Sigmar Gabriel: niet puinruimsters, maar Turken hebben Duitsland na de oorlog opgebouwd

Screenshot_163

(Door: “Viribus Unitis” – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel (foto), is op zijn arbeidsterrein – de buitenlandse politiek – onwetend, en dit heeft hij nu uitgebreid naar binnenlandse politieke uitspraken. Gabriel over de Turken in Duitsland: “. . . want deze mensen uit Turkije, of hun ouders, uit Turkije afkomstig, zijn voor ons land enorm belangrijk. Zij hebben het land opgebouwd, zij hebben het land mede vormgegeven, zij zijn medeverantwoordelijk voor de culturele rijkdom van dit land . . .”

Contra magazine

In december 1955 werd het eerste gastarbeider wervingsakkoord met Italië ondertekend. In 1960 werden nog twee wervingsakkoorden gesloten, met Spanje en Griekenland. In 1961 dan eentje met Turkije. In 1963 met Marokko en Zuid-Korea (sic!), in 1964 met Portugal, in 1965 met Tunesië en in 1968 het laatste akkoord met Joegoslavië.

Toen vanaf 1962 de eerste Turken kwamen, was de wederopbouw van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog al afgesloten. Als het dan toch per se moet, dan moet de prestatie van de wederopbouw aan de Italianen worden toegeschreven, de Turken hebben daarbij niets gedaan.

In 1973 werd besloten de werving van gastarbeiders te stoppen, omdat men in het kader van de oliecrisis veel eigen werklozen had. In 1983/1984 probeerde de regering-Kohl toen met de terugkeer hulp-wet de gastarbeiders ertoe te bewegen weer terug te gaan naar hun landen van herkomst.

Gabriel doet zoiets niet met opzet. Hij omringt zichzelf met adviseurs, die passen bij zijn intellectuele horizon. Deze adviseurs zijn onwetend, net als Gabriel zelf, die dit constant in het kader van de buitenlandse politiek – op dit moment vooral in de Qatar-crisis – bewijst. Men mag aannemen dat het niemand in de staf van adviseurs is opgevallen dat men met zo´n uitspraak de verantwoordelijkheid voor de wederopbouw verschuift van de puinruimsters naar de Turken. Met zoveel intelligentie zijn deze acteurs niet uitgerust.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: “Viribus Unitis”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Geschiedvervalsing, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

49 reacties op Sigmar Gabriel: niet puinruimsters, maar Turken hebben Duitsland na de oorlog opgebouwd

 1. Hendrik zegt:

  Ziende blind!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   En horende doof

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Dat is geen blindheid maar lafheid!!!
   Hij weet donders goed wat hij zegt.
   Slijmen, pappen en nathouden is de specialiteit van de Duitse overheid.
   Ze zijn zó bang voor problemen die hun politiek kunnen schaden…
   De vuige landverraders!
   Maar ze zullen hangen…!!!

   Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  En deze linksliberale Duitse politicus (SPD) leidt (indirect via het kartel) Nederland.

  Te hopen is, dat velen die 15 maart jl. op een partij van het Nederlandse kartel hebben gestemd, eindelijk hun fout zullen inzien…………….

  Like

 3. kampersrene zegt:

  Ik ben de Turken ook enorm dankbaar door hun uitvinding van de Pitta ,een van mijn lievelings gerechten . Voor wanneer het Erdogan broodje met sappig vlees en curry saus, op die manier zou hij meer bekendheid krijgen en sympathie, wat gaan we eten vandaag , een” Erdogan met curry saus” of …een “verheven broodje”

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Sigmar Gabriel is een leugenaar zoals er zoveel van zijn. Politiek correct proberen de geschiedenis te vervalsen zal ze niet lukken zolang dit soort filmpjes over de Trummerfrauen bestaan.
  Turken, Makaken en andere parasieten komen alleen naar landen als er al welvaart is zodat ze na enkele jaren werken direct in de WAO belandden. Althans zo ging het hier in Nederland. Zal in Duitsland beslist niet anders geweest zijn.
  En overtuig u zelf eens. Ga naar youtube en type Trummerfrauen in. Er is geen enkele Turk of Makaak te bekennen. Alleen maar vrouwen en enkele bejaarde mannen die Duitsland weer opgebouwd hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Alex Delarge zegt:

   Je was me voor. Ik heb ooit een documentaire gezien over deze vrouwen.

