Peiling: Macron verliest 10% aan populariteit

Screenshot_165

De Franse president Emmanuel Macron moet in de derde maand van zijn ambtstermijn al meteen fors aan populariteit inboeten. Dat blijkt uit een peiling van het instituut Ifop, dat vandaag in de Journal du Dimanche verschijnt.

Knack.be

54 % van de Fransen is tevreden over de jonge president. In juni was dat nog 64%.

De meeste Fransen (47%) is nog altijd ‘grotendeels tevreden’ over de president, al was dat in juni wel nog 54%. 7% is ‘erg tevreden’, een daling met 3 procent sinds vorige maand. Het aantal ‘erg ontevredenen’ is gestegen van 12 naar 15%. 28% is ‘grotendeels ontevreden’, in juni was dat 23%.

Ook premier Edouard Philippe verliest pluimen. Hij ziet zijn populariteit in juli dalen van 64 naar 56%.

Ifop ondervroeg bijna 2.000 Fransen voor de enquête. De resultaten hebben betrekking op de periode van 17 tot 22 juli.

Bron:
www.knack.be
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

20 reacties op Peiling: Macron verliest 10% aan populariteit

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dát is snel!
  Waar zou ‘m dát nu toch aan liggen? (Proest!)

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Precies, @Theresa, hij ziet er best goed uit…(Proest!)

   Of zou dat de reden zijn waarom – zonder verder na te denken – vooral het vrouwvolk op hem heeft gestemd.

   Like

 2. Harry zegt:

  Dit is misschien ook wel een natuurlijk verschijnsel .
  Er zijn denkelijk altijd mensen die menen , dat als er een ander op een belangrijke post komt , dat alles vanaf de volgende dag al beter zal worden .
  Dat valt dan tegen en ze raken teleurgesteld .
  Ze hadden beter nagedacht , vóór ze op die vent gingen stemmen !
  Ze hadden zo’n prima alternatief !
  Waarschijnlijk zitten ze nu járen met dit sujet opgescheept .

  Geliked door 1 persoon

 3. kampersrene zegt:

  Die populariteit kan hij heel snel terugwinnen , met zich te bekeren tot de Islam . Met al die vreemde broeders is dat niet ondenkbaar !

  Like

 4. Marian zegt:

  Dat die hele regering van Macron maar gauw mag gaan kelderen. Misschien wordt het dan tijd voor een FRAXIT.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oeps48 zegt:

  Hè hè beginnen in Frankrijk eindelijk door te krijgen, hoe hun nieuwe president in elkaar steekt. Maar ze zijn met die duivel in zee gegaan, dus zullen ze wel met hem over moeten. Berouw komt altijd na de zonde.

  Like

 6. Golden Girl zegt:

  54 % is tevreden, laat me niet lachen, staan ze te juichen bij al die groepen die in hun straten bivakeren, auto s in brand steken, vrouwen die al in sommige buurten niet welkom zijn, zijn die mensen blind en doof ? Die Joodse vrouw die in haar huis was aangevallen van 66 jaar en als een vuiliniszak van het balkon is gegooid, hebben die idioten voor deze toekomst gestemd met die door de duivel bezeten kerel Macron

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps48 zegt:

   @ Golden Girl (23 juli 2017 om 12:25)
   Hij is inderdaad door de duivel bezeten, maar een kerel is hij beslist niet. Daarvoor mist hij karakter. Hij is niets meer, dan een ordinaire profiteur.

   Like

 7. Teun zegt:

  Dat broekje met een hazehart is niet opgewassen tegen huidige uitdagingen. Voor de islam is hier niets wat in de weg ligt. Het is als een leeuw tegenover een konijntje.

  Geliked door 2 people

 8. biebie zegt:

  Hij heeft nog geen daden verricht die voelbaar zijn voor de bevolking als die er komen zal met hulp van de sterke vakbonden een aardverschuiving plaatsvinden.
  Pensioen met 62 jaar en 35 urige werkweek zijn financieel niet meer houdbaar.
  Hollande is hierop al onderuit gegaan.
  Macron zal snel volgen.

