“Angst en ellende in het Rijk van Trump”

Screenshot_157

(Door: Theresa Geissler)

 (Over de linkse onderbuikgevoelens van VN-verslaggever Robert Vuijsje)

Als Robert Vuijsje, journalist bij weekblad Vrij Nederland, het plan voor zijn artikel “Memphis Blues” (VN, julinummer 2017) heeft opgevat met de gedachte “Kom, het wordt weer eens tijd” – wat ik stellig geloof – dan bedoelde hij daarmee n i e t een sentimental journey ondernemen naar Memphis, Tennessee, in het Amerika waarmee hij van moederszijde zo’n sterke, gevoelsmatige band onderhoudt, en ook niet een hereniging met zijn oude vrienden aldaar, teneinde de gemeenschappelijke herinneringen uit hun jonge, wilde jaren weer eens op te halen. Beide konden natuurlijk als aangename nevenaspecten worden meegepikt, zeer zeker, maar wat vanaf het begin het hóófdaspect van de hele onderneming heeft gevormd, wordt reeds duidelijk bij het lezen van de aanhef van het stuk: “ Leven onder Trump – Memphis Blues“. Het doel is hier een onversneden rondje Trump-bashen, verpakt in sentimenten als “oude vriendschappen,” “verwording van een eertijds geliefd land” en “angst voor de toekomst”; een idee, dat voor het gemak even schijnt te zijn overgenomen van Bertolt Brecht (overigens een saloncommunist, maar allá) met zijn fameuze “Fürcht und Elend im Dritten Reich.”

Ook de inleiding gaat er direct fors tegenaan: Sinds de inauguratie van Trump werd het ècht een vraag: wat moest schrijver Robert Vuijsje met de warmte, liefde en trots die hij voelde voor zijn moederland Amerika? Onlangs ging hij voor het eerst terug (bedoeld wordt hier waarschijnlijk: voor het eerst sinds de inauguratie van Trump – TG). Zou het land nu anders aanvoelen? En hoe was het veranderd voor zijn zwarte en latino vrienden?

Nou, de toon is gezet: Je kunt evengoed vragen hoe anders het land aanvoelde en hoeveel er voor ze veranderd was sinds de inauguratie van Nixon, van Reagan, van George W. Bush om maar een paar voorbeelden te noemen van de Republikeinen die het stokje hadden overgenomen van Democraten en dan zo’n half jaar nadien…Maar goed, laat ons om te beginnen nog maar wat verder lezen:

Via, met betrekking tot de Elvis Presley-boulevard, mijmeringen over Elvis himself, die “niet erg populair is bij de zwarte bevolking van Memphis, omdat hij volgens hen hun muziek (blues) heeft gestolen”, glijdt de auteur soepeltjes in de “volgende tegenstelling”: die van de vele Mexicaanse restaurants, wier klandizie bestaat uit “mensen die op een president gestemd hebben die een muur om hun land wil bouwen, die Mexicanen verkrachters en moordenaars noemde en ze waar mogelijk wil deporteren.” (Ach ja, Vuijsje, maar die restaurants staan toch vooralsnog overeind en de klanten komen er, ondanks hun stemgedrag, nog steeds om te éten en niet om de eigenaar te laten deporteren, lijkt me; vooralsnog kun je er vanuit gaan dat de soep – ook hier – minder heet gegeten wordt dan ze op tafel komt. Dit overigens terzijde).

De volgende tegenstelling waar de auteur dan als vanzelf in rolt, is het copieuze zuidelijke-witte-Amerikanen-ontbijt, dat daar in Memphis door een niet-typisch wit, Amerikaans gezelschap wordt genuttigd, te weten: hijzelf, zijn oude vriend Greg – een kleurling – diens echtgenote en hun respectievelijke aanwezige kinderen. Nostalgische herinneringen over nachtelijke uitspattingen 20 jaar eerder en de toenmalige werkwijze van de politie doen de ronde. Na het ontbijt stelt het echtpaar voor langs een huis te rijden dat ze op het oog hebben om te horen wat Vuijsje ervan vindt. Eenmaal ter plekke slaat de verbijstering toe als ze in de tuin van hun potentiële buren een confederate flag ontdekken, waarvan hij opmerkt dat dit hetzelfde is als wanneer zijn Amsterdamse buren een hakenkruis-vlag uit het raam zouden hangen, zij het, dat dit zó asociaal en onacceptabel zou zijn dat het nooit zou gebeuren. Waarop Greg: “Hier doen ze het gewoon. En nu helemáál.” Aha: “En nu helemáál.” Daar heb je het: Allemaal de schuld van Trump. In één adem wordt er dan ook nog even gauw vermeld dat Trump eerder die week nog in een speech de loftrompet had gestoken over één van zijn voorgangers, oud-generaal Andrew Jackson, die toch in feite een slavenhouder en een “verwijderaar van natives” was geweest. Het plaatje mocht anders eens niet helemaal compleet zijn…..

