ZE ZIJN NIKS VERANDERD . . .

Screenshot_114

(Door: “Driek”)

In de jaren dertig was het verboden om iets ten nadele van Adolf Hitler te zeggen of te schrijven. Hitler was toen een bevriend staatshoofd en den Nederlandsche regering stond niet toe zulk een staatshoofd zomaar klakkeloos te beledigen. Er is niets veranderd. Nog altoos moet Geert Wilders leven onder strenge bewaking, omdat hij dien vermaledijde Marokkanen zogenaamd heeft beledigd en zich daarvoor bij den rechter moet verantwoorden. Doch ook den Nederlandsche burger mag geen onvertogen woord zeggen over dien woestijn-gangsters. Ik vind het een grote schande. Het is werkelijk om moedeloos van te worden. Bijna dagelijks zit ik trillend van woede in mijn bureaustoel over al dat onrecht waar ons land door wordt geteisterd. Ter vertroosting ga ik dan maar een gedicht lezen van Herman Gorter of Maurits Mok. Want het nieuws in dien Socialistische Couranten stemt mij niet bijster vrolijk.

Ik neem U mee naar 6 mei 1938. Toen veroordeelde de rechtbank den Joodsche schrijver Maurits Dekker (1896-1962) tot een boete van honderd gulden wegens belediging van het bevriend staatshoofd Adolf Hitler. Dekker had er in een pamflet met de titel ‘Hitler. Een poging tot verklaring’ Hitler van beticht ‘ernstige geestelijke defecten’ te vertonen en dat hij een gevaar zou zijn voor de wereldvrede. Het openbaar ministerie was van mening dat het pamflet een “geest van minachting ademt”, die niet past bij de hartelijke verhouding tussen Nederland en het nazi-regime.

Nog op 19 april 1940, nog geen maand vóór de Duitsers ons land binnenvielen, hield de toenmalige minister–president, de christelijke jonkheer Mr. D.J. de Geer, een radiorede, waarin hij zei: ‘de roeping van ons volk is er thans één van dienende neutraliteit. Wij staan buiten het conflict’. Ja,  lezer, in dien dagen was het een dringende behoefte om ook het brutaalste egoïsme met een christelijk sausje te overgieten en werd ons door onze regering een worst voorgehouden.

‘Wij staan buiten het conflict’, zei toen een Nederlandse minister–president, een ‘goed en zeer christelijk man’, toen een ‘nieuw heidendom’ storm liep tegen alle historische en christelijke waarden die Europa kende. Toen de concentratiekampen al vol waren, de Joden als schadelijk wild werden opgejaagd en de volgelingen van Hitler duidelijk blijk gaven van hun vaste wil om dezen Nieuwe Orde aan gansch Europa op te leggen.

Op 20 mei 1940, tien dagen na de overweldiging der Duitsers, hield dezelfde jonkheer voor de radio in Londen een toespraak, waarin hij zei: ‘De plicht is thans zo goed mogelijk samen te werken met de Duitse bezettingsoverheid en hierin het belang der bevolking naar vermogen te dienen. De bevolking harerzijds heeft de plicht, door een rustige en ordelijke houding het normaal functioneren der diensten te bevorderen en zich van alles te onthouden, wat een geregelde gang van zaken zou kunnen verstoren of bemoeilijken’.

Nog geen jaar later, in januari 1941, ging de speelfilm ‘Jud Süss’ in première, de eerste van de drie openlijk antisemitische films die dat jaar in roulatie werden gebracht. Antisemitische films maakten toen deel uit van de ‘grote propaganda-actie tegen het Jodendom’. Hitler had zo’n actie al begin 1939 aangekondigd, met het dreigement dat een nieuwe wereldoorlog zou leiden tot vernietiging van het Joodsche ras. Welnu, hij hield woord, want op 15 juli 1942 vertrok de eerste trein met opgehaalde Joden naar het doorgangskamp Westerbork vanwaar zij werden doorgezonden naar Auschwitz.

Screenshot_115

Wij leven nu in 2017. Bijna tachtig jaar later. Doch de weergaloze schijnheiligheid onzer Haagse bewindslieden die nog altoos de islam aanprijzen als een verrijking en Nederlandsche burgers ter verantwoording roepen wanneer ze dien moordzuchtige ideologie beledigen, is om kotsmisselijk te worden. Ze zijn nog niks veranderd.

