Mike Pence: Verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem komt

Screenshot_81

(Door: “Gideon” – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence (foto) sprak op een tweedaagse manifestatie van de evangelische organisatie “Christians United for Israel” op 17 en 18 juli in Washington duidelijke taal. In zijn rede bevestigde Pence dat de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem er gaat komen. “Ik beloof u dat de dag zal komen waarop president Trump de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem zal verplaatsen. Het gaat niet om de vraag of, maar wanneer.”

PI News (2)

Pence verklaarde dat zijn persoonlijke ondersteuning voor Israël niet gebaseerd zou zijn op politieke overwegingen. “Mijn hartstocht voor Israël komt voort uit mijn christelijk geloof. De liederen van het land en het volk Israël waren de hymnes van mijn jeugd. ´Ik echter en mijn huis´  bidden voor de vrede van Jeruzalem en al diegenen die haar hun thuis noemen”, zei hij onder verwijzing naar de Bijbel-passage Joshua 24,16.

Israël is het bolwerk van de vrijheid in het hart van het Midden-Oosten

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu werd vanuit Bulgarije doorgeschakeld. In zijn tien minuten durende toespraak benadrukte de Israëlische regeringschef dat Jeruzalem de “eeuwige hoofdstad” van Israël zou zijn. Daarom zouden ook de ambassades van de wereld in Jeruzalem moeten staan. “Ik weet dat ik er in geloof, ik weet dat u er in gelooft, en ik dank u voor uw ondersteuning.” Tegen de achtergrond van de actuele gebeurtenissen in het Midden-Oosten sprak Netanyahu van een “strijd van de civilisatie”. Radicale islamieten zouden Israël willen vernietigen en de wereld veroveren. Ze zouden Israël haten, omdat de joodse staat voor de liberale westerse wereld zou staan, die gebaseerd zou zijn op het joods-christelijk erfgoed. “Israël is het bolwerk van de vrijheid in het Midden-Oosten.” Afsluitend bedankte hij de luisteraars voor de ondersteuning; er werd met staande ovaties afscheid van hem genomen.

“Christians for Israel” (CUFI) is met meer dan twee miljoen leden de grootste pro-Israëlische organisatie in de VS. Haar leider is de evangelische predikant John Hagee, hij heeft de organisatie in 2006 opgericht.

Hieronder de volledige rede van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence:

 

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Gideon”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Heilige Land, Historie, Israël, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Midden-Oosten, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mike Pence: Verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem komt

 1. Marian zegt:

  Dat is een pracht boodschap, schitterend gewoon.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Leuken aardig maar ik zou nu toch weleens héél graag willen horen wannéér die ambassade naar Jeruzalem gaat verhuizen.
   Ik zie het probleem ècht niet.
   Gewoon ’n paar verhuiswagens charteren.
   De nodige militaire ondersteuning.
   De spot schoonvegen en hup vestigen maar.
   En dan wel permanente bewaking natuurlijk… zolang als die zogenaamde “Israëlische Arabieren” daar nog zo nodig de boel moeten mogen verzieken…

   Geliked door 1 persoon

 2. ReaGluurder zegt:

  Die ambassade zal mij en rotzorg zijn. Die HaatMoskeet op de Tempelberg, worst place on earth, mag van de aardbodem verdwijnen. Daarna even de puinzooi opruimen en zie daar komen de restanten van de Joodse Tempel te voorschijn. De allahtonen zijn als de dood dat dit gaat gebeuren, dan klapt hun complete sprookjeswereld / de Grote Leugen uit elkaar. Benieuwd of de el-aksa-intifada nog overslaat naar de EU in de toekomst. Qudt, Qudt, Qudt!!

  Geliked door 1 persoon

  • Stef zegt:

   Dan hebben we bij deze een plaats voor de Am Ambassade gevonden?

   Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Arabieren hebben zich nooit geïnteresseerd voor de Al Aksa. De Al Aksa werd pas een issue toen de Israëlische staat werd uitgeroepen in 1948. De Al Aksa zal ook nooit verdwijnen en/of gesloopt worden. Net als de oorspronkelijke tempel en het gebied waar deze op stond is ook de Al Aksa cultureel erfgoed. Het is niet het doel van de Joden de Al Aksa te slopen en dit is ook niet nodig. Ondanks de beladenheid en eeuwenlange desinteresse van Arabische kant voor de Al Aksa zal het behoud van de Al Aksa eenmaal in Joodse handen gegarandeerd zijn. De Joden zullen toezien dat Moslims, Joden en ook Christenen de Tempelberg gezamenlijk kunnen bezoeken. Komt er ooit een tijd dat de het Israëlisch Palestijns conflict door de loop der geschiedenis steeds meer naar de achtergrond verdwijnt zal ook de algemene interesse van de Arabieren voor de Al Aksa verwelken zoals dat ook het geval was voor 1948.

   Like

 3. Trucker zegt:

  I stand for Israël –>onvoorwaardelijk<– en dit loutere gegeven heeft in mijn kenniskring reeds meerdere keren "wrijvingen" (eufemisme) veroorzaakt.
  To hell with them, Bibi en een man als Donald Trump gaan de wijdverbreide antisemieten (die niet alleen (van)onder stenen (kruipen) huizen maar ook heel vaak aan de touwtjes trekken in leidinggevende functies (en media) een poepje laten ruiken.
  Ik walg van de mainstream berichtgeving met hun "bezette gebieden" retoriek.

  Geliked door 2 people

 4. willz zegt:

  Ook ‘ik en mijn huis’, dus blij om te horen:-)

  Like

 5. Beschouwer zegt:

  Nou dat hoop ik zeker dat de ambassade van de USA naar Jeruzalem gaat. Ook de Nederlandse ambassade naar Jeruzalem

  Jeruzalem is namelijk de hoofdstad van Israel.

  Judea en Samaria behoren ook bij Israel.

  Israel is een goed land in een zee van ellende door vervelende islamfanatisten en landen die Israel niks gunnen

  Dit “niet gunnen” wordt van hieruit ondersteund door antisemieten en Israelhaters en dat zijn verkapte antisemieten.

  Rotvolk is dat.

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Herinneringen uit lang vervlogen jaren blijven soms je hele verdere leven hangen, het doet me goed om zijn beweegredenen te herkennen want kerkgang.
  Dat er ondertussen een andere kijk op e.e.a. is ontstaan doet daar niets van af.
  Dit heb ik altijd een indrukwekkend lied gevonden, sentimenteel.

  ’t Hijgend hert, der jacht ontkomen,
  Schreeuwt niet sterker naar ’t genot
  Van de frisse waterstromen,
  Dan mijn ziel verlangt naar God.
  Ja, mijn ziel dorst naar den Heer’;
  God des levens, ach, wanneer
  Zal ik naadren voor Uw ogen,
  In Uw huis Uw Naam verhogen?

  Uit de tijd dat verpicht werd met pa en ma voor zondagse kerkgang, met lekkere snoeppies en klein geld voor collecte, was toen nog van zilver.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s