   Like

  • Asgard zegt:

   Joannes helemaal gelijk in,..maar je weet nu wat er in het nieuwe onderwijs aan kinderen word geleerd, hen word niet geleerd dat Nederland na de WW2 een grote economische groei heeft doorstaan, dat Nederlanders vanzelfsprekend altijd het vieze werk hebben gedaan oa in de rioolindustrie, de loodindustrie (Biliton), de Chemische industrie in Limburg evenals de koolmijnen in Limburg, Nederland had medio jaren 50 een inwonersaantal van rond de 10 miljoen en groeide economisch weer uit tot een sterk land, de economie groeide harder dan het inwonersaantal, dat vroeg om meer werkkrachten, die voornamelijk uit Italie en Spanje kwamen, de kanker wat Nederland aandeed kwam medio jaren 70, voornamelijk door de Resolutie van Straatsburg, daardoor werd voor de Islamitische landen de grens opengezet ddor inwoners uit die landen in Nederland als gastarbeiders te betitelen (dus de trollen uit Den Haag gaven het gewoon een naam zo onstond het woord gastarbeiders, net zoals asielzoekers nu het woordje Immigranten krijgen opgespeld),..de grootste leugen aller tijden tegen het Nederlandse volk is dat de Nederlanders te beroerd waren het vieze werk op te knappen en dat ze daarvoor de gastarbeiders gebruikten, dat is de grootste bullshit aller tijden wat nu nog steeds rond gaat, zo krijg je de ene roddel na e andere roddel binnen, binnen het onderwijs word dit nu bestempeld en onderwezen als een waar verhaal,…kijk en zo word alles wat krom is recht gesproken, en alles wat recht is krom gesproken.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Misverstand.
   Gabriël liegt ook niet voor zijn eigen volk maar om de gunst van die vervloekte Turken te winnen.
   De vuile smerige landverrader.
   Ophangen of 9-mmteressen

   Like

 5. ReaGluurder zegt:

  Het volk heeft gekozen, een DEBIEL, landverrader!

  Like

 6. Jean zegt:

  Dergelijke eikels moeten de ontslagbrief ‘persoonlijk’ in handen gegeven worden waarop in koeienletters geschreven staat: “MET ONMIDDELIJKE INGANG & ZONDER DISCUSSIE”.
  Man man man wat staat Europa nog te wachten met dergelijke laffe huichelaars & volksverlakkers…

  Like

 7. fleckie zegt:

  De influisteraars v.S.GABRIEL zijn misschien OOK NIET uitgerust met kennis betr. ALGEMENE GESCHIEDENIS, van HUN EIGEN LAND, , notabene. ………..MEN kan ook wel eens GRIEKEN vragen hoe ze werden ‘opgevangen’, en de veiligheidsvoorschriften in de ‘bouw’, …door ..de punktuele Duitsers!

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Sigmar , Gabriel pour les dames, heeft blijkbaar samen met de Turken hard gewerkt voor de wederopbopuw van zijn land Na al die jaren geeft hij nog steeds een vermoeide indruk

  Like

 9. anna zegt:

  deze man is duidelijk niet de beste geweest in de vaderlandse geschiedenis …. het waren 100% zeker die Trümmerfrauen …. toen hadden we nog niets van Turken gehoord …

  Like

 10. Steven zegt:

  Als dat zo is dan werden ze daar vast voor betaald om te werken. Net als de Marokkanen hier waarvan het overgrote deel nu aan het staatsinfuus hangt…

  Like

 11. Patriot zegt:

  Jaja.

