de Open UniversIteit genaamd WETENSCHAPSLEER en daarna praten we verder over dit onderwerp.

  Like

  • Harry zegt:

   Het geloof heet geloof omdat het geen wetenschap is .
   Je moet het geloven en dat is het zwakke punt .
   Ik geloof niet in onzin .
   Wie stevig in zijn schoenen staat zal minder naar een geloof neigen .
   Ik ken vele christenen die “nogal” labiel zijn .
   Ze zoeken houvast .
   Aan een zeepbel .
   “Ik vind toch zó veel steun in mijn geloof” , hoor ik dan .
   Stuk voor stuk zou je ze nooit op karwei durven sturen als ondernemer .
   Want dan moet je het ZELF oplossen !

   Uit een heel dik boek kun je ten allen tijde heel veel halen wat je door verdraaiingen , manipulatie , verkeerde uitleg , etc . etc . met de wetenschap kunt vermengen .
   Maar daarom is het nog geen waarheid en geen wetenschap.

   Neem nou dat waanzinnige verhaal over de ark van Noach .
   Nou heb ik jaren in de scheepsbouw gezeten en aan boord van schepen gewerkt , ook op zee en ik kan je wel vertellen dat een “ark” zoals voorgesteld nooit door één of enkele personen gebouwd zou kunnen worden , zeker in die tijd niet .
   Hou maak je planken van een boom dan , zonder zaag ?
   Hoe hijs je spanten van drie , vier , vijf ton op ?
   Met een niet bestaand takeltje aan de hemelpoort ?
   Hou bevestig je de spanten aan de enorme kielbalk zonder nagels ?
   Met ingedikt wijwater , soms ?
   Enig idee hoe dik de planken voor een schip van die afmeting moeten worden ?
   Even buigen , een plank van tien centimeter dik ?
   Godsonmogelijk , om maar in jullie jargon te blijven .

   Over bewezen feiten gesproken ………………….
   Waanzin , echt waar !

   Geliked door 2 people

   • Tom zegt:

    Haha! Maar hoe kom je er bij dat Noach geen zaag of takels tot zijn beschikking had dan? Je gaat er van uit dat de mensheid vroeger dom was (geïndoctrineerd op school?). Maar de beschaving t.t.v. de zonvloed lag op een relatief zeer hoog niveau.

    Je kunt er dus gemakkelijk van uitgaan dat Noach vele malen intelligenter was dan jij.

    Like

   • Nachtkaarsje zegt:

    Zeggen dat de ark onzin was is te kort door de bocht. Dat er niet minitieus staat omschreven welke gereedschappen Noach heeft gebruikt wil nog niet zeggen dat hij het niet gedaan heeft. Hij was ook niet helemaal alleen. En als mijn informatie correct is dan heeft Noach 40 jaar aan de ark gewerkt. Weet je wat je allemaal kan bouwen in 40 jaar?
    Het waren toendertijd niet van die vetvlekken die heden ten dag rondlopen en al lopen te mauwen als ze een schroef ergens moeten indraaien want dan roepen ze al dat ze een makita moeten hebben voor dat zware werk.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Jij hebt geen idee hoeveel comfort ze binnen in de ark toen al hadden.
    Tenminste als je de Christenen in US moet geloven.
    Noah is aan ,t fluten en z’n vrouw doet aan schilderen.

    Zouden ze rekening hebben gehouden met de lengte van het schip. de arc.
    Er zal wel geen motor in hebben gezeten, want gezien de lengte zou dat “paaltje-pikken” zijn geworden op de wilde baren…………..

    http://www.christianitytoday.com/ct/2016/july-web-only/ken-ham-ark-encounter-visit.html

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    De Egyptenaren zaagden 1500 voor Chr. al planken. Daarvoor waren er al tienduizenden jaren stenen bijlen. Het buigen van zware planken gebeurde boven een vuur, waarbij de onderkant van de plank de houtcellen krimpen. De bovenkant wordt voortdurend nat gehouden, door de stoom die ontstaat worden de houtcellen elastisch zodat ze kunnen uitrekken. Ga eens kijken bij de bouw van een schip op traditionele wijze.
    In uw optiek zouden de piramides ook niet kunnen bestaan.

    Like

   • Harry zegt:

    @ Petra DeBoer 22.32 ,

    echt weer zo’n vrouwenreactie !

