Handen af van onze patat

Screenshot_146

(Door: Michael Paulwitz – Vertaling: E.J. Bron)

Daar zaten we op te wachten: de Brusselse gouvernantes willen ons vanuit hun zachte bureaucratenzetels voorschrijven hoe knapperig bruin broodjes, chips en patat in het vervolg nog mogen zijn. Een krankzinnig idee uit de rubriek: hoe maakt de EU zich met kleingeestige reguleringswoede zo impopulair mogelijk.

Junge Freiheit

Wat hiervan het resultaat zal zijn, kun je op de tanden van een fritesvork uitrekenen: een bureaucratiewoede, die menig kleine patatbakker op de hoek tot opgeven zal dwingen, omdat hij vanwege het lezen van de voorschriften niet meer aan werken toekomt als hij alle richtlijnen heeft gelezen, de daarin geëiste documentatie- en procedurebevelen niet kan vervullen; de grote fabrikanten en handelsketens slaan de bureaucratiekosten vroeger of later gewoon op de klanten om; het kleine dagelijks genot wordt duur en smakeloos.

We zijn groot genoeg om zelf te beslissen

Beste bureaucraten, het is genoeg! Handen af van onze patat! We zijn groot genoeg om zelf te beslissen wat we lekker vinden en wat goed voor ons is. De mensheid overleeft al tienduizenden jaren met gebraden en gebakken eten. We hebben jullie niet nodig om ons tegen welke stoffen dan ook te beschermen die bepaalde wetenschappers als op een bepaalde manier schadelijk en gevaarlijk geïdentificeerd willen hebben en die jullie als voorwendsel nemen om de burgers weer eens met nieuwe voorschriften te ringeloren en te betuttelen.

We hebben ook geen aan de Groene Brusselse tafel uitgedachte bak-voorschriften nodig. Overbetaalde ambtenaren van de Europese Commissie, die met zulke flauwekul hun tijd verspillen, zijn blijkbaar overbodig en zouden beter in de productie gestopt kunnen worden. Of zelf een patatzaak openen, zodat ze meekrijgen hoe normale mensen leven en welke zorgen en behoeften ze hebben. Het lukt jullie nog ervoor te zorgen dat zelfs de Belgen tegen jullie in opstand komen wanneer jullie aan hun culinaire werelderfgoed blijven prutsen.

Grenzen bewaken – dat is een Europese taak

Als jullie per se “bovengrenzen” willen instellen, houd je dan niet bezig met acrylamide, maar doe de slagbomen voor illegale immigranten naar beneden, beveilig de grenzen en stop de invasie over land en over zee, waarmee de Afrikaanse en Arabische analfabeten en sociale migranten onze sociale stelsels overstromen. Dat is een Europese taak. Vanuit Brussel te reguleren wat er in Antwerpen, Berlijn of Kopenhagen in de zak chips of op het bord in de snackbar terechtkomt, valt daarentegen definitief niet onder de verantwoordelijkheid van de Europese Unie.

Wat de burgers willen kopen en eten, regelen de wetten van de markt en niet Groen-ideologische pretbedervers, die dromen van de ecologisch correcte alledaagse dictatuur. Als jullie je kerntaken al niet voor elkaar krijgen, laat ons dan in ieder geval met jullie overcompenserende vervangende handelingen met rust, waarmee jullie wanhopig jullie bestaansrecht willen bewijzen. Zo wordt het namelijk niks.

Daarop een dubbele portie frites, maar lekker knapperig en vet – nu pas goed!

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Michael Paulwitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", betutteling, Brussel, Bureaucratie, Europese Commissie, EUSSR, Groenen, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Handen af van onze patat

 1. fleckie zegt:

  Tja,vanuit BRUSSEL kan men ons beter meedelen , WAT er AL…GENETISCH GEMANIPULEERD is, en de…vermoedelijke ..reactie.. hierop, I.v.m. onze gezondheid!

  Geliked door 2 people

 2. Dat stelletje gore volgvreten padden in Brussel gaan ons nou vertellen hoe wij ons patat e.d. moeten gaan bakken! Werkelijk schaamteloos voor woorden en al helamaal ene Agnes Jongerius die dik & vet is geworden sinds zij op haar zeteltje in Brussel warm aan het houden is. Walgelijk, zij heefthet ontslagrecht voor een “Appel en een Ei”, ons ontslagrecht weggegeven, schande! Ik zou zeggen: “Ga eens wat nuttigs doen dan alleen maar vette dikke betaalde baantjes warm te houden, Parasieten

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Onbegrijpelijk dat Brussel zich enerzijds druk maakt (kennelijk) om onze gezondheid, maar zich totaal geen zorgen maakt om de ontelbare migranten die allerlei ziektes -soms levensbedreigende- op onze bevolkingen kunnen overbrengen! Ebola is nota bene in Italie uitgebroken, en deze zeer besmettelijke en gevaarlijke ziekte is meegekomen met de boten vol illegale migranten. Ook heeft een migrant 50 kinderen met TBC besmet, maar Brussel zwijgt daarover. Slappe patatten zijn zeker een veel grotere bedreiging voor de volksgezondheid…..
  De onnozelheid in Brussel begint buitensporige proporties aan te nemen! Het laat overduidelijk zien dat ze zich in het nauw gedreven voelen. De dreigende taal die ze uitslaan richting ‘ongehoorzame lidstaten’ is daar een duidelijk bewijs van.