Ach, spitse lezer van “E.J. Bron”, ik schiet woorden tekort over zoveel onrecht. Was het eerst den schrijver Maurits Dekker die zich moest verantwoorden wegens belediging van Adolf Hitler, nu is het Geert Wilders die zich voor een lullige uitlating ‘minder Marokkanen’ voor de rechter moet verantwoorden. Alsof we in Nederland geen verschrikkelijke overlast hebben van al dien stelende en rovende Marokkanen die onze steden onveilig maken.

Lezer, ons land is bijna onleefbaar geworden door een nieuw barbarendom dat zich schaart onder het gilde der verkrachters, straatrovers en moordenaars. En evenals in den jaren dertig wordt ons nu ook weer een misdadige ideologie opgedrongen waar we ons naar moeten schikken. De tijd is niet veraf dat ik mij schichtig buitengaats begeef met het gevaar beroofd of onthoofd te worden. We hoeven den Couranten maar open te slaan, het bloed druipt bijwijlen uit de bladzijden. En onze ijlhoofdige bewindslieden, die nu al maanden vergaderen om een regering te vormen, zagen dat het goed was en gaan met vakantie.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Geert Wilders, gezond realisme, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, nationaalsocialisme, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op ZE ZIJN NIKS VERANDERD . . .

 1. Williaam zegt:

  Als het maar politiek correct is, de rest kan niet verdommen. Zo zijn de politici gehersenspoeld.

  Like

 2. Alex Delarge zegt:

  uitstekend geschreven artikel.

  Like

 3. Feniks zegt:

  Beste Driek,
  Dank voor deze les in geschiedenis.
  Ik grijp voor de zoveelste maal nog maar weer eens terug naar armstrongeconomics die ons diezelfde lessen leert.
  Werkelijk alles valt op die site na te lezen over hoe de geschiedenis zich herhaalt.
  Vanuit economisch perspectief, maar..dat is uiteindelijk WEL hoe de wereld/geschiedenis werkt.
  armstrongeconomics verfoeit het gedrag van graaiende politici, bestempeld ze als lieden die voor eigen gewin gaan ten koste van het volk.
  armstrong zegt ook, zolang we niets van de geschiedenis leren zal het zich over en over herhalen.

  Like

 4. Beschouwer zegt:

  Het antisemitisme wordt verder en verder uitgebuit door de linkse antisemieten (de nazi-nationaal socialisten) en nu als bondgenoot de agressieve islam.

  Een afschuwelijk anti semitisch bondgenootschap. De zogezegde BDS beweging is er een deel van

  Die BDS-club wil alle Israelische produkten boycotten

  Zie die boycotlijst maar als boodschappenlijst om dat boycotgeouwehoer om te keren.

  Koop Israelische dadels, sinaasappels en zo en koop je USB-stick

  Doe dat en laat je niet in de luren leggen door vieze valse zogezegde mensenrechten babbelaars

  (overigens maak je dat maar fijn zelf uit wat je koopt)

  Pleur op BDSers en weet dat ook jouw computer vol zit met Israelische uitvindingen

  Like

  • Tom zegt:

   Onderstaande is ook Israëlische / Joodse technologie… Zou de wereld dit ook gaan boycotten? Waarschijnlijk wel want de haat is groot…

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Der ewige Jude.

  Wie dit anti Semitisch vuilschrift in beeldvorm nog niet gezien heeft. De Nationaal Socialisten hebben samen met hun bloedverwanten de Communisten de opkomende film en radio techniek uitputtend gebruikt voor hun propagandistische boodschappen.

  Like

  • Asgard zegt:

   Goeie film Guus, propaganda, ik vraag het mij af? De tijdsgeest van toen waren het Jodendom, de tijdsgeest van nu de moslims, gewoon allemaal realiteit.