    Vertel ik net dat ik jaren in de scheepsbouw heb gezeten , en ja : OOK IN HET HOUT en dan kom jij even vertellen hoe je een plank moet buigen .
    Weet niet hoe oud je bent , maar ik denk dat ik al planken gestoomd en gebrand heb , toen jij nog niet door “god op deze aarde gezet was ” .
    (Of voor normaal denkenden , nog in vloeibare vorm verkeerde) .
    Maar die opmerkingen zullen wel voortvloeien uit de beperkingen van hetzelfde brein dat maar niet kan bevatten dat er geen eens een schepping was .

    Raar ook , het bestaan van dinosaurussen en dergelijke waar regelmatig tanden en kluiven van gevonden worden wordt betwist , maar dat er nog nooit een raamzaag uit de prehistorie opgegraven is , of ander gereedschap , daar hobbelen jullie moeiteloos overheen .

    Die Noach , hoe lang geleden leefde die ?
    En dan lees ik dat ze in Egypte 1500 jaar v.c. al zagen hadden .
    Zaten daar niet ettelijke tienduizenden jaren tussen of zo ?
    Honderdduizend misschien ?
    Maakt niet uit , voor het geloof zetten we elk realiteitsbesef bij het grof vuil .

    En voor degene die denkt dat je een groot schip met een stenen bijl kunt maken , die is helemaal van de pot gerukt !

    “Ga eens kijken bij de bouw van een schip op traditionele wijze” ?
    Ik was GVD kind aan huis op de Batavia werf !
    En bekend op de botterwerven en de jachtbouwers .
    Ga jij daar maar eens vragen of ze in die Noach onzin geloven !
    Ze weten wel beter !

    Enne de bouw van piramides , daar zijn inmiddels goede en bruikbare EN BEWEZEN methodes over ontdekt .
    Dat is allemaal te begrijpen , te beredeneren en te berekenen .
    Dit in tegenstelling van die flauwekul van jullie , NOG NIET EEN SPIJKER VAN DIE NEP ARK IS ER OOIT BOVEN WATER GEKOMEN !

    Het geloof begint steeds meer op een LSD trip te gelijken , dan schijnt de grootst mogelijke waanzin ook realiteit te worden .

    ( Even voor de goede orde , ik rook nog geen eens sigaretten ) .

    Geliked door 2 people

   • H J zegt:

    Keihard waar. Goed geschreven Harry.
    Kleine misschien…hulp gehad van aliens?

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Heel groot kan zo’n ark dus nooit geweest zijn. Mogelijk niet groter dan wat je in je bad kan laten drijven:

    Noah hield zich onledig met bezigheidstherapie, zou je kunnen zeggen.

    Geliked door 1 persoon

   • BM Fidel zegt:

    Het zondvloed verhaal compleet met ark werd 7000 jaar geleden opgetekend in Mesopotamië, zij het dat het begrip “zonde” er niet in voor kwam. De ark mat 60 x 60 meter en was gemaakt van cederhout, zegt het verhaal. Dat groeide daar overvloedig en het werd bewerkt met groot vakmanschap, bv poorten van 12 meter hoog die om een enkele boomstam scharnierden. Die dingen wogen mintens 2 ton.
    Het verhaal begint met de “zondeval” en heeft ook al niks met zonde van doen. Het gaat over hoe een jongen in een man verandert als hij kennis maakt met seks.
    De joden hebben dit verhaal gepikt en overgoten met een sausje van jahweh, schuld, schaamte en angst voor de Wrake Gods, een misselijk makend brouwsel.
    Het is vertaald als “het Gilgamesh epos” en het leest als een spannend jongensboek.
    Bij de weg, ze dronken er BIER. Door een rietje met een bronzen filtertje. Als dat geen bewijs van een hoogstaande beschaving is….

    Like

  • Tom zegt:

   Je haalt mij de woorden uit de mond! Mensen die het geloof verketteren hebben zelf geen inhoud en hebben zelf niets bij te dragen. Zij gebruiken termen als ‘bewezen wetenschap’…

   Zo hilarisch!

   Zonder actie geen reactie (Derde WET van Newton). Wie of wat veroorzaakte de Big Bang?

   De eerste WET van de thermodynamica, ook wel Eerste Hoofdwet genoemd, stelt dat energie niet verloren kan gaan of uit het niets kan ontstaan. De wet staat algemeen bekend als de “Wet van behoud van energie”. Er kunnen alleen omzettingen van energie plaatsvinden.
   Waar komt alle energie vandaan?

