Stafchef Frans leger neemt ontslag na conflict met Macron

Screenshot_83

Stafchef Pierre de Villiers naast president Emmanuel Macron.

De Franse stafchef van het leger, Pierre de Villiers, heeft ontslag genomen na een conflict met president Macron over besparingen op defensie. Dat laat De Villiers weten in een mededeling. Het is naar verluidt de eerste keer in de Vijfde Franse Republiek dat een stafchef van het leger ontslag neemt.

De Villiers liet zich kritisch uit over de besparingen van 850 miljoen euro die de overheid dit jaar nog bij de strijdkrachten wil bekomen. Dit jaar moet in het land in totaal € 4,5 miljard bespaard worden om het begrotingstekort onder de aan Europa beloofde 3%  van het bruto binnenlands product (bbp) te houden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

19 reacties op Stafchef Frans leger neemt ontslag na conflict met Macron

 1. Jean zegt:

  Toen dat macronnetje begon aan die job heb ik al gezegd “niet te vreten” en dat zal bewezen worden binnen het jaar, zeker weten.

  Geliked door 3 people

 2. Mirjam zegt:

  Als Frankrijk zich niet meer zelf voldoende kan verdedigen, komt de EU steeds dichter tot hun doel: de totale verovering/onderwerping en om volkering van de Europese landen. Macron is een in de pas lopende soldaat van de Eu. Hij lijkt veel op Klaver.

  Geliked door 3 people

 3. Golden Girl zegt:

  een begrotings tekort, goh hoe zou dat nu komen?als ze bij het leger moeten bezuinigen blijven er niet veel mankrachten over als ze de hulp van het leger hard nodig hebben
  ze kunnen nu de chaos die er regelmatig is al niet meer aan

  Geliked door 2 people

 4. RonenMar zegt:

  Heel Frankrijk puilt uit van profiteurs en gelukszoekers die hun hele verzorgingstaat leegvreten maar dat is niet erg.

  Geliked door 1 persoon

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Jammer Stafchef, dat is de weg van de minste weerstand. Ik had liever gezien dat u op Patriottische wijze een militaire coup had gepleegd. Dat was beter geweest om van ongewenste immigranten af te komen.

  Like

  • Oeps48 zegt:

   Een militaire coup plegen is geen sinecure. Als je zoiets al zou willen overwegen, moet je eerst je huiswerk gedaan hebben. En dat vergt wel wat tijd. Als je huiswerk niet af is, wordt je coup gegarandeerd een mislukking. Generaal de Villiers weet dat natuurlijk als geen ander. Vandaar dat hij niet voor die optie gekozen heeft. Het is te kort dag. Bovendien is de tijd daarvoor nog niet rijp.
   Macaron is slechts sinds kort president van de republiek en gaat met veel branie, bravour en jeugdige overmoed tekeer in de porseleinkast. Hij is idolaat van pracht en praal. Hij haalt alles overhoop en doet beloften en toezeggingen zonder goed na te denken. Macaron heeft meer aandacht voor de kleur, dan voor de smaak van het koekje. Emmanuel waant zich een godheid en denkt, dat hij goed bezig is. Maar mensen met wat meer levenservaring zien, dat dit binnen de kortste keren goed fout gaat gaan. De godheid is een machtswellusteling, die prematuur op zijn strepen gaat staan. Het ontbreekt hem kennelijk aan pragmatisch leiderschap. Hij is als een bezetene bezig zijn eigen doelstellingen en de hogere belangen van satan te realiseren zonder zich te bekommeren om de behoeften van het Franse volk. Het ontbreekt hem aan empathie jegens het volk, dat hij zou moeten dienen. Hij negeert de gevoelens van het Franse volk. En hij is nu bezig het hele Franse overheidsapparaat tegen zich in het harnas te jagen. Zijn blik is de verkeerde kant op gericht. Hij kijkt naar zichzelf in plaats van naar het Franse volk. Dat is een kardinale fout. Dit wordt op de universiteit onderwezen in het eerste college beleidsvorming.
   Frankrijk wordt al enige tijd geteisterd door terrorisme en migranten, die zich crimineel misdragen. Dit vergt het uiterste van de gendarmerie. En het leger is ter ondersteuning ingezet. Er heerst al geruime tijd een noodtoestand. Je zou dat ook een staat van beleg kunnen noemen. Het einde van de problemen is vooralsnog niet in zicht. Dergelijke maatregelen zijn fratsen, die nogal duur kosten. Op dit moment is bezuinigen op gendarmerie en leger dus beslist geen optie. Integendeel, er zal waarschijnlijk flink in geïnvesteerd moeten worden. Generaal VIlliers heeft gelijk, als hij stelt dat hij met een bezuiniging dit jaar van 850 miljoen euro, niet in staat is de ambities van het land en de veiligheid en vrijheid van het Franse volk te garanderen. Kennelijk heeft de godheid geen oor voor de argumenten van de generaal, waardoor er een openlijk conflict is ontstaan. Zoals gebruikelijk bij dergelijke functionarissen, heeft Macaron de generaal niet op staandevoet ontslagen, maar hem aangeboden zelf zijn ontslag te nemen, hetgeen wel op hetzelfde neer komt.
   Laat de godheid maar begaan. Hij zal zichzelf binnen de kortste keren wel tegenkomen. Hij is heel hard bezig zijn eigen roemloze ondergang te bewerkstelligen.