   Like

 6. delamontagne zegt:

  In NL was voor de oorlog grote werkloosheid.
  Om veel van die mensen te lozen en zo uitkeringen te besparen, dwong men mensen in Duitsland te gaan werken.
  Je zou kunnen zeggen om indirect mee te helpen aan de Duitse oorlogs-industrie en zo aan de inval in NL in 1940 mee-te-werken.
  ***********
  Nederland ………..Regeltjesland.

  Toen de Duitsers NL waren binnengevallen werden in een stukje NL buiten de grenzen,
  Nazie-Duitsers samen met Joodse mensen met Duitse Nationaliteit die waren gevlucht uit Duitsland
  naar de Antillen, gezamenlijk gevangen gezet.
  Pas na protesten van bewoners op o.a. Curacao werden de Joden vrijgelaten………
  //////////
  In 1938 was er namelijk al sprake van een gedwongen tewerkstelling.
  KVP-voorman Carl Romme was hier instrumentaal in. In 1937 werd hij minister van Sociale Zaken in het vierde kabinet-Colijn. Hij streefde naar een actievere werkgelegenheids-
  politiek en stimuleerde de werklozen om in nazi-Duitsland te gaan werken. Dit resulteerde in 1938 in een gedwongen tewerkstelling van 18.000 Nederlandse mannen in Duitsland. Men moet bij deze eerste fase van gedwongen tewerkstelling niet meteen denken dat bij weigering zware (lijf)straffen werden uitgedeeld. Bij het beleid van Romme resulteerde weigering “slechts” tot een vermindering van de uitkering. Omdat veel arbeiders en families zeer afhankelijk waren van deze uitkering besloot slechts een enkeling om niet naar Duitsland af te reizen.

  Klik om toegang te krijgen tot Een_Friese_dwangarbeider_tijdens_de_Tweede_Wereldoorlog.pdf

  Like

 7. Tom zegt:

  Les vaderlandse geschiedenis: http://www.franklinterhorst.nl/Diepe%20Jodenhaat%20in%20Nederlandse%20samenleving%20gedurende%20de%20oorlog.htm

  Met name de uitspraak van onze grote leider Rutte dat het okee is om de Holocaust te ontkennen is misselijkmakend… Hij geeft aan dat dit ontkent mag worden:

  Like

  • Marian zegt:

   Wie geloofd er nou nog in het goede van de mens. Ze hebben niets maar dan ook werkelijk niets van WO II geleerd. Ze zijn lekker bezig om Duitslands Derde Rijk op poten te zetten. Wederom zijn natuurlijk de Joden weer de klos, maar nu ook het Germaanse ras.

   Like

 8. Had fucking moslims geschreven op Facebook, kreeg een ban van 1 week.

  Like

 9. De situatie wordt steeds slechter in west europa

  Op de gun range hier(schiet baan) heb ik al (Duitse) Canadezen zien schieten met semi automatics(mag je hier bezitten) op posters van zeer bekende verkeerde Duitse politici en ook op Nederlandse
  Een goed teken,ook al zijn posters niet officieel toegestaan op de hardware targets
  Pacem para bellum
  Vr gr uit west canada

  Geliked door 1 persoon

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Dat is een verouderde afiche . De tijden veranderen ! Nu moet het zijn ” De Eeuwige Islamiet ” De tekening van het hoofd mag blijven bestaan . Ze past perfect bij het uiterlijk van een Islamiet

  Like

 12. Joshua zegt:

  @Alwine Kerkhof,
  Misschien had je beter TYPHUS moslims kunnen schrijven ?

  Geliked door 1 persoon

 13. tippelaar zegt:

  Hoe lang nog, webmaster? In nederland is het briefgeheim ( email) al opgeheven en het recht van spreken door strafvervolging aan banden gelegd (Wilders). Ook het grondrecht van vereniging en vergadering is een farce, vanwege meldplicht en vergunningstelsel. Nu nog het denken wat men wil van staatswege uitbannen (wordt aan gewerkt) en “1984” van george Orwell is volledig een feit.

  Like

 14. Flip zegt:

  Wat een weergaloos artikel weer! De geschiedenis herhaalt zich, weliswaar staat er geen leger aan de “grens” maar zijn het smerige mislims die hier door herenigin en veel inteelt neuken onze samenleving willen veroveren.
  Ik HAAT deze jurken dragende smerige ratten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s