   Op de lagere school leerde ik al dat er leven nodig is om leven te maken…

   Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dus wat heeft de wetenschap tot nu toe bewezen?

   Voor de ongelovige (of beter gezegd ‘de goedgelovige’): doe ook eens onderzoek naar het ontstaan van de bouwstenen van atomen in een universum dat onderhevig is aan entropie.

   Kijk ook gerust eens om je heen als ‘goedgelovige ongelovige’. Kijk naar het wonder dat Israël heet: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/70518-bijbelse-profetieen-israel-diaspora-terugkeer-van-de-joden.html

   Like

   • H J zegt:

    Big Bang is nog steeds een aanname. Bewijs aub?

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Harry, u bent vooringenomen want u weet niet wat mijn leeftijd is en sowieso doet dat niet ter zake maar de kennis. Het denigrerend zijn t.o.v. vrouwen zegt alles over u.
    U beweerd verschillende zaken en daar ga ik deels op in….en dan komt u met het verhaal dat u al wist dat je planken kunt buigen met vuur. Zeer ongeloofwaardig want als u kennis van zaken had wist u al dat je planken van 10 cm. dik wel kunt buigen en had u de bewering nooit gedaan of u moet zeer verward zijn.

    Wel eens gezien wat je allemaal kunt met een bijl? Ook als het een stenen bijl is? U beweerd weer eens zaken waar u nul verstand van hebt. En de oudste stenen bijl die tot nu toe is gevonden is circa 35.000 jaar oud.
    Over slaven bij de bouw van piramides heb ik het niet gehad en kan uw opmerking daar omtrent dan ook niet plaatsen maar weet inmiddels wel dat u christenen haat. Omdat de Joden ook in Gods woord geloven die het Jodendom aanhangen begrijp ik eerlijk gezegd niet wat u hier doet op deze site want meneer Bron ondersteunt Israël en dus ook het zionisme en het Jodendom. Hebt u ook zo’n haat t.o.v. de Joden die in dezelfde God als de christenen geloven?

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Typisch. Creationisten projecteren altijd religieuze metafysica op echte wetenschap, dan kunnen ze achteraf gaan beweren dat waardenvrije wetenschap NIETS met wetenschap te maken heeft, terwijl het net omgekeerd is. M.a.w. hun wetenschap is sowieso door metafysische normen en waarden, opgelegd door een hogere macht die niet bestaat, vervuild. En dat alleen maar omdat jullie altijd met de staart tussen jullie benen rondlopen dat echte wetenschap – waardevrij en objectief – te veel macht geeft aan de mens om dingen te veranderen. Zo paranoïde zijn jullie: geen echte kennis zonder metafysische normen en waarden, opgelegd door baardmans op zijn wolk. Daar gaat het over. Dikke bullshit !

   Het is net OMDAT mensen zoals jij niet kunnen verdragen dat anderen zich niet zielloos onderwerpen aan een hogere macht, die hen doet ophouden met denken voor zichzelf, dat je het wetenschappelijk project van ECHTE wetenschap in jouw kamp wil trekken, waar het geen plaats heeft. Daar schiet geen mens wat mee op.

   Wat een afgezaagd zeurverhaal toch weer.

   Like

   • Tom zegt:

    🙂

    Nou, geef dan alsjeblieft een weerwoord op mijn betoog. Ik som een aantal wetenschappelijke feiten op. Wat is dan jouw onderbouwde reactie hier op? Niet met niet onderbouwde one liners aan komen zetten want daar heeft niemand iets aan.

    Bijbels gezien wil overigens niemand zich onderwerpen aan een hogere macht. Er is niemand die uit zichzelf God zoekt. Ik zal dus nooit dit verwijt richting niet gelovigen maken hoor… Zou niet durven.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    @ Tom

    Reactie was geplaatst om te antwoorden op het zeurverhaal van Gert Jan Reitsma. Ik zie (voorlopig) nog niet wat dit met jouw reactie te maken heeft.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    “Bijbels gezien wil overigens niemand zich onderwerpen aan een hogere macht. Er is niemand die uit zichzelf God zoekt. Ik zal dus nooit dit verwijt richting niet gelovigen maken hoor… Zou niet durven.”