  Net zoals de marokkanen Nederland hebben opgebouwd.
  Walgelijk zoals de geschiedenis vervalst is.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Zou deze man ooit iets hebben gelezen over de buitensporig omvangrijke Marshallhulp die West Duitsland kreeg na de Tweede Wereldoorlog?
  Geen enkel Europees land kreeg zoveel steun, ook de geallieerde bondgenoten van de Verenigde States niet!.
  Deze steun was bovenal bedoeld om de dreigende verlinksing van Duitsland ( toen ook al!) het land in de armen van het Oostblok zou kunnen drijven…

  Maar goed, volgens deze expert op Buitenlandse Zaken waren het vooral de Turkse gastarbeiders die het land weer op de been hebben geholpen.
  Deze lieden vonden vooral werk in de textiel industrie (net als hun geimmigreerde landgenoten in ons land)
  En zoals wij allemaal weten schuilt de kracht van Duitsland in de textielindustrie, niet waar?

  Geen wonder datr Duitsland met zo’n man op BZ zwalkt als een stuurloos schip.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De textielindustrie heeft Duitsland weer groot gemaakt.
   Alles werd van textiel gemaakt.
   Mercedes en Volkswagen maakten auto’s van louter textiel.
   Krupp fabriceerde alléén nog maar katoenen kanonnetjes.
   Bayer maakte katoenen aspirientjes in velourse kokertjes.
   Gründig, Siemens, BOSCH, BASF en AGFA, allemaal zaten ze aan de weefgetouwen.
   Alléén Bosch deed niet mee en maakte naam in de roestvrijstalen harnas-industrie.

   Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Gastarbeiders hebben zich kapot gewerkt om ons land op te bouwen; een bekend verhaaltje van linx.
  Maar gemiddeld hebben velen hier een paar jaar gewerkt, waarvan alleen de bedrijven profiteerden en een beetje onze economie. En al helemaal niet de belastingbetaler.
  Ondanks deze “inzet’ verdween heel veel arbeid naar het verre Oosten en gingen de bedrijven hier failliet.
  Na de ziektewet, die de gastarbeider spoedig ontdekte, kwam de vervanging van de gastarbeider door Polen en andere Moelanders en derhalve zit de gastarbeider al jaren thuis op de bank. En moeten wij er voor werken.
  Wij hebben de wederopbouw van al die zandbakken mogelijk gemaakt.
  Linx moet een ander fabeltje verzinnen, deze is niet houdbaar meer. Tegenwoordig zijn gastarbeiders lid van de PvdA en verhuren zichzelf als adviseur aan de overheid voor monsterlijke bedragen om het kwaad, wat ze zelf mee brengen, te beteugelen.

  Like

  • ReaGluurder zegt:

   En al snel kwamen de theehuizen, voor de ziektewetters! Een beetje gastarbeider ging even flink in moerstaal in de weer en ’t ambtenaartje was om, 150% afgekeurd! Nederlanders moesten eerst half-dood zijn!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Of er kwam een Turkse psycholoog’aan te pas, die hen – tegen een flinkje betaling – volledig afkeurde.

    Ze vertrokken met een flinke uitkering nssr het land van herkomst, om daar te herstellen.

    Like

 14. Lis zegt:

  Onwetend? Kwaadaardigheid is het! Men weet heel goed hoe het zit, maar ze proberen ‘het domme volk’ een rad voor ogen te draaien. Net zoals in Nederland, waar de marokkanen zogenaamd Nederland bevrijd hebben en daarna het land hebben opgebouwd. Degenen die dit soort onzin uitkramen, weten heel goed wat ze doen. Het is puur gif wat ze verspreiden.

  Geliked door 1 persoon

 15. Beschouwer zegt:

  Wat een stomme debiele slijmbal van de Turken zeg. De Turken kregen vlotjes een uitkering wanneer het lopende band baantje verviel. De papieren lagen al in het Turks klaar en werden vlijtig ingevuld door behulpzame Turkenhelpers. Tuurlijk zijn er ook vele die prima draaiende donerzaakjes hebben opgezet. Die hebben dan geen. Het percentage mensen met een uitkering is onder Turken veel groter dan onder autochtonen. En dan ook nog tegen het gastland aantrappen en Erdogan vereren. Zeg die uitkering dan op en ga de leider dienen meneer de parasietturk.

  Like

 16. Peter selie zegt:

  Je moet maar durven! Twintig jaar na de oorlog moest je eens gaan kijken in een willekeurig Duitse stad wat er allemaal gepresteerd was, en er was toen nog geen Turk te bekennen in Duitland. En dat moet vermeld, de vrouwen hadden daarin een zeer belangrijk taak.