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    “Laat de godheid maar begaan. Hij zal zichzelf binnen de kortste keren wel tegenkomen. Hij is heel hard bezig zijn eigen roemloze ondergang te bewerkstelligen.”

    Laten we het hopen Oeps. Want als Frankrijk zich overgeeft aan de islam dan is het hek van de dam in Europa.

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Joannes den Hollander (19 juli 2017 om 22:49)
    Als koekje Macaron door blijft gaan, zoals hij nu bezig is, roept hij zoveel weerstand op, dat hij binnen de kortste keren niets meer voor elkaar krijgt. Zo werkt dat in Frankrijk al heel erg lang. Wie niet horen wil, zal voelen. Als de Franse ambtenaren dwars gaan liggen, kan hij zijn lol wel op. Dan lacht hij niet meer. De kreet “liberté, égalité et fraternité” is de basis van de Franse democratie en staat bij het Franse volk nog steeds hoog in het vaandel. Als de godheid Emmanuel zijn macht misbruikt, om zijn tegenstanders de laan gaat uitsturen, staat de zekerheid van de ambtenaren op het spel. Dat vinden ze niet leuk. Daar worden ze niet blij van. Dan kun je een gepaste reactie verwachten. Fransen hebben weinig respect voor machtsmisbruik, maar des temeer voor charismatisch leiderschap. Macaron heeft niet zoveel steun onder het volk als wordt aangenomen. Er is op grote schaal gefraudeerd bij zijn verkiezing.

    Like

 6. BigLJohn zegt:

  Pierre de Villiers zag de bui al hangen en nam ontslag. De E.U. en het socialisme gaan samen met de Islam Frankrijk de nek omdraaien. Ach waar ook niet in Europa, overal is het hetzelfde lied; E.U. socialisme en Islam. De ene na de andere natie valt om onder het voornoemde juk. Zweden, Duitsland, Frankrijk, Engeland, en natuurlijk komt Nederland ook aan de beurt. De E.U. zou samen met het socialisme en de Islam voorgoed moeten verdwijnen, wil alles weer normaal worden. Maar dat zit er helaas niet meer in. Want tegen de bierkaai valt niet te vechten !

  Geliked door 1 persoon

 7. hslot4 zegt:

  Hetzelfde als hier in Nederigland als de teringzooi straks losgaat dan is er geen leger meer om in te grijpen of te vechten .
  En zo implodeer je het systeem voor de algehele reset .

  Geliked door 1 persoon

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Volgens mij is dat Louis de Funès die naast Macron staat.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Het profiel komt aardig overeen, maar de (geringe) lichaamslengte vermoedelijk niet.

   Like

  • Oeps48 zegt:

   Het is NIET Louis de Funès op de foto maar weldegelijk generaal Pierre Villiers. Deze foto spreekt overigens boekdelen. Deze foto is genomen op 14 juli tijdens de viering van de Nationale feestdag. Zij moeten protocollair gezamenlijk acte de présence geven, maar dat de twee reeds een groot conflict hebben, is overduidelijk. Villiers weet al, wat hem na de 14e juli te wachten/doen staat. Bah, wat een zelfvoldane grijns op het smoelwerk van Macaron.

   Like

  • zoishet zegt:

   Hahaha, dat was ook mijn eerste gedachte.

   Like

 9. Jean zegt:

  Laat ze de Bilka zien, ha ha ha ha.

  Like

 10. Marian zegt:

  Wat een machteloosheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s