    Ik zie nu wel dat je het levende bewijs vormt van mijn stelling dat

    1) mensen godsdienst in proberen passen in een groter geheel, daar waar het niet thuis hoort

    2) met dat doel wetenschap proberen te integreren in godsdienst om godsdienst geloofwaardiger te maken

    om

    3) te poneren dat godsdienst niet onverenigbaar zou zijn met het wetenschappelijk standpunt

    En dat je daar allerlei rare Bijbelse profetieën bij moet sleuren om dat te ondersteunen, bewijst mijn gelijk. Toch vreemd, als mijn reactie op Gerts gewauwel van zijn kant nauwelijks reactie uitlokt, dat jij dan in de bres gaat springen voor hem. Voel je je persoonlijk aangesproken, misschien, want ik denk dat ik wel kan begrijpen waarom. Ik zit een beetje te dicht tegen de waarheid aan dan je echt aan kan. Godsdienst is nl. het product van beperkt menselijk denken dat in de tijd vast blijven steken is. Profetieën zijn daar een onderdeel van, en dus totaal onverenigbaar met wetenschap. Wat jij zegt kan ik dus onmogelijk ernstig nemen. En ja, datzelfde prutsverhaal krijg je dan ook natuurlijk: “de mens zoekt / vindt God niet, neen, het is God die de mensen vindt”

    Geeeeeeeeeeeeeeeeeeuwwwwwwwwww !

    Hoe raar toch weer, dat God de mensen eerst moet vinden, terwijl hij die zelf toch collectief gemaakt heeft volgens jullie. En terwijl godsdienstigen toch altijd beweren dat God overal en altijd het overzicht blijft bewaren over zijn Creatie !

    Je in bochten wringen gaat niet helpen, maatje.

    Maar van mij mag je geloven wat je wil. Maak jezelf maar lekker belachelijk.

    Geliked door 1 persoon

 5. Theresa Geissler zegt:

  Oh-oh, Mijnheer Schilder, Vréést de toorn, niet van de Goden, doch van bepaalde gelovigen hier, die in de startblokken zullen staan om U te vervloeken en te verketteren, waarbij zij geen verbaal middel zullen schuwen om U met de grond gelijk te maken; zeker waar het de passage over Bonifatius betreft! Ha ha!
  Evenwel, misschien omdat ik momenteel zelf nogal in een geladen stemming verkeer, kan ik U in alle oprechtheid zeggen: Wát een verademing, dat íemand -U- zich daar even mooi niets van aantrekt en gewoon er uit gooit, wat hij er nu eenmaal er uit te gooien hééft!
  Dank U! Ik ben blij, dat zulke mensen nog blijken te bestaan!

  Like

  • J.C. zegt:

   Lieve Theresa, het is niet mijn bedoeling om ook maar iemand aan te vallen, alhoewel dat misschien wel zo opgevat wordt door sommigen, noch is het mijn bedoeling om iemand te bekeren!!. Iedereen is vrij in wat hij wel/niet wil geleuven. Trouwens, niet geleuven is mijns inziens toch ook een geleuf?? Ik wens een ieder hier een hele fijne avond toe.

   Like

  • A.J. de Koning zegt:

   Beste Theresa, ik was in 1946 zo’n elf jaar toen mijn zuster die ouder was mij vertelde dat Sinterklaas niet bestond, dat was je vader en moeder die voor die cadeautjes zorgden, Ik was daar niet erg van geschrokken maar ik herinner mij dat toen ik s,avonds in bed lag erover lag te denken en de gedacht bij mij opkwam dat misschien de rest dan ook wel niet waar was en dan bedoelde ik het geloof in God want wij waren thuis katholiek hoewel niet erg streng. Die gedachte ben ik nooit meer kwijt geraakt en ik denk daar nog wel eens aan want aan het geloof ga je toch twijfelen want je gebruikt toch je verstand. Nou mag iedereen van mij geloven als ik er geen last van heb maar de islam is natuurlijk een verfoeilijke ideologie en die mensen houden kennelijk nooit rekening met het feit dat het wel eens allemaal een sprookje zou kunnen zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik ben dan iets jonger maar had net zulke ideeën enkele jaren na ’46.
    Engelbewaarders, vagevuur, hel en verdoemenis, je begon eraan te twijfelen.
    Toch iets met intelligentie te maken, op die leeftijd ?
    En als je jarig was kreeg je op school uit zo’n blikken trommeltje een “heiligenplaatje”.
    Soms met de wreedste marteldingen erop
    afgebeeld.
    Je werd op zo’n RK-school van begin tot naar huis gaan volgestopt met “geloof”.
    Nu schijnt dat in NL de kinderen soms [gedwongen] naar een moskee moeten.
    Onbegrijpelijk…………….