  Dergelijke lompe leugens kunnen alleen politici verkopen, evenals Gauck ons in een van zijn Kerstboodschappen liet weten, dat als je donker haar had niet met het O.V. rijden of je werd aangevallen door etn. Duitsers. De waarheid is het tegenovergestelde!!

  Sinds Europa achter Allah aanholt is alles mogelijk. Gabriël rekent op de Duitse Turken in september, hopelijk hebben de echte Duitsers hun bewustzijn teruggevonden en stemmen ze AfD.
  Turken: keer op keer kun je het lezen zitten voor het overgrote deel te parasiteren op door de STASI-regering van de Duitsers afgeperste centen, tenzij ze een baantje bij de Overheid krijgen
  b.v. als Landesminister, of Íntegratiedeskundige’.

  Peter Selie

  Like

 17. Jade zegt:

  Het ergste is inderdaad dat er mensen zullen zijn die
  dit als waarheid aannemen…
  Maar laat mij u uit de droom helpen.
  We hebben nooit iets gehad aan die lui.
  We zijn er alleen maar slechter op geworden.
  En het ergste moet helaas nog komen.

  Like

 18. Pietersen zegt:

  Dat het Duitse volk de leugens van deze persoon slikt is al even ongelofelijk als de leugens zelf.

  Like

 19. FerdinandK zegt:

  Zijn vader, één van de hoogste SS- officieren, ” hat es auch nicht gewusst”.

  Like

 20. Motorman zegt:

  Minister… Met een diploma kleuterklas kan je het al worden. Zie ook in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, …en vul zelf maar aan.

  Geliked door 1 persoon

 21. Sabeltant zegt:

  Of het socialisme tast de hersens aan of dit heerschap is schijt benauwd voor Erdogan en zijn Turken.

  Like

 22. louis-portugal zegt:

  Deze volgevreten socialist kan nieteens het fatsoen opbrengen om het werk van zijn ouders cq. vooroiuders te warderen.
  Wat een schande dit vot.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   De werkelijkheid die geweest is, is geweest.
   Die werkelijkheid kun je dus verdraaien, veranderen of helemaal niet gebeurd laten zijn.
   Deze beroepspolitici leven zonder enige vorm van geweten.
   Wij willend dat vaak niet weten, niet geloven.
   Het zijn onze ergste vijanden.
   Die vijand van binnen.

   Like

 23. Marian zegt:

  Ach wat zouden ze ons dit graag doen geloven, maar ja daar zijn wij nu eenmaal niet gelovig in. Ik zou nu willen zeggen; ga maar puin ruimen in je eigen land. Daar is genoeg werk voor je te doen.

  Like

 24. Theoden zegt:

  Hier in Nederland hoor je dezelfde bullshit.

  Like

 25. paulzwueste zegt:

  Heeft Rutte zijn boek: “Mijn leven als beroepsleugenaar!” al uitgegeven?

  Like

 26. guusvelraeds zegt:

  Als je goed kijkt zie je dat de Turken zich het apelazarus werken. Wel goed kijken anders zie je ze niet.

  Geliked door 1 persoon

 27. Joannes den Hollander zegt:

  Fijn om te lezen dat er onder de reageerders bij E.J. Bron nog behoorlijk wat feitenkennis paraat is. Ik moest even lachen in mezelf.
  Ik zag ons allemaal al als vrijwillig gastdocent op middelbare scholen om de lessen geschiedenis en maatschappijleer wat op te leuken. Dat geldt ook voor de biologielessen inzake de eugenetica. Geheid zeker dat als wij klaar waren al die jongelui op de PVV zouden stemmen.
  Maar helaas, ik was even aan het dagdromen.

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   De feitenkennis hier zal waarschijnlijk langzaam uitsterven hier en in heel NL
   de meeste reaguurders hier beginnen zo langzaam aan een gezegende leeftijd te komen en de jongere generatie laat zich zowat elke leugen op de mouw spelden.

   Like

 28. Republikein zegt:

  Eerder toch kwaadwillend want wiens brood men eet….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s