  Geliked door 2 people

 9. Ex Rothschild Bankster die een populariteitscontest wint? Echt Frankrijk is een pracht land, jammer dat er zoveel stupide Fransen wonen.

  Geliked door 2 people

  • Oeps48 zegt:

   @ Adriaan Jansens (23 juli 2017 om 12:56)
   Inderdaad. Die stupide Fransen zullen binnen de kortste keren gaan merken, van welke koude kermis ze thuis gaan komen met dat koekje Macaron. De kleuter, die onderbuikgevoelens kreeg voor zijn onderwijzeres.

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    De Franssen hadden beter Marine Le Pen kunnen kiezen. Ik verwonder met er altijd over, dat mensen heel goed weten wat goed en slecht voor hen is, maar dan toch het verkeerde kiezen. Is dat angst, of wat is het eigenlijk? In dit geval, bang voor het man-‘wijf’?

    Geliked door 2 people

   • Oeps48 zegt:

    @ Mirjam (23 juli 2017 om 19:42)
    Macron werd door de illuminati’s naar voren geschoven. Hij kon daardoor rekenen op een enorme positieve publiciteit in de media, terwijl er over tegenstanders veel negativiteit werd verspreid. Soros en zijn vrienden leverden hem een schier onbeperkt budget voor zijn campagne. Bovendien werden de verkiezingen op grote schaal gefraudeerd. Daar konnieman, ook Marine Le Pen niet tegenop. Het burgermans klootjesvolk is zo goedgelovig. Ze slikken, wat de media voorkauwen en geloven de loze kreten en de leugens Ze snappen niet, dat ze worden bedrogen. Nadenken kunnen ze ook al niet. Laat staan dat ze er sjoege van hebben, hoe ze een ballonnetje moeten doorprikken. De meeste mensen durven hun kop niet boven het maaiveld uit te steken. Ze gaan met de stroom mee en lopen als makke schapen recht naar de slachtbank. We weten nu, dat democratie verworden is tot een farce. Het klootjesvolk gaat dat pas beseffen als het te laat is. Dan schreeuwen ze moord en brand. Alleen een mobilisatie van de massa kan verandering brengen. Maar waar moeten de middelen vandaan komen, om dat te organiseren ???

    Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    @ Oeps48t:
    23 juli 2017 om 20:55
    Ik denk dat dingen soms moeten gebeuren, zodat mensen zich realiseren dat het niet is wat ze willen en dat kun je niet tegenhouden. Macron is een pion in een groot spel. Het spel van de macht. En hij is ondergeschikt aan de macht houders die boven hem staan en hem laten springen op welk moment ook dat er aan de touwtjes wordt getrokken. Zij bepalen dat moment. Als je hem ziet met Merkel en met de elite van de EU, dan bemerk je aan alles dat hij hun ‘puppet’ is. Zodra ze hem niet meer nodig hebben, schuiven ze hem aan de kant. Kortom: ze hebben weer een gek gevonden.

    Met Marine Le Pen was dat niet mogelijk geweest en daarom is ze het ook niet geworden. Ze zou nooit naar iemands pijpen dansen en vooral niet naar die van de EU en de elite, naar die van Merkel, Soros en consorten, zoals Macron wel doet. Net zoals je al aangaf: hij is bewust naar voren geschoven. Een ‘dartel’ jongetje, net als Klaver, een soort van Peter Pan, net als Klaver. Nu nog aan het spelen en het leven als één groot spel zien, maar hij zal wakker worden met een kater, want ze laten hem vallen zodra hij niet meer nodig is.