    Geliked door 1 persoon

   • H J zegt:

    Sinterklaas is waarschijnlijk de enige leugen die op een bepaalde leeftijd aan je wordt geopenbaard. Was dat maar met alle leugens uit de geschiedenis(boeken)

    Like

  • Tom zegt:

   Ik moet er wel om lachen… Het zijn de ongelovigen die tieren en vloeken en verketteren in de reacties. Niet de gelovigen hoor… haha…

   Meneer Schilder heeft recht op zijn mening en mag deze verkondigen. Echter als iemand zijn of haar mening geeft dan mogen anderen hier op reageren. Gelukkig leven we nog wel in een vrij land en is het christelijk geloof met de bijbehorende overtuigingen niet verboden.

   Toch?

   Beetje discussiëren is gezond.

   Over Bonifatius gesproken… Binnen de algemene opvattingen van het christelijk geloof is niemand rechtvaardig en is iedereen vol van zonden. Niemand verdient genade en iedereen is verdoemd. Het christelijk geloof is helemaal niet zo ingewikkeld… haha!
   Maar Bonifatius was hierop ook geen uitzondering. Ook Abraham niet, David niet, Salomo niet, Noach niet… We hoeven dus geen enkel mens te eren of te verheerlijken en zeker niet heilig te verklaren.
   Enkel Jezus… 😉

   Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Een zeer verward betoog van Drs E.N. Schilder waar geen touw aan vast te knopen is en dat Bonifatius vermoord is door de Friezen daar kan ik geen traan om laten. De Friezen hadden terecht geen zin in de RK kerkleer van macht en geld binnen harken over de rug van arme mensen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ook de heer Schilder laat er geen traan om!

   Like

  • Harry zegt:

   ” Een zeer verward betoog van DRS . E .N . Schilder waar geen touw aan vast te knopen is ” , ???
   Verwarde betogen lees ik alleen van godsdienstwaanzinnigen .
   Wat is er verward aan het betoog van Schilder ?

   Weet je wat verward is ?
   Godsdienstwaanzinnige redenaties .
   Een betoog gebouwd op waanideeën .
   En dat als waarheid verkondigen .

   Jullie vrome kloten schuwen ook geen enkel middel hè ?
   Je hebt het religieus fanatisme van een moslim !

   Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @ Harry, hou eens op met projecteren want dan blijft het hier bij meneer Bron wel zo gezellig. Ik kan inderdaad aan het betoog van drs. E.N. Schilder geen touw vastknopen. Het is van de hak op de tak en van de ene persoon op de andere springen.

    Like

   • Harry zegt:

    En wie begint er nou steeds met dat christelijke gedram ?
    En dan moet IK ophouden ?
    Mij moet de mond gesnoerd worden omdat ik geen enkele behoefte heb aan dat religieuze gedrein ?

    Je lijkt wel een moslim !