Nadat in enkele volgende kolommen Vuijsjes diepgaande liefde en sentimenten voor zijn ‘moederland’ worden uiteengezet, hij het voorbereidende telefoongesprek met Greg, enige weken eerder beschrijft , (“‘Mogen jullie nog contact hebben met de buitenwereld, of is dat verboden door het nieuwe regime?’ Allebei moesten we lachen, alleen was het niet grappig.”) en er uiteraard niet mag worden vergeten te vermelden dat er in vergelijking met twee jaar eerder een extra vraag was toegevoegd aan het aanvraagformulier, te weten: “Bent U in de laatste jaren in één van deze landen geweest?”- moslimlanden met een inreisverbod naar de VS – komt het weerzien aan de orde met zijn ándere goede vriend, Rafael, geen Afro-Amerikaan, maar een Latino. Deze weet onder meer te vertellen dat zijn mede-Latino’s geen perspectieven meer zien, “omdat ze tóch ieder moment gedeporteerd kunnen worden” (allemaal illegaal dan, zeker?) en dat de Arabische en Aziatische Amerikanen zich vroeger beter voelden dan de zwarten en de Latino’s, maar nu niets liever wilden dan vrienden met hen worden, omdat thans ook aan hèn duidelijk werd gemaakt “dat ze er niet bij hoorden.” (Die Trump heeft toch wat op zijn geweten zeg; de vléésgeworden rampspoed voor alles wat niet wit is….) Overigens blijken er onder zwarten en Latino’s eveneens de nodige wrijvingen te bestaan, dus dat valt dan in zekere zin alwéér mee: Niemand blijkt perfect. Trouwens, voor wie graag wil weten waaruit het belangrijkste verschíl tussen de beide groepen bestaat: Houd U vast: Sinds “Trump” zijn Latino’s zoals Rafael bang om gedeporteerd te worden en zwarten zoals Greg om ieder ogenblik straffeloos door de politie te kunnen worden vermoord. Oh. En dát is het belangrijkste verschil? Zo staat het er ieder geval letterlijk.

Vervolgens neemt de lezer kennis van de diepzinnige politieke gedachtewisselingen tijdens de barbecue bij Greg thuis: Het blijkt dat iedereen bang is. Voor zowel de politie als voor oorlog. “IS, Noord-Korea, Syrië, Europa, Australië, China, de onduidelijke toestand in Rusland, met wie is Trump géén ruzie aan het zoeken….” Ze doen wat in hun macht ligt, zoals het boycotten van winkels en bars, waarvan de ‘witte’ leiding zich al te dubieus opstelt. Dat volhouden, zo’n eigenaar kapot maken en het pand zelf betrekken, luidt het parool, maar dat is moeilijk vol te houden. En het blijft maar wij tegen zij – de ‘zwarten’ tegen de president, de overheid en de rest van de ‘witten.’ Nee, de deelnemers aan de barbecue zijn niet tegen ‘witten’ en zouden er het liefst vreedzaam mee samenleven, maar ze voelen zich zó in een hoek gedrukt dat ze gedwongen worden om op deze manier….enz., enz.

De grootste verandering sinds 20 januari j.l.? “De terughoudendheid is verdwenen. Ze wisten al dat Amerika, zoals het nu is ingericht, niet voor hen is bedoeld. Het verschil is dat hun eigen president nu ook zo praat. Ze krijgen het iedere dag bevestigd…..”

Even genoeg demagogie verteerd voor het moment? Ik kan me voorstellen dat Vuijsje met zijn onmiskenbare politiek correcte inslag erin zwèlgt om net te doen alsof met de komst van Trump automatisch de klok wordt teruggedraaid naar het Amerika van vóór 1940. Dat alles wat niet roomblank is, gedoemd zal zijn ten prooi te vallen aan uitroeiing en onderdrukking en dat witte heerszucht en onrechtmatigheid met hernieuwde kracht hoogtij zullen vieren, alsof de algehele mentaliteit in het Westen in al die decennia niet nèt zo goed geëvolueerd is en bepaalde oude aspecten niet eens meer worden gewènst, ook niet door Trump! Ik kan me voorstellen dat iemand als Vuijsje dat niet wenst in te zien, omdat dit hem automatisch zou dwingen zijn aandacht te richten op het veel grotere gevaar dat het Westen bedreigt: de overheersing door de islam, waartegen juist iemand als Trump, voor het eerst in decennia, met alle middelen die hij ter beschikking heeft, iets probeert te dóen. Het zijn helaas niet alleen feministen die delen in de algehele verdwazing van de Women’s Marches: mannen, zowel in de politiek als in de media, maken zich hieraan net zo goed schuldig.

