Wat wordt het: eerlijke of partijdige journalistiek?

Screenshot_99

(Door: Roderick Veelo)

Geen aanleiding actueler dan het huidige wantrouwen in de journalistiek voor een stevig debat over eerlijke verslaggeving. Daarbij zullen wij journalisten onder ogen moeten zien in hoeverre dat wantrouwen terecht is en of we bereid zijn onze koers eventueel bij te sturen.

Op sociale media, waar de oordelen en vooroordelen zichtbaar worden, krijgen journalisten en nieuwsorganisaties er flink van langs. Scheldpartijen zijn ook een onderdeel, maar een deel van de mensen vindt oprecht – en zonder schelden – dat sommige berichtgeving partijdig en dus oneerlijk is.

Het zijn vaak de onderwerpen waarover de meningen al diep verdeeld zijn: immigratie, islam, EU en Donald Trump. De verwijten gaan vooral richting de journalistiek die een neutrale berichtgeving pretendeert. Dus: NOS, RTL Nieuws, een aantal actualiteitenprogramma’s en de nieuwspagina’s van de kranten.

Lees verder>>>
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Censuur, Desinformatie, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Wat wordt het: eerlijke of partijdige journalistiek?

 1. carthago zegt:

  Laat maar goed artikel en vooral een goede zelfreflectie van deze roderick,hij zit er nb met z’n neus bovenop en dus geen
  fakenieuws.De terreur van de linkse journalistiek is equivalent aan het terreurgehalte van de isismonsters en pislam adepten,die monsters vonden immers hoodzakelijk hun weg via de msm.Zodra de kalasjnikovs van isis dankzij trump en putin zullen zwijgen ,zwijgt de nazi staatsomroep nos pas ook.

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Dit is ook nog een artikel van hem. Hij raakt hiermee de kern van het probleem islam. Heel goed en treffend geschreven:

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/stoppen-met-islam-kritiek-is-een-historische-vergissing

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Eerlijke journalistiek is morsdood. Al zouden ze vandaag nog beginnen met onafhankelijke berichtgeving, dan is er een grote groep mensen die dat niet meer aanneemt. Teveel leugens, te langdurig, te oordelend naar een deel van de bevolking die het juist ziet. Komt niet meer goed.

  Like

 4. Ron zegt:

  En hier nog een artikel van hem. Heel misschien lopen er toch nog een paar goeie journalisten rond bij RTLZ die nog niet door de politieke correctheid verpest zijn.

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/jihadisten-zullen-europa-slopen

  Like

 5. Jean zegt:

  Eerlijke journalistiek is een holle term, het bestaat niet, het is vuile linkse propaganda ‘de’ reden dat ik geen enkele krant nog koop.
  HET NIEUWS, het eerlijke nieuws is enkel nog via het internet te bekomen en dan ook moet men “selectief” te werk gaan.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Wie betaalt bepaalt geldt voor de meesten, ze verkopen zelfs hun eigenwaarde voor een paar zilverlingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s