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Harry, waar leest u van mij gedram. Ook nu bent u weer aan het projecteren en als u geen zin hebt in bepaalde onderwerpen dan kunt u ook wat anders gaan doen i.p.v. uw christenhaat ten toon te spreiden. Niemand word verplicht om artikelen te lezen en te reageren. Het artikel gaat o.a. over christenen en dan is het logisch dat ook de voorstanders reageren. Dat u die logica niet hebt is me duidelijk.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Ik zou niet weten wat er zo verward aan is. Islam versus Christendom of Christendom mee werkend met de islam zoals helaas het geval is.
   De muslims houden net zo fanatiek aan hun boek vast als de Christenen aan de bijbel. Woordelijk /letterlijk moet het allemaal waar zijn.
   Zo lees ik hier dat 1000-den jaren geleden men al erg handvaardig was en ook al
   metalen gereedschappen bezat.
   Ook worden de pyramiden erbij gehaald.
   Maar men vergeet dat die door 10.duizenden slaven werden gebouwd.
   De arc schijnt door Noach alleen te zijn gebouwd , want zijn medebewoners van de Euphraat-Tigris delta bespotten hem er om.
   Het zou best kunnen dat er toendertijd daar flinke overstromingen waren, maar ik denk eerder aan een-of-ander simpel groot vlot waar hij ook zijn vee/huisdieren op meenam.
   In die streken kwam(komt) de olie/teer soms spontaan boven de grond.
   Daar zal dat eenvoudige vlot wel waterdicht mee zijn gemaakt.
   En al die verhalen van die sophisticated gereedschappen en planken op maat gezaagd, daar geloof ik NIETS van.
   Trouwens in die contreien groeien alleen palmbomen. Maak daar maar eens mooie, geschuurde planken van.
   Er hebben ooit aan de monding van de Euphraat en de Tigris, de “Shit-al-Arab”, waar de rivieren samenkomen, z.g.n. water-Arabieren gewoond.
   Woonden op vlotten in de rivier.
   Die deden aan visserij etc. Werden allemaal door Sadam Hussein uitgemoord.
   Waar dan ooit het paradijs schijnt te hebben bestaan, wonen nu die arabs met dat achterlijk geloof.
   Aan de ene kant, Iraq de Arabieren, de Sunnieten, aan de andere kant van de rivier de Perzen, Iraniërs, Shitische moslims.
   En ze haten elkaar als de pest. PARADIJSELIJK al die gelovige ACHTERLIJK HEID……………..

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De rivier heet “Shat-al-Arab”, niet “Shit-al-Arab”.
    Ik dacht iets teveel aan arabs.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    In het Midden-Oosten drijft stront traditioneel vrij snel aan de oppervlakte. Shit al Arab lijkt me goed gekozen.

    🙂

    Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Vraagt u het de burgemeester van Weert maar eens.

  Dat is nog wel een D66 burgemeester. Maar dan wel eentje met ballen.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  De kerken lopen leeg, maar de islam wordt door onze politieke kliek nog steeds voor vol aangezien en daar worden wij dan mee lastig gevallen. De ziekste religie die er bestaat moeten wij serieus nemen. De hoofden van de politici zijn al net zo leeg als de kerken.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom zegt:

   Naar mijn idee heb je voor een heel groot deel gelijk. Puur Bijbels benaderd staat de islam gelijk aan het werk van satan (duivel, het kwaad). Vanuit orthodox christelijk oogpunt heeft onze overheid de taak om ons hiertegen te beschermen…
   Echter onze overheid is niet meer christelijk en zij zien hun taak niet meer alszijnde door God gegeven. Het bijbehorende verantwoordelijkheidsbesef is dus ook verdwenen.
   Kerken zijn veelal ook verworden tot socialistische instituten hetgeen weinig te maken heeft met de christelijke leer.
   Begrijpelijk dus dat kerken leeglopen alhoewel ik wel vermoed dat er nog wel voldoende gelovigen zijn.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Tom
    ”Chrislam” is net zo’n vals en framend contianerbegrip als ”islamofobie.”
    Het schijnt het begrip van sommige fanatieke atheisten te boven te gaan, dat het Evangelie van Gods genade diametraal in tegenspraak is met de wettische en farizeische islam, die poneert dat een mens door middel van goede werken in het paradijs zal komen.
    Iemand als jij begrijpt dat wel, maar voor bepaalde mensen is dit taal van een andere planeet.
    Hoogstens kun je ze op Joh. 8 wijzen als je ze het verschil tussen islam en christendom duidelijk wilt maken. Maar dat willen ze dan vaak niet lezen, omdat het (o gruwel, o verschrikking!) de Bijbel is.
    Kortom; ik ga er gewoon niet meer mee in discussie, want deze mensen zijn in feite mentaal net zo vergiftigd door bijna 50 jaar cultureel marxistische indoctrinatie als de linksen, hoewel zij dat zelf vaak niet eens beseffen.

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tom en @Taljaard, mooi beschreven en ik ben het volkomen met u beiden eens.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    De Chrislam – Van Kooten en De Bie

    Like

 9. delamontagne zegt:

  Ook in Fr en ook in andere EU-landen meten met 2 maten, autochtoon ^ allochtoon of anderszins een asieligert.
  Marseille, Zuid Frankrijk.
  Canaille Marocaines bedreigd Politie.