  Geliked door 2 people

 4. Golden Girl zegt:

  Heb even mevrouw A. Jongerius opgezocht is idd flink aan de maat
  Elke keer verzinnen ze weer iets nieuws, laat ons gewoon ons leven leiden
  Heeft wel niets met patat te maken maar ook die door je strot gedrukte auto belasting,ik betaalde per jaar, maar nee Den_ Haag had besloten dat je per kwartaal moet betalen of een machtiging
  Tekenen om maandelijks te betalen
  Ik bepaal zelf wanneer ik betaal, maar nee ook die keuze heb je niet meer

  Like

  • Steven zegt:

   Autorijden wordt straks een straf. Ga er maar vanuit dat de bonnenboekjes in de toekomst niet meer aan te slepen zijn. Ze staan straks op iedere hoek om te kijken of je niet per ongeluk een foutje begaat of net 1 km te hard rijdt. Dis u uiteraard weer met een betaling kunt afkopen. Nog maar niet te spreken over de te betalen Europese tax waar ze mee bezig zijn om je nog meer geld uit je zak te trekken.
   een auto hebben is voor veel mensen al een kostbare uitgave, maar de politiek gebruikt het om de kas ermee te vullen. Arme asieleisers moeten tenslotte ook een MIELE en een levenslange uitkering hebben zonder daar iets voor te hoeven doen….

   Geliked door 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  O gut, de grootgraaiers van de EU zijn begaan met onze gezondheid.
  Mag ik even lachen?

  Like

  • Marcel zegt:

   Grappig, of bedroevend ?
   Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat ik naast (of meer, vlakbij. Ik woonde er wel naast maar er zat 300 meter tussenruimte tussen) een echte broodfabriek woonde. Dat was in Assen, de broodfabriek heette Trip.

   De fabriek maakte alleen wit en bruinbrood. Verder geen fancy banket en zo. Het was wel een echte fabrieksmatige serieproductie. Ze leverden hun brood aan supermarkten in de wijde omgeving. Ik heb er als aankomend chauffeur nog eens een vakantiebaantje gehad, 03:30 beginnen …

   Ik vond het toen al heel vreemd dat die fabriek moest sluiten wegens …
   – je raadt het nooit –
   … stankoverlast.

   Nou weet ik niet hoe het met de rest van de reageerders zit hoor, maar een van de lekkerste geuren die ik ken is de geur van versgebakken brood.

   Maar het was echt zo.
   Nieuwe regels zei de gemeente, en regels zijn nu eenmaal regels. Dus of de fabriek maar even een paar ton gulden wilde investeren om die geur weg te maken.

   Ik gaf de eigenaren van de fabriek toen al groot gelijk dat ze hoofdschuddend zeiden dat die investering niet economisch verantwoord was. Dus hup, voortvarend aangepakt. Broodfabriek dicht, en zo’n beetje 20 tot 30 man op de keien.

   Toen dacht ik nog dat het wel los zou lopen met die regeldrift ….

   Like

 6. Trucker zegt:

  Stofzuigers, bananen, olijfolie uitlaatgassen daar kennen ze in europa HQ brussel alles van en laat ze nu ook plotsklaps expertise hebben hoe ik mijn frieten zou moeten bakken.
  Frieten nota bene die ik al meer als veertig jaar (tweewekelijks) bak, met lekkere aardappel recht van de boerderij en, wat blijkt, dat zooitje dictators die niet weten hoe de islam(ieten)invaders tegen te houden, menen zich te moeten moeien hoe IK MIJN frieten zou moeten klaarmaken.
  Stonden we in het Avondland niet aan de poorten van Dantes Inferno zou ik me er nog vrolijk kunnen over maken maar van enige vrolijkheid is er geen sprake meer.
  De islam(iet) is de totale oorlog begonnen tegen onze Vrije Westerse Wereld en TUIG in europa HQ brussel ligt wakker van de kromming van de bananen en de kleur van een friet…
  Vele ronde openingen(*) zijn zeer nuttig in verdelgen van soorten die menen dat bananen en frieten belangrijker zijn als een islamieten invasie.
  (*) de éne wat groter als de andere.

