CITAAT . . .

Screenshot_78

“Wie half Calcutta opneemt, redt Calcutta niet, maar wordt zelf Calcutta.”

(Peter Scholl-Latour)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Sjaak”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op CITAAT . . .

 1. Golden Girl zegt:

  juiste uitspraak van deze meneer, wie alle moslims opneemt wordt zelf op den duur een moslim land en die kant gaan we al aardig op

  Geliked door 2 people

 2. BigLJohn zegt:

  Deze uitspraak van Peter Scholl – Latour kan ook anders toegepast worden. Namelijk; Wie half Afrika opneemt, redt Afrika niet, maar wordt zelf Afrika. En daar stevenen we in sneltreinvaart op af.
  Dus laten we maar genieten van het moment, over luttele jaren lopen hier uitsluitend nog noord Afrikanen rond. Het restant van de Europeanen zal of geemigreerd zijn of het loodje gaan leggen onder invloed van de Islam cq Sharia.

  Geliked door 1 persoon

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   Als er honderden miljoenen schurftige neuqnegerts hier naar toe komen en wij gaan zoveel mogelijk weg, dan hebben die sufrukkers binnen zeer korte tijd niets meer te vreten. Ze zullen denken dat supermarkten zichzelf bijvullen met hun IQ van een lekke aardappel en geen enkele weet van econimie hebbende!! Uiteindelijk pleuren ze vanzelf weer op, alleen een Europa achterlatend dat compleet gesloopt is.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ivan Chapka zegt:

  Duidelijker kan het niet.

  Like

   • Ivan Chapka zegt:

    Bedankt @Sjaak, doet mij weer met heimwee terugdenken aan mijn verblijf in Hanau in 1965/66 toen ik ook in “de muziek” zat. Je was jong en je kon toen nog genieten in Duitsland. Was ook mijn eerste kennismaking toen met de Amerikanen en die was aanzienlijk minder positief.

    Like

 4. eurorist zegt:

  Je zegt dat alsof het iets slechts is. 😉

  Like

 5. Thom zegt:

  Calcutta was zo slecht nog niet. Het was er erg armoedig en je liep als rugzaktoerist 40 jaar geleden niet overal zo maar rond en ging niet met iedereen alle donkere steegjes in.
  Het was zeer apart. In een drukke straat kon zomaar een koe op straat lopen waarvoor al het verkeer moest uitwijken. Het was er vergeleken met Amsterdam zeker veiliger voor vreemden.
  Islam speelde daar geen rol van betekenis, wel armoede. Ik vind Calcutta een slecht voorbeeld, 40 jaar geleden viel het in die steden wel mee., In Afghanistan en Pakistan bij het Khybergebied was het wel andere koek, maar India was: Klassenverschil, heilige dieren, armoede, hoererij maar toch vrij veilig.

  Like

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   Volgens mij begrijpt Thom het niet helemaal??
   Je kunt de grootse armoedige smerige tering/pest/cholera/aids/schurft crimi’s hier naar toe halen, tot zelfs Bengalen uit Bangladesh waar helemaal geen oorlog is, liefst zo’n 25 miljoen, dan debiele welkomsliedjes zingen om ze welkom te heten. Allemaal in de bijstand en dan weet je wel hoe het afloopt. Daar is niemand mee geholpen, zij niet en wij helemaal niet. En laat dit nu net zijn wat er aan het gebeuren is!!! Italie verzuipt al in de kudt neuqnegerts en gaat ze doorsturen. Binnenkort zijn wij dus Calcutta en bovenstaande spreuk is de metafoor die daar naar toe wijst!!!.

   Like

   • Thom zegt:

    Ik begrijp de strekking van het artikel uitstekend maar ik vind dat Calcutta als voorbeeld nemen een slecht voorbeeld is. In Calcutta wonen trouwens geen negers maar wel een aantal moslims. Het gaat er niet om om de inwoners van Calcutta hier naar toe te halen. De schrijver noemt als voorbeeld dat het hier wordt als in Calcutta wordt en Calcutta vond ik zelf zeer apart waar je ondanks de ellende die je zag toch iets van op kon steken. Ik gaf er ooit een zwerver een roepie om eten te kopen. Hij kocht er een broodje voor en gaf de helft aan een hond. Ik voelde me toen voor de gek gehouden. Nou denk ik: Die man deelde alles wat hij had met zijn andere minder bedeelden en dat waren dus in zijn geval honden. Hij was in wezen erg begaan met het lot van zijn collega’s.
    Ik bedoel helemaal niet dat je half India hier naar toe moet halen. Ik vind dat de schrijver Calcutta aanhaalt als voorbeeld verkeerd, want ik vond het daar in zekere zin ondanks de armoede en ellende toch leefbaar. Echt achterlijk was India eigenlijk niet, wel armoedig. Waar ik het zowat in mijn broek deed was Syrië. Daar stonden in zo’n woestijnstadje (Telli -Kocek of zoiets) para-militairen met revolvers heen en weer te zwaaien en sloegen dan met de ene hand op de andere en zeiden: “Holland Israel friends”. Daar verwachtte je dat je elk ogenblik een kogel door je harsens kon krijgen.
    Die lui zijn vele malen gekker en gevaarlijker dan degenen die in Calcutta rondscharrelen. Juist die staatsgevaarlijke gekken uit Syrië worden hier binnen gehaald en toegezongen.
    Degenen die ze echt binnenhalen uit het Midden-Oosten zijn duizenden malen gevaarlijker dan de armoezaaiers in Calcutta.

    Like

 6. Marian zegt:

  Een hele juiste uitspraak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s