  Elders in Fr. Een Patriotische oude heer wordt opgebracht door de gendarmerie.
  Wat hij gedaan heeft?
  Protesteren tegen de regering en de import van ongewensten.
  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2017/07/blog-manif-pour-tous_police-de-valls-embarque-un-vieillard-rc3a9sistant-mai2013-1.jpg?w=640&h=441

  Like

 10. Theo Prinse zegt:

  Republikein en intelectueel Johan de Witt was zijn tijd ver vooruit. De Witt werd verraden door de koning vn Engeland aan Lodewijk de 14e. De Oranjes deden er ook aan mee. Zij hadden eerder de enige vader des vaderlands Johan van Oldenbarnevelt laten vermoorden en later de gebr. de Witt en vele republikeinen. De oranjes hebben ook de republikeinen Pim Fortuyn en Theo van Gogh laten vermoorden.

  Like

 11. tippelaar zegt:

  Gelooft u allen lekker verder. Er zijn nou eenmaal mensen die kunnen niet zonder geloof. Zonder geloof zou hun leven te gruwelijk zijn. Het leven is zo gevaarlijk, je gaat er zelfs aan dood en daar moet je niet aan denken. En daar komt nog bij dat, hoe meer mensen in hun religie geloven hoe meer denken die gelovigen dat het waar is waar zij in geloven. Harrie Kuitert uit Kampen kwam in zijn godgeleerdheid tot de volgende uitspraak: “Alles over BOVEN komt van BENEDEN”.

  Geliked door 1 persoon

 12. H J zegt:

  Je kunt schrijven wat je wilt, OP, maar je moet niet meer bij de VVD en dergelijke zijn, maar bij die ‘geweldige’ EU, die op hun beurt weer ondergeschikt zijn aan die fantastische globalistische elite.
  Dus, ga daar maar tegen te keer en schrijf wat minder over open deuren (retoriek) en kom in actie.
  Aan alle schrijvers die hier al dan niet hun gal spuwen zeg ik “kom van je luie reet en onderneem actie”.
  Er is al genoeg gezegd hoe dat dan moet, dus dat laat ik maar even onaangeroerd. Kijk ook eens naar die zogenaamde linkse/fascistische/communistische/progressieve vleugel.
  Die lui komen wél in actie, goedschiks of kwaadschiks, maar de rechter vleugel blijft op zijn gat zitten en kwekt maar wat rond en laat zich ook op de andere wang timmeren.

  Makkelijk lullen voor mij, ik ben Nederland al uit, vrijwillig, maar ik ben wel begaan met Nederland/Europa en natuurlijk doe ik hier zoveel als ik kan, zoals geinformeerd blijven en mijn/onze informatie doorspelen naar zoveel mogelijk mensen. Dat alleen valt al niet mee, want zoals jullie weten zijn er heel veel schapen die niet verder dan hun eigen graasgebied willen kijken en die blijkbaar alleen door bazen, lees honden, willen worden gedirigeerd.

  Like

 13. Anna zegt:

  Bonefatius was hier ongeveer 600 na Christus.
  Mohammed was in Mekka ongeveer 650 na Christus.
  Het verschil is wel te zien……

  Like

 14. Trucker zegt:

  wil wel even een voetnoot plaatsen want vele van de rabiate tegenstanders van het Christendom vergeten dat onze beschaving JOODS-CHRISTELIJK is.
  IEDERE keer maar weer hun STOMPZINNIGE onbeschofte respectloze afkeer demonstreren door tegen elkaar op te bieden in de graad van schunnigheid waar het SUJET “Luchtpint” zeer waarschijnlijk de kroon spant.
  Ik stel me best voor dat dit wezen hoog geacht wordt in het groepje dat er een genoegen in schept om OBSTINAAT hun “ik geloof in niks” attitude te demonstreren.
  Dit SPECIMEN is in mijn ogen op dezelfde hoogte te plaatsen als de islam(iet) die voor zover ik me herinner (moet al in de jaren ’80 gaan graven) mijn vijand is geweest.
  Ik kan mijn weerzin voor dit …hoe moet ik zo een recht oplopend wezen heten (weet het niet goed) niet verbergen en laat weerzin een understatement zijn.
  In the real world is dit een vlek in mijn ogen en daar doe je iets aan wegens onaangenaam.
  Wil het het ZOOITJE nog eens inwrijven, was onze beschaving niet JOODS-CHRISTELIJK waren jullie geen onbeschofte schunnigheden op een keyboard aan het tokkelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s