Arbeiderspartij AfD?

Screenshot_105

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Juist bij de arbeiders kan de AfD blijkbaar goed scoren. Zelfs beter dan de SPD en Die Linke. Volgens een DIW-studie ligt het aantal arbeiders bij de verkiezingen bij de Alternative für Deutschland (AfD) met 34% duidelijk hoger dan dat bij Die Linke (22%) of de SPD (17%) het geval is. Zodoende is er in Duitsland een parallel met Oostenrijk zichtbaar, waar de FPÖ de arbeiders ook meer aanspreekt.

Contra magazine

Sociale thema´s zoals zekerheid van de arbeidsplaats, loonniveau leveren geen stemmen (meer) op. In plaats daarvan worden juist de arbeiders steeds meer met maatschappelijke veranderingen geconfronteerd, die hen niet bevallen. Anders dan ouders uit de hoge maatschappelijke klasse kunnen zij hun kinderen niet naar privéscholen sturen of naar de scholen in betere wijken. In plaats daarvan zitten zij in klassen, waarin in toenemende mate geen normale lessen meer mogelijk zijn, omdat een groot deel van de leerlingen de Duitse taal niet of slechts rudimentair machtig is.

Ook de migratiepolitiek zorgt juist bij de arbeiders voor onvrede. Terwijl zij zelf met steeds minder sociale dienstverlening geconfronteerd worden, waarvoor ze steeds meer geld moeten betalen, zien ze nu dat honderdduizenden migranten het land binnenstromen die nog nooit een cent aan de sociale kassen bijdroegen en desondanks royale uitkeringen ontvangen. Iets, waarvoor de gevestigde politiek verantwoordelijk gemaakt wordt.

Weliswaar zorgen de partijinterne perikelen ervoor dat de AfD op dit moment niet echt hoog in de peilingen staat, maar tot de parlementsverkiezingen in september kan er nog het nodige veranderen. En dan zou de partij wellicht toch nog 15% of meer kunnen krijgen – met ondersteuning van de arbeiders.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Arbeiderspartij AfD?

 1. modilanto zegt:

  Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:

  Like

 2. Golden Girl zegt:

  Ze zijn werk slaven en alleen goed genoeg om de binnendringers te onderhouden die geen dag zullen gaan werken
  En wat zal er met de verkiezingen gebeuren dat ze massaal weer op de heks Merkel gaan stemmen, daar kan je vergif op in nemen

  Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Dit artikel zou in de grootste krant van Oostenrijk afgedrukt horen te worden
  En Ik zal met genoegen mijn deel bijdragen in de kosten.

  Like

 4. boorzalf zegt:

  Deze Kopvod Columniste Hanina Ajarai heeft ‘geen seconde getreurd’ om de slachtoffers van MH17
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/07/maar_ja_openlijk_ageren_tegen_stupiditeit_is_helaas_ook_al_racisme.html

  Like

 5. zowel arbeiders als niet-arbeiders zien de kosten en natuurschade door immigratiekeuze

  Like

 6. Beschouwer zegt:

  Goed idee van arbeiders om op de AfD te stemmen. Op de linkse salonsocialisten stemmen is stom want die willen door ondermijnende massa-immigratie je welvaart uithollen en de welvaart van de geschoolde middenklasse-arbeider overhevelen naar een kleine steenrijke elite die wordt beschermd door een politiestaat en een bemoeizuchtige meningenpolitie.

  Arbeider stem dus AfD ! En MKB-er stem AfD !

  Like

 7. tippelaar zegt:

  De duitse politiek(alle partijen) zal alles doen om de AFD in diskrediet te brengen, waarbij ze gebruik kunnen maken van de gelijk geschakelde pers en radio en tv. Ook zullen ze zich, nog meer dan toe nu toe, gaan bedienen van intimidatie en staatsgeweld (selectief optreden van de politie tegen de AFD)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s