Parlement Israël stemt in met wet om Jeruzalem ondeelbare hoofdstad te houden

Screenshot_97

(Door: “Xander”)

Het krijgt vooralsnog amper aandacht in de media, maar is wel degelijk van groot belang voor eventuele nieuwe vredesonderhandelingen: het Israëlische parlement, de Knesset, heeft in een eerste stemming een wet aangenomen waarmee iedere toekomstige regering een twee derde meerderheid van 80 parlementariërs nodig heeft om Oost-Jeruzalem op te geven voor een Palestijnse staat. Omdat het loslaten van hun claim op Jeruzalem voor de “Palestijnen” onbespreekbaar is, en zij daar van een groot deel van de wereld steun voor krijgen, is Jeruzalem nu nog meer dan in het verleden een ‘steen die alle volkeren die hem heffen ernstig zal verwonden’ geworden.

De wet werd onder andere opgesteld door minister van Onderwijs & Diaspora Naftali Bennet (HaBayit Ha Yehudi / Het Joodse Thuis), tot 2015 minister van Economische en Religieuze Zaken. Premier Netanyahu sprak eerder deze maand nog een veto uit over een vergelijkbare wet vanwege een conflict met het ministerie van Jeruzalem Zaken.

‘Jeruzalem zal altijd ongedeelde Joodse hoofdstad blijven’

Nadat de wet was aangenomen, verklaarde Rafali dat het nu zeker is dat Jeruzalem voor altijd volledig in Israëlische handen zal blijven. ‘Stamp dit goed in je hoofd,’ zei Mualem tegen de aanwezige Arabische parlementsleden in zowel Hebreeuws als Arabisch. ‘Jeruzalem was de hoofdstad van het Joodse volk, en zal altijd de hoofdstad van het Joodse volk blijven.’

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, gezond realisme, Heilige Land, Historie, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Socialisten, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Parlement Israël stemt in met wet om Jeruzalem ondeelbare hoofdstad te houden

 1. T.Troubadour zegt:

  Perfect

  Like

 2. Harry zegt:

  Dat wordt weer een zware tijd voor Israël .
  Vanuit alle hoeken en gaten en vanonder iedere steen zullen ze weer in de aanval gaan , het “correcte” moslimlovertuig .
  Ik heb nog wel eens heimwee naar de tijd , dat er steeds een tienvoud aan palestijnen de hel in geschoten werd , als er een Israëli vermoord werd .
  Ook dáár zijn ze helaas softer geworden .
  En dat onder druk van de politiek-correcte klootzakken .

  Heb me ook nogal eens verbaasd over de uitspraken van John Mc Cain ,
  Maar nu ie een hersentumor blijkt te hebben , kunnen we het hem niet kwalijk nemen dat ie soms de verkeerde dingen zei .
  Dat roept echter wel vraagtekens op waarom er nog zoveel foute links-idioten op aarde rondlopen .
  Zó veel hersentumoren zijn er toch niet ?

  Like

 3. carthago zegt:

  Nu alleen nog de pislamistijnen uit Jeruzalem trappen.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Xander:

  “…terwijl de term ‘Palestijnen’ vóór 1967 niet eens bestond –net zoals dit om politieke redenen verzonnen ‘volk’ nooit heeft bestaan…”

  Flagrante onzin. Er heeft wel degelijk een Palestijns volk bestaan, namelijk de Filistijnen. Als je nu op TV een Arabier over de Palestijnen hoort praten, dan heeft hij het over “Filistini”.
  Eén klein probleempje: de Filistijnen zijn als volk opgehouden te bestaan in de 7e eeuw vóór Chr. en verstrooid onder andere volkeren in de regio.

  De huidige zogenaamde Palestijnen hebben genetisch hoegenaamd niets met dat volk te maken. Het zijn Arabieren uit omliggende landen. Zoals bijvoorbeeld de stichter van El Fatah, Yasser Arafat geen Palestijn was, maar een Egyptenaar. El Fatah werd dan weer opgericht niet in Palestina, maar in Koeweit. Dus de opmerking van Zahir Muhsein, lid van het uitvoerend comité van de PLO, is vandaag nog net zo relevant als in 1977, toe hij dit zei:

  “Het Palestijnse volk bestaat niet. De oprichting van een Palestijnse staat is slechts een middel ter voortzetting van onze strijd tegen de staat Israël voor onze Arabische eenheid. In werkelijkheid is er heden geen verschil tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen. Alleen om politieke en tactische redenen spreken we heden over het bestaan van een Palestijns volk, daar de nationale Arabische belangen vereisen dat we het bestaan poneren van een afzonderlijk “Palestijns volk” om het Zionisme tegen te gaan.

  Om tactische redenen kan Jordanië, dat een soevereine staat is met vastgelegde grenzen, Haifa en Jaffa niet opeisen, terwijl ik als Palestijn, zonder twijfel Haifa, Jaffa, Beer-Sheva en Jeruzalem kan eisen. Maar vanaf het moment dat wij ons recht op geheel Palestina laten gelden, zullen we zelfs geen minuut wachten om Palestina en Jordanië te verenigen.”

  Waarbij opgemerkt moet worden dat het Palestijnse volk niet méér bestaat. Eeuwen geleden wel, denk maar aan David en Goliath. Goliath was een Filistijn, die we tegenwoordig een Palestijn zouden noemen. Maar hij was er écht een; de tegenwoordige zijn niet meer dan Arabische antisemieten.

  Shalom Israel.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 5. Marian zegt:

  ZO IS DAT EN NIET ANDERS.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Wat een mooi bericht!

  Shalom Israël!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s