    Daarom is het goed, dat er ook een parallelle werkelijkheid bestaat, naast dit ‘kwaad’ en dat is die van de mensen die zich niet laten bedonderen, en die door dit alles heen kijken en zich niet laten vermurwen om eraan mee te doen. Op zijn tijd zullen deze mensen er namelijk voor zorgen dat deze duivels hun zin niet zullen krijgen en dat de wereld niet het sodom en gomorra zullen worden, dat ze willen. Er zullen altijd mensen zijn die zich teweer stellen en niemand heeft hier op aarde het eeuwige leven, zelfs Soros niet, hoewel velen er anders over zullen denken. Er komt een tijd dat dit voorbij zal zijn en dat Europa weer gewoon ons werelddeel zal zijn en dat deze ellende stopt. Dat zal de tijd zijn dat Europa zich te weer zal stellen en het niet meer zal pikken.

    Geliked door 2 people

   • Mirjam zegt:

    correctie: niet het sodom en gomorra ZAL worden i.p.v. zullen

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Mirjam (23 juli 2017 om 23:23)
    Je hebt een heel goed verhaal. Je begrijpt, waar de schoen wringt. Ik zou hier graag wat dieper op in willen gaan, maar ik heb vandaag helaas geen tijd. In de loop van de week geef ik je wel anteoord.

    Like

 10. tippelaar zegt:

  Beste Mirjam, op termijn krijg je gelijk maar kijk in de geschiedenis en zie hoelang de islam grote delen van Europa heeft overheerst en hoever ze zijn gekomen (tot zelfs voor de poorten van Wenen. Heel Europa moest er aan te pas komen om de islam terug te dringen naar de zandbak van waaruit ze kwamen. Wij zullen het terug dringen van de islam niet meer mee maken ook vanwege het feit dat de europese politiek erop gericht is om de natiestaten uit te wissen en te vervangen door één groot Europa en de bevolking naamloos en statenloos te laten assimileren met de islamitische nieuwkomers. Worden we dus 1 groot europees zandbakvolk. Ik stel voor de europese vlag met de sterren te vervangen door een blauwe vlag met daarin een gele halve maan en een beeltenis van een geel plastic kinderemmertje en een schepje.

  Like

  • Mirjam zegt:

   @ Oeps (24 juli 2017 om 23:23) Is goed, tot schrijvens.

   @ Tippelaar (24 juli 2017 om 07:48)

   Beste Tippelaar,
   ja, de islam heeft grote delen van Europa overheerst en ze zijn ver gekomen, maar ze hebben niet gewonnen. En juist ook toen, heeft heel Europa mee geholpen om hen terug te dringen. Nu is de islam wéér op strooptocht en worden zelfs geholpen door volks- en landverraders die in onze regeringen zitten. Maar…ze hebben toen niet gewonnen en dat zullen ze nu ook niet doen. Ik geloof er sterk in dat er genoeg Europeanen zijn die ervoor zullen zorgen dat ook deze ‘aanval’ cq verovering door de islam van ons continent geen doorgang zal vinden en ik denk ook dat wij dit toch nog zullen meemaken.

   Ja, ze willen ons vervangen, doormiddel van domme immigranten die nog niet tot tien kunnen tellen, maar wel crimineel genoeg zijn om ONZE cultuur en volkeren kapot te maken. Ze vormen daarmee een gratis leger en zij zijn de soldaten. Maar Europa en de Europeanen zijn niet de EU. We worden gevormd door volkeren die hier al eeuwenlang hebben geleefd en die een eigen cultuur hebben. Deze laten we ons echt niet ontnemen. Misschien tijdelijk is het idee dat dit wel zo is dominant en wekt het de verkeerde indruk, maar onderhand gaat men echt voorbij en ziet de elite niet dat de volkeren van dit ‘volk’ genoeg heeft en willen dat het stopt. Daarom denk ik, dat de ommezwaai echt niet meer lang op zich laat wachten en ONS Europese volk zich teweer zal stellen. Ze, de Afrikanen, en Bilderbergers, de NGO’s, Soros en alle consorten die Europa wil vernietigen zullen gestopt worden. Europa heeft er genoeg van.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s