Ook een Robert Vuijsje, die zich in zijn artikel aan het eind in zijn pathetische liefde voor de Amerikaanse vlag afvraagt: “Wie heeft het recht om te bepalen wat die vlag betekent? De komende drieënhalf jaar weet ik het niet.”

Maakt niet uit, Vuijsje: als de democratisch gekozen Donald Trump en zijn miljoenen kiezers het maar weten, dat is het belangrijkste.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Donald Trump, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse joden, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Verenigde Staten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Angst en ellende in het Rijk van Trump”

 1. Sabeltant zegt:

  Kregen wij ook maar een leider die de klok 40 jaar terug draait.
  Geen import barbaren, verkrachtingen waren een unicum, je kon je fiets gewoon tegen de gevel zetten, moord was een uitzondering, de straten waren schoon….

  Wat heeft ons de multicul gebracht?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   De druiven zijn toch zó ongelofelijk zuur voor alles wat linx is!!
   Hoort iemand nog wat van Obama?
   Leefttie nog?
   Ze houden maar niet op… maar het aantal Amerikanen dat er nog op reageert wordt kleiner en kleiner.
   De mensen moeten ook gewoon leven en willen niet elke dag in dienst van Soros en andere schurken Trump belasteren.
   Dit soort linkse klootzakken als die lul Vuystje komen er wel achter dat ze achter de feiten aanlopen en zullen er mee ophouden.
   Men zal de echte dagelijkse realiteit toch niet altijd kunnen ontkennen.
   En die leugens werken ook al niet meer.

   En Trump werkt onverstoorbaar door aan de verwezenlijking van zijn verkiezingsbeloften.

   Like

 2. T.Troubadour zegt:

  Typisch een voorbeeld van een aanhanger van de msm lying. Anti trump media olv CNN en de NYT wiens geloofwaardigheid tot een absoluut minimum is gedaald.

  Geliked door 1 persoon

 3. Geronimo zegt:

  Links: ‘sore losers’ !

  Geliked door 1 persoon

 4. Pieter G zegt:

  Het wordt een lastig verhaal wanneer Trump niet alleen zijn 4 jaar uitdient, maar er nog 4 jaar aanplakt wegens “extreem” goed functionerende USA waarna zijn dochter die al klaargestoomd wordt het gaat overnemen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Beschouwer zegt:

  Die Vuijsje is een linkse huichelaar die meedraait in de Trumpbashcarousel.

  Like

 6. carthago zegt:

  Zeer goed artikel !

  Geliked door 1 persoon

 7. tjonge zegt:

  zelfs hollywood c.s. wil die Confederate flag uitgummen.
  .
  https://en.wikipedia.org/wiki/General_Lee_(car)#2015_Confederate_flag_controversy
  .
  wegmetonsblankuhhhhh

  Like

 8. Petra DeBoer zegt:

  Dit soort linkse gespuis zorgt alleen voor ellende en oorlogen.

  Trump heeft afgelopen week de CIA opdracht gegeven om de zogenaamde rebellen in Syrië niet meer te ondersteunen met wapens e.d. Eergisteren werd bekend dat de CIA ook nog eens de wedde (loon) aan de rebellen betaalde. Dus was het een proxyleger bestaande uit aanhangers van al Qaida, al Nusra e.d. Obama heeft dus doodleuk jihadisten ondersteund en niet alleen wapens gegeven maar ook de wedde.

  Dat Trump zich soms gedraagt als een olifant in een porseleinkast is dan maar zo, en wellicht ook met opzet om stapje voor stapje zijn doelen te behalen. Poetin gaf al aan na zijn gesprek met Trump in Hamburg dat de Trump die hij leerde kennen een geheel ander persoon is dan de Trump van t.v.

  Dat neocon John McCain afgelopen week de diagnose hersenkanker heeft gekregen en zijn taken als senator niet waar kan nemen in Washington, en hopelijk nooit weer terug keert, speelde wellicht ook een rol voor Trump om de CIA opdracht te geven om de rebellen niet meer te ondersteunen omdat het vooral ook McCain is die achter dat proxyleger staat. Afgelopen februari bezocht hij hun nog illegaal in Syrië.

  Koenders heeft in het beantwoorden van kamervragen ook al aangegeven dat het om een proxyoorlog gaat in Syrië en dat is echt heel wat anders dan een burgeroorlog. Ik mag hopen dat de gehele waarheid boven tafel komt en dat geheel de wereld het ter ore komt. Graag Obama, Hillary Clinton, John McCain, Tony Blair, Hollande, e.a. zo snel mogelijk voor een tribunaal en berechten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s