  Like

 7. Floris zegt:

  Het is friet!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Gooi maar in m’n emmel.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Hoe ge de fritjes moet bakken zal afhangen hoe de Islam zal oordelen . Is het eten van fritjes met een klod majonaise of tartarensaus wel halal ? Het zijn niet de verlichte geesten van de EU die daarover beslissen maar wel de vertegenwoordigers van Allah op aarde, misschien vandaag nog niet maar morgen wel

  Geliked door 1 persoon

 10. Henk.V zegt:

  Ik bedenk opeens dat de EU , nu die zich op de kwaliteit van onze friet heeft gestort, waarschijnlijk binnenkort zal besluiten ( na samenspraak met Merkel) dat er aan de import van zakken patat uit islamitische landen geen bovengens mag worden gesteld… Licht getinte patat wordt absoluut DE smaak mode in 2017..
  Deze nieuw soort friet, in combinatie met een eveneens nieuwe, populaire, politiek correcte snack, de krokante EU-hansworst uit Brussel, gaat er wel in denk ik.
  Ja, ich schaffe das bestimmt…

  Like

 11. bert zegt:

  de patat is uitgevonden door een belg. hij ging tennissen met een aardappel en voila.

  Geliked door 1 persoon

 12. Jules Vismale zegt:

  De regering in Den Haag gedraagt zich steeds meer als de Farizeeërs die het Nederlandse volk zware lasten en regels oplegt en wie daartegen in gaat wordt verketterd maar daarginder ZELF het het goede voorbeeld geven? Ho maar! Lees hier maar eens hoe hypocriet ze daar wel niet zijn:

  Hypocriete Kamerleden eten zelf kroketten en friet, maar wij mogen niets meer

  Dit is dus precies hoe de hooggeachte leden van de Tweede Kamer te werk gaan: zelf eten ze heerlijk een gehaktbal met satésaus bij de lunch, wijn bij het avondeten, en een gevulde koek bij de koffie, maar wij gewone mensen mogen van hen onderhand niets meer.
  Als ze zich al zo volvraten, zoals in het heidense Babylon, dan hadden die kamerleden zich nog meer oververvend!

  Ons kroketje wordt ons binnenkort afgepakt, je mag haast nergens meer roken (in ieder geval niet als je eenmaal buiten het parlementsgebouw bent), maar die vreselijke betutteling geldt blijkbaar NIET voor de boven-ons-gestelden in het parlement.
  Zoals De Telegraaf uitlegt:

  VVD-Kamerlid Thierry Aartsen heeft net zijn gevulde koek weggeslikt, bekent hij terwijl hij de vraag over het preventieakkoord op zich laat inwerken. „Ik weet namelijk ook wel dat het ongezond is.” Dat akkoord is best goed, maar zijn ideeën zijn het nu ook weer niet.
  De VVD (die partij is al net zo erg als de PVDA, CDA, D66, DENK, GroenLinks enz.) haalt openlijk de schouders op over de opgeheven vinger van het eigen kabinet. ’Bier en bitterballen’ waren zelfs de lokkertjes voor het tot festival omgevormde partijcongres van afgelopen zaterdag. In de eigen fractievleugel is zelfs een aparte rookruimte!
  Sietske Bergsma vindt dit bericht in De Telegraaf toch een beetje onsmakelijk. “Wat een heerlijk vooruitzicht dat pers en gepeupel zich gaan bezighouden met wie wat op zijn bord schept,” schrijft ze cynisch op Twitter. “Mensen betrappen met een kroket op de wc, dat werkt.”

  Normaal gesproken zou ze natuurlijk helemaal gelijk hebben. Helaas is dat nu niet zo. De “mensen” waar Bergsma het over heeft zijn namelijk niet zomaar een paar mensen (links probeert altijd anderen wijsneuzerig de les te lezen maar zij geven vrijwel NOOIT het goede voorbeeld!) die doen wat ze willen en anderen verder met rust laten, maar een stel walgelijke bemoeials en betuttelaars eersteklas. Als zij tenslotte géén maatregelen ontwierpen om anderen overal de wet voor te schrijven mochten ze doen en laten wat ze wilden.

  Maar ja, je kunt uiteindelijk niet roepen dat een ander gezond MOET leven, dat een ander geen kroket mag hebben (het is gewoon veel te moeilijk om anderen tegen hun wil in te veranderen!) en nergens mag roken, en dat zelf lekker allemaal wél doen.
  Dat noemen we nou hypocriet… en het is dus volkomen normaal in deze maatschappij dat een krant die hypocrisie openbaar maakt. Als de Tweede Kamerleden dat niet willen dan moeten ze misschien eens ophouden zich te bemoeien met de levensstijl van gewone mensen.
  Helaas zit bemoeizucht veel te diep in bepaalde (linkse) mensen die in het begin het wel goed lijken te bedoelen met aardigheid, gastvrijheid, betuttelingen, verwennen, hulp aanbieden en gezond leven maar hierna slaat dit gebied om in bemoeizucht en eigenbelang waarna er naar die anderen niet meer wordt geluisterd en zij hun meningen niet meer mogen verkondigen ofschoon dat niet altijd maar